Jump to content


- - - - -

POP untuk Gmail, Yahoo, Hotmail


20 replies to this topic

#1 Guest_zaloi_*

  • Tetamu

Posted 03 September 2004 - 09:22 AM

Software : FreePOPs
License : Free Software
URL : http://freepops.sourceforge.net/en/

Nie ada satu lagi produk open source / free software untuk dapatkan
mail through POP3. Antara yg mail akaun yang support :
1) Gmail - aku dah test
2) Yahoo - aku dah test
3) Hotmail - aku tak test lagi

Nie documentation camna nak setup ke Mozilla/Outlook/Eudora
http://www.dinajpur.biz/freepops/

Aku test kat windowXP.

#2 enduser

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,312 posts
  • Location:ipoh

Posted 03 September 2004 - 09:43 PM

thanks smile.gif

#3 drahtlos

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 977 posts
  • Location:Wireless using Sony Vaio

Posted 04 September 2004 - 08:50 AM

Hari tu aku try. Free 15 hari jer.... Pastu dah tak leh connect.

#4 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 10 September 2004 - 09:05 PM

ader saper2 tau tak smtp ngan pop3 utk yahoo mail?

#5 Guest_dvd_*

  • Tetamu

Posted 11 September 2004 - 01:14 AM

Server Settings
Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com.ar
Outgoing Mail (SMTP) Server: smtp.mail.yahoo.com.ar

#6 Guest_darkhunter_*

  • Tetamu

Posted 11 September 2004 - 01:08 PM

aku penah cuba guna pop3hot.com...kekadang okies kekadang tak..aku guna dekat mozilla thunderbird ph34r.gif

#7 drahtlos

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 977 posts
  • Location:Wireless using Sony Vaio

Posted 11 September 2004 - 03:14 PM

QUOTE(dvd @ Sep 11 2004, 01:14 AM)
Server Settings
Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com.ar
Outgoing Mail (SMTP) Server: smtp.mail.yahoo.com.ar

tak jadi pun....

#8 Guest_dvd_*

  • Tetamu

Posted 15 September 2004 - 11:49 PM

hehe. awak tak cakap yahoo mana. yahoo ada banyak yahoo.

aku guna ar.yahoo.com tu la setting yg dibagi.

mx.yahoo.com pun ada pop3/smtp/forward percuma.

pening jugak nak register tapi puas hati. lain dari yg lain. biggrin.gif

#9 Guest_zaimzaiman_*

  • Tetamu

Posted 16 September 2004 - 11:29 PM

ohmy.gif erm.... salam sejahtere... adekah 'pop.yahoo.com.ar' ini juge di gunekan untuk setup yahoo messenger d hand pon.....
rolleyes.gif (harap sesiape yg tahu buleh jelaskan....)

#10 Guest_zaimzaiman_*

  • Tetamu

Posted 17 September 2004 - 09:56 AM

QUOTE(zaimzaiman @ Sep 16 2004, 11:29 PM)
Server Settings
Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com.ar
Outgoing Mail (SMTP) Server: smtp.mail.yahoo.com.ar

mad.gif knaper saye cube yg tersebut di atas,tp maseh lagi keluar 'system error'
kepade sesiape yg dah berjaye tolong jelaskan.... ohmy.gif help me,help me helpppp!!!

#11 vearn2000

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 218 posts

Posted 20 September 2004 - 01:49 AM

aku dah try utk yahoo. ok jer tak der masalah pun.
aku buat kat SUSE Linux

username: aku@yahoo.com
passsworrd: xxxxxx
hostname/ incoming mail(POP3): localhost
port: 2000 (default).


PS**********: Read The manual

Edited by vearn2000, 20 September 2004 - 01:52 AM.


#12 Guest_dvd_*

  • Tetamu

Posted 21 September 2004 - 11:40 PM

jap. xx@yahoo.com tak ada pop3 kena guna yahoopop. kalau nak jugak register baru selain dari yahoo.com atau yahoo.ie.

@yahoo.ca = Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.ca
@yahoo.com.au = Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com.au
@yahoo.co.nz = Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com.au
@yahoo.com.sg = Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com.sg

@yahoo.xxxx.xxx = pop.mail.xxxxxx.xxx

#13 drahtlos

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 977 posts
  • Location:Wireless using Sony Vaio

Posted 21 September 2004 - 11:57 PM

Aku try yang Yahoo Singapore..
Menjadi... biggrin.gif

#14 vearn2000

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 218 posts

Posted 22 September 2004 - 12:10 PM

yahoo.com mmg takder service pop3. kalo nak kene bayar.
sebab tu aku guna freepops nih utk retrieve email drpd yahoo.com dn aku guna kmail.
aku test ok jerrr? tak der masalah langsung.

#15 drahtlos

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 977 posts
  • Location:Wireless using Sony Vaio

Posted 22 September 2004 - 04:06 PM

bukan ker freepop tu boleh guna 15 hari jer?

#16 vearn2000

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 218 posts

Posted 24 September 2004 - 01:04 AM

QUOTE(ascentia @ Sep 22 2004, 04:06 PM)
bukan ker freepop tu boleh guna 15 hari jer?

mana ko tgk free 15 hari jer,
aku tak perasan ler?

#17 drahtlos

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 977 posts
  • Location:Wireless using Sony Vaio

Posted 24 September 2004 - 08:22 AM

Hari tu masa aku pakai selalu dia hanatr reminder suruh bayar.
Lepas 15 hari terus tak leh guna.. sad.gif

#18 Guest_melayu4ever_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2004 - 08:53 AM

QUOTE
How much does it cost?
FreePOPs is Free Software, Free as in Freedom and ``Free as in Free Beer''. You can download it, use it, and modify it freely but if you care about the four friends who made it you may send them a beer asking for their address via email, or a small donation (through the project website on SourceForge).


See here

#19 vearn2000

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 218 posts

Posted 24 September 2004 - 03:19 PM

mad.gif mad.gif mad.gif
unsure.gif unsure.gif unsure.gif
blink.gif blink.gif blink.gif
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
cool.gif cool.gif cool.gif

#20 Guest_melayu4ever_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2004 - 04:48 PM

retrieve POP3 success ... smile.gif

but I have another problem wink.gif
how to send emails via smtp ??? my internet connection is using a firewall / proxy ...

I have used HTTPort to make a "tunnel" ... and it was working ... long time ago ... but with a VERY slow connection speed sad.gif
but lately, it doesn't work at all ...

do you guys have any idea ???

thanks in advance

#21 Guest_zaimzaiman_*

  • Tetamu

Posted 24 September 2004 - 08:58 PM

rolleyes.gif buleh tak tolong tunjukkan setting email dalam handphone ko... mr DVD
aku punye ade prob pulak... dah tak buleh nak surf dah sekarang,kat silap pun aku dah tak tahu dah.... tp ni nak try ler nengok setting dia smuler..

mad.gif sad.gif

blink.gif

unsure.gif







ph34r.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users