Jump to content


- - - - -

buat db guna access...tolong!


13 replies to this topic

#1 Guest_roslinda_*

  • Tetamu

Posted 21 August 2003 - 11:49 AM

saper2 boleh tolong tak......
saya nak tanya ,ade tak saper2yg buat projek db guna mc access
......saya kena buat projek ni tapi saya serius tak tahu......boleh tolong forward database u tak....i nak tgk contoh dia coz saya still tak paham.......plzlah saya kena submit 1/9 ni........
lepas tu kena buat interface lagi.......tolong k.....
kalu boleh tolong bagi step2 dia boleh tak.......dari awal sampai akhir....... tq dah pening kepala saya nih........

#2 Guest_an_urb_*

  • Tetamu

Posted 24 August 2003 - 03:46 PM

pergi dekat google -> http://www.google.com

dan search ms access tutorial, for sure ader byk contoh
ni diantaranya:

http://mis.bus.sfu.ca/tutorials/MSAccess/t.../tutorials.html smile.gif2
http://www.functionx.com/access/ smile.gif2
http://www.fgcu.edu/support/office2000/access/ smile.gif2

harap membantu :mrgreen:

#3 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 04:21 PM

sudah siap ker ko nyer db

#4 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 08:50 PM

boleh saya bantu
saya ader buat dua projek guna access
boleh aa tolong sikit

#5 Guest_kiu_kusanagi_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 09:17 PM

aku pun tak tau nak guna access....tapi kalu buat access bodoh bodoh tuh buleh la...kalu nak advance, tak reti la

create table dalam design mode
pastu set ko punye column...
itu je yang aku tau

aku belajar sendirik je sebab nak guna kan db dalam website aku

#6 Guest_void2020_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 11:09 PM

cuba ni.,... http://geocities.com/void2200

#7 Guest_-AbeL-_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 09:15 AM

Rasa rasa nye buat database pakai access senang sgt..byk tutorial online...carik ajer kat google..tapi kalau yg complicated sampai kene buat switchboard tuh kene la ader masa tgk2 buku reference,,,,okeH?
smile.gif2

#8 Guest_an_urb_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 09:57 AM

roslinda,

lagi satu, contoh mmg dalam Ms Access tu ada, ada 10contoh kalau tak silap saya

#9 Guest_sn0277_*

  • Tetamu

Posted 11 October 2003 - 10:56 AM

void2020 tak boleh bukak lah ....ada error masa login...

soalan saya:
1. ada kah kita perlu tau coding VB kalau nak buat sistem guna MS Access
2. camana nak buat sistem kita load dalam satu form saja
3. kalau kita tak guna module dalam Ms Access boleh tak...

Tu jek dulu soalan saya nanti ada masalah saya tanya lagi.....baru nak belajar MS Access....

#10 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 11 October 2003 - 11:47 AM

bro void2200 takleh bukak lerr..ade error time nak masukkan password

#11 Ridsclan

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 599 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tanah Semenanjung
  • Kepakaran:Joomla
  • Freelance:Ya

Posted 16 October 2003 - 09:18 AM

boleh jugak taknak guna module

#12 Ridsclan

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 599 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tanah Semenanjung
  • Kepakaran:Joomla
  • Freelance:Ya

Posted 16 October 2003 - 09:21 AM

Tak leh login la.. tu guna access 97 atau 2000 ke XP ke...??

#13 Guest_musa_*

  • Tetamu

Posted 29 October 2003 - 02:09 AM

ada tak tutorial ms access dalam bahasa melayu...?

#14 Guest_ed_thix_*

  • Tetamu

Posted 29 October 2003 - 02:39 AM

http://freebooks.by.ru/Database.html gi sini ada bertimbun benda free pasal Access

nat contoh db .. kan ke ada northwind punya database contoh tu





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users