Jump to content


[khas] Senarai Company Terima Pelajar Praktikal


88 replies to this topic

#51 Guest_shah2978_*

  • Tetamu

Posted 06 October 2003 - 01:24 PM

manteros,

thank you for the letters.

#52 n.a.z.a

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Seri Kembangan
  • Interests:Business Solution, Health Safety & Environment
  • Kepakaran:Web Development, System Integration, Software Development
  • Freelance:Ya

Posted 07 October 2003 - 12:15 PM

sapew penah dok praktikal kat anak sykt Heitech Padu. name co tu Padu Soft. camne suasane situ ??

ape yang best kat situ? hermm kalau perantau cam aku nih senang ke nak cari tempat penginapan kat area subang jaya..

#53 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 07 October 2003 - 06:23 PM

Boleh try praktikal kat sini

Professor Madya Harun Bin Hamzah
Pusat Komputer UKM
Bahagian Latihan Dan Multimedia
Attn:Puan Suzi

atau

Nik Ilhamudean Nik Ahmad
Knight Computers Sdn Bhd
03-5511 4399 / 5511 7844
Attn:En.Zulkifli

#54 Guest_juniper2k_*

  • Tetamu

Posted 07 October 2003 - 07:51 PM

Sebelum minta tempat praktikal tu, jgn lupa serta surat permohonan dan CV ,Dan jika anda hantar sendiri, jgn lupa bagi impression yang baik sikit.

Selamat berpraktikal dan tingkatkan skill anda supaya senang di kemudian hari.

Manalah nak praktikal sem depan, gie minta kat Scan-Associates lah.

#55 Guest_anakmakabah6_*

  • Tetamu

Posted 13 March 2004 - 01:25 AM

sesapa leh bagi cadangan kt aku utk praktikal. aku budak sc comp dlm major multimedia di utm. tak kesah la kt tempat mana2 pn. ok tq..

#56 Guest_anakmakabah6_*

  • Tetamu

Posted 13 March 2004 - 01:27 AM

Assalamualaikum.
sy masih lg mencari tmpt praktikal nih. risau gak tak dpt lg..harap dpt tolong ekk..sy budak sc comp dlm multimedia dr utm..

#57 Guest_anakmakabah6_*

  • Tetamu

Posted 13 March 2004 - 01:37 AM

Assalamualaikum ittutorians..
sy budak sc comp dlm major multimedia dr utm nak wt praktikal dlm bulan 5 nih. sy praktikal 5 bln smpai la bulan 10 nih. smpai skrg masih lg tak dpt tempat praktikal. risau gak. so ada tak yg leh suggest? mmg ada byk list yg ada tp sy taktau samada kompeni tu sesuai ke tak ngan sy. tp mmg sy ada mencuba dr list2 tersebut but no respon. tp ada gak yg reply ckp takde amik budak praktikal dan ada yg ckp takde kekosongan. hope ada yg sudi tlg..thanks..

#58 Guest_ismearab_*

  • Tetamu

Posted 13 March 2004 - 05:17 PM

praktikal kat dalam UTM..kan banyak..bendahari ker..
FKA ker..FSKSM pon banyak..

#59 bestofel

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang, Selangor
  • Interests:Multimedia + Digital Art + Web application + Mobile application + ICT in agricultural R&D
  • Kepakaran:PHP web application, website / portal, Multimedia Design, Android App Development, iPhone/iPad App Development
  • Freelance:Tidak

Posted 17 April 2004 - 01:20 AM

Assalamualaikum dan salam hormat...

Harap ittutorian yg ada maklumat/contact number manaČ company/syarikat/jabatan kerajaan etc yg menerima pelajar praktikal utk poskan maklumat company utk dikongsikan di sini. Khas utk membantu pelajar-pelajar yg sedang mencari tempat utk menjalani praktikal/latihan industri.

Harap topik seperti ini tidak muncul lagi. Gunakan topik ini sebaiknya.

p/s - topik ini akan sentiasa dipin utk rujukan jangka masa panjang.

#60 Guest_helmi_joe_*

  • Tetamu

Posted 20 April 2004 - 11:49 AM

Yang berkenaan dengan sistem rangkaian ada tak ?? saya praktikal pada tahun depan .. Mintak pertolongan dari semua ok . Assalamualaikum ...

#61 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 03 May 2004 - 11:14 AM

kompeni kitaorg wat road maintenance but stil ada it dept yang kejenya bukan je dok opis but kena travel ke area opis yang lain serata mlk, n9, johor.

cuba a anta...

Selia Selenggara Selatan Sdn Bhd,
No 50 Jalan Seri Rama,
Taman Muzaffar Shah,
75450 Ayer Keroh,
Melaka

06-2318140
Fax : 06-2318246

(u/p: Snr. HR Manager)

#62 Guest_Dr.J_*

  • Tetamu

Posted 11 May 2004 - 11:00 PM

awal taun dpan pon aku gi OJT(on job training) atau lebih dikenali ngan nama praktikal la..jadik kalo boleh aku nak carik seberapa banyak tempat praktikal dari korang...aku amik course network....

#63 Guest_general_*

  • Tetamu

Posted 13 May 2004 - 09:07 PM

emmmm brother-brother sekalian rasa ada tak company yg nak ambik budak Degree Multimedia mojoring Interface Design ???Interface Design ni lebih kurang mcm Industrial Design sebab sepanjang aku blaja asyik diajar mencipta product baru atau memperbaiki keadaan fizikal dan fungsi sesebuah product..... kita org nyer multimedia ni pelik skit .... silibus pun lain drpd yg lain mcm tak confident jer ada company nak ambik kita org praktikal....emmm kita org blaja 3D Max,Maya,buat video clip guna DV CAM ngan BETA camera(blaja after effect,Adobe Premier,Final Cut Pro, Sound Forge,pernah guna MAC),photography(guna SLR kemera),Cult 3D,Rhinoceres 3D,Auto CAD pastu graphic design nyer software cth Dreamweaver,Illustrator,Pagemaker dan Adobe Photoshop....selain tu jugak kita org subjek drawing(melukis).Aku tgh risau ni sebab sem depan aku dah nak gi praktikal sebab ada senior aku yg extend hanya disebabkan tak der sebuah company pun yg nak ambik dia praktikal.Saya harap brother-brother sekalian blh menolong saya...kebanyakkan senarai company yg saya tgk kat topik mostly tok budak IT jer.Sekian Terima Kasih

#64 Guest_dot1p_*

  • Tetamu

Posted 30 June 2004 - 05:34 PM

cuba antar ke,
HR
Meganet communications Sdn Bhd,
level 14, wisma pantai,
off jalan Pantai baharu
59200 kl.

sekian

#65 Guest_segaboy79_*

  • Tetamu

Posted 02 July 2004 - 02:35 PM

klau nak relax skit..praktikal ler kat telekom..tapi tak de elaun ler

#66 Guest_nadzuan_*

  • Tetamu

Posted 06 July 2004 - 07:56 AM

aku jumpa dlm cari.com.my


http://www.cari.com.my/classified/ads/info...=111456&CatID=2




Home | Delete
Subject : Practical bagi kursus IT & Marketing
Description:

Kami sedang mencari 2-3 pelajar yang ingin menjalankan latihan praktikal mereka di dalam bidang IT, Computer atau Marketing.

Sila hubungi Joe di 019-3880632
Name: Johary
Email: johary@eracitra.com
Homepage URL:
Phone:
Fax:
Contact By: Phone
Address: a2-6 Tudor Court Apartments Ampang, 68000 K.Lumpur,
AD ID: 111456 IP: 202.157.192 ***********

#67 Guest_pearl_piah_*

  • Tetamu

Posted 07 July 2004 - 02:37 PM

start bile, dan berapa lama?

#68 Guest_cyberalam_*

  • Tetamu

Posted 09 July 2004 - 09:24 AM

Kalau ada yg nak buat praktikal utk Multimedia (utk company profile), update or upgrade website (develop using PHP and MySql), Software Development (major in Software Engineering digalakkan).. boleh hantar kat address ni.. tp takde allowance..

IT Manager
KPJ Healthcare Berhad
IT Department, 1st Floor PNC Building
No 21 Jalan Selangor
46050 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Fax: 03-7957 0946
Email: kpjit@kpj.com.my

#69 kez

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Location:penang - kedah
  • Freelance:Tidak

Posted 19 July 2004 - 04:25 PM

QUOTE(PaBLo @ Dec 23 2002, 05:45 PM)
Sqew cuba ko mintak kat tpt aku ni aku pon tgh praktikal ni. Ada gak aku member. skarang ni aku sensorang je, bosan woo. Cuba aa ko mintak

Cisco System (M) Sdn.Bhd
10-01D Level 10 ,
Tower Block D,
Damansara Uptown,
47400 Petaling Jaya,
Kuala Lumpur.

att. Ms Jeniffer tan ------------>dia yang uruskan budak praktikal ni.

Cuba laa ko try anto. biggrin.gif

ada sediakan penginapan tak?

#70 kez

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Location:penang - kedah
  • Freelance:Tidak

Posted 20 July 2004 - 08:41 PM

QUOTE(Aiza @ Sep 25 2003, 10:53 AM)
pak encik..penang byk kilang...try la..kalau x pun ko try isi form intership programme dgn msc company...practical 6 bulan elaun dapat RM1800....member kita Rajahshree apply benda ni...skkrg dia tgh practical...byk oooo ....rm1800 !!!

mana nak dapat form internship programme tu?

#71 iostream

    Mejar

  • Ahli Professional
  • 2,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:Temerloh, Desa Pandan, Bukit Damansara
  • Interests:Berangan, mengalamun, berehat, makan, & tidur.
  • Kepakaran:Tidak pakar dlm bidang IT, tetapi pakar dlm bidang percintaan
  • Freelance:Ya

Posted 21 July 2004 - 10:10 AM

QUOTE(kez @ Jul 20 2004, 08:41 PM)
mana nak dapat form internship programme tu?

---Di sini: http://internship.mdc.com.my/

#72 Guest_Fix_*

  • Tetamu

Posted 13 August 2004 - 01:12 AM

tempat praktikal kt mlk ader x...berkaitan dgn komputer...kalu bleh lebih kepada multimedia or n semestinyer system...cadangkan satu company or tempat...thankz

#73 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 18 January 2005 - 03:31 PM

ni kedai saya.

Teranung Network
No 4, Kedai MPK, Hadapan Sek. Keb. Kerteh,
24300, kerteh, Terengganu
Tel : 09-8260030, 8260033
Faks : 09-8260031
Email : iziludin@kerteh.net
PIC : Iziludin Endut

Bidang Utama : Computer Maintenance & Networking.
Bidang sampingan : Webdesign, Web base system.

Setakat ni saya ambil budak diploma dan sijil sahaja. Elaun RM150 - RM300 sebulan ( ikut tahap kebolehan & kerajinan buat kerja ). Pemohon mestilah ada tempat tinggal sekitar Kerteh / Kemasik / Paka.

#74 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 05 April 2005 - 03:12 AM

PPK Company. Syarikat buat traffic light. Alamat aku lupe, tapi sapeČ berminat, aku boleh tolong.

#75 oggy

    Kadet

  • Ahli
  • 38 posts

Posted 20 September 2005 - 08:44 AM

Assalamualaikum...

ermm..aku nak mintak tlg sesgt kt sesape yg tau tmpt praktikal area jb...bt masa ni aku amik SLG-MCSE...so aku kene standby company utk praktikal before 1st week of october...aku harap sesgt sesape ittutorian yg tau...sbb aku kene kontek plak company tu utk pengesahan...pada masa yg sama aku cuba cara lain...

oh ya..aku abis kursus on 7th december...so aku ble stat after that... unsure.gif

#76 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 20 September 2005 - 11:03 AM

Bole try nasib kat:

Excellent Relations Sdn Bhd
Tingkat 14, KOMTAR (kalau tak silap tingkat 14 laa)
Hantarkan resume dan surat permohonan praktikal tu kepada:

En. Raja Zuraidi B Raja Mohd. Radzi
Email: zuraidi@hotmail.com

#77 kureng

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,480 posts
  • Gender:Male
  • Location:di tempat itu
  • Interests:Kebarangkalian, ramai, rileks-lepak, $$$ dan lain-lain
  • Kepakaran:Copy & Paste
  • Freelance:Tidak

Posted 20 September 2005 - 11:22 AM

cuba mohon di UTM..byk jabatan di situ.
lagi-lagi di FSKSM tu...boleh terbabit dgn research ke..
nak bahagian rangkaian boleh cuba CICT

#78 oggy

    Kadet

  • Ahli
  • 38 posts

Posted 04 October 2005 - 01:42 PM

Excellent Relations Sdn Bhd
Tingkat 14, KOMTAR (kalau tak silap tingkat 14 laa)
Hantarkan resume dan surat permohonan praktikal tu kepada:

En. Raja Zuraidi B Raja Mohd. Radzi
Email: zuraidi@hotmail.com --> emel ni btol ker?? dah brape kali aku try, fail memanjang...

btw, thanx

#79 n.a.z.a

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Seri Kembangan
  • Interests:Business Solution, Health Safety & Environment
  • Kepakaran:Web Development, System Integration, Software Development
  • Freelance:Ya

Posted 04 October 2005 - 01:49 PM

EXPIRED!
Sila abaikan posting ini.

Edited by therion, 07 March 2008 - 02:50 PM.
n.a.z.a suruh.


#80 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 04 October 2005 - 02:07 PM

QUOTE(oggy @ Oct 4 2005, 01:42 PM)
Excellent Relations Sdn Bhd
Tingkat 14, KOMTAR (kalau tak silap tingkat 14 laa)
Hantarkan resume dan surat permohonan praktikal tu kepada:

En. Raja Zuraidi B Raja Mohd. Radzi
Email: zuraidi@hotmail.com --> emel ni btol ker?? dah brape kali aku try, fail memanjang...

btw, thanx


Hmm...dah sarat sangat kot mailbox dia tu. Ok, try zuraidi@gmail.com plak

#81 liquid7

    Pegawai Waran 2

  • Ahli Professional
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Gardening, Photography
  • Freelance:Ya

Posted 29 May 2006 - 11:16 AM

Untuk yang berminat untuk buat practical training di tempat saya bekerja, sila hantarkan yang berikut pada sharulnizam.skali[at]gmail[dot]com;

1) Resume
2) Write up about ur experience in web base technology

Job scope;
1) Web Development (using our own product)

Saya tak berani nak letak nama company sebab tak ada official punya announcement/advertisement yang dibuat. But I can guarantee u this advert bukan memain. I will answer your email for any inquiries related.

Thanks

#82 pgl

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 4 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 07 February 2007 - 04:30 PM

SYARIKAT KAMI MENCARI PELAJAR PRAKTIKAL (DIPLOMA IT)

DIGITALSPACE TECHNOLOGIES SDN BHD
BLOK L, INFORMATION TECHNOLOGY CENTRE
UTM JALAN SEMARAK, KUALA LUMPUR


Emailkan resume anda kepada : edawati@digitalspace.com.my

#83 ayang_zu

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 1 posts
  • Gender:Female
  • Location:kedah
  • Kepakaran:pengurusan/pentadbiran
  • Freelance:Ya

Posted 25 September 2007 - 09:31 PM

Assalamualaikum.............maaf la ye.. sad.gif klu zu silap tempat tuk bertanya, zu pun nak tnya ttg praktikal jugak.....taip zu dalam bidang pengurusan awm...! major HRM...

ader saper2 tau mana2 organisasi krjaan atau swasta di area cheras, selangor...yg ambil budak2 praktikal! maaf ye.....

ni email zu, tolong email kan ye?.....please..... biggrin.gif tq

#84 izam

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 7 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 26 September 2007 - 12:54 AM

Kami sedang mencari pelajar yang nak buat Latihan Industri kat jabatan It untuk tahun hadapan (2008).

Bidang Utama : web site design & web based system (PHP,MySql,Joomla).

Elaun diberi mengikut kelulusan (Diploma or degree).
Tempat tinggal disediakan, tapi kena bayar (Biasa diorg charge rm50 je sebulan n potong terus dari elaun)

Berminat sila email resume anda kepada norbahiyah[at]mfi.edu.my atau fahmi[at]mfi.edu.my

biggrin.gif

#85 pojiko

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 1 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 23 October 2007 - 05:03 PM

salam....saya nak minta tlg bro2 yg expect pasal cari tempat prktikal...saya student engineering electronic industry...kalu blh nak cari area melaka n s.alam

#86 misz85

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 2 posts
  • Kepakaran:PHP,ASP.NET xla pakar boleh ar ckit2.
  • Freelance:Tidak

Posted 06 January 2008 - 05:34 PM

QUOTE (izam @ Sep 26 2007, 12:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Kami sedang mencari pelajar yang nak buat Latihan Industri kat jabatan It untuk tahun hadapan (2008).

Bidang Utama : web site design & web based system (PHP,MySql,Joomla).

Elaun diberi mengikut kelulusan (Diploma or degree).
Tempat tinggal disediakan, tapi kena bayar (Biasa diorg charge rm50 je sebulan n potong terus dari elaun)

Berminat sila email resume anda kepada norbahiyah[at]mfi.edu.my atau fahmi[at]mfi.edu.my

biggrin.gif


knp asyik fail jer bila hntr email..
confius btl..

#87 izam

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 7 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 08 January 2008 - 08:00 AM

QUOTE (misz85 @ Jan 6 2008, 05:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
knp asyik fail jer bila hntr email..
confius btl..


ye ke? kalau email tu tak boleh, boleh hantar pada email ni kamal[at]mfi.unikl.edu.my

tapi untuk tahun 2008, budget untuk elaun pelajar practical dah habis.

Thanks

#88 misz85

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 2 posts
  • Kepakaran:PHP,ASP.NET xla pakar boleh ar ckit2.
  • Freelance:Tidak

Posted 08 January 2008 - 03:37 PM

QUOTE (izam @ Jan 8 2008, 08:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ye ke? kalau email tu tak boleh, boleh hantar pada email ni kamal[at]mfi.unikl.edu.my

tapi untuk tahun 2008, budget untuk elaun pelajar practical dah habis.

Thanks


ooo.
tempat tinggal masih disediakan lagi x?

#89 Meg23

    Kadet

  • Ahli
  • 2 posts
  • Gender:Female
  • Freelance:Tidak

Posted 02 February 2011 - 12:02 PM

nak menyebok gak.. ade tmpat praktikal di travel agencies @ bahagian ticketing/tourism? little help pls ..





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users