Jump to content


- - - - -

Jenama Jam Tangan Pilihan Anda !!!


86 replies to this topic

Poll: Jenama Jam Tangan Pilihan Anda !!! (21 member(s) have cast votes)

Jenama Jam Tangan Pilihan Anda !!!

  1. Casio (18 votes [25.35%])

    Percentage of vote: 25.35%

  2. Tag Huer (15 votes [21.13%])

    Percentage of vote: 21.13%

  3. Rado (1 votes [1.41%])

    Percentage of vote: 1.41%

  4. Rolex (2 votes [2.82%])

    Percentage of vote: 2.82%

  5. Seiko (3 votes [4.23%])

    Percentage of vote: 4.23%

  6. Swatch (22 votes [30.99%])

    Percentage of vote: 30.99%

  7. Lain - lain (10 votes [14.08%])

    Percentage of vote: 14.08%

Vote Guests cannot vote

#51 Guest_RoNiN_*

  • Tetamu

Posted 21 November 2003 - 10:56 AM

la nih aku tak pakai jam dah. sejak pakai hanset, jam tangan aku sumer dianaktirikan. tapi aku suka swatch. hand made. pastu banyak variasi. kalau nak jenis tough n tahan lasak, aku vote for any kind of casio. esp g-shock. kemanaČ boleh dibawak berjalan. sebabnya aku yang outdoor and xtreme sports!

#52 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 21 November 2003 - 11:03 AM

skang aku guna swiss army....

jam idaman hati TIMEX

#53 Guest_ex_wastegate_*

  • Tetamu

Posted 21 November 2003 - 02:13 PM

aku ada 3 jam

1. BONIA Saphire - beli tahun 1998 (duit elaun practical RM480)
2. SWATCH Aqua - beli tahun 1998 gak (smuggle, RM200... rege sebenar RM600++)
3. MG - model Italy... ayah aku hadiahkan sempena hari jadi ke 21 (beli dr Italy)

#54 sakurako

    Korporal

  • Ahli
  • 61 posts
  • Location:selangor

Posted 21 November 2003 - 03:10 PM

aku ada 1 je la jam

tag huer-beli kat ps life guarantee...hebat tuh...murah je rm 35

kat kedai pergi tgk mak aiii...tak mampu den lagik..

#55 Guest_LANZ_*

  • Tetamu

Posted 21 November 2003 - 03:15 PM

dah kat setahun aku pakai Jam swatch kesayangan aku nie.....
beli kat petaling street gan rega 20 rm....local pun tapi nampak ori,
yang penting dapat tgk jam... laugh.gif

#56 Guest_paksi_*

  • Tetamu

Posted 21 November 2003 - 03:49 PM

QUOTE
sebabnyer dia tak terlalu besar macam frogman, sea-pathfinder yang besar gedabak tu.. macam poyo la pulak.. jam nie sesuai untuk aku bawak gi keje, bersukan, dan jalan2..


tuh antara ciri yg aku cari.. cuma budget aku bawah rm200 ler.. tak mampu nak beli yg mahal.. dan tak mampu nak nangis kalau ilang.. casio memang jd brand pilihan utama.. tapi design seiko pun makin mengancam..

arghh rambang mata dah aku nihhhh... anyway ada sapa2 yg buleh rekomen model yg sesuai kat aku...

#57 motec

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 362 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kayu Ara Pasong
  • Interests:Driving, Sekodeng etc
  • Freelance:Ya

Posted 21 November 2003 - 05:06 PM



heheh... jam raya.... :mrgreen: angkat kat pertama... lama ngidam nak pakai nie...

#58 AblenL

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 300 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rohas Perkasa
  • Interests:Games, Games, Games
  • Kepakaran:Network, Ikariam, Maple SEA
  • Freelance:Tidak

Posted 21 November 2003 - 05:11 PM

aku pakai jam tag heuer jek..aku tak suka yg besor gedabak. maklum la tangan aku ni tak berisi sangat...pakai ikut kesesuaian dah la :mrgreen:

#59 juan pablo

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 522 posts
  • Gender:Male
  • Location:sEgAmAT---->jAy bEE
  • Interests:extreem sport
  • Kepakaran:huh! nope!
  • Freelance:Tidak

Posted 12 January 2004 - 02:50 PM

Aku sekarang pun pakai dua jam

untuk just buat jenjalan or lasak aku pakai baby G aku yg warna pink nie.lama dah aku pakai jam nie.aku suka pakai baby G nie coz dia comel ngan lasak. jam second aku ialah Rolex Submariner itu pun jam bapak aku bagi.lama dah bapak aku pakai jam nie dari dia muda. so dia pass la kat aku. nak beli sendiri tak termampu aku.mahal woooo.

http://www.geocities...mocha/babyg.txt
http://www.geocities...mocha/rolex.txt

Edited by juan pablo, 27 March 2004 - 04:58 PM.


#60 Guest_jaga_um_*

  • Tetamu

Posted 12 January 2004 - 02:52 PM

aku pakai SWATCH IRONY....beli kat SOGO....sampai skang kire OK lagi..plan simple ngan OK la... :mrgreen:

#61 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 14 January 2004 - 05:31 PM

jam ban takde ke? menjadi pilihan gak tu smile.gif1


he he...guau sket time ngantuk ni...

saya suka sgt kat swatch..dari dulu sampai skang tetap swatch...tapi semenjak rosak ni,,,nak beli pun kena tunggu musim summer akan datang, beli la swatch yang buatan p/s tu, baru rm 10.

come on u SWATCH!!

#62 eastone

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 668 posts
  • Gender:Male
  • Location:K.L
  • Interests:I.T, Photography, Bowling, Music, Multimedia.
  • Freelance:Tidak

Posted 27 January 2004 - 03:48 PM

wahh...ramai gak yg pakai Irony ni...
memula aku nak amik swatch golf, tapi tak jadi pasal boleh calar...
ni swatch yg aku pakai skarang....
Swatch Irony Chrono Alluminium...





nak tanyer....korang slalu polish (kat kedai) cermin jam korang??

tenkiu...

#63 Guest_areep_ngganu_*

  • Tetamu

Posted 27 January 2004 - 05:40 PM

aku pakai jam Casio Sea-Pathfinder.antara sebab aku beli jam ni ialah kerana bentuk dier lawa.selain tu dier ader petunjuk air pasang surut ngan fasa bulan.sesuai utk org yg suka memancing.lagi satu yg aku suka ialah bateri dier boleh recharge sendiri sbb dier ader built in 'tough solar'.
sesuai utk org pemalas yg nak tukar bateri cam aku ni.hehehehh.

lagi satu....ni ler jam pertama aku beli guna duit sendiri.hehehehheh...

#64 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 27 January 2004 - 06:05 PM

aku lebih suka guna casio......sbb aku tak suka jam yg tebal mcm g-shock n berat macam omega.....mengganggu pergerakan laaa.......

#65 Guest_pert sniper_*

  • Tetamu

Posted 27 January 2004 - 06:18 PM

aku tak pakai jam tangan tapi teringin nak beli sebab dulu aku ada dua tap iskang dah hilang..leh bagi cadangan tak jenama apa yang sesuai ngan kerjaya aku sebagai tentera yang lasak...ramai pendapat katakan swatch...

#66 Guest_areep_ngganu_*

  • Tetamu

Posted 27 January 2004 - 06:40 PM

G Shock pun ok aper untuk org yg lasak2 ni

#67 Panzer

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 185 posts
  • Location:TPM
  • Interests:Reading, Surf the Net, layan movie

Posted 29 January 2004 - 08:17 PM

pert sniper, pakai 'jam pekak' ( pangkat Peg Waran) la.. baru bestt!!!! Just kidding..

Pakai jam yang ada lambang cam swiss army knife tu, aku rasa lasak gak.. tapi nama sebenar brand tak sure.....

#68 Guest_pert sniper_*

  • Tetamu

Posted 30 January 2004 - 01:55 AM

jam pekak tu aku tau...
aku pun dah ada jam tu...
ada gambar ghimau...

jam yg mcm swiss army knife tu dari swatch gak...
tapi aku tak pasti la model yang mana...
saper tau leh bagi tak ngan harga sekali...

smile.gif3

#69 pip-ux

    Korporal

  • Ahli
  • 52 posts

Posted 30 January 2004 - 03:49 PM

casio triple sensor protrek

sekarang ni pip pakai ni,
paling kerap guna kompas,
senang nak tengok kiblat.

#70 Guest_sebarau_*

  • Tetamu

Posted 30 January 2004 - 03:53 PM

aku pakai Tag 2000 Series ..Auto. Plan nak angkat Kirium...tapi regenya..giloss... hehe;) Sabor dulu la...
Dulu pakai swiss Army...dgn Alba.. smile.gif3

#71 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 30 January 2004 - 03:57 PM

pip-ux,

cm best.....bape sen?

#72 pip-ux

    Korporal

  • Ahli
  • 52 posts

Posted 30 January 2004 - 04:30 PM

cIpUt
hemmm masa beli dulu baru keluar design ni,
RM 600++ yang nie tough solar

triple sensor ada banyak jenis,
dimalaysia nie kaki gunung rata2 pakai triple sensor
ada fungsi altimeter, barometer dan compas.
RM 400++ boleh dapat.

digital kompas nie bukan kompas kiblat,
jadi pengguna kena tahu darjah arah kiblat sesuatu tempat(negara)

#73 ilia_78

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 280 posts
  • Location:Muka bumi
  • Interests:Information Security culture<br />Information Security management
  • Freelance:Tidak

Posted 30 January 2004 - 04:38 PM

aku pakai jam AVIA-TEC beli kat argos. :mrgreen:

#74 Guest_areep_ngganu_*

  • Tetamu

Posted 30 January 2004 - 05:22 PM

tough solar ni bagus.tak yah tukar bateri.tak gitu pip-ux, ?hehehe..

#75 juan pablo

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 522 posts
  • Gender:Male
  • Location:sEgAmAT---->jAy bEE
  • Interests:extreem sport
  • Kepakaran:huh! nope!
  • Freelance:Tidak

Posted 30 January 2004 - 05:45 PM

best tul la aku tgk jam korang...canggih wooo....

#76 pip-ux

    Korporal

  • Ahli
  • 52 posts

Posted 31 January 2004 - 10:13 AM

areep_ngganu
tough solar masih guna bateri.
info ni tak di exposekan dalam iklan / katalog
ada dalam manual.
cuma pastikan kalau beli jenis ni, dapatkan bateri baru semasa pembelian. jaminan sepanjang hayat hanya untuk jam bukan bateri.
lepas setahun tukar bateri kena bayar.
fungsi solar panel amat membantu bila bateri habis
tapi sensor tak boleh digunakan. hanya jam sahaja.
nak dapatkan full charge bateri guna solar / lampu kuning cukup lama.

~sekadar peringatan~

#77 Guest_areep_ngganu_*

  • Tetamu

Posted 31 January 2004 - 10:33 AM

oooo
ye ker?
kira bagus la kan.jam ni dah setahun dah aku pakai.tapi indicator baterinya tak pernah kurang.sbb ianya akan recharge sendiri masa aku pakai.janji ada matahari atau sumber tenaga lain.

#78 alienfighter

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,161 posts
  • Gender:Male
  • Location:3' 11&quot; N 101' 42 E
  • Kepakaran:basic hardware, networking and flirting.
  • Freelance:Ya

Posted 22 February 2004 - 03:44 AM

aku skrang nie just paki ALBA jer...
tapi aku ader plan nak rembat satu swath irony satu ler...
tapi kene tunggu duit ader ler....
tapi kalau duit dah byk sgt..
aku minat sgt kat tag huaer....
tapi harge dia...mak bapak...!!!

#79 Guest_is150_*

  • Tetamu

Posted 01 April 2004 - 10:56 AM

CASIO bagi aku agak cool... sbb dia banyak function...

#80 Guest_ikankekek_*

  • Tetamu

Posted 14 May 2004 - 01:35 AM

xde fan swatch ke kt cni...
aku nye swatch SKIN rusak, skrin dia calar.... lalu dimasuki air! NANGIs punye... skang ni pake swatch paling murah. swatch ni yg lecehnye, rusak xble repair. SEALED!

#81 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 14 May 2004 - 02:24 AM

dolu aku pakai casio..bertahun..simple jek design dia..pastu rosak aku beli jam rega rm25 masa bulan pose itu hari..tahan je smpai la ni..hehe..

tp aku mempunya harapan menggung tinggi nak beli tag huer satu hari nati..

#82 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 14 May 2004 - 10:00 AM

QUOTE (ikankekek @ May 14 2004, 02:35 AM)
xde fan swatch ke kt cni...
aku nye swatch SKIN rusak, skrin dia calar.... lalu dimasuki air! NANGIs punye... skang ni pake swatch paling murah. swatch ni yg lecehnye, rusak xble repair. SEALED!

swatch calar leh polish balik. Antar kedai nanti diorang potong sikit lapisan atas skrin tu. Aku dulu pakai swatch skin gak. Tapi dah jual kat member.

#83 Guest_tuannuri_*

  • Tetamu

Posted 14 May 2004 - 10:09 AM

alo,
dulu aku pakai CASIO iluminator..
tahan lame...6 thn tak rosak...
pakai..tak penah bukak...
skang aku pakai NEC mega memory 64MB...
hehe..bole simpan data..lagu..macam thumbdrive...
pakai USB 2.0...
tapi kene jaga takut masuk air..
adios

#84 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 14 May 2004 - 01:57 PM

Macam menarik je NEC nih. Berapa kau beli? Cari gambar paste sini.

#85 Guest_45412_*

  • Tetamu

Posted 14 May 2004 - 02:36 PM

Mase skolah dulu aku beli G-Shock first model yg besar gedabak tu, sbnyer ramai budak pakai. Trend laa katakan. Tak sampai setahun pun pakai, jual pastu. Aku tak leh laa pakai jam besar2, buat sakit tangan jer. Skrg ni pakai simple je B.U.M Equipment (jam jarum). Aku beli RM250, dah dekat 4 tahun dah. Bateri dua kali tukar.

#86 Guest_zlash_*

  • Tetamu

Posted 14 May 2004 - 03:27 PM

ingat dulu time sekolah rendah femes gile jam brand london boy...semua gile kumpul duit nak beli..hehe besala budak sekolah mane ade duit..aku dapat hadiah jam dari bapak aku mase time lepas upsr ..best giler baby g rm450..taun 1996 la...pastu bawak gi mandi kunun nak test la..ampeh masuk air sebab aku lupa nak tutup tpt adjust time tur..

lepas tu aku hanye pakai jam yg dapat pree oleh bapak aku..tupun orang kasi hadiah kat bapak aku pastu bapak aku pass kat anak anak...hehe..dan sekarang aku lebih selesa tak pakai jam..dan buleh tanye awek...sekarang nie pukul berapa ek? laugh.gif cool.gif

#87 Guest_tobascozz_*

  • Tetamu

Posted 21 May 2004 - 08:17 AM

Tag Heuer laa...
tapi apsal starting prize dia > RM300
huh sbab kualiti ngan design yg best
mmg kena ngan aku..tapi harga dia huhhh





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users