Jump to content


- - - - -

Playstation 2 - Harga Terkini???


62 replies to this topic

#1 Guest_rasli79_*

  • Tetamu

Posted 18 September 2003 - 06:56 AM

Assalamualaikum to all gamerzzz

korang sure ada yg memiliki PS2 kan... n aku baru peringkat nak usha2 tengok kalau ada yang berkenan

sebab DVD game for PS2 pun harga menurun sampai RM2.50 ajer

Sesaper pernah jumpa PS2 set yang murah2 dan kat mana?

Yang paling rendah aku pernah tengok kat sg wang.. harga RM650


:arrow:

#2 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 18 September 2003 - 09:14 AM

Ko beli katner DVD PS2 RM2.50??
Murahnyerr....

#3 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 18 September 2003 - 10:52 AM

QUOTE
... Yang paling rendah aku pernah tengok kat sg wang.. harga RM650...


nasihat aku jangan mudah terpedaya ngan promotion sebegini... sbb biasanya harga rm650 tu ialah harga yg blom fully modified... maknanya ko hanya boleh main sesetengah dvd game ps2... pastu nak tgk dvd movie pon ada masalah...

jadik sebelum nak keluarkan duit nak beli ps2 tanya tokei kedai tu samada ps2 tu dah fully modified ke blom... tanya dia kalo nak main semua game ngan movie boleh ke tak pakai ps2 tu... kalo dia kata dgn harga rm650 tu boleh buat tu semua maknanya mmg murah la ps2 kat kedai tu... tapi biasanya tak... :roll:

#4 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 18 September 2003 - 10:58 AM

uiks dah jatuh sampai RM650.... murah giler...... kalau cam tuh aku pon teringin gak nak angkut 1........ slalu modified tambah baper??

enjoy.......

#5 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 18 September 2003 - 11:10 AM

ehhhh? lupa lak nak bagitau kalo dah modified nyer harga.... prung prang prung prang pon mau cecah rm800 - rm1000 termasuk memory card...

kalo nak senang masa survey harga tu ko tanya la berapa harga ps2 ygfully modified yg boleh main semua game ngan tgk movie, ada memory card dan 2 controller/joypad... dari situ la ko tau mana kedai yg murah... jgn lupa sekali tanya ada free gift ke tidak :mrgreen:... sbb ada sesetengah kedai yg bagi 10 dvd ps2 games free... hehehehhe...

#6 Guest_MeGat7_*

  • Tetamu

Posted 18 September 2003 - 11:38 AM

masa 3 bulan lepas aku tanya harga dia RM 900 .. full midified :-: mp3, dvd5, dvd9, game semua boleh main ps1 n ps2, + memory card + joystick analog 2 ketul + 10 dvd game. warranty 6 bulan kedai bayar lepas tu 3 bulan lagi beli barang sendiri upah tak payah.

#7 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 18 September 2003 - 02:30 PM

ooooo dlm RM 8-9000 lah ek........ balik nie bole aku usya kat sungai wang jap......

enjoy....

#8 -z.z- zaCk

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 313 posts
  • Location:FRoM^THe^3RD RoCK^oF^THe SuN

Posted 18 September 2003 - 04:36 PM

aik? tau tau dah murah dah PS2 ni....hmmm tunggu aaa sampai 200 baru bli..... :mrgreen:

#9 Guest_HNZaM_*

  • Tetamu

Posted 18 September 2003 - 07:19 PM

alamat aku rase time tuh ader kuar dah PSX....

#10 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 18 September 2003 - 10:41 PM

QUOTE
aik? tau tau dah murah dah PS2 ni....hmmm tunggu aaa sampai 200 baru bli..... :mrgreen:



pernah ke sampai rm200? second-hand mungkin kot..
masa tu aku rasa bkn psx je dah kuar, psx2 pun dah kuar agaknya, agaknya lah..

#11 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 19 September 2003 - 08:39 AM

Berbaloikah kita beli PS2 nie??

#12 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 19 September 2003 - 11:26 AM

IMO, it's ok if:

1.u don't want to get into trouble tweaking up your agp when u don't get good graphics

2.you are the real fan of ps

3.you want to get game cds cheaper than for pcs (am i right?)

4.you want a insert-cd-and-play-it type of gaming.

#13 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 19 September 2003 - 04:05 PM

aku rasa reger dia xle turun lg kot..... turun pon maybe sampai 700 jek kot....... game ps2 yg top skarang aper ek??

epalhijau2003, ko ader ps2 ker??

enjoy......

#14 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 19 September 2003 - 04:28 PM

no, i don't have it, so far i've tried ps, for ps2, maybe in the future.
if u want to know more about ps2. please ask darkmyra :mrgreen:

#15 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 22 September 2003 - 09:21 AM

QUOTE
if u want to know more about ps2. please ask darkmyra :mrgreen:

uikkk? soh tanya aku tu... hehehehhehe... tapi kalo ada apaČ yg aku leh tolong tu aku try la tolong.... nak kata terer babČ ps2 tu tak la..

top games utk ps2? kalo kat uk ( http://ukplaystation2.com ) top 3 ialah socom, time crisis 2 dan dynasty warriors 4... kalo kat us ( http://www.us.playstation.com ) lak enter the matrix, nba street 2 dan splinter cell...

skang ni aku tgh tunggu final fantasy x-2 english version... bila la nak sampai...

#16 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 04:42 PM

HArga baru dalam area Rm 800 ker Rm 900 kat mines

#17 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 05:43 PM

Kekeke..
Dgn harga camtue..aku leh beli AGP yg power!!!
Ahaks!!Hidup pc yeahh :mrgreen:

#18 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 07:16 PM

aloh beli agp aper yg dapat membuatkan pc mengeluarkan grafik kiter sehebat ps2

#19 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 07:50 PM

true gamer boleh main sumer-- pc and ps2

#20 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 08:05 PM

betul sama sekali kata-kata encik afrizal itu
true gamer plays all he or she can play even an arcade

#21 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 09:21 AM

QUOTE
aloh beli agp aper yg dapat membuatkan pc mengeluarkan grafik kiter sehebat ps2

Sebenarnya kualiti grafik pc lebih hebat daripada PS2...Grafik pc more sharp and crispy...Ehehehe jangan maree yerr :mrgreen:

#22 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 09:44 AM

saya memang mengakui kata2 Hoodlumz,
tapi kekadang tuh tak best la (walaupun sebenarnya aku kaki pc games)
itulah nak buat projek, itulah nak surfing, itulah nak gaming, alih2 hanging around la plak comp aku, kang aku beli server letak satu kat rumah puas ati...

#23 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 09:55 AM

Btul tuu Adha...
Pc tuu utk semua boleh buat...
Kalau juz nak main game baik beli PS2!!
Okies kalau ada info pasal harga PS2 yang latest info kat sini..

#24 Guest_GLA_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 10:31 AM

harga latest yang aku tanya kat Sg. Wang Plaza, RM850. Dia bagi 2 controller, 1 vibrate dan satu biasa, takde memory card, 10 games yg ko leh pilih, dan dia dah modified PS2 pakai Blue Chip.. chip nie kira yang paling power antara semua chip yang ade (cino tu yg cakap la).. dia kata lagi, bila dah pasang chip nie, ko leh main DVD, CD, VCD, dan MP3. Dia kata lagi harga RM 600 pun dia leh bagi, tapi performance kureng la..

hangit cino tu, hangit la aku..

#25 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 11:38 AM

Ada cara lain la
gunakan pc anda untuk menjadikannya ps2
ada dvd player settle
pastu paka aa emulator
itu ape yang aku dengar la smile.gif3

#26 Guest_vyruz_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 12:58 PM

QUOTE
Ada cara lain la
gunakan pc anda untuk menjadikannya ps2
ada dvd player settle
pastu paka aa emulator
itu ape yang aku dengar la smile.gif3
cara ni still under development lagi
setakat ni hanya game PSOne jer yg buleh main kat pc guna emulator

#27 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 01:01 PM

ekk betul ker
member kepada member aku cakap yg dier leh main FFX lagi ikot pc
tu yg mushkil
kalo ps nyer aku pon slalu main
paling latest aku main game card yugioh
smile.gif2

#28 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 10 October 2003 - 03:37 PM

yg terbaru aku dengar akan kuar game naruto 4 ps2... mesti best... aku tengok cambest jek.... ader banyak skill nija kat dalam game tuh according 2 it's character lah....

enjoy.......

#29 Guest_bijan_*

  • Tetamu

Posted 11 October 2003 - 12:34 AM

Yup emulator PS2 utk PC masih dalam development.. sama emulator utk XBOX pun still under development.. :? tapi kalau main emulator nie kureng aa best berbanding kalau kita main the real thing 4 example PS2 or XBOX... entah lah cth mcm emulator PS 3-4 tahun lepas saya main emulator jerr utk game PS nie tapi lastly tak puas hati.. beli PS yg real baru laa dtg best nyer hehe.. tak tau lah.. :wink:

#30 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 11 October 2003 - 02:51 AM

Ader sesiapa pernah try XboX,GameCuBe dan PS2 tak??
Apa beza antara ketiga-tiga jenis konsol tersebut??
Grafik mana lebih cun??
Okeys... :mrgreen:

#31 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 11 October 2003 - 03:52 AM

bg aku klupun grafik gamecube atau xbox lbh cun drpd ps2,
aku tetap pilih ps2 sbb game dia mudah didapati,
boleh mod.

#32 Guest_eZaL_*

  • Tetamu

Posted 15 October 2003 - 08:27 PM

skrg ni paling terbaru berapa harga arrr?? cadang nak beli... :twisted:

#33 Guest_kie_*

  • Tetamu

Posted 15 October 2003 - 08:31 PM

ezal aku pi low yat hari tu ..tengok harga ps2...700 lebih jer....tu yang the latest aku tengok..so apa lagi..gi laa beli..murah sangat tu ..

#34 Guest_eZaL_*

  • Tetamu

Posted 15 October 2003 - 08:36 PM

700 molek tu harga tu... :twisted:

#35 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 15 October 2003 - 11:14 PM

RM700 tuh complete set ker?
Cun dah harga tue...
Peluang baik bagi peminat PS2...
Apa tunggu lagi..sambar lahh sebijik!!~ :mrgreen:

#36 Guest_Exjirou Kenshiro_*

  • Tetamu

Posted 16 October 2003 - 03:01 PM

setiap konsol ader keistimewaannyer. jadik tak rugi kalau kiter beli aperČ pun.
tapi kat malaysia ni aku raser pilihan tepat adalah ps2 sebab harganyer paling
murah di samping mudah utk kiter mendapatkan gameČnyer melainkan nintendo
gamecube dan microsoft xbox.

#37 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 17 October 2003 - 12:01 PM

sajaČ jek aku surf ari ni... terjumpa lak ps2 limited edition.. hehehehe... cam lawa jek... ni yg rasa nak spray ps2 aku ni...



kalo nak tgk detail pasal menda ni leh tgk kat sini: http://shop.uk.playstation.com/sony/catego...log%5Fname=SCEE

#38 Guest_juniper2k_*

  • Tetamu

Posted 17 October 2003 - 08:08 PM

Dgr kata kat Subang Jaya lak, harga RM 690.........

kalau palsu, sorry yer tapi member aku bagitahu tadi.

#39 Guest_Nazar_*

  • Tetamu

Posted 17 October 2003 - 08:12 PM

aku tak tau la aku ni betul ke tak..but aritu aku gi BB plaza ngan member aku dia jual RM550. korg gi la cek balik, aku sajer tanya aritu but bila dgr cam murah sgt aku cuak lak...kut2 aku kena tipu ke smile.gif3

#40 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 17 October 2003 - 08:28 PM

Aku rasa kalau murah sangat tuu..
Mesti ada spec yang kurang...
Kalau complete set RM550 tuu memang murah...Boleh sangat kalau nak beli...
Sahih ke RM550 tuh?? ohmy.gif

#41 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 18 October 2003 - 01:37 PM

QUOTE
sajaČ jek aku surf ari  ni... terjumpa lak ps2 limited edition.. hehehehe... cam lawa jek... ni yg rasa nak spray ps2 aku ni...


aku x jumpa apa bezanya dgn yg biasa kat detail tu..
warna aje yg lain kan?
sbb tu regenya tinggi skit...

#42 Guest_kuzai_*

  • Tetamu

Posted 18 October 2003 - 08:34 PM

waahhh..... seronoknya ps2 nak turun harga! tapi aku maybe tunggu masa harga RM200-RM300 je la kot, baru nak angkut 1. kat sini, paling rendah aku jumpa dvd game ps2 pun RM5 je.

#43 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 18 October 2003 - 11:02 PM

Aku kat area Kuala Terengganu pun paling murah DVD PS2 RM5 jerk..Best laa korang yang duk KL harga RM2 sekeping...Pasal PS2 limited edition tuu..aku pernah terbaca spec dier adalah sama cuma colour jerk unik...lain daripada yang lain..Bagi aku PS2 standard dah memadai..Kalau nak nampak cun boleh spray sendiri..Ahaks!!~ :mrgreen:

#44 Guest_tobascozz_*

  • Tetamu

Posted 21 October 2003 - 10:35 PM

kalo kurang sampai rm550 mesti ...tak cukup analog controller....
8)

#45 motec

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 362 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kayu Ara Pasong
  • Interests:Driving, Sekodeng etc
  • Freelance:Ya

Posted 22 October 2003 - 01:00 PM

Assalamualaikum kengkawan... nak share experience aku.. last week aku gie sg wang beli PS2... reger dia.. total... is RM1030... cam mahal jer.... aku beli member aku suggest gie situ... but PS2 aku memang complete set... DVD 5&9 compatable... 2 origanal controller... (made in china tau).... stand ori... adapter.... memori kad... aper lai yer... 10 game... etc

buat memberČ yg nak beli.. ko tanya habisČ dulu.... kalau tak silap aku kalau harga dia bawah RM900... sure ader barang dia kelepet punya... :mrgreen: adapter ker... memori kad... tak pun chip yang kat dalam PS2 tue... banyak jenis woo... yg paling baik aku dengar blue chip... compatable ngan semua adik beradik DVD nie... boleh main semua jenis game.... PAL... NTSC... etc.... so kena hatiČ kawan... harga asal PS2 aku siap ngan modified n memory kad RM950.00... campur ori satu lai controller ori.... stand.... jadi ler harga tue... :roll:

#46 Guest_Pian_*

  • Tetamu

Posted 30 October 2003 - 12:45 PM

hati2 beli kat sg wang ....kalo bole bawak membe yg betul2 kenal ngan yg jual tu....kalo tidak kene tipu jek....korang tau tak punyalah banyak kedai jual PS2 kat situ tapi owner dia 3 jek.....tu yg tengok mamat tu kejap kedai sini kejap situ.....

controller sekarang yg ori pon nak kene ciplak....kalo dulu yg ori skru dia kat blakang tepi kalo pirate kat tengah2, tapi sekarang yg pirate pon dah tiru letak skru kat tepi....so kalo yg jual tu kata ori pon tak bole caya gak.....

b4 beli tu refer kat forum2 ps2 lain kat m'sia selain dr kat sini...takut terbeli yg recond atau tak cukup sifat

#47 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 30 October 2003 - 12:50 PM

QUOTE
controller sekarang yg ori pon nak kene ciplak....kalo dulu yg ori skru dia kat blakang tepi kalo pirate kat tengah2, tapi sekarang yg pirate pon dah tiru letak skru kat tepi....so kalo yg jual tu kata ori pon tak bole caya gak.....

yepp... aku sokong bab ni.... kalo korang tak caya korang leh baca dgn teliti apa yg tertera kat belakang controller tu... diulang... dgn teliti... nanti korang akan perasan slack nyer kat mana... :wink:

#48 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 31 October 2003 - 08:34 AM

ayark...susah ler cengginih...sumer dah takleh percaya dah.. smile.gif3

#49 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 31 October 2003 - 09:15 AM

Pian, kalau beli original berapa harganya laks

#50 Guest_Pian_*

  • Tetamu

Posted 04 November 2003 - 02:33 AM

pakcik_kantin ori aku tak ingat reganya....yg pasal pirate tu cina yg jual tu sendiri citer kat aku......since aku dah jadi regular customer dia dia berani la citer......dia cakap ramai yg jual pirate tapi meka cakap bende tu ori....selalu yg pembeli baru la terkena.....tapi kalo nak yg betul2 ori beli kat sony wings la......





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users