Jump to content


Yamaha Lagenda 110


68 replies to this topic

#1 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 25 August 2004 - 11:56 PM

Assalamualaikum..
Saper pernah test moto nih?Brape top speed boleh cecah?
Wokeys...

Edited by Hoodlumz, 10 September 2004 - 07:56 PM.


#2 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 01:46 AM

Member aku pernah test ngan aku punya Yamaha 125Z kat lebuh raya pantai timur waktu balik kampung ari tue. Leh maintain 130-140 kmj. Memang power jugak laa untuk long juorney......minyak pun jimat.

Naper...?? Berminat nak tukat moto ker...???

#3 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 03:37 AM

Weh,dia tanye Lagenda laa,bukan 125Z.Kalu 125Z,tak yah ckp laa,RXZ pon makan asap.Aper daa.

Aku dah try,mmg best,tapi tak leh compare EX5 laa.Cume yg tak best,bile dah lame dia akan semput skit,so kene slalu service laa.Biasa laa,Yamaha.Angkat jer Honda Stream,murah aper.Ramai pakai skrang.Kalu gi tengok kat The Old Stone mesti banyak motor ni.Suggestion jer.... tak pon angkat pc power.haha.

#4 seriab

    Sarjan

  • Ahli
  • 108 posts

Posted 26 August 2004 - 05:16 AM

ye ka RXZ makan asap ngan 125Z ni...kekkekeke

#5 Guest_Dr.J_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 08:22 AM

ahakss...aku skang pakai lagenda no plat JGD6021,memang best arrr pakai dier..top speed bole cecah 120km/j..memang jimat petrol 2t pon takyah beli..tapi yang x best nyer lagenda nih ,mentol lampu dier rajin terbakar..hangin aku..

#6 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 08:56 AM

Top speed 120km/j pon leh terbakar?? Aku pernah bawak motor aku cecah full meter sekali jer,lepas dah tak berani coz nak SPM mase tu.heheh.Skrang ni aku dah tak tahu brape aku bawak,4 kali tukar,dlm seminggu tu gak putus.

Tapikan,better jgn angkat Lagenda,bukan tak best tapi nanti dah lame dia akan tak best cam member aku nyer laa.Tapi tu dia tak jaga elok˛.Kalu ko jenis cermat(aheemmm),no hal laa.Motor pape pon ok.Tapi Honda murah lagi kot & jimat minyak gak.

#7 eastone

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 668 posts
  • Gender:Male
  • Location:K.L
  • Interests:I.T, Photography, Bowling, Music, Multimedia.
  • Freelance:Tidak

Posted 26 August 2004 - 09:26 AM

QUOTE(Dr.J @ Aug 26 2004, 08:22 AM)
ahakss...aku skang pakai lagenda no plat JGD6021,memang best arrr pakai dier..top speed bole cecah 120km/j..memang jimat petrol 2t pon takyah beli..tapi yang x best nyer lagenda nih ,mentol lampu dier rajin terbakar..hangin aku..

hmmm...
aku setakat nih penah sampai 130 km/j tapi lum full throttle lagi...
member aku cakap penah capai 140 km/j dan masih standard lagik...
tapi naik sorang la...
setakat nih takde masalah lagi...

tenkiu...

#8 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 09:43 AM

QUOTE(sache @ Aug 26 2004, 03:37 AM)
Weh,dia tanye Lagenda laa,bukan 125Z.Kalu 125Z,tak yah ckp laa,RXZ pon makan asap.Aper daa.

Salah ker aku cakap tue....aku rasa dah betul dah.
Yamaha Lagenda test ngan Yamaha 125Z......bukan test top speed laa.
Boleh laa nak maintain 130-140kmj.....best aper...??? tue pun belum full throttle lagi.

#9 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 09:55 AM

Hahha,malu aku.wahaha.mmg laju motor Lagenda ni,kalu tak camne leh ade juara cub prix.Aku tengok kat surat khabar laa,tak de masa plak tengok kat trek atau tv.tapi tu dah modified laa.

Kalu setakat nak pegi klas jer,no hal laa.Aku agak sokong ko beli motor Lagenda walopon agak bukan kelakian dia nyer ciri˛.Angkat 125Z laa,baru chun.

#10 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 04:55 PM

Ermz..
Klo 130KM/J - 140KM/J ok laa compare ngan EX5 aku skunk ni yg mampu cecah 120KM/J jerk...sache, Honda Stream katner leh dapat?Setau aku Honda skunk ni jual 2 model jerk, Wave & Dreams..Bagi aku Wave & Dreams tak berapa best, semput pada kelajuan tinggi...Ader tak motor guna engine AMD Athlon 64?? biggrin.gif

#11 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 05:59 PM

Weh,aku tersalah kasi info.Bukan Honda Stream,tapi Honda Dream.Heheh...sorry.Lupa laa,lama tak amik tahu pasal motor.Wave pon ok gak dari segi harga tapi bentuk tak brape best laa.Papehal jimat minyak,lagi˛ minyak slalu naik harga.

Ni dia Honda Stream :


Sorry arr,lupa seh.Nanti kite gi kedai motor hari Isnin lepas lunch hour.Aku amik ko,dont worry.

#12 maelzx

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 896 posts
  • Location:Kayangan
  • Interests:PHP is all I'm interested into.
  • Kepakaran:HTML dan PHP
  • Freelance:Ya

Posted 26 August 2004 - 06:41 PM

orang cakap meter motor yamaha "lambat naik" so biasanya 90km/j dah kira 100 kmj dah ... pastu lama baru naik 100 km/j kat meter .. ahaks.

sr-lagenda ok gak per .. bentuk lawa ... tambah lagik kalau ko pakai rim ... puhh mmg lawa gila ...

aku ada yamaha sr-x jer ... time aku beli dulu tak kuar lagi sr-lagenda ... dulu aku beli rm 5k ... sekarang ni motor dah murah giler ... comel gs5 .. bayar muka 100 ja ... bulan2 pun 100 gak ... gila hapa ... dengan duit loan aku nih buleh beli 3 bijik comel gs5 ... muahaha .. buleh buat sewa tongue.gif

apa yg aku perasan motor yamaha generasi sx ni (sre, srx, sr-legenda) ni pickup kuat ... kalau kat traffic light ... pulas minyak jer .. sedar2 dah 100 m dihadapan kenderaan lain .... hahaha ... pastu datang evo7 potong ... aiseyy ....

anyway belilah motosikal yamaha ... pasal sekarang ni valentino rossi dah naik yamaha .. dia tak mau dah kat honda .. tongue.gif

#13 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 26 August 2004 - 06:54 PM

Hahah,dia tak nak naik honda coz buatan malaysia m'buatkan brand honda rosak.kalu laa keta honda dah buat kat malaysia,tak tahu laa.kalu pasang tak peg lagi.

Papehal aku nak bangkang skit pasal meter yamaha ngan honda.aku dah try hari tu kat highway dari KL ke Melaka,didapati meter honda agak berat compare yamaha.contoh:kalu yamaha dah 170km/h ,honda baru 160km/h .Ni salah meter atau ape?? Haha.Itu tak penting....yg penting Aprillia still my choice.

#14 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 27 August 2004 - 03:45 PM

Honda aper yang meter smpai 160 tue...??? Honda 250 ker...?? takkan kapcai kot....??

Moto yamaha nie best bila nak jalan2 jauh jer. betul tak...?? Enjin tak cepat panas, n kalo panas tue dia still stabil. Tak macam honda,, bila dah panas dia akan semput skit. Tak tahu laa moto yang dah modified tue. Macam AMD Athlon 64 la.....panas takder laa sangat tapi stability tetap tinggi. biggrin.gif biggrin.gif

Dah terjawab persoalan ko Hoodlumz....moto aper yang pakai AMD Athlon 64. Heheh....biggrin.gif biggrin.gif

#15 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 27 August 2004 - 04:16 PM

Acer,lain plak ape aku dengar.Engine motor Honda mmg best kalu panas.Tapi sebaliknya utk Yamaha,sbb tu ade 2T yg bagus(taknak terlalu panas geseran antara piston ngan engine) & sirip penyejuknya yg agak nipis & lebar.

#16 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 27 August 2004 - 04:26 PM

ermm...confius nie....?? Honda tak pakai 2T sebab dia guna 4T sebagai pelincir piston dalam silinder.

Yang aku tahu enjin yamaha cepat panas n cepat sejuk...sebab dia pakai sirip penyejuk yang besar dan nipis. That y laa sesuai untuk jalan jauh. Kalo honda....sirip penyejuk tebal n kecik.

Mana satu ekk....??

#17 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 27 August 2004 - 07:23 PM

Mmg yamaha punye sirip tu camtu,tapi dia ni tak tahan sangat jalan jauh.Nak tak nak kene break kejap,unless ko pakai 2T yg bagus.Sbb itu guna 2T yg mahal.Takpon,guna 2T murah tapi besarkan dia nyer 2T level,baru sejuk skit piston tu.

Kalu Honda,better tukar sbulan skali minyak hitam aka 4T,baru engine tahan & lagi jauh leh gi.Aku dulu tukar seminggu skali minyak hitam Honda aku.Skrang tak lagi,adik aku amik alih plak.Lagik best kalu dia pegi habiskan minyak Syntetic Petronas(btol ke eja camtu?) dlm masa sebulan yg 10 Liter tu.Ape dia buat aku pon tak paham.Karburetor dah 2 bijik jahanam dpt kat dia,sume original lak tu ayah aku kasi.Time aku nak mintak beskal BMX pon susah.

#18 Panzer

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 185 posts
  • Location:TPM
  • Interests:Reading, Surf the Net, layan movie

Posted 27 August 2004 - 07:36 PM

pakai RXZ la, best per...tank besar, tak perlu isi selalu....hheheh..

#19 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 27 August 2004 - 09:58 PM

Wehh mana best and value?Dan mempunyai potensi yang tinggi utk di OC (Modified) ?

1) Honda Wave @ Dreams
2) Modenas Kriss 110
3) Yamaha SR-Lagenda 110

Dan apa pendapat korang tentang brand Comel, Nitro dan Naza?Ok ker?
Wokeh cunz..

#20 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 12:02 AM

ermm...macam nie....kalo ko nak oc moto ko, better ko pakai Honda EX5 Dream. Nie pun bukan calang2 moto nie...sebab tu moto nie selalu kena curi. Banyak Yang ko boleh modified esp enjin dia. Ko boleh pakai semua barang racing sebab semua boleh ngam.....patu kalo nak best pakai karburator scrambler. Pergh......120kmj selamber jer. Then korek block skit...tukar piston baru...pakai clucth racing, pakai cam racing. Memang power siot.....aku dah test semua nie kat moto pakcik aku.

Leh lawan ngan RXZ yang standard setting tau. Tapi makan minyak skit la...!! Harga dia pun takder laa mahal sangat. Area 4k jer kot....aku tak pasti la...!! Antara 3 model yang ko bagi tue....memang EX5 Dream laa yang power untuk di OC kan....heheh..biggrin.gif biggrin.gif

Moto brand lain selai Honda n Yamaha, ko kena berhati2 skit. Nasihat aku....jangan laa pakai moto Brand COMEL....memang hampeehh...!! Aku pun tak tahu naper diaorang boleh kuarkan moto. Dah laa tak berkualiti, ciplak pulak design orang.....heheh...biggrin.gif biggrin.gif

Member aku pernah pakai moto jenis COMEL....yang design dia ala2 EX5 tue. Kalo ko tgok dari jauh mesti cakap tue HONDA EX5. Walaupun harga dia murah...tapi kualiti enjin tue takder langsung. Member aku pakai 2 minggu jer.....then enjin dia dah rasa lain macam. Padahal dia bawak gi kelas jer....takder laa bawak gi racing. Tiap2 hari berulang alik dari Chendering ke Bandar Kuala Terengganu. Dalam 15 Km laa kot aku rasa....!!

Nasihat aku kalo ko nak beli moto, beli laa brand yang boleh dijamin kualitinya. Biar alah membeli.....menang memakai. Kalo korang beli moto murah tapi asyik kena baiki jer....takder guna jugak. Kan...??

#21 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 02:26 AM

Aku sokong ckp acer.Bagi aku Honda Dreams is better.Why?? Modenas Kriss adalah motor kapcai yg paling berat & makan minyak utk bergerak,tapi agak best utk di OC.Nak amik lap cecah telinga pon boleh,tapi kene pakai tayar Dunlop laa,original tau.Yg RM60 tu tak original lagi,RM150 baru original.

Akan tetapi,sejak honda dibuat & pasang kat Malaysia,body agak ringan & engine dia cepat longgar part dlm yg mane mmg cepat nak rosak compare import dari jepun.Nak tahu camne,kene tanye org laa.Unless ko org tua bawak.biggrin.gif

Yamaha Lagenda,engine agak tahan,cume tak best bile tak jaga rapi.

Ok,motor scooter plak.Aku bangkang habis.Kalu nak sangat,Kharisma is worth but not compare Gilera.

Bagi aku,Honda is the best choice & make sure take care of it with lots of Solex.

#22 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 02:39 PM

Begitu terukkah Comel?
Isk isk isk...Satu pertanyaan, ada sesiapa pernah try StormBerg kat motor korang?

#23 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 04:14 PM

Ape tu StormBerg?? Lame tak update pasal motor.
Comel mmg tak best,tadi aku baru tengok kat Melaka Central,dia tiru Yamaha 125Z ngan Honda Wave sebijik,cume engine 4 stroke.Bengang gile aku tengok,tapi apsal Yamaha ngan Honda tak saman.

#24 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 05:20 PM

tue laa pasal....dah laa design sebijik...!!
tak tahu laa kot2 dah ader agreement ngan yamaha or honda. ader ker...??

Pasal motor tue comel nie....tue pandangan peribadi aku laa. Memang kalo korang tengok pun...moto comel nie memang masalah. termasuk scooter dia.

Produk moto malaysia aku puji satu jer.....moto jenis Karisma. Design dia kena sangat kalo pompuan pakai. Wana ngan stripe pun kena.

#25 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 05:30 PM

Yap,kalu nak beli Comel Scooter product lines,Kharisma paling baik.Kalu lain sume tak best.Sbg contoh,member aku beli Nitro.Name je brek ABS(Auto Brake System) tapi tak bagus langsung.Slalu bocor minyak dia laa,pastu disc dia cpt bengkok.Tu pon jalan tak jauh.Aku jalan ngan motor aku gi Besut ok jer,sampai skrang.

Kalu engine satu hal lagi,bising laa,part dlm dia cept longgar.Jgn beli laa.huh.. dry.gif

#26 crash_makers

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,152 posts
  • Gender:Male
  • Location:dreamland
  • Freelance:Tidak

Posted 28 August 2004 - 08:09 PM

aku baru pakai kris 110 dlm 8 bulan.so far mgm best!!! stabil jaa dlm 110 kmh.cuma kuat makan minyak compare dengan ex5.

#27 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 10:23 PM

satu jer aper yang dapat aku katakan....produk moto malaysia memang low class in quality. Harap harga jer murah....sebab tue ader orang beli jugak. Betul tak....?? <-----pandangan peribadi

#28 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 11:38 PM

Wehh jgn pandang rendah Modenas..
Kriss memang best utk long distance journey..
Mungkin pick-up kurang sikit klo compare Honda @ Yamaha tapi kelajuan maksimum mantap!!Top speed mampu cecah 130KM/J gaks..
Dan apa yang aku dengar Honda Wave better than Honda Dreams walaupun guna enjin 100cc yang sama...Wave ni pick-up sikit..Top speed pun lagi tinggi compare Dreams...Btul ker?Ahaks..

#29 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 01:03 AM

Color mana cunz dan sporty?


Red

Blue

Silver

Souce : http://www.yamaha-motor.com.my/mainindex.html

#30 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 01:06 AM

Dan apakah pendapat korang semua pasal model terbaru Lagenda nih?
Berbaloi ker beli?Sebab klo stakat letak sport rim ditambah skit ngan solekan kosmetik, lebih baik buat sendiri... smile.gif


http://www.yamaha-motor.com.my/products/mo...a110sporty.html

#31 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 01:37 AM

Bagi aku,Lagenda ni mmg cun(yg baru ngan rim sport tu).Papehal,kite gi survey,kalu ko nak laa.Boleh update skit pasal motor ni.

#32 Guest_abgwin9x_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 07:21 PM

motor baru tak stable lagik kot performance..heheh mcm OS plak...mcm kriss 1 n kriss 2..org cakap kriss 2 ada banyak problem berbanding kriss 1..orang cakap laa..aku sampaikan je smile.gif

#33 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 10:06 PM

QUOTE(abgwin9x @ Aug 29 2004, 07:21 PM)
motor baru tak stable lagik kot performance..heheh mcm OS plak...mcm kriss 1 n kriss 2..org cakap kriss 2 ada banyak problem berbanding kriss 1..orang cakap laa..aku sampaikan je smile.gif

Klo ada problem, mesti ada patch dier bukan?
Hihihihihi.. biggrin.gif

#34 Guest_abgwin9x_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 10:25 PM

a'a Hoodlumz..tp patch lambat kuar ehhehehehe

#35 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 30 August 2004 - 01:50 PM

Apsal klo nak beli Lagenda susah sangat nak dapat?
Kena tunggu 1 bulan lebey...Klo bernasib malang maybe 2-3 bulan kotz..
dry.gif

#36 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 30 August 2004 - 11:31 PM

susah....?? naper...?? ko gi tanya kat mana nie....??

aku rasa kalo ko gi kat Bukit Payung (nama kedai aku lupa)...tapi tue kedai tokey melayu. Kat situ ader banyak moto yamaha ngan modenas.

#37 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 31 August 2004 - 12:48 PM

QUOTE(acer_user @ Aug 30 2004, 11:31 PM)
susah....?? naper...?? ko gi tanya kat mana nie....??

aku rasa kalo ko gi kat Bukit Payung (nama kedai aku lupa)...tapi tue kedai tokey melayu. Kat situ ader banyak moto yamaha ngan modenas.

Ohh...
Jani Motor..Banyak ke model Lagenda?
Beress lepas ni boleh try cari...Aku nak tunggu paling lama pun 2 minggu dahler..
My choice yg kaler merah cam 125 tuhh...

#38 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 31 August 2004 - 02:37 PM

aaa...Jani Jaya Motor. Try laa pegi tengok.....kat bukit payung tue dia der dua cawangan. Aku pegi dah pegi ari tuh.....banyak gak moto yamaha. Orang kata harga kat situ pun boleh tahan. Member aku sambar Yamaha 125ZR kat situ...!! Yamaha Lagenda yang warna merah tue dah cun sangat...sekali pandang macam 125 gak. hehehe.....

#39 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 03 September 2004 - 01:45 AM

Wokeh aku nak tanyer pasal top speed motor berikut dlm keadaan default setting..

Honda Wave 100 = ?
Honda Dreams 100 = ?
Modenas Kriss 110 = ?
Yamaha Lagenda 110 = ?
Suzuki Smash 110 = ?

Dan adakah normal Honda Dreams aku lepas 80KM/J susah nak naik..Kena tunggu lama baru leh cecah 90KM/J...Dan klo jln hitam lurus panjang nak cecah 100KM/J pun susah giler, why?Normal ker?Or something wrong?Atau mungkin kualiti motor Honda skunk ni dah menurun disebabkan banyak guna part˛ dari Taiwan..Disebabkan Rossi dah join Yamaha, aku dah hilang keyakinan kat motor Honda..Cuma bagi aku Honda ni ok laa klo compare ngan Comel @ Nitro...Wokeh cunz!!~

#40 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 03 September 2004 - 03:30 AM

Any comments?

#41 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 04 September 2004 - 10:54 PM

Hurmz...

#42 Guest_humphery_solomon_*

  • Tetamu

Posted 05 September 2004 - 12:44 AM

aku pakai Modenas 110 elek jerrr.........dah 3 tahun aku pakai tetap maintain jer tak der apa-apa masalah.Setiap 1000 km aku tukar minyak hitam jenis Castrol Racing.....pakai apa-apa jenis moto 4 stroke sama jer janji pandai jaga enjin.

#43 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 07 September 2004 - 11:49 AM

Hoodlumz,aku ade call ko hari tu utk pegi tengok˛ motor kat pasaran KT,tapi ko tak angkat,tido stadi punyer pasal kot.Nanti ko gi carik sendiri plak laa,aku dah malas nak pegi.

#44 Guest_Dr.J_*

  • Tetamu

Posted 08 September 2004 - 10:04 AM

mmm....kalo koang nak beli moto..beli la brand honda atau yamaha...sbab per..sbab rege dier tak jatuh giler kalo ko nak trade in kat kedai....

#45 Panzer

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 185 posts
  • Location:TPM
  • Interests:Reading, Surf the Net, layan movie

Posted 08 September 2004 - 11:17 AM

QUOTE(acer_user @ Aug 31 2004, 02:37 PM)
aaa...Jani Jaya Motor. Try laa pegi tengok.....kat bukit payung tue dia der dua cawangan. Aku pegi dah pegi ari tuh.....banyak gak moto yamaha. Orang kata harga kat situ pun boleh tahan. Member aku sambar Yamaha 125ZR kat situ...!! Yamaha Lagenda yang warna merah tue dah cun sangat...sekali pandang macam 125 gak. hehehe.....

Aah..Kedai tu ok gak. Dulu aku angkat RXZ boleh tukar rim 18" depan ke 17" free jer.. tayar TT100 lak tu. Pastu dia bagi helmet SGV, ok la daripada Apollo..

Regarding modenas, mmg best jalan jauh. Selamba je maintain 120.. sbb member aku ada pakai pastu join set2 RXZ, gamma, TZM konvoi...

#46 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 08 September 2004 - 11:25 PM

perhh.....join moto 125 cc keatas tue. leh tahan ker...?? heheh....biggrin.gif biggrin.gif

#47 Panzer

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 185 posts
  • Location:TPM
  • Interests:Reading, Surf the Net, layan movie

Posted 09 September 2004 - 01:07 PM

Boleh tahan jer..tapi bawak dalam 120 je la maks. Kalu kitaoorang besit 140 mmg tertinggal la..tapi kitaorang tungguu la dia kat stesenn minyak pastu.hehehe..Ni masa aku konvoi JB-KT.. tapi bila dah sampai ke destinasi tu, mamat Kriss tu terus la cari katil tidor...budak2 mtr lain blh lagi la maintain..pi mkn dulu,baru tido..

#48 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 10 September 2004 - 07:58 PM

Modenas Kriss memang power tapi kuat makan minyak skitz...
Antara Kriss I dan Kriss II mana lagi power?Tapi aku dengar enjin modenas yg paling power ialah model masa baru kuar dulu, Kriss...Enjin model baru Modenas tak lasak cam dulu, btul ker?

#49 Guest_acer_user_*

  • Tetamu

Posted 11 September 2004 - 04:47 PM

maybe jugak.....!!! macam motor ex5 dream laa.....tak sama nagn ex5 yang baru2 kuar dulu.
motor ex5 mak aku tahun 1994....sampai tahun 2004 baru bukak enjin. tu pun bukak...tukar piston n clutch jer. yang lain semua elok lagi.

ex5 dream makcik aku....pakai 1 tahun lebih dah meragam. padahal....moto mak aku tuh dah sampai mana dah.....kemaman n besut. semua dah sampai. tapi still tak pernah kuar trg. heheh...biggrin.gif biggrin.gif

#50 Guest_Hoodlumz_*

  • Tetamu

Posted 11 September 2004 - 10:46 PM

Klo gitu boleh percaye ker Lagenda 110 baru nih?
Boleh ker belasah enjin dier tahap maksimum? biggrin.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users