Jump to content


- - - - -

Jenama Jam Tangan Pilihan Anda !!!


86 replies to this topic

Poll: Jenama Jam Tangan Pilihan Anda !!! (21 member(s) have cast votes)

Jenama Jam Tangan Pilihan Anda !!!

  1. Casio (18 votes [25.35%])

    Percentage of vote: 25.35%

  2. Tag Huer (15 votes [21.13%])

    Percentage of vote: 21.13%

  3. Rado (1 votes [1.41%])

    Percentage of vote: 1.41%

  4. Rolex (2 votes [2.82%])

    Percentage of vote: 2.82%

  5. Seiko (3 votes [4.23%])

    Percentage of vote: 4.23%

  6. Swatch (22 votes [30.99%])

    Percentage of vote: 30.99%

  7. Lain - lain (10 votes [14.08%])

    Percentage of vote: 14.08%

Vote Guests cannot vote

#1 Guest_Techno_*

  • Tetamu

Posted 10 August 2003 - 06:38 PM

Apa jenama jam tangan yang korang beli, pakai atau guna sekarang nie.... :wink: 8) laugh.gif

#2 Guest_Techno_*

  • Tetamu

Posted 10 August 2003 - 06:53 PM

Ini lebih kurang gambar jam tangan ku.....(tapi paparan map worlds lebih advance)

Saya beli masa belajar diploma di UPM, sehingga sekarang... bacelor tahun akhir..... masa harga lebih kurang RM 300 lebih....... beli kat Mines...
:mrgreen: smile.gif2

#3 Guest_HNZaM_*

  • Tetamu

Posted 10 August 2003 - 09:52 PM

aku pakai GUESS
hadiah dari kakak aku pada tahun 1996
tapi sayang hadiah tuh dah tak seperti keadaan asal
face dier yg asal dah pecah
dah calar balar akibat accident
tali aku dah tukar kepada spring nyer

kalau aku gi kedai jam pun aku tgk guess dulu
baru tgk brand lain

#4 Guest_cill_*

  • Tetamu

Posted 10 August 2003 - 11:00 PM

tag heuer... aku memang admire tag heuer dan sayang sangat kat jam tu/..

tapi malangnya hilang dua minggu lpeas masa aku sembahyang kat satu masjid..

sedih gile... :cry:

aku juga kagum kat casio... ohmy.gif

#5 gunx

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 901 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg Senggora, Maran, Phg
  • Interests:Membaca buku WROX PRESS

Posted 11 August 2003 - 09:29 AM

Q&Q ...beli kat pekan sehari dekat ngan kampung saya ...

#6 Guest_payabakau_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 09:35 AM

Aku minat casio dengan G-Shock..tapi dah kurang minat pakai jam sejak ade jam kat hp.. :mrgreen:

#7 lelaki@melayu.terakhir

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,856 posts
  • Location:cyberjaya
  • Freelance:Tidak

Posted 11 August 2003 - 09:36 AM

ada 2 jam

1 - Guess : adiah awek aku (skarang dah jadi wife..eheh)
2 - Pierre Cardin - adiah kawin

*adik beradik aku dulu dah serik belikan jam utk aku sbb manjang rosak. :mrgreen:
*eh..korang pernah pakai jam DALIL tak? eheh Aku pernah pakai Dalil...jam arwah abah aku. Designed esp. for Muslim sbb ada tunjuk arah Kiblat.

#8 Guest_an_urb_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 09:39 AM

sekarang pakai Seiko ... hadiah dari bapa aku ... aku sendiri mana la mampu nak beli jam mahal ni ... :wink:

#9 Guest_HNZaM_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 10:40 AM

cayalah bro LMT
sama lah kiter
aku pun pakaiu guess gak lagi nih sicne 1996

family aku pun tak nak dah beli jam untuk aku
pasal kata diorang aku tak reti jaga jam
ekekeekk

#10 motec

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 362 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kayu Ara Pasong
  • Interests:Driving, Sekodeng etc
  • Freelance:Ya

Posted 11 August 2003 - 10:46 AM

aku pakai guess gak.. tengah pening kepala cermin pecah anak sedara baling... aku pakai sejak 1994.. takder prob.. ok jer... tengah nak riki guess yg ada cronograph tue... sape ader idea n penah pakai jam yg ada cronograph nie... citer ckit.... techno.... ramai nie yg pakai guess... takder pon dlm senarai.. camner nak undi... :roll: :?:

#11 Guest_HNZaM_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 11:15 AM

guess nyer cermin ori mmg mahal
aku punyer yg ori ader text no kat cermin aku tak ingat berapa tapi mmg mahal la

#12 Guest_aji_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 11:43 AM

a'kum...

saya amat meminati....jenama SEIKO....
ayah saya bg masa dier pegi haji...SEIKO KINETIC AUTO RELAY....

skarang saya nak cari SEIKO Chronograph Limited Edition....tgh kumpul duit....harap2 berjaya....

#13 Guest_HNZaM_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 11:57 AM

ko nyer kinetik tahan beraper lama?

#14 sakurako

    Korporal

  • Ahli
  • 61 posts
  • Location:selangor

Posted 11 August 2003 - 12:01 PM

last jam yang aku ada. sebelum ayah aku sakit dia bagi aku united colour of benetton (UCB) aku suka jam tu.
sekarang tak leh nak pakai sebab tarak batteri

#15 Guest_paksi_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 12:48 PM

QUOTE
aku pakai guess gak.. tengah pening kepala cermin pecah anak sedara baling... aku pakai sejak 1994..


CASIO, illuminator, aku beli tahun 1994, beli ngan duit kije part time masa jd student.. pergh sayang giler... tali jam dah braper kali tukar daa...

#16 nickerlybes

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 483 posts
  • Location:~::gOmBaK::~
  • Interests:Tee_Dork, GHe_Lak

Posted 11 August 2003 - 01:12 PM

aku lak memang dari dulu pakai casio gshock.
gshock 1st edition yg aku dapat masa darjah enam still ada lagiks..
walaupon dah takde rupa jam..
dia still leh berjalan lagiks..
tabik arr kat gshock n skang nih aku pakai gshock mtg.

#17 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 01:13 PM

aku vote seiko....... tahan lama tuh jam nie..... aku puas hati ngan jenama nie affordable tahan lasak dan value 4money......aku pakai seiko kinetic...dah 2 tahun dah pakai still okay dan xyah nak tukar2 bateri.....jimat beb......

enjoy.....

#18 nickerlybes

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 483 posts
  • Location:~::gOmBaK::~
  • Interests:Tee_Dork, GHe_Lak

Posted 11 August 2003 - 01:19 PM

QUOTE
aku vote seiko....... tahan lama tuh jam nie..... aku puas hati ngan jenama nie affordable tahan lasak dan value 4money......aku pakai seiko kinetic...dah 2 tahun dah pakai still okay dan xyah nak tukar2 bateri.....jimat beb......

enjoy.....

seiko kinetic memang tak pakai bateri kan? :mrgreen:

#19 mrz

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 200 posts
  • Gender:Male
  • Location:3°01'51.00"N, 101°45'27.05"E
  • Interests:Linux, Networking, Security, Software, Accounting, etc.
  • Freelance:Tidak

Posted 11 August 2003 - 01:23 PM

aku skrg biasa pakai 2 jam..

1. orient - kakak angkat aku bagi.. 1999
2. crocodile - bini aku bagi.. 2000


lain-lain jam yang aku pernah beli:

1. casio - hilang kat surau masa outstation kat johor, 1991 - 2000
2. casio - tercicir kat kg masa naik motor, 1985 (pakai 6-7 bulan je)
3. alba - dah rosak, 1988 - 1989
4. g-shock - dah abis battery.. dah 3 tahun tak pakai.. 1998 - 2000.

#20 mfs_bg

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 155 posts
  • Location:Terengganu

Posted 11 August 2003 - 03:29 PM

aku dah lama tak pakai jam... dah hampir tujuh tahun.. tapi rasa teringin plak.. jam tangan yg dapat menarik minat aku tag huer.. tapi tak mampu lagi laa... jam tu nampak tough.. and bergaya.

#21 Guest_jakob79_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 03:43 PM

aku dulu pakai jam apa aku tak ingat.. tapi lepas spm berkat titik peluh aku bekerja part-time dapatlah aku beli guess elastic.. aku pakai sampailah taun lepas.. cermin dia best sebab tahan calar.. strap elastic tuh dah 3 kali kot aku tukar.. skang ni aku pakai jam guess jugak yg ada chronograph tu.. hadiah dr awek aku.. tp cermin dia bley calar so susah sket nak jaga.. guess aku ni lawa sebab ala2 tag heuer ada chronogarph gitu.. kalau mampu mmg nak pakai tapi apakan daya.. Petaling Streetnya mampulah smile.gif

#22 Guest_HNZaM_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 04:12 PM

nampaknyer banyak yg pakai guess nih

#23 Guest_Techno_*

  • Tetamu

Posted 11 August 2003 - 05:37 PM

QUOTE
nampaknyer banyak yg pakai guess nih

ala undi nya dalam lain - iain, lagi pun susah lah nak edit tambah baru... lagi celaru data undi nie nanti....... :roll: :wink:

#24 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 12 August 2003 - 11:38 AM

bagi aku guess tuh kene pandai jaga kalau yang jenis sipemakai lasak giler tuh elok lah jangan pakai guess....... jam paling tahan lasak g-shock lah tapi mahal sket.....dari skolah menengah aku mengidam nak pakai g-shock tapi aperkan daya aku x mampu..... biler dah besar dah mampu aku x beli lak......aku nak pkai jam yg nampak matang and simple.........seiko masih pujaan hatiku......

enjoy......

#25 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 12 August 2003 - 11:50 AM

ada jugak kat sini yang pakai rolex ngan tag huer ehhh....hmm korang bisness apa.... selalunya org pakai jam2 mcm nih utk marketing strategic ataupun.. memang dah tak tau nak buat apa ngan duit tu... hehe...

aku masih lagi setia dgn swatch irony :mrgreen:

#26 azri

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 974 posts
  • Gender:Male
  • Location:Puteri Subang...
  • Kepakaran:Linux, Windows, VMWare ESX, HP Proliant, HP Integrity, IBM System x, SAN, NAS, HA and Cluster.
  • Freelance:Tidak

Posted 12 August 2003 - 12:09 PM

Aku pun geng casio illuminator... dulu masa aku sekolah rendah guna jam casio gak bapak aku bagi... masuk sekolah menengah guna jam casio digital pakcik aku bagi... dua-dua dah jahanam.

Illuminatior aku, dah nazak sekarang... tali dah berapa kali putus dan jam dia pun dah tak betul, aku tak tau pesal.

Sekarang aku ngidam nak beli swiss army nye jam (idaman aku tu).

For now jam yg aku guna brand Nokia... jam kat handset biggrin.gif

#27 Guest_NAH_*

  • Tetamu

Posted 12 August 2003 - 12:17 PM

sblm kawin aku pakai allain Dellon..
pas kawin aku pakai bonia lak.....so far mmg ok lah jam nih..

#28 Guest_jakob79_*

  • Tetamu

Posted 12 August 2003 - 12:36 PM

ko nak beli jam swiss army yg mana azri? swiss army mmg smart jam dia tapi ada salib plak kat jam dia.. itu yg aku kurang nak beli..

Guess tetap menjadi pojaan hatiku..

#29 Guest_canwetalk79_*

  • Tetamu

Posted 12 August 2003 - 02:07 PM

erkk...dah lama x pakai jam...sebab pakai jam kat hpone..
tapi sejak akhirČ ni HP buat hal..screen die 'hilang'...
heheh..Nak baca sms pun kantoi..inikan nak tengok jam... sad.gif

Ingat ujung bulan ni nak beli Casio Illuminator...Dulu x minat..
Tapi lately..nampak Smart pulak kalau pakai illuminator.. smile.gif2
Lagipun harga die dah turun sket skang nie kan?? :mrgreen:

#30 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 12 August 2003 - 08:24 PM

adik aku pakai casio illuminator..... ko beli je seiko trus....... seiko kinetic jimat bateri xyah nak susah2 tukar.....ceh promote tuh.... bli kat kedai aku ader diskaun....tapi kedai aku xbukak lagi....kih...kih......

enjoy.......

#31 azri

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 974 posts
  • Gender:Male
  • Location:Puteri Subang...
  • Kepakaran:Linux, Windows, VMWare ESX, HP Proliant, HP Integrity, IBM System x, SAN, NAS, HA and Cluster.
  • Freelance:Tidak

Posted 13 August 2003 - 03:09 PM

alamak, ye ke swiss army ada salib? aku tengok cam cross doktor tu (+)... hmmm... aku suka sebab ia nipis dan ringan tu je. Tapi sekarang blom mampu lagi beb, mahai sangat.

Out of topic:
Anyway, biskut jakob79... selamat berkonvo... aku akan ke ekspo kalau ada masa. Call la aku sekali-sekala... asyik aweks je.

#32 Guest_Techno_*

  • Tetamu

Posted 13 August 2003 - 07:05 PM

swiss tue lambang negara swizeland lah... sebab dia buat kat sana tak kan nak ia buat kat m'sia.... malaysia ada jenama jam tak pernah aku nampak pun... made in m'sia :| :twisted:

#33 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 13 August 2003 - 09:00 PM

malaysia ader gak diorang buat jam..... jam berjenama lagi tuh....tapi yang celop punyer lah......kat PS melambak..... dulu aku keje waiter kat bukit bintang street ramai foreign nak g sana..... dia cakap barang celup buatan malaysia is very tahan dan very good........entah lah......

enjoy......

#34 Guest_ali_setan3_*

  • Tetamu

Posted 15 August 2003 - 07:20 AM

packcik punyo plak Casio ILLUMINATOR water resist 50M.

dah bertahun pakai jenama nie, tahan lasak.

pakcik gunokan nya tanpa was-was gitu. laugh.gif

#35 mAnKuAnTaN

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,474 posts
  • Gender:Male
  • Location:KeY ELL
  • Interests:komputer dan internet
  • Kepakaran:digital gedget
  • Freelance:Ya

Posted 20 September 2003 - 08:41 PM

Aku lak pakai jam nih, nak kata tahan lasak tuh boleh ler tapi yg paling best bateri dia boleh tahan 10 tahun!



#36 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 20 September 2003 - 08:50 PM

I'm vote 4 Casio sebab best!!~ :mrgreen:

#37 Guest_Biasan Kaca_*

  • Tetamu

Posted 20 September 2003 - 11:16 PM

aku pakai jam ps je. kalau rosak beli yang lain pulak ekekeke......

#38 Nevchift

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pmtg Pauh,BM,Penang
  • Interests:Open Source + free source.
  • Kepakaran:Naik tangga dari tingkat G ~ tingkat 9 non-stop dengan macho.
  • Freelance:Tidak

Posted 21 September 2003 - 01:41 AM

Jam aku bertajuk Q&Q aje. Beli pun kat pasar murah, Rope Walk, Penang.

Tapi sampai sekarang maintain. Ok aje. Aku dah pakai sejak 1996.

#39 Guest_laila_azwa_*

  • Tetamu

Posted 21 September 2003 - 09:14 AM

Jam yang digunakan masa student dulu FILA warna biru. Memang best pakai jam ni. boleh tahan lama. (rega 100 lebih) La ni dah tak ingat kat mana letak pasal tali dia putus. Lepas putus tu beli jenama yang murah2 sebab takde duit masa student.

sekarang saya ada 3 jam.

1- jam seiko (hadiah anugerah perkhidmatan cemerlang dari majikan)

2- jam Qmax (mak beli di Mekah)

3- jam biasa je (tak ingat jenama) - sponsor from company.

Jam seiko tu memang best tapi bateri habis pulak, so sementara tunggu tukar bateri, pakai jam Qmax tu, okay jugak (jam imported ni). Lagipun nak jaga hati orang tua, nanti depa kata dah bagi tak nak pakai pulak. Sekali sekala pakai jam murah tu (warna hitam), so ada banyak choice - boleh tukar2 pakai lah.

p.s. lepas ni nak cari guess atau tag heuer (lepas tengok iklan tiger woods - memang canggih lah)

#40 Aiza

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 717 posts
  • Gender:Female
  • Location:Old Klang Road,KL
  • Interests:Surfing
  • Kepakaran:Provision CE & PE guna DOARDO
  • Freelance:Tidak

Posted 23 September 2003 - 09:44 AM

Guess

#41 Guest_justzee_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 10:42 AM

saya plak pakai jam jenama swatch..kekadang tu pakai yg biasa nyer..beli kat petaling street...kekadang tu jam free punyer...heheh..mane2 pun bole..tapi kalo berjenama..kualiti bagus...tu yg untung tu...tu je la pendapat saya ynag ntahape2ntah..

#42 Guest_justzee_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 10:42 AM

guess pun ok gak..tapi mahal tu... smile.gif2

#43 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 11:11 AM

sni xder saper yg minat seiko ker?? seiko pon best gak aper.......

enjoy.....

#44 Guest_PaBLo_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 11:16 AM

Aku admire kat tag huer tapi nak beli mau rabak aku.Skarang pun aku pakai jam hasil dari free gift beli perfume.Tah jenis apa tah logo dia gambo laki dan pompuan sedang berlari laugh.gif

#45 Guest_semut ungu_*

  • Tetamu

Posted 27 September 2003 - 01:37 AM

A'kum... aku nyer jam... cap Swatch..menang hadiah pertandingan Mac a Cone ... aiskerim Magnolia tu ler.. hehehe... :mrgreen:

#46 sQew

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Tengok TV
  • Kepakaran:Data Management Services
  • Freelance:Ya

Posted 27 September 2003 - 11:14 AM

Bulgari takdek ke

#47 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 27 September 2003 - 05:58 PM

Jam pertama aku Casio Illuminator - 1997

Lepas tu bini aku bagi Seiko 5 Automatic. Aku ingat nak ambik Kinetic tapi harga mahal giler.. RM1400..



Baru-baru ni sambar pulak jam Casio Edifice, jam jepun.. beli dalam auction yahoo japan.. murah je rm150 sampai mesia...

#48 mAnKuAnTaN

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,474 posts
  • Gender:Male
  • Location:KeY ELL
  • Interests:komputer dan internet
  • Kepakaran:digital gedget
  • Freelance:Ya

Posted 02 October 2003 - 05:08 AM

matdin97: Aku pun pakai Edifice, harga beli kat kedai mahal sket RM 210, untung ler ko dpt RM150 jek...

#49 Guest_GLA_*

  • Tetamu

Posted 02 October 2003 - 06:31 AM


nie jam aku.. baru kuar aku terus je sambar.. harga dalam RM 450, aku beli kat Pertama Complex.. aku minat betul ngan G-Shock GIEZ nie.. sebabnyer dia tak terlalu besar macam frogman, sea-pathfinder yang besar gedabak tu.. macam poyo la pulak.. jam nie sesuai untuk aku bawak gi keje, bersukan, dan jalan2..

#50 Guest_eZaL_*

  • Tetamu

Posted 20 November 2003 - 06:57 PM

Sekarang aku gune jam adidas, 2 taun lepas aku beli... $200 usd.

Aku kureng minat collection jam, seumur idup aku ada 3 jam jerr, hihihi... masa bebudak tak acilaaa... citizen zaman purba S$100, rado S$600 [hadiah atok] dan adidas. Tak suke pakai jam... rimas..





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users