Jump to content


Senarai harga hardware.......


15 replies to this topic

#1 scaryboy

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 573 posts
  • Interests:computer

Posted 03 October 2003 - 02:21 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Aku nak minta tolong kat semua....kalau ada website yang ada list price utk komponen komputer dan yang berkaitan (hardware atau software) terutama mengikut negeri, leh le post kan kat sini...nak semak/cari senarai harga semasa ikut negeri, susahlah...banyak list utk area klang valley je.....kalau ada, senang nak bajet belanjawan...masa pun tak rugi....Harap ada yang sudi membantu....penting tu..

#2 scaryboy

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 573 posts
  • Interests:computer

Posted 03 October 2003 - 03:21 PM

Kalau aku salah letak mesej ni, harap moderator dapat pindahkan kat tempat yang sesuai....maaf la ye...

#3 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 03 October 2003 - 03:36 PM

ermmm ... rasanya sesuai diletakkan dalam Forum Hardware & Perkakasan .. so kawe pindah ke sana ehhh .... tq

#4 Guest_amaida_*

  • Tetamu

Posted 03 October 2003 - 04:29 PM

ala...
aku ada senarai harga komputer.... biggrin.gif

emailkan kepada aku di amaida@linux.com.my

nanti aku emailkan balik senarai harga komputer

#5 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 03 October 2003 - 11:12 PM

Kerteh : http://kerteh.net/senaraiharga.php

JB : http://www.aac.com.my/parte.pdf

#6 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 03 October 2003 - 11:13 PM

JB : Putri http://www.putri.com.my/price/mn02.htm

#7 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 04 October 2003 - 12:26 AM

Ok terima kasih kepada yang memberikan link...
Memang berguna utk bajet belanjawan..
Tidak dinafikan harga utk setiap negeri adalah berbeza..

#8 scaryboy

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 573 posts
  • Interests:computer

Posted 04 October 2003 - 09:52 AM

Terima kasih le semua......dapat la aku beli hard disk kat Taman U hari ni....cukup bajet....

#9 Guest_nevland_*

  • Tetamu

Posted 04 October 2003 - 01:47 PM

kalau nak yg kl nyer.. pegi jek kat www.lowyat.net

#10 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 05 October 2003 - 01:42 AM

low yat.net yup...sesuai utk dijadikan reference sbb banyak kedai... smile.gif

#11 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 05 October 2003 - 02:03 AM

Aku rasa memang banyak beza harga kat Low Yatt ngn area aku kat K.Trg...
Kalau nak angkat satu sistem yang complete..aku rela turun Low Yatt..
Kat situ banyak choices!!!Aku rasa berbaloi beli kat sana...matdin97 ko rasa kedai mana paling murah kat area Trg??

#12 Guest_bintara_*

  • Tetamu

Posted 05 October 2003 - 01:58 PM

Kalau ikut harga malaysia,leh tak kasi cadangan untuk budget RM2500..pentium 4 dapat tak yerk.aku area johor..terima kasih

#13 epalhijau2003

    Kapten

  • Ahli
  • 1,897 posts
  • Location:selangor
  • Interests:pengaturcaraan, permainan, hardware

Posted 05 October 2003 - 02:35 PM

**off topic**

rm2500 dah ok tu..
aku cadangkan ko buat topik baru...baru nampak jelas.....
ko jelaskan sikit kat topik baru tu:

1. tujuan pc tu: cth gaming, surfing..
2. nak overclock atau tak
3. sekali dgn printer atau tidak
dan perkara2 lain yg boleh membantu...ok smile.gif2

#14 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 05 October 2003 - 04:05 PM

QUOTE
Aku rasa memang banyak beza harga kat Low Yatt ngn area aku kat K.Trg...
Kalau nak angkat satu sistem yang complete..aku rela turun Low Yatt..
Kat situ banyak choices!!!Aku rasa berbaloi beli kat sana...matdin97 ko rasa kedai mana paling murah kat area Trg??


kalau kat KT, yang pegang ialah Dynabytes dan DMA.. cuba check..

#15 scaryboy

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 573 posts
  • Interests:computer

Posted 07 October 2003 - 11:17 AM

Bintara,

RM2500 tu dah beso la tu...aku masa hari sabtu lepas, modal cuma RM 1625 utk complete PC..siap printer lagi...beli kat Taman U, Johor
Pentium 4 1.8, 256 MB DDR Ram, 40G Hdd, 52 x CD Rom, monitor 17', internal modem la...dan HP printer..sound ngan VGA tu onboard la .....cukup sangat tu...

#16 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 28 October 2003 - 08:11 AM

Dah kuar pricelist baru kat Lowyat.Net..Harap maklum..
:arrow: www.lowyat.net





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users