Jump to content


Skim Latihan Graduan- Kursus CCNP Percuma


45 replies to this topic

#1 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 01:47 PM

Saya dari Bostonweb Academy sedang mencari graduan IT, sains komputer atau kejuruteraan untuk belajar CCNP di tempat kami. Kami mempunyai 8 kelas di KL (Menara TA), 6 kelas di Subang (Taipan) dan 6 kelas di Kuantan. Setiap kelas mempunyai 20 orang. Elaun bulanan RM 500. Kelas selama 3 bulan sepenuh masa (9-5). Segala soalan sila ajukan pada saya disini atau di oppape@yahoo.com atau afrizal@bostonwebacademy.com. Tempat terhad. Terima kasih.

#2 Guest_mohamedsulaiman_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:27 PM

Afrizal, ni terbuka untuk siswazah menganggur sahaja atau terbuka untuk semua. I dah kerja, dan berminat jugak nak certification tu (free). :mrgreen:

#3 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:30 PM

mohamedsulaiman,

Kalau kerja tiada kena mengena dengan IT masih lagi dianggap menganggur. Terbuka kepada penganggur tetapi tiada salah kalau yang baru bekerja ingin cuba nasib.

#4 Guest_buellart_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:42 PM

Afrizal, betul ke 3 bulan je, member aku g kt cosmopoint, 3 bulan blajar, 2 bulan praktikum, kt Bostonweb Academy confirm 3 bulan aje?

#5 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:48 PM

buellart,

2 bulan praktikal kalau tak ada job offer lepas habis exam CCNP. Kalau dpt kerja tak perlu buat praktikal 2 bulan tu.

#6 Guest_buellart_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:51 PM

bro Afrizal, thanx k, nanti aku pk kan :mrgreen:

#7 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:54 PM

Afrizal, bila start?? bukan kene amik CCNA dulu ker??

enjoy......

#8 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 02:56 PM

putu_mayam,

CCNA tak yah amik. Dijangka mula pada tgh bulan depan tapi tarikh muktamad bergantung pada PSMB (badan yg membayar semuanya). Kalau boleh register secepat mungkin.

#9 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 03:01 PM

ooooo Afrizal, thanx 4 the info....... slalau the minimun salary yg company can pay for candidate yg ader certificate nie braper ek?

enjoy.....

#10 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 03:04 PM

putu_mayam,

RM2-3K. Tapi lepas 3-4 tahun pengalaman boleh expect lebih RM5K. Yg penting dalam karier takkan tersangkut la. All the way up.

#11 Aiza

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 717 posts
  • Gender:Female
  • Location:Old Klang Road,KL
  • Interests:Surfing
  • Kepakaran:Provision CE & PE guna DOARDO
  • Freelance:Tidak

Posted 22 September 2003 - 03:06 PM

try ler putu....itu pun klu dah abis cepat

#12 TRUNASUCI

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,639 posts
  • Gender:Male
  • Location:K.Terengganu/SgPetani-A.Setar /Seremban/KL/Sabah/Sarawak
  • Interests:makan2 surf.. membaca etc.. giler OSS, Linux, BSD, UNIX.. motor, mancing, extreme metal = speed/thrash/death/black
  • Kepakaran:Linux, *BSD, UNIX
  • Freelance:Ya

Posted 22 September 2003 - 03:42 PM

afrizal..
aku dah send email..

arafat@asterix.com.my

#13 FaRiS

    Leftenan

  • Core
  • 1,046 posts
  • Gender:Male
  • Location:PrinceSuccess
  • Kepakaran:Upload dan Download Torrent
  • Freelance:Ya

Posted 22 September 2003 - 03:46 PM

Part time class takde ke?

#14 Guest_buellart_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 03:56 PM

btul gak bro FaRiS, tapi mmg nih utk org yg tak keje lg ma

#15 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 22 September 2003 - 04:07 PM

Paling cepat, start bila? Ada member2 dah apply tapi tak panggil lagi pun...Sian dorg tunggu lama.

#16 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 22 September 2003 - 04:46 PM

Takde kelas part time. Kepada yang tak dipanggil dan belum mengisi borang PSMB tlg call Bostonweb. Kepada yang telah mengisi borang PSMB kelas dijangka bermula mid Oktober. PSMB telah berhenti memproses borang. Proses fasa 2 akan bermula awal bulan depan dan semua yang layak akan dihubungi kami. Kepada yang ditolak juga akan diberitahu pihak kami.

#17 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 22 September 2003 - 06:33 PM

Wokeh...lega ckit dengar. :mrgreen:

#18 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 01:19 PM

Untuk mengelakkan confuse, kursus ini dibuka kepada Graduan dengan Degree in IT, Computer Science atau Engineering(any) sahaja.
TQ
:!:

#19 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 02:17 PM

kalau budak ader dip xle apply la ek Afrizal, braper banyak tempat dia tawarkan??

enjoy......

#20 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 02:28 PM

putu_mayam,

Dip takleh amik CCNP la. MCSE leh la. Kitorang ada banyak kosong lagi.

#21 Guest_putu_mayam_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 02:34 PM

ooo iyer ker......

enjoy.......

#22 Guest_kiu_kusanagi_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 09:10 PM

laaa.....dah tutup ke penyertaan ke...aku nak join gak...sepenuh masa pun buleh....aku nak ...tapi camna??

#23 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 09:14 PM

Email aku. Sempat lagik. Afrizal@bostonwebacademy.co /oppape@yahoo.com. Tak pon bagi no fon nanti aku call ko. Pantas.

#24 Guest_kiu_kusanagi_*

  • Tetamu

Posted 23 September 2003 - 09:37 PM

menara TA tu pebende?...kat area mana ekk?....

afrizal, aku dah email hang dah..orait
aku abis ngaji bulan 10 nih...kalu sempat, aku join..

#25 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 02:50 PM

ko buat benda alah nih kat bostonweb academy ker.???
aku dengar Bostonweb nie largest cisco slg II class
kalu ada banyak class korang pasang berapa banyak router satu class
kalu satu pon kira marvelus la jugak ek..

#26 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 24 September 2003 - 03:14 PM

QUOTE
Untuk mengelakkan confuse, kursus ini dibuka kepada Graduan dengan Degree in IT, Computer Science atau Engineering(any) sahaja.
TQ
:!:

UUM ada Bachelor Multimedia (BMM). Ktorg leh join ker? Tapi kalau aku, aku join MCSE kot...

#27 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 04:08 PM

satu kelas ader 2 router. BMM leh masuk gak. baik join CCNP dari MCSE. MCSE pakai duit sendiri pon mampu sikit dari amik CCNP pakai duit sendiri. mahal sgt

#28 Guest_Mohd Faizul Adha_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 04:14 PM

QUOTE
satu kelas ader 2 router. BMM leh masuk gak. baik join CCNP dari MCSE. MCSE pakai duit sendiri pon mampu sikit dari amik CCNP pakai duit sendiri. mahal sgt


betul kata2 encik afrizal...
setahu aku kelas nak attend jer dah makan pulohan ribu
betul tak encik afrizal...
lagipon exam MSCE kena amik 7 paper..
pastu kena renew tiap kali ada benda baru tuka...
renew satu paper jer tapi gedabak aa modul kena baca..
tak gitu encik afrizal

#29 Guest_mohamedsulaiman_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 04:15 PM

Afrizal aku nak hantar application nih!.... bila kelas nak start? :?:

#30 Guest_2furious_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 10:28 PM

adaeh aku terlewat ke n i..boleh join lagi tak..ader hostel tak? aku tgl dkt penang la

#31 Guest_2furious_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2003 - 10:29 PM

lupa lak...elaun penempatan takleh kasik ke...ala bila lagi nak peha...asyik kasik betis je?

#32 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 24 September 2003 - 10:57 PM

http://www.hrdnet.com.my/slg2/slg_kandunganbm.html

#33 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 03:40 PM

Bostonweb ada 3 tempat blaja. KL, Subang & Kuantan. Kat Kuantan ada tpt tinggal (hostel) free. Transport pon ader free. Jln kaki gi class pon dekat. Saper nak apply tak lambat lagik. Mail jek aku. Kelas tak tau stat bile. Nanti akan diannounce kat paper. Maybe dlm bulan depan.

#34 Guest_2furious_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 04:27 PM

wei add kan aku....aku nak join yg ader kolej free tu..

#35 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 04:32 PM

Sori la dude... maner leh add mcm kat yahoo messenger... kene hantar particular la... bagi no fon/email kat aku nanti aku xplain lebey sket...

:mrgreen:

#36 Guest_buellart_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 04:34 PM

2furious, rilek la, hehehehe cramp pangkreas aku :mrgreen:

#37 Guest_kiu_kusanagi_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 04:40 PM

woi fit.....aku pun nak masuk gak...tapi kena tunggu result kuar dulu la...plan aku, bila dha kuar result nanti, aku nak mintak surat akuan tamat belajar dari fakulti....pastu guna surat tuh nak masuk kursus nih....

amacam....buleh tak aku wat camtu afrizal....nak tunggu konvo, lambat lagi beb..

#38 Guest_Afrizal_*

  • Tetamu

Posted 25 September 2003 - 04:44 PM

ok gak kalu mcm tuh... doa2 la surat kluar cepat...

Arsenal 4 Newcastle 0

#39 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 06 October 2003 - 09:56 PM

Ish! Agak2 bape hb nak panggil ni? Ada org tu dah makin tembam duk umah jer tunggu panggilan kursus ni. :roll:

#40 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 20 October 2003 - 09:55 PM

Lamanya tunggu... sad.gif On lagi ke kursus2 ni?

#41 Guest_45412_*

  • Tetamu

Posted 20 October 2003 - 11:11 PM

Afrizal, ade lagi ke kursus nie. Bleh tak mmohon lagi kalu dibuka lagi. Saye nak gak join tp lps abis study laa may be thn depan

#42 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 29 October 2003 - 11:40 AM

QUOTE
ok gak kalu mcm tuh... doa2 la surat kluar cepat...

Xde feedback lagi pun...

#43 kuda

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 234 posts
  • Gender:Male
  • Location:underground
  • Kepakaran:Tengok DVD secara marathon
  • Freelance:Ya

Posted 29 October 2003 - 02:02 PM

Afrizal, bostonweb academy?mcm ada kat kat ofis aku je ni.tapi mcm hambar je.

#44 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 29 October 2003 - 02:07 PM

So, apa citer ngan bostonweb? Cmne ngan intake Oct?

#45 Guest_raden_*

  • Tetamu

Posted 30 October 2003 - 04:30 PM

bostonweb aku rasa mmg hambar...
kalau nak tau tanya la student yg study kat situ.
malas den nak cerita...
smile.gif9

#46 Guest_LoNeRaNGeR_*

  • Tetamu

Posted 30 October 2003 - 05:14 PM

aiks...ari tu ade sorang kawan aku apply buat practical kat Bostonweb kuantan. best ke situ?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users