Jump to content


Raket Badminton Yg Best...


24 replies to this topic

#1 Guest_ntah_*

  • Tetamu

Posted 14 April 2005 - 04:15 PM

aku baru nak berjinak2 balik dlm sukan ni lepas sekian lama aku tinggalkan...masalahnya raket pun takder nih...ape yg bagus aah...aku ingat beli yg murah2 je kat carefour...ye la ...bukannya pro kan...tapi apa brand ahh....yonex ka...
aku tengok ari tu dunlop ngam gak sebab sekali ngan beg reket dia tuh...RM 55 lebih kurang..

#2 fakhrul77

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 304 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Bukit Mahkota Bangi
  • Kepakaran:Exchange 2003
  • Freelance:Tidak

Posted 14 April 2005 - 04:22 PM

beli raket murah ni ada byk kelemahan, cth : raket kengkadang boleh bengkok kalau smash kuat sangat (pengalaman sahabat sendiri pakai DUNLOP la) ,
dan raket berat, tali tak cukup tegang.

Beli mahal sikit tak pe, asal sedap di pakai, beli la yonex ke. Kat Jusco masa ada SALE hari tu raket Yonex murah giler.. nyesal tak buleh beli (sebab sendiri dah ada) tongue.gif

Edited by fakhrul77, 14 April 2005 - 04:23 PM.


#3 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 14 April 2005 - 04:48 PM

laugh.gif ...tengok tajuk post jer aku dah tergelak giler...
raket best + orang main tak bes = game sama gak tak best... tongue.gif ..ye lar kira cam rule matematik lar kan...negatif + negatif = positif, positif + negatif = negatif...sorry eh..saja gurau petang2 gini dah penat keja...

#4 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 14 April 2005 - 04:54 PM

raket aku tak bape pandai la.. tapi dulu masa aku training badminton masa skolah dulu... coach tuh cakap raket terbaik yonex.. aku tak igt sgt la penerangan dia... tapi mmg yonex ni bagus..

hehe.. kalau kasut bola pandai le aku tongue.gif

#5 Guest_sache_*

  • Tetamu

Posted 14 April 2005 - 06:58 PM

Carik Yonex Carbonex Series. Ringan & mahal. Tapi yg pasti, tgn sape kuat boleh patah gak.

#6 Guest_ntah_*

  • Tetamu

Posted 15 April 2005 - 03:35 PM

QUOTE(kopytiam @ Apr 14 2005, 04:48 PM)
laugh.gif ...tengok tajuk post jer aku dah tergelak giler...
raket best + orang main tak bes = game sama gak tak best... tongue.gif ..ye lar kira cam rule matematik lar kan...negatif + negatif = positif, positif + negatif = negatif...sorry eh..saja gurau petang2 gini dah penat keja...


ingat aku tak pandai main ker... dry.gif aku dulu wakil sekolah rendah tau...cuma dah lama tak main....dah keje ni tetiba org ajak tournament....terpaksa la cari raket balik...
buat tournament ittutor le kalu berani...amcam...

#7 Guest_asano_*

  • Tetamu

Posted 15 April 2005 - 03:47 PM

masih terngiang ngiang ditelingga aku cheewah..

coach pernah berkata *dengan nada echo
QUOTE
kalau nak jadi permain yang mempunyai stamina yang kuat,biasa kan diri dengan  racquet yang berat


kami biasa training pakai racquet yang berat je
bila tournament baru pakai racquet ringgan

tapi itu,sekolah menengah punya cerita
dah tutup buku dah laugh.gif

#8 multiplexer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 755 posts
  • Location:enstek
  • Interests:memancing

Posted 15 April 2005 - 04:01 PM

hmm.. bab raket ni, pada pendapat aku, baik beli yang mahal sket... yonex carbonex series tu dah cun dah.. pakai yang murah ni, bukannya apa, tp kekadang tu x puas lah.. pukul bola pun rasa macam bola x melantun.. pastu bila tali putus, nak pasang tali baru, tension tali tu x leh tarik kuat2, takut bengkok dia punye frame.. pastu berat plak tuh.. so, kalau aku jadi ko lah, invest sket... kalu x silap aku, yonex carbonex 20 baru rm150 (dalam range tu lah..) walaupun kita ni bukanlah level rashid sidek, hafiz hashim atau lin dan, x salah kalu beli yang mahal, best dan tahan lama biggrin.gif

Edited by multiplexer, 15 April 2005 - 04:02 PM.


#9 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 15 April 2005 - 04:20 PM

aku suggest muscle power from yonex...Gosen 3xx series pun ok ...dunlop yg ats 100 kualiti lebih baik dr yonex carbonex 2000 kebwh...kalau carlton pun ok ..cari herge 150 ke atas...wilson ringan ..advantage utk player single yg suke netting play...herge bwh 100 dah ok...

prince...baik jgn beli la...sbb kalu double mmg rapuh tapi lenturan raket prince mmg baik...herge kurg 100 biggrin.gif

#10 junior_programmer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 526 posts
  • Location:UITM &amp; puchong
  • Kepakaran:Hardware,Networking,Pengaturcaraan
  • Freelance:Tidak

Posted 15 April 2005 - 04:30 PM

QUOTE(ntah @ Apr 15 2005, 03:35 PM)
ingat aku tak pandai main ker... dry.gif aku dulu wakil sekolah rendah tau...cuma dah lama tak main....dah keje ni tetiba org ajak tournament....terpaksa la cari raket balik...
buat tournament ittutor le kalu berani...amcam...



boleh takde hal....aku bab sukan nie join je....

#11 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 16 April 2005 - 04:32 PM

QUOTE
ingat aku tak pandai main ker...
...uiks... laugh.gif ...alaa bro rilek ar...bukan maksud aku camtu...contohnya kalau orang yang biasa main bola...dia tau lar but jenis apa yang bes dia patut beli...kalau orang tu jenis athletic balapan dia tau lar kasut jenis apa dia nak beli...sama lar cam orang yang biasa main badminton automatik dia tau sendiri raket apa yang best...itu jer...kalau terasa aku minta maaf lar okay...tapi kalo ada cabaran tournament aku ok jer... smile.gif

#12 junior_programmer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 526 posts
  • Location:UITM &amp; puchong
  • Kepakaran:Hardware,Networking,Pengaturcaraan
  • Freelance:Tidak

Posted 20 April 2005 - 09:54 AM

sebut je pasal raket...teringat aku masa umur aku 12 tahun....jadi wakil daerah main badminton....nak beli raket mahal sikit...masa tu aku minat satu raket harga rm25....mintak duit kat parents aku tak dpt...sebab masa tu memang hidup kami sekeluarga susah...so aku beli raket yang harga rm3...pergi perlawanan daerah...menang jugak...siap dapat no 1 perseorangan ....no 3 beregu.....keh keh keh...yang lawaknya peringkat akhir aku bertemu dengan budak pakai raket yonex (carbon ke..ape ntah...yang harga rm100 lebih tu..)..... biggrin.gif laugh.gif tongue.gif

#13 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 20 April 2005 - 05:42 PM

QUOTE(junior_programmer @ Apr 20 2005, 09:54 AM)
sebut je pasal raket...teringat aku masa umur aku 12 tahun....jadi wakil daerah main badminton....nak beli raket mahal sikit...masa tu aku minat satu raket harga rm25....mintak duit kat parents aku tak dpt...sebab masa tu memang hidup kami sekeluarga susah...so aku beli raket yang harga rm3...pergi perlawanan daerah...menang jugak...siap dapat no 1 perseorangan ....no 3 beregu.....keh keh keh...yang lawaknya peringkat akhir aku bertemu dengan budak pakai raket yonex (carbon ke..ape ntah...yang harga rm100 lebih tu..)..... biggrin.gif  laugh.gif  tongue.gif



meleleh air mata aku J_P...syabas!!! syabas

#14 Wo|fie

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 358 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Freelance:Tidak

Posted 22 April 2005 - 04:20 PM

QUOTE(junior_programmer @ Apr 20 2005, 09:54 AM)
sebut je pasal raket...teringat aku masa umur aku 12 tahun....jadi wakil daerah main badminton....nak beli raket mahal sikit...masa tu aku minat satu raket harga rm25....mintak duit kat parents aku tak dpt...sebab masa tu memang hidup kami sekeluarga susah...so aku beli raket yang harga rm3...pergi perlawanan daerah...menang jugak...siap dapat no 1 perseorangan ....no 3 beregu.....keh keh keh...yang lawaknya peringkat akhir aku bertemu dengan budak pakai raket yonex (carbon ke..ape ntah...yang harga rm100 lebih tu..)..... biggrin.gif  laugh.gif  tongue.gif

Raket reger rm 3 ... Huhuhuhhuuuu .... story yang menarik nie ...
Badminton aku main sejak sekolah rendah lagi sampai aku blaja kat IPT ... pas abis blaja dah tak main pasal takde orang ajak !! Kalau ITTUTOR nak wat Tornament, memang aku join ... Nak fight ngan J_P ... Ko try pakai reket rm 3 tuh aku plak pakai Yonex .. Hiihihii ... tongue.gif

#15 junior_programmer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 526 posts
  • Location:UITM &amp; puchong
  • Kepakaran:Hardware,Networking,Pengaturcaraan
  • Freelance:Tidak

Posted 23 April 2005 - 09:29 AM

QUOTE(Wo|fie @ Apr 22 2005, 04:20 PM)
Raket reger rm 3 ... Huhuhuhhuuuu .... story yang menarik nie ...
Badminton aku main sejak sekolah rendah lagi sampai aku blaja kat IPT ... pas abis blaja dah tak main pasal takde orang ajak !! Kalau ITTUTOR nak wat Tornament, memang aku join ... Nak fight ngan J_P ... Ko try pakai reket rm 3 tuh aku plak pakai Yonex .. Hiihihii ...  tongue.gif


he he...mencabar nampak...reket rm3 tu dah patah leher ko tahu...kalau tak aku fight je...memang reket tu kurang string dia punya tali tapi ringan macam raket carbon....cis wolfie....

pergi ke laut menangkap bawal,
pergi bersama encik wolfie,
kalau tuan hamba sanggup menjual,
hamba tidak gentar untukmembeli....

chewahhhhhh

#16 botok

    Staf Sarjan

  • Ahli Professional
  • 164 posts
  • Location:Kinrara/Alor Setar
  • Interests:Tidur

Posted 24 April 2005 - 03:20 PM

Hah!
Cabaran dah diutus dan bersambut. apalagik?
Hari2 mengadapa komputer nih sekali sekala bersukan aa baiknya. Ada sesiap yg nak uruskan bab Tournament nih?

#17 asano

    Kadet

  • Ahli
  • 7 posts
  • Location:bayan baru | au3
  • Interests:badminton
  • Kepakaran:planning sabotage and conspiracy
  • Freelance:Ya

Posted 05 January 2006 - 11:16 PM

ittutor badminton match.. amacam? happy.gif

#18 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 07 January 2006 - 08:49 AM

QUOTE(junior_programmer @ Apr 20 2005, 09:54 AM)
sebut je pasal raket...teringat aku masa umur aku 12 tahun....jadi wakil daerah main badminton....nak beli raket mahal sikit...masa tu aku minat satu raket harga rm25....mintak duit kat parents aku tak dpt...sebab masa tu memang hidup kami sekeluarga susah...so aku beli raket yang harga rm3...pergi perlawanan daerah...menang jugak...siap dapat no 1 perseorangan ....no 3 beregu.....keh keh keh...yang lawaknya peringkat akhir aku bertemu dengan budak pakai raket yonex (carbon ke..ape ntah...yang harga rm100 lebih tu..)..... biggrin.gif  laugh.gif  tongue.gif



cerita ko mengingatkan aku pada filem Iran yang aku pernah tengok. Children of Heaven. best dan sayu gak! hehe.

http://www.amazon.com/gp/product/B000065V3...?v=glance&n=130

#19 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 07 January 2006 - 05:18 PM

Badminton?? Hmm...menarik!...tapi too bad!, jauh laa nak join korang

#20 asano

    Kadet

  • Ahli
  • 7 posts
  • Location:bayan baru | au3
  • Interests:badminton
  • Kepakaran:planning sabotage and conspiracy
  • Freelance:Ya

Posted 07 January 2006 - 05:41 PM

bump

tak pro,tapi minat main..
kalau ada sesiapa yang nak main tu calling-calling la..

#21 mbek

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:muwo
  • Interests:hehehehee
  • Kepakaran:Web Development (perl+php+mysql...)
  • Freelance:Ya

Posted 08 January 2006 - 08:35 PM

lps tgk post ni aku pun g la selongkar bawah katil carik aku nyer raket. jumpa mmg jumpa tp cuba teka apa jadi?... wakakaka... sudah kene tebuk tikus.. dari bag dia sampai la ke tali dia... lahanat nyer tikus... tongue.gif

wei sapa yg duk shah alam kalau biasa main tu ajak2 la aku sekali... x la terorist sgt tp setakat leh pukul bola jer la.. lepas kawin x pernah main lg ni. dulu masa bujang ada la sekali dua main hehehhehehe....

#22 abijan

    Kadet

  • Ahli
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Selayang
  • Freelance:Tidak

Posted 09 January 2006 - 10:19 AM

QUOTE(junior_programmer @ Apr 20 2005, 09:54 AM)
sebut je pasal raket...teringat aku masa umur aku 12 tahun....jadi wakil daerah main badminton....nak beli raket mahal sikit...masa tu aku minat satu raket harga rm25....mintak duit kat parents aku tak dpt...sebab masa tu memang hidup kami sekeluarga susah...so aku beli raket yang harga rm3...pergi perlawanan daerah...menang jugak...siap dapat no 1 perseorangan ....no 3 beregu.....keh keh keh...yang lawaknya peringkat akhir aku bertemu dengan budak pakai raket yonex (carbon ke..ape ntah...yang harga rm100 lebih tu..)..... biggrin.gif  laugh.gif  tongue.gif


Wah... sungguh berharga memori camnie... bole buat filem... hiihihi... lebih kurang macam aku la... masa kecik2 dapat raket yg kepala besar and handle pendek tu... masa tu siap di'andeh2'kan oleh sepupu2 and pak2 sedare aku... ye la bukannyer tau main pun masa tu... tp berbekalkan keazaman yg ada... lama2 ok la aku main... nak kata terror... xder la sgt... tp setakat sepupu2 and pak2 sedare aku tu... kira boleh makan lagi la... hihihi...

Citer pasal raket plak... dulu aku ada raket Yonex... lupa plak namanyer... tp raket tu dh ilang... kena curik masa duk kat asrama... huhuhu... so skang nie guna raket adik aku jer la... adik aku mmg minat main badminton... siap ada 3 raket lagi... so sebagai abang yg mithali... aku dgn berbangganyer meminjam raket adik aku... hihihi... slalu gak main badminton... petang nie pun nak gi main badminton... sajer nak menyihatkan badan... tongue.gif

#23 asano

    Kadet

  • Ahli
  • 7 posts
  • Location:bayan baru | au3
  • Interests:badminton
  • Kepakaran:planning sabotage and conspiracy
  • Freelance:Ya

Posted 09 January 2006 - 06:52 PM

hah!
bila lagi nak buat team badminton nih tongue.gif

#24 spekei

    Sarjan

  • Ahli
  • 115 posts
  • Gender:Male
  • Location:port klang
  • Kepakaran:masih mencari
  • Freelance:Ya

Posted 17 January 2006 - 11:29 AM

QUOTE(asano @ Jan 9 2006, 10:52 AM)
hah!
bila lagi nak buat team badminton nih  tongue.gif

badminton...??? team...??? tournement...??? cantek tu... rolleyes.gif

pasal raket...buat kengkawan...hati2 beli raket yonex...pasal kat kedai2 tu...byk sgt raket local...kalau yg ori punye...lambang yonex kat bawah raket tu...terang...sharp...yg local punye...nampak ler...mcm ader yg tak kena...berhati-hati... unsure.gif


adios...

#25 abijan

    Kadet

  • Ahli
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Selayang
  • Freelance:Tidak

Posted 19 January 2006 - 07:36 PM

QUOTE(asano @ Jan 9 2006, 06:52 PM)
hah!
bila lagi nak buat team badminton nih  tongue.gif


Haa... apa lagi... cecepat la organize... buat ITTUTOR Badminton Tournament... hihihi tongue.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users