Jump to content


- - - - -

software utk remote login atas windows,selain putty.


9 replies to this topic

#1 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 26 July 2003 - 03:18 PM

selain putty,apa software stand-alone(tak perlu admin privilige) yg boleh guna utk remote login atas windows.


PC kat sini dah disable run pada menu start,takleh putty,cek puteh dan kambing-kambing di angkasa lepas.


susah nak siapkan final year project macam ni.PC aku nak guna kat tempat lain(tumpang server member,kat Cyberjaya)

adakah ada siput-siput yang menceroboh di mana laman sawang yang menyebabkan orang lain terpaksa meratap hiba tak dapat guna remote login?

http://edition.cnn.com/2003/TECH/internet/...k.ap/index.html


QUOTE
KEARNEY, Nebraska (AP) -- Some customers of a Kearney bank lost access to their debit card accounts after a Malaysian counterfeit ring hacked the bank's computer system and attacked its Visa Check Card program.

seperti inikah?


dah cuba cari dalam downloads.com,mostly kena install.
hmm.

satu langkah ke arah meranapkan keintelektualan.

port CVS blok.apa lagi nak blok? port 80? heh.

#2 zam4ever

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,176 posts
  • Gender:Female
  • Location:Malaysia
  • Interests:Tidur
  • Kepakaran:Rangkaian dan Sistem Operasi UNIX
  • Freelance:Ya

Posted 26 July 2003 - 03:50 PM

Bahasa anda terlampau kompleks, sukar untuk saya memahaminya happy.gif .

Selain putty:

1. TTSSH
http://www.zip.com.au/~roca/ttssh.html

2. WinSCP
http://winscp.sourceforge.net/eng/

3. Secure iXplorer
http://www.i-tree.org/gpl/ixplorer.htm

4. SecureCRT

Selamat mencuba.

#3 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 26 July 2003 - 03:53 PM

QUOTE
Bahasa anda terlampau kompleks, sukar untuk saya memahaminya happy.gif .

2. WinSCP
http://winscp.sourceforge.net/eng/


ini memerlukan pemasangan ya.

mmg pakai ni pun sebelum ni

#4 kureng

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,480 posts
  • Gender:Male
  • Location:di tempat itu
  • Interests:Kebarangkalian, ramai, rileks-lepak, $$$ dan lain-lain
  • Kepakaran:Copy & Paste
  • Freelance:Tidak

Posted 28 January 2005 - 11:36 AM

ni soalan berkenaan Putty:macm mana nak configure session dekat Putty

QUOTE
step 1:The ‘Host Name’ box is where you type the name, or the IP address, of the server you want to connect to.
IP address ni nak ambil yang mana satu??sbb penah config sebelum ni tp ada network error

QUOTE
step 2: Telnet connection, an rlogin connection or an SSH connection.


kalau dari XP nak remote ke FreeBSD dlm VMware nak guna connection yang mana satu??

#5 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 28 January 2005 - 12:05 PM

pakai putty ni kacang goreng,takyah pening kepala

masuk je kat hostname tu

kureng@IP yg ko nak masuk
ATAU
kureng@hostname PC yg ko nak masuk tu

port tu zaman alaf baru ni banyak gune SSH protokol,port 22.

#6 AbgLang

    Kapten

  • Ahli
  • 1,502 posts
  • Location:Sabahan.NET
  • Freelance:Ya

Posted 28 January 2005 - 12:05 PM

QUOTE(mnajem @ Jul 26 2003, 03:18 PM)
PC kat sini dah disable run pada menu start,

Maaf.. tak faham apa yg awak mahukan.. smile.gif smile.gif
anda masih boleh run putty...
boleh save putty dlm desktop..
then run putty tsbt..

kalu setakat RUN kena disable..
gunalah command prompt..

buka IE...
File --> Open --> tail -->
c:\windows\system32\cmd.exe (windows XP)

#7 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 28 January 2005 - 12:07 PM

Sumbat saja Knoppix/Ubuntu Live CD, dan ini akan mendarjatkan lagi sistem komputer tersebut kepada tahap yang lebih tinggi/baik smile.gif.

#8 AbgLang

    Kapten

  • Ahli
  • 1,502 posts
  • Location:Sabahan.NET
  • Freelance:Ya

Posted 28 January 2005 - 12:09 PM

QUOTE(root @ Jan 28 2005, 12:07 PM)
Sumbat saja Knoppix/Ubuntu Live CD, dan ini akan mendarjatkan lagi sistem komputer tersebut kepada tahap yang lebih tinggi/baik smile.gif.

oo ye kan.... smile.gif smile.gif
idup root smile.gif

#9 Guest_Kerabat_*

  • Tetamu

Posted 28 January 2005 - 03:32 PM

member aku dari jepun dulu ske pakai ni Tera Term

#10 Guest_wan azhar abdullah_*

  • Tetamu

Posted 29 January 2005 - 10:45 AM

biggrin.gif kalau nak remote login....and ko pakai win xp...lg kacang.
klis start...amik accessories...communication....remote desktop connection.
masuk IP pc tu..
dah terus guna biggrin.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users