Jump to content


Tmpt Mkn2 Besh!


145 replies to this topic

#101 Guest_cikiema_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 11:44 AM

QUOTE(zanisya @ Mar 22 2005, 10:59 AM)
kalau student UTM..mesti tau kat aner nak cari beger yg bes...kat depan 7E...Tmn U...ishh..lamanya tak makan berger tuh...nyum nyum happy.gif

ahaks....
tul tu zanisya....
burger depan 7E...
abg wat berger ni dulu duk sebelah umah kite...
juai berger tp naik BMW.... biggrin.gif

#102 drangkos

    Sarjan

  • Ahli
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL

Posted 22 March 2005 - 12:19 PM

klu kt UM lak....faymes ngn burger stadium.....
dpn pintu msk UM.....pd aku besh la.....brader tu letak mayo,fuhhhh...
"bedepek bedepek" bunyi mayo tu kena daging burger...... biggrin.gif laugh.gif
tapi yg slack org ramai la....
p/s:adoi lapor lak cite2 psl mkn nie.....

Edited by drangkos, 22 March 2005 - 12:20 PM.


#103 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 22 March 2005 - 12:21 PM

QUOTE(junior_programmer @ Mar 22 2005, 11:40 AM)
kuatnya cek mek molek nie makan ..tak takut gemuk ke...keh keh keh tongue.gif biggrin.gif laugh.gif

dry.gif citt... nengok orang la bro...kurus comel je tau..eheheik tongue.gif tongue.gif

#104 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 22 March 2005 - 12:22 PM

QUOTE(cikiema @ Mar 22 2005, 11:44 AM)
ahaks....
tul tu zanisya....
burger depan 7E...
abg wat berger ni dulu duk sebelah umah kite...
juai berger tp naik BMW.... biggrin.gif

cikiema, betul ke? suka a nengok BMW mamat tuh...ehehe...smart tuss...

slalu kalu g beli berger kat situh, mesti cuci mate tengok keta dia...ehehe happy.gif

#105 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 12:25 PM

kencana, btol la tu pak tuyu. lupe siot, lame sangat x pegi nih.

Sape² nak makan sotong, keropok goreng, abc & lain², pegi ar kat Pantai Mengabang Telipot. Lepas Asar ramai gile org, mujur aku ade pas VIP.

zanisya,tade tempat best makan² kat kelantan ke?? mane tau cuti² ni pegi cuti² mesia ke.

p/s: nak cuci mate tengok BMW, aku sarankan kaum adam tengok cite Taxi. lawo 5 series dia.

Edited by sache, 22 March 2005 - 12:26 PM.


#106 Guest_cikiema_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 12:32 PM

zanisya
suke tgk kete die ke??...ke suke tgk abg tu??...
eheh, jgn², dah kawen tu.... tongue.gif

pastu, kalo kat JB
slalu g singgah selalu...
pastu anjung warisan (yg ni menarik, mkn kat atas pokok...mcm kat nailis...kat nailis ade 1 je port kat atas pokok....kat sini byk skit....tak salah kite ade dlm 4 or 5 port la....)
pastu slalu gak port mkn kat stulang...kat sini best gak...leh cuci mate.... laugh.gif
tu satu ketika dulu....
tak tau la tmpt² tu masih wujud lg ke tak.....dah lame tak g sane...

#107 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 22 March 2005 - 12:33 PM

QUOTE(sache @ Mar 22 2005, 12:25 PM)
zanisya,tade tempat best makan² kat kelantan ke?? mane tau cuti² ni pegi cuti² mesia ke.

kat kelantan..? ehehe...mmm jap..x baper tahu aa...

dulu, kekecik family slalu g makan sate celup kat restoran malaysia kot..x ingat aa nama kedai tuh..skang dah tak g dah...

mm ade satu kedai tuh...untuk lunch la...slalu ghamai orang g kedai nih..sya tak ingat a nama kedai tuh...tapi, trademark kedai tuh..kalau tapau nasik kat kedai nih, nanti dia bungkus nasi tuh cam biasa..tapi, dia x ikat ngan getah...dia guna paku...besaaa oo paku dia tuh...kedai nih..dekat ngan klinik paul...kat traffic light tuh...x ingat nama kedai aa...

lagi satu dekat ngan pasar mpkb...kedai Osman apa aaa..osman kering eh?pepandai jee...ehehe happy.gif tapi, kedai nih penah masuk dalam majalah 3....

#108 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 22 March 2005 - 12:36 PM

QUOTE(cikiema @ Mar 22 2005, 12:32 PM)
zanisya
suke tgk kete die ke??...ke suke tgk abg tu??...
eheh, jgn², dah kawen tu.... tongue.gif

pastu, kalo kat JB
slalu g singgah selalu...
pastu anjung warisan (yg ni menarik, mkn kat atas pokok...mcm kat nailis...kat nailis ade 1 je port kat atas pokok....kat sini byk skit....tak salah kite ade dlm 4 or 5 port la....)
pastu slalu gak port mkn kat stulang...kat sini best gak...leh cuci mate.... laugh.gif
tu satu ketika dulu....
tak tau la tmpt² tu masih wujud lg ke tak.....dah lame tak g sane...

keta laaaa...cit, dry.gif abang tuh dah kawen kan? kekadang nampak wife dia kat gerai tuh...

anjung warisan? mmm suasana dia best, tapi makanan dia biase je kot..sya arituh order beef black pepper hot plate..ape tah...x cedap...dah aa mahal..x worth it aa...mmmm dry.gif .. tapi, suasana dia mmg best

#109 drangkos

    Sarjan

  • Ahli
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL

Posted 22 March 2005 - 12:36 PM

*o/t*
cikiema org johor ke????

#110 Guest_cikiema_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 12:42 PM

QUOTE(drangkos @ Mar 22 2005, 12:36 PM)
*o/t*
cikiema org johor ke????

kite bukan org johor...
penah belaja kat johor la drangkos.... biggrin.gif

eh, org juai² kat pandai lido tu ujud lg ke??
lame dah tak g sane...
dulu....byk kete² bergerak yg juai steamboat kat sane...
murah n sedap...
dulu...ptg² lps kelas....
slalu g sane....mkn n lepak dgn hosmate....
iskh...teringat plak zmn mude² dulu..... dry.gif

#111 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 22 March 2005 - 12:45 PM

QUOTE
iskh...teringat plak zmn mude² dulu.....


ihikss...alaa cikiema nih...cam dah tua sangat jee...

yang steamboat tuh, dah pindah...dekat ngan area dataran tuh....

#112 drangkos

    Sarjan

  • Ahli
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL

Posted 22 March 2005 - 01:01 PM

cikiema
ooo blajo kt johor....mkn2 yg kt pantai lido tu dh xde dh....sbb dh wat danga bay....so sume dh xleh jual kt citu lg.....tp ms tu mmg besh memalam lepak ctu....singgah slalu pn dh pindah tempat.....dulu kt court tenis kn...skang kt dpn dpn dpn bukit seren....tmpt pn dh x cm dulu...lg high class,so harge pn high la.... laugh.gif
stulang still mcm dulu.....mkn2 ttp ade.....klu mlm minggu lagie la,awek+amoi cun2 punye la ramai.....keta bikin pn banyak......mcm ade pameran keta lak..... laugh.gif

zanisya....
yg kt area dataran tu mmg dh lame ade.....ms aku skolah rendah lagi dh ade......smpi skang ade lg....lagie kt area hospital tu,tepian tebrau....tu pun ade port mkn besh gakk...ikan bakar yong....gerai die yg ujung skali dkt belah masjid tu.....

Edited by drangkos, 22 March 2005 - 01:02 PM.


#113 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 01:13 PM

QUOTE(zanisya @ Mar 22 2005, 03:33 PM)
mm ade satu kedai tuh...untuk lunch la...slalu ghamai orang g kedai nih..sya tak ingat a nama kedai tuh...tapi, trademark kedai tuh..kalau tapau nasik kat kedai nih, nanti dia bungkus nasi tuh cam biasa..tapi, dia x ikat ngan getah...dia guna paku...besaaa oo paku dia tuh...kedai nih..dekat ngan klinik paul...kat traffic light tuh...x ingat nama kedai aa...

lagi satu dekat ngan pasar mpkb...kedai Osman apa aaa..osman kering eh?pepandai jee...ehehe happy.gif tapi, kedai nih penah masuk dalam majalah 3....

Pakai paku?? ganas nye. kat KB ke mane ni?? Yg Osman tu part mane plak?? Kat area kotaraya ade satu kedai mamak, best gak. sume ayam ,sotong, ketam , undang besar². tapi duit yg kuar pon besar la.

#114 zulkarnain

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 187 posts
  • Interests:open source

Posted 22 March 2005 - 03:28 PM

QUOTE(cikiema @ Mar 22 2005, 12:32 PM)
zanisya
suke tgk kete die ke??...ke suke tgk abg tu??...
eheh, jgn², dah kawen tu.... tongue.gif

pastu, kalo kat JB
slalu g singgah selalu...
pastu anjung warisan (yg ni menarik, mkn kat atas pokok...mcm kat nailis...kat nailis ade 1 je port kat atas pokok....kat sini byk skit....tak salah kite ade dlm 4 or 5 port la....)
pastu slalu gak port mkn kat stulang...kat sini best gak...leh cuci mate.... laugh.gif
tu satu ketika dulu....
tak tau la tmpt² tu masih wujud lg ke tak.....dah lame tak g sane...

singgah selalu tu mahal tak hingat...
tapi, aku layan aja laa...
bandar baru uda pon ada restoran yg dekat dgn masjid dulu (tak sure ada lagi ke idak)....
layan kat senibong pon ok gak.... kalau nak besh, pi gelang patah (tapi dah tadak rasanya ni)....
anjung warisan pon mahal gak...tapi aku layan aja la makan bersila...hahaha...layan seisha pastu...heheh
haa... ada satu besh... dekat dgn masjid sultan abu bakar tuh... gerai sederet tuh... ada ikan bakar... besh siut... area lido tu laa... smile.gif
tapi, lately ni, aku dgn opismate suka pi makan kat nasi beryani gam putrajaya dekat dgn uniten tuh...
beryani gam, rm9 dan beryani biasa rm7... tapi, start april, suma naik rm1... gila lah... ada 5% gomen tax... rega asal tu pon dah kira mahal... diesel naik 5sen, dia naik rm1...hahahahha
dan skang ni gaks, antara tempat aku suka pi makan, tu kat sg buloh... de chiangmai thai seafood restaurant...hehehe mahal, tapi puas... smile.gif
nasi lemak kat seri rampai besh... lagi satu, tmn bunga raya kat setapak tuh... char kuey teow n nasi lemak...power siut...heheh

Edited by zulkarnain, 22 March 2005 - 05:10 PM.


#115 drangkos

    Sarjan

  • Ahli
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL

Posted 22 March 2005 - 04:56 PM

update!!
list tempat makan2 best yg ittutorion telah respon


QUOTE
name tempat: tupai-tupai
area: dekat dewan bhs pustaka....
status: melayu,western,high(sesuai utk blanje org besar2  )
komen: tmpt tersorok sket la....

name: sri murni
area: ss2 PJ...
status: mamak....
komen: makan mmg besh!!!roti ayam besh!!tp org punya ramai (tulung)!!!

name: Perantau
area: Jalan Sg Chua Kajang (tepi highway ke kajang)
status: melayu ; tomyam / western
komen: tomyam dia besh... semua besh la... harga berpatutan!

nama kedai:ALI TOMYAM
AREA:Dato' Keramat, Depan Masjid Dato' Keramat
Status: melayu, thailand style

Kat Terengganu : Nasik Ayam Batu Enam. Nasik Campur Chabang 3. Maxflies kat KUSZA & KUSTEM

Kat Kelantan : Restoran Syam(tomyam dia best), Restoran ape ntah, on the way balik pengkalan kubur, kat roundbout(sume makanan dia best & murah)

Kat Kuantan : Lupe gak name dia, tapi ikan kukus ngan tomyam dia mmg best, boleh tahan la harga dia. Kat Tanjung Lumpur, seafood yg enak & harga yg mmg mahal.

kt JB
name :singgah slalu....
area: istana bukit seren....(dpn danga bay)
status: melayu,western....
komen: suasana dia besh!!!makan die,kategori ok je.....harga die,kureng....tp awek + amoi cun2 ramai lepak sana.... 

JB lagie.....
name : zainal (rasenye)
area: jln petri....
komen :mkn bwh pokok...mee rebus dia,besh(waktu siang)!!

nama tmpt : nasi beriani power
area: hospital batu pahat.....
status: melayu...(nasi beriani je)
komen: besh la.....mmg power.....harge ok...

Nasik lemat janda kat melaka

Keropok.Kat Losong @ Chabang 3 Kuala Terengganu. SYok tak terkata.

nasi briani pokok mangga
lokasi:pokok mangga, melaka
harga:boleh tahan
status:nasi briyani laaa kot
komen:nasi briyani plus ayam percik.....dia letak kopok skit

Mee hun sop-sebelah nasik lemak janda. Pagi je bukak.

Sup ayam/daging, dari jiki ke depan skit kat simpang 3 traffic light. Mmg best.

terengganu, tepi Mobil area Gong Badak. Tomyam dia mmg best.

name tmpt : suzie corner
lokasi: ampang(sebelah bangunan brothers tu)...
status:mamak & western
komen: steak die mmg world!!!bleh kalah hotel punye

nama kedai:restoren makmah
lokasi: jalan ke lukut dari port dickson, NS
status:nasi campur..sebarang makanan panas...satay ada burger ada....

nama kedai:air buah gelas besau
lokasi:seberang takir specific: bukit tokbeng
status:kedai air buah..high ke low ke..dtg je lah..
komen: air buah dia pio hooo...suggestion:gelas sederhana...RM1.80

nama kedai:restoren mutiara (beware....ada satu kedai makan cine namamutiara gak kat sini...jgn salah tempat pulak)
lokasi:batu berapa tak hengat, port dickson
status..nasi campur..sebarang makanan panas...
komen:sedap laa sedap..

name: ??? tak tau la... panggil restoran pakistan je...
area: Sebelah masjid pakistan, chow kit
status: pakistan
Fav: Roti Nan ngan kari kambing...

name tempat: Mash Nasi Ayam
area: dato keramat
status: melayu
komen: ayam dia gareng..

name: chop & stick
area: kg baru
komen: western

name: Johan (sebelah shop&stick)
area: kg baru
status: tomyam & seafood
komen : cuba nasi goreng johan....

lokasi: uptown dekat2 ngan bank BCB(sebelah mamak)
komen: mostly cam focusing on tomyam

nama:xtau
lokasi:gerai nasik lemak blkg uia..
komen: nasi lemak & char kuey teaw besh!!

nama:maple sec 14 pj..
lokasi: sec 14 pj
komen: mamak style

nama:restoran adam..
lokasi: area keramat..
komen:tom yam superb beb

//Planet TomYam pun area gombak gak, dkt ngan UIA. kat sini pun sker tomyam & sop dia..

//Jees dekat sri gombak.. aku suka sup & tomyam dia. ikan kukus, masak 3 rasa etc.. best gak

Location : K.Terengganu/Kat umah aku
Name Kedai : Tadak
Makanan Best : Ape² berkaintan mee. Mmg best. Sebungkus/sepinggan RM2/RM3 camtu

Location : K.Terengganu/Kat perumahan area airport/Taman Permai Murni
Name Kedai : Mee Sup Utara
Makanan Best : Mee sup la. Tapi ramai sangat org, 630pm dah penuh

name kedai:xde name....dtg jual pakai van 
location: kastam JB stulang(pintu msk kastam lori)
status: nasi campur, tepi jalan.....
komen: lauk2 mmg superb...besh,panas2....harge berpatutan....mlm shj

name: x prasan lak...
location: senibong,permas jaya...
status:seafood...
komen: siput gong gong die besh!!

Nama Kedai : Al-Hijrah Oasis
Lokasi : Bukit Bayas
Status : Makanan Berasaskan Herba Serta Ayam & Daging Bakar
Komen : Cuba dulu baru tau...

(area GB - gongbadak)
nama:restoran marina
location:dpn kusza
maskan:melayu
komen:sume ade la. beh gak lauk2 die. slallu ade burung puyuh goreng/pdas . kalu minum aku order ais jagung jek. rege pon berpatutan.. 4 btang!

nama:restoran faiz
location:tepi mobil GB
maskan:biasa/mlayu
komen:same mcm res2 lain. tapi rege die murah la. kalau bungkus pon byk.. beh la. seswai la ngan org yg nak makanan murah2 hahaha

nama:restoran taktau
lokasi:tmn tratai
masakan : ceduk sndiri/layan diri maskan melayu special mcm2 ada
komen: 1st air pree

hari JUMAAT pasar malam kat lembah keramat..
AU4- AU5 tu la...
YONG tau fu dia ..perghh....superb!
digalakkan utk mencuba..

bihun sup utara, try kat tepi stesen komuter sentul


p/s:klu ade yg tertinggal,pm aku eh...xnk ade yg kecik ati sbb tmpt paberat die xde....

peace!! laugh.gif

#116 multiplexer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 755 posts
  • Location:enstek
  • Interests:memancing

Posted 22 March 2005 - 05:04 PM

#1. restoran sham, kota bharu kelantan (mkan masakan siam dia, huh..nyam nyam)

#2. moksu nab nasi air, berek 12, kota bharu kelantan

#3. nasi daging/ayam bakar pokok besar, sri cemerlang kota bharu kelantan (kalu korang pergi tengah hari, beratur siut!)

#4. sup ekor kedai kerisik, keramat au KL (sup ekor paling sedap kat dunia)

#5. pasembor utara, medan makan setiawangsa (brader mail punye pasemboq, fuh... original punye pasemboq)

itu je yagn aku dapat pikir sekarang ni... biggrin.gif

#117 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 06:01 PM

QUOTE(multiplexer @ Mar 22 2005, 08:04 PM)
#1. restoran sham, kota bharu kelantan (mkan masakan siam dia, huh..nyam nyam)

Restoran Sham?? best kan. laugh.gif

#118 Guest_sirneo_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 11:02 PM

QUOTE
eh, org juai² kat pandai lido tu ujud lg ke??
lame dah tak g sane...
dulu....byk kete² bergerak yg juai steamboat kat sane...
murah n sedap...
dulu...ptg² lps kelas....
slalu g sane....mkn n lepak dgn hosmate....
iskh...teringat plak zmn mude² dulu.....


UJUD lagi la.kat tepi lido tu ade lagi.. plg last aku gi JB (february) aku gi dlm kul 1pg.. kat situ ade lagi.. tapi smnjk org ckp pasal halal haram ni.. aku dah serik dah nak makan steambot! haha better hati2..

steambot kat dataran tu lg byk la kot 5-6buah. kalau kat tepi pntai lido tu ade 1-3 kedai.

slalu dulu2 mase blajar. kalu dah boring stady..gi la lido cari stimbot org kate JJCM?. pekena yg panas2.. pedas2.. fuh beh gak!! nak nak cendwan, sayur kangkung.. bile dah kenal ngen bro stimbot tu.. lagi bes .. sokmo dpt diskaun RM1 mues es es..

#119 Guest_jojet_*

  • Tetamu

Posted 22 March 2005 - 11:41 PM

effa
QUOTE
//lagi satu, tpt lunch aku suka kat sentul, tepi pasar sentul. kat situ ada satu warung, bwh pokok.. sejuk je tpt dia. nama kedai tu apa aku tak ingat... aku suka mkn kat sana sbb ada ikan keli bakar (bakar ngan arang!). favourite tu!!~


kedai tu aku selalu sagt makan.. Lambaian Seafood Sentul memang sedap makan tghari lauk dia punya lah banyak dekat 100 jenis..

makan malam dia lagi best... sup ekor dia tomyam dia pehh sedap gile

#120 Guest_cikiema_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 08:08 AM

QUOTE(zulkarnain @ Mar 22 2005, 03:28 PM)
layan kat senibong pon ok gak.... kalau nak besh, pi gelang patah (tapi dah tadak rasanya ni)....
haa... ada satu besh... dekat dgn masjid sultan abu bakar tuh... gerai sederet tuh... ada ikan bakar... besh siut... area lido tu laa... smile.gif

em...kat gelang pth ni pon kite slalu pegi dulu...
kalo nak mkn seafood kat situ, mmg layan gile...
sedap n harge berpatutan....
mkn plak puas ati....
pastu....kite suke suasana die...
restoren die atas air.....eheh, best...
mlm² nmpk cantik....siang ari tade cantik mane pon...
pastu...yg kat masjid ni pon....
mkn ikan bakar best la....tp, kene pandai pilih kedai die...
ade yg best, ade lak yg tak best.... dry.gif

#121 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 23 March 2005 - 08:48 AM

QUOTE(sache @ Mar 22 2005, 01:13 PM)
Pakai paku?? ganas nye. kat KB ke mane ni?? Yg Osman tu part mane plak?? Kat area kotaraya ade satu kedai mamak, best gak. sume ayam ,sotong, ketam , undang besar². tapi duit yg kuar pon besar la.

sache,

kat town kb..ganas kan? laugh.gif tapi, sedap woo nasik dia...x ingat nama kedai dia...seingat sya dia dekat ngan klinik paul...n depan shopping mall yang baru tuh....

mmm nyum nyum happy.gif

#122 Guest_effa007_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 11:23 AM

QUOTE(jojet @ Mar 22 2005, 11:41 PM)
effa


kedai tu aku selalu sagt makan.. Lambaian Seafood Sentul memang sedap makan tghari lauk dia punya lah banyak dekat 100 jenis..

makan malam dia lagi best... sup ekor dia tomyam dia pehh sedap gile

yup!!~ nama dia lambaian seafood sentul. semlm igt nak makan sana, tapi tutup lak!~ malam x penah try lagik! best ehhh??? nnt boleh la try...

#123 drangkos

    Sarjan

  • Ahli
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL

Posted 23 March 2005 - 11:40 AM

QUOTE(effa007 @ Mar 23 2005, 11:23 AM)
yup!!~ nama dia lambaian seafood sentul. semlm igt nak makan sana, tapi tutup lak!~ malam x penah try lagik! best ehhh??? nnt boleh la try...

dh tutup terus ke @ tutup "off day"???

#124 Guest_effa007_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 11:47 AM

tutup kejap jek.. akan dibuka semula, tapi x ingat le bile. ada dia tulis kat dpn kedai..

#125 Guest_airkosong_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 12:48 PM

QUOTE(cikiema @ Mar 22 2005, 11:44 AM)
ahaks....
tul tu zanisya....
burger depan 7E...
abg wat berger ni dulu duk sebelah umah kite...
juai berger tp naik BMW.... biggrin.gif

OT...
cikiema ngan zanisya ni...keluaran UTM gak ke..

Gerai Pak Ali Tmn U leh? tongue.gif

#126 Guest_cikiema_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 12:56 PM

QUOTE(airkosong @ Mar 23 2005, 12:48 PM)
Gerai Pak Ali Tmn U leh? tongue.gif

slalu gak mkn tgk ari kat situ...
tp, tak leh slalu....kdg² je...
ramai sgt budak laki...
tak lalu nak rebut² dgn dorg..... dry.gif
tp, ujud lagi ke kedai pak ali tu??...
dah pindah kan tak salah kite....
pastu, dulu slalu mkn kat kedai mak ngah....
best gak mkn kat sini....
byk masakan kampung...
lg² kalo nak pekena goreng berlade ikan keli...
pergh....sedap gile.... biggrin.gif

#127 Sibik

    Kadet

  • Ahli
  • 28 posts

Posted 23 March 2005 - 01:25 PM

hee hee
mane ade gerai dah pak ali skang.
gerai dah bertuko jd kedai makan (lagi beso sket dr gerai) dah kat tmn u tuh. Siap dua tingkat lagi tuh..

p.s: teringat kisah silam.. wink.gif

#128 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 23 March 2005 - 02:12 PM

uishh...kalu g kedai pak ali tuh...mesti beli air bandung...ehehe slurp...
kedai mak ngah pun best gak...ehehe happy.gif happy.gif

#129 Guest_2furious_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 04:11 PM

QUOTE(zanisya @ Mar 23 2005, 02:12 PM)
uishh...kalu g kedai pak ali tuh...mesti beli air bandung...ehehe slurp...
kedai mak ngah pun best gak...ehehe happy.gif happy.gif

pak ali dgn mak ngah tu mak n pak saudara aku dlu skrang tak dah kekhekhkehke tongue.gif wub.gif

#130 zulkarnain

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 187 posts
  • Interests:open source

Posted 23 March 2005 - 04:16 PM

QUOTE(zanisya @ Mar 22 2005, 09:00 AM)
western food? papa sya citer dulu kat kg baru ade satu tmpt best...tatau ler tempat tuh wujud laei ke idak ehehe laugh.gif

how bout, "big plate"?? kat area melawati kot...x ingat..nanti sya tanye kawan sya balik...tapi, kat situh sedap! puas hati aa makan kat situ... happy.gif nyum nyum....

big plate tak mahal sgt la...dulu ada kat shah alam...
dan ada dekat dgn kelab monterez (jln shah alam ke sg buloh)...
tak mahal sgt pd aku... reasonable....
yg bestnya, air buah dia fresh....
sup dia, dlm roti bulat bentuk kelapa... dia bubuh sup tu dlm roti tuh...heheh

kat kg baru, masih ada lagi restoran western tuh... belakang masjid kampung baru... yg ada bot kat entrance dia tuh...hehehe

#131 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 23 March 2005 - 04:19 PM

mmm nyum²..teringat sup dalam bekas roti tuh...nyum² happy.gif

#132 Guest_2furious_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 04:20 PM

sya nak berkenalan leh tak? wub.gif

#133 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 23 March 2005 - 04:44 PM

Tak malu, haha. Kedai makan best, 7E. Ko spend RM1.60 utk sebungkus cucur adabi. Balik umah, ko goreng sambil tengok bola. Layan².

#134 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 23 March 2005 - 04:45 PM

QUOTE(sache @ Mar 23 2005, 04:44 PM)
Tak malu, haha. Kedai makan best, 7E. Ko spend RM1.60 utk sebungkus cucur adabi. Balik umah, ko goreng sambil tengok bola. Layan².

ihikss..teringat dulu time student, duit dah kering..makan megi je... mmmm

#135 drangkos

    Sarjan

  • Ahli
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL

Posted 23 March 2005 - 05:18 PM

zanisya...atleast ok la gak mkn megi....dr kwn2 saye kt kampus nie,klu xde duit,mkn roti 50sen....skali tuk sehari sad.gif ....mmmg betoi dh kering la tu....

#136 e_san

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 278 posts
  • Location:sini kot
  • Interests:sekolah

Posted 23 March 2005 - 05:32 PM

QUOTE(2furious @ Mar 23 2005, 04:20 PM)
sya nak berkenalan leh tak? wub.gif

tongue.gif ..nie apehal laks niee tetiba ade sesi berknalan...ngan sape tu? aku pon nak berknalan gaks..ahahaahhaa laugh.gif ..


manenye nie..xderk offer lgi open table nie....tmpat mkn bukn main riuh lgi....plawa nye tak..huhs

#137 Guest_amaida_fantasy_*

  • Tetamu

Posted 18 April 2005 - 05:09 PM

QUOTE(sache @ Mar 19 2005, 03:05 PM)
sejak bile ikan singgang ade rasa masam²?? ni version ko ke, junior_programmer?? buat aku nak gelak je. aku pon tak tahu ape dlm lauk tu, tapi yg pasti rase dia masin skit pastu kekadang xde rasa langsung, haha. tapi bile dah pekena ngan budu, tarok cili yg kaw² pedasnye & air limau nipis skit @ mangga hijau, perghh. Layan habis.

Ikan tu tak kuning, tapi lauk tu je kuning. Kekadang ade yg version merah, aku lantak je dua².

Hackezkk, aku pon not so sure coz masa aku pegi form 2 follow ayah aku renew lesen company kat kelantan. Pastu on de way balik, lepak makan kat situ. Next time aku umah nenek sepupu aku kat jerteh, aku try usha.

ala... ikan yang di gunakan biasanya ikan tongkol atau bahasa terengganunya ikan ayer... dok gitu? ikan tu yang best di letakkan dalam kuah singgang... makan ikan singang sekali dengan budu.. perh.. meleleh air liur.. tambah lagi ikan talapia bakar.. mesti 3 pinggan nasi habis...

#138 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 18 April 2005 - 05:49 PM

aku nak kasi satu lagi...asam pedas tmn kerjasama bukit beruang melaka...dkt dgn mmu melaka...roti canai situ pun besh....fuyooooohhhhhhhhhh biggrin.gif biggrin.gif

satu lagi air buah kat trafic light petronas...bukit beruang gak...sedap gak ooo

rm 1.70 je pekat lak tuh... biggrin.gif

#139 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 19 April 2005 - 04:07 AM

QUOTE(kukun @ Apr 18 2005, 08:49 PM)
aku nak kasi satu lagi...asam pedas tmn kerjasama bukit beruang melaka...dkt dgn mmu melaka...roti canai situ pun besh....fuyooooohhhhhhhhhh biggrin.gif  biggrin.gif

satu lagi air buah kat trafic light petronas...bukit beruang gak...sedap gak ooo

rm 1.70 je pekat lak tuh... biggrin.gif


Asam pedas kat kerjasama?? x tahu plak. Kasi map skit, boleh pegi mlm nanti.

Air buat kat situ best, tapi makanan dia hampeh. Dekat je ngan umah aku, 1 minit naik motor.

#140 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 19 April 2005 - 09:46 PM

QUOTE(sache @ Apr 19 2005, 04:07 AM)
Asam pedas kat kerjasama?? x tahu plak. Kasi map skit, boleh pegi mlm nanti.

Air buat kat situ best, tapi makanan dia hampeh. Dekat je ngan umah aku, 1 minit naik motor.



sori lambat arr...straight msk simpang gi petronas,kdai kom stygix...trus lagi..jumpa kdai dpn kawasan perumahan...dpn kdai mkn cina besar...tulis asam pedas power!!!

#141 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 20 April 2005 - 10:01 AM

Owh, ade ek. Nanti aku usha.

#142 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 20 April 2005 - 12:23 PM

QUOTE(kukun @ Apr 19 2005, 09:46 PM)
sori lambat arr...straight msk simpang gi petronas,kdai kom stygix...trus lagi..jumpa kdai dpn kawasan perumahan...dpn kdai mkn cina besar...tulis asam pedas power!!!


oooo....sya cam tahu je tempat nih...nak g a malam nih..eheeik... laugh.gif laugh.gif yummy yummy

#143 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 20 April 2005 - 05:18 PM

QUOTE(zanisya @ Apr 20 2005, 12:23 PM)
oooo....sya cam tahu je tempat nih...nak g a malam nih..eheeik... laugh.gif laugh.gif yummy yummy


mlm ni buka lagi...khamis mlm jumaat tutup cam gak air buah...kekadang sabtu mlm ahad tutup...kekadang je...sure mlm ni buka la..beroperasi 7-12...kalau ujan xyah gi la coz...just payug2 je...nanti mkn asam pedas di tepi air terjun plak... biggrin.gif laugh.gif

#144 Guest_SWAP_*

  • Tetamu

Posted 23 April 2005 - 11:59 AM

QUOTE(cikiema @ Mar 22 2005, 11:44 AM)
ahaks....
tul tu zanisya....
burger depan 7E...
abg wat berger ni dulu duk sebelah umah kite...
juai berger tp naik BMW....  biggrin.gif



Betul ke...?? saya kat UTM ni dah 4 tahun... Tak tahu pun... Nanti pi cuba... Thanks for info.... smile.gif

#145 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 25 April 2005 - 11:47 AM

QUOTE(kukun @ Apr 20 2005, 05:18 PM)
nanti mkn asam pedas di tepi air terjun plak... biggrin.gif  laugh.gif


best tuhhh...sejukkk jer...ehehe laugh.gif laugh.gif

#146 ShinChan

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 251 posts
  • Location:Shah Alam

Posted 09 November 2006 - 07:59 AM

QUOTE(zulkarnain @ Mar 23 2005, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
big plate tak mahal sgt la...dulu ada kat shah alam...
dan ada dekat dgn kelab monterez (jln shah alam ke sg buloh)...
tak mahal sgt pd aku... reasonable....
yg bestnya, air buah dia fresh....
sup dia, dlm roti bulat bentuk kelapa... dia bubuh sup tu dlm roti tuh...heheh

kat kg baru, masih ada lagi restoran western tuh... belakang masjid kampung baru... yg ada bot kat entrance dia tuh...hehehe


ada sape2 bleh bg guide utk pegi big plate (yg dekat area kelab moterez) ni tak? any landmark? nak masuk traffic light mana, simpang mana, etc? teringin nak pegi, hehe...

TQ.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users