Jump to content


Nak buka akaun Maybank


17 replies to this topic

#1 Guest_SWAP_*

  • Tetamu

Posted 28 August 2004 - 12:42 PM

Aku nak tanya sikit, malas nak ke bank. Berapa banyak wang pendahuluan yg Maybank kenakan untuk first time bukak akaun?
Ada jumlah tertentu tak utk student? Susahlah tak der akaun maybank. Nak juga guna maybank2u.. Tak yah beratur kat bank kalau nak bayar apa2..

Pasal nak create akaun maybank2u (online) tu aku dah tahu..

tQ.

#2 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 28 August 2004 - 01:46 PM

Account Savings ke Current account?. Kalau Savings dalam 250 kalau tak silap.

#3 maelzx

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 896 posts
  • Location:Kayangan
  • Interests:PHP is all I'm interested into.
  • Kepakaran:HTML dan PHP
  • Freelance:Ya

Posted 28 August 2004 - 02:41 PM

al wadiah savings account : rm 250 starting smile.gif

tak sure pulak kalau student camana ... buleh kot tunjuk matrix kad ... kot2 buleh dapat rm 10 ja bukak akaun smile.gif

#4 niza2212

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 167 posts
  • Gender:Female
  • Location:KL
  • Freelance:Ya

Posted 28 August 2004 - 11:31 PM

a'ah... nak bukak akaun yg baru or replace yg lama mmg kena bayar 250.....

#5 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 01:45 AM

Mahal btol guna Maybank,tapi service dia ok.LagiČ ade online-banking. Bcb ade tak online-banking?? Setahu aku,sms banking service ade laa,tapi tak pernah try.

#6 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 29 August 2004 - 04:13 AM

QUOTE(sache @ Aug 29 2004, 01:45 AM)
Mahal btol guna Maybank,tapi service dia ok.LagiČ ade online-banking. Bcb ade tak online-banking?? Setahu aku,sms banking service ade laa,tapi tak pernah try.

Sila rujuk thread ini: http://forums.ittutor.net/index.php?showtopic=11252

-Harap membantu!

#7 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 09:44 AM

meowsmart,link yg faris kasi tu dah tak leh guna,yg bernumber ip tu..Nak masok,operation time out.Yg Bcb Channel-e still ok.

Thanks.Slamat Hari Ahad.

#8 Guest_SWAP_*

  • Tetamu

Posted 29 August 2004 - 10:37 AM

QUOTE(mEoWsMArt^ @ Aug 28 2004, 01:46 PM)
Account Savings ke Current account?. Kalau Savings dalam 250 kalau tak silap.

Akaun Savings.. RM250? Dia ada produk Al-Wadiah kan? Apa beza dengan akaun simpanan biasa?

#9 kez

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Location:penang - kedah
  • Freelance:Tidak

Posted 30 December 2004 - 12:56 AM

QUOTE(maelzx @ Aug 28 2004, 02:41 PM)
al wadiah savings account : rm 250 starting smile.gif

tak sure pulak kalau student camana ... buleh kot tunjuk matrix kad ... kot2 buleh dapat rm 10 ja bukak akaun smile.gif

takde la harga utk student...semua sama je.

#10 kayray

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 237 posts
  • Gender:Male
  • Location:kuala terengganu
  • Freelance:Tidak

Posted 30 December 2004 - 01:37 AM

apa susahnya dengan RM250 tu.
pinjam la ngan sesapa, buka akaun RM260, lepas tu terus boleh keluarkan RM250 yg ko pinjam tadi. nak kuar RM259 pun x pe

harap dapat selesaikan masalah ko

#11 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 30 December 2004 - 02:39 AM

QUOTE(SWAP @ Aug 29 2004, 10:37 AM)
Akaun Savings.. RM250? Dia ada produk Al-Wadiah kan? Apa beza dengan akaun simpanan biasa?

Al-Wadiah Savings ni rasanya yg guna kaedah perbankan Islam. Akaun simpanan biasa tu guna konvensional banking (err...betul ke aku cakap nih?...hehe)

#12 juan pablo

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 522 posts
  • Gender:Male
  • Location:sEgAmAT---->jAy bEE
  • Interests:extreem sport
  • Kepakaran:huh! nope!
  • Freelance:Tidak

Posted 30 December 2004 - 09:20 AM

kalau tak nak kene bayar RM 250. dapatkan surat dari company yg ko keje. but make sure company ko pun pakai Maybank gak la. settle just show surat tue. plus bagi RM 10. dah dapat bukak satu acc wadiah. wink.gif

#13 @sriey

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 372 posts
  • Gender:Male
  • Location:satu kiblat yang sama...
  • Kepakaran:Active Directory, UNIX, Veritas Cluster Server, Exchange, Win2K, Win2K3 Svr
  • Freelance:Ya

Posted 30 December 2004 - 09:57 AM

kalu masa register tu amik skim insurans atau produk lain, just bayar RM100 jer..

#14 multiplexer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 755 posts
  • Location:enstek
  • Interests:memancing

Posted 30 December 2004 - 11:18 AM

QUOTE(kez @ Dec 30 2004, 12:56 AM)
takde la harga utk student...semua sama je.

ada... aku dulu masa kat upm, aku bukak akaun kat maybank serdang. dia mintak aku photostat kad matrik sekali.. kalau x silap aku, aku hanya perlu masukkan rm100 je... tp x tau la plak kalau sekarang student punye rate ni dah xde.. tp time tu memang confirm lah ada.. aku rasa ada lagi kot?! tu salah satu value added diaorang untuk market apa?!?! bsn ada, rhb ada, x kan maybank xde kot???

#15 Guest_blaserjagdwaffen_*

  • Tetamu

Posted 07 January 2005 - 12:07 AM

ahh....tumpang bertanya
kalu nak wat acc maybank...nak kena ada i/c yang btol2 ke?
tensen btol aku...mykad tak siap lagi....tapi rasa cam nak wat acc dah...
aku tanye orang kat kaunter..die kata taleh...
sad.gif dry.gif

#16 kez

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Location:penang - kedah
  • Freelance:Tidak

Posted 07 January 2005 - 01:02 AM

maybank mmg nak potostat ic...
ic yg xbetol tu mcmana?

#17 saniboy

    Kadet

  • Ahli
  • 22 posts
  • Location:S

Posted 09 January 2005 - 11:25 AM

IC sementara boleh guna. Ade nampak orag gunakan kekadang bank sendiri tolong photostat kan (tapi kena orang lawa atau tampan). Saya kena menapak cari kedai photostat. Ahhhhhh!

#18 Guest_blaserjagdwaffen_*

  • Tetamu

Posted 09 January 2005 - 12:56 PM

QUOTE(kez @ Jan 7 2005, 01:02 AM)
maybank mmg nak potostat ic...
ic yg xbetol tu mcmana?

alah... ic sementara...sebab mykad tak siap lagi...
dia cakp..( orang kat kaunter tuh)...nak mykad gak...
isk isk
unsure.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users