Jump to content


Tawaran Tempat Untuk Latihan Praktikal


21 replies to this topic

#1 Guest_Pojie_*

  • Tetamu

Posted 20 May 2002 - 04:43 PM

Assalamu'alaikum

Syarikat tempat saya bekerja menawarkan tempat untuk pelajar dari mana-mana institusi untuk membuat latihan praktikal.

Kami terlibat di dalam industri ICT (web application, mobile application, digital library, etc) dan saya kira, sesuai untuk mereka yang mengambil kursus berkaitan dengan ICT seperti Science Computer, Information Service, Computer Engineering, Multimedia dan sebagainya.

Selain dari ICT, kami juga terlibat dalam bidang Content Development. Tawaran juga dibuka kepada para pelajar yang mengambil kursus berkaitan.

Kepada yang berminat, sila hubungi saya di alamat pojie@melayu.com. Nyatakan maklumat2 seperti berikut :

1. Nama penuh
2. Nama dan alamat institusi
3. Nama kursus / jurusan dan tahun
4. Alamat dan nama pegawai Unit Latihan Industri (utk pengesahan)

Sekian

#2 Guest_retrofunguz_*

  • Tetamu

Posted 04 September 2002 - 05:02 PM

skang open lagi ker? aku tgh terdesak cari tempat LI ni buleh kompoim dapat ke.. kalau tidak aku kene eksten 1 sem

#3 tena_79

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 397 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Malaysia
  • Interests:Animes...
  • Kepakaran:Semuanya average jer ;)
  • Freelance:Ya

Posted 04 September 2002 - 05:04 PM

Erkk..ader lagi tak company yg menawarkan tempat praktikal ni?tena nak tau bab sem depan dah kena praktikal...

#4 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 04 September 2002 - 05:09 PM

korang nak tempat praktikal based pada ape? programming? networking? kompeni aku kalo tak silap aku macam nak pakai budak praktikal....

#5 Guest_nuryta_bahiya_*

  • Tetamu

Posted 04 September 2002 - 10:53 PM

Utk networking takde ke? kalau dah practical, buleh practical lagi tak? eheheh sebab dulu sempat buat 2 bulan aje la... laugh.gif

#6 Guest_retrofunguz_*

  • Tetamu

Posted 05 September 2002 - 01:21 AM

Eh aku kena praktikal 15 aribulan 10 ni tempat tak dapat lagi..tmpt ko tu nak pakai ker budak dip.kalau nak cemana aku nak apply

#7 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 05 September 2002 - 09:44 AM

tempat aku tu lebih pada system development dlm erti kata lain programming la... tak kira budak diploma ke degree ke janji namanye praktikal biggrin.gif.... cuma beberapa perkara jek la aku nak bagitau... mane tau kot˛ bebudak praktikal ni kekadang pandai gak memilih tempat nak praktikal... kompeni aku ni kompeni kecik... pastu kat jb... nanti aku tanya operation manager aku camne nak apply praktikal...

#8 tena_79

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 397 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Malaysia
  • Interests:Animes...
  • Kepakaran:Semuanya average jer ;)
  • Freelance:Ya

Posted 06 September 2002 - 04:46 PM

darkymra: Ok gak tu..tena nak tempat praktikal yg kecik jer la..nanti besar2 susah ler plak..tena ni major networking..programming tak seberapa..hehe..

#9 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 06 September 2002 - 05:16 PM

programming takpe ke tena_79? kalo networking aku rase kat opis aku tak dapat kot?

mane la operation manager aku ni tak reply˛ sms aku... nanti aku tunggu respond dari die... start praktikal bile?

#10 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 06 September 2002 - 05:22 PM

tempat aku selalu ada ruang untuk budak praktikal... tapi takde elaun... (gomen) terutama untuk bahagian pengurusan dan IT... (jadi assistant aku ler ni.. hehehehe..) sape nak..?? aaaa... bagitau.... ok? nanti leh diskas panjang lebar tinggi tebal.. ok?

#11 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 06 September 2002 - 05:33 PM

kalo ko nak tau lebih lanjut pasal praktikal kat tempat aku ko boleh contact aku nyer operation manager Miss Aishah di talian 800 600 1033... heheheheh.. acah jek... korang call no ni la 07 2211416...

#12 Guest_retrofunguz_*

  • Tetamu

Posted 07 September 2002 - 01:19 PM

aku baru je dapat tempat praktikal. Jadi kat sini aku nak mintak pendapat korang aku minat bhg networking.jadi aku dapat 2 tmpt satu kampeni ni kecik je aa memang diletak nya aku kat bhg networking dan satu lagi aku dapat cisco tapi kat cisco ni dia tak bagitau aku diletak bahagian mana?kena bhg yg ada kait kait ngan programming hancai aku.. so apa pendapat korang?

#13 tena_79

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 397 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Malaysia
  • Interests:Animes...
  • Kepakaran:Semuanya average jer ;)
  • Freelance:Ya

Posted 09 September 2002 - 02:59 PM

darkymra:mcm mana dgn tpt praktikal tu?erm..sniper..terangkan dgn lebih lanjut ttg tempat sniper tu..

#14 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 10 September 2002 - 09:22 AM

tena... tempat aku ni merupakan sebuah institusi pengajian tinggi dan menguruskan kemasukan pelajar siswazah... master & phd... so.. sekarang ni tugas sebagai pembantu tadbir terbuka luas untuk menguruskan kemasukan dan rekod siswazah terbabit... dan permohonan untuk praktikal juga amat dialu-alukan tapi malangnya... elaun takkan diberi... coz government policy... sian....

#15 tena_79

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 397 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Malaysia
  • Interests:Animes...
  • Kepakaran:Semuanya average jer ;)
  • Freelance:Ya

Posted 10 September 2002 - 01:01 PM

Ohh...erm..nak pegi sana pun susah yer..duit tarak laugh.gif

#16 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 10 September 2002 - 02:05 PM

kompeni aku more to software development... elaun? ada tapi tak besar la... dlm 200.. maklumla... kompeni kecik... staff pon tak ramai... tapi kalo praktikal diorang ada mende nak suruh buat... maknenye mmg ada kejela kalo praktikal kat kompeni aku... kompeni aku kat kompleks aquaria larkin jb...

#17 iostream

    Mejar

  • Ahli Professional
  • 2,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:Temerloh, Desa Pandan, Bukit Damansara
  • Interests:Berangan, mengalamun, berehat, makan, & tidur.
  • Kepakaran:Tidak pakar dlm bidang IT, tetapi pakar dlm bidang percintaan
  • Freelance:Ya

Posted 20 September 2002 - 03:22 PM

salamz.....

QUOTE
aku baru je dapat tempat praktikal. Jadi kat sini aku nak mintak pendapat korang aku minat bhg networking.jadi aku dapat 2 tmpt satu kampeni ni kecik je aa memang diletak nya aku kat bhg networking dan satu lagi aku dapat cisco tapi kat cisco ni dia tak bagitau aku diletak bahagian mana?kena bhg yg ada kait kait ngan programming hancai aku.. so apa pendapat korang?

---perghhh, dapat kat cisco tuh.....anyway, baik kontek dulu bahagian hr kat cisco tuh tanya apa yg patut......ko kene tau dapat department mana & apa kerja ko...tuhlah, ko minat networking sekali dier suruh buat software ker, create database system ker naya ko nanti...

#18 Guest_vitaminC_*

  • Tetamu

Posted 30 September 2002 - 02:22 PM

assalamualaikum..

tempat saya keje nak pakai praktical student ...start on november. kami located at wisma integrated subang jaya. syarat-syarat:

i. boleh codes in C dan berminat sangat ngan programming.

"boleh codes in C" bermakna boleh codes in C..kalau tak menderita sikit sebab project kami menggunakan C semata-mata ( + sikit CGI). Interview akan dibuat.

Sesiapa berminat: hubungi: hazila@padusoft.com.my

#19 sQew

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Tengok TV
  • Kepakaran:Data Management Services
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2002 - 04:07 AM

tempat lain ade.?

#20 Guest_Dr.J_*

  • Tetamu

Posted 20 February 2003 - 11:28 AM

QUOTE
aku baru je dapat tempat praktikal. Jadi kat sini aku nak mintak pendapat korang aku minat bhg networking.jadi aku dapat 2 tmpt satu kampeni ni kecik je aa memang diletak nya aku kat bhg networking dan satu lagi aku dapat cisco tapi kat cisco ni dia tak bagitau aku diletak bahagian mana?kena bhg yg ada kait kait ngan programming hancai aku.. so apa pendapat korang?



aku pon student networking(diploma kemahiran)aku nak tanyer gak praktikal kalo bleh area jb ker...sbab dekat ngan umah

#21 Guest_orang pahang_*

  • Tetamu

Posted 20 February 2003 - 12:24 PM

kalau aku nak praktikal kat syarikat tu....ader tak tempat untuk networking ????sebab aku amik networking??????pastu ader elaun sara diri tak????

#22 tena_79

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 397 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Malaysia
  • Interests:Animes...
  • Kepakaran:Semuanya average jer ;)
  • Freelance:Ya

Posted 25 February 2003 - 01:23 AM

topik ni tena lock yer bab ader dua topik berkenaan perkara yg sama iaitu tempat praktikal,so kalau nak antar posting tpt praktikal leh antar ke posting yg lagi satu yer.. 8)





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users