Jump to content


Gti #26 - Design Kad Kahwin


27 replies to this topic

#1 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 03 October 2005 - 10:33 AM

Gti 25 belum habis, kita pulun gti 26 pulok. Biasa laa ujung-ujung tahun ni.

Tajuk: Kad Jemputan Kenduri Kahwin

Size: A4, bahagi 2. Satu side untuk pengantin pompuan, satu side lagi untuk pengantin laki.

Color: 4 color je, tak boleh lebih. Nak lebih-lebih tunggu kad kawin sendiri tongue.gif

Layout: Macam kad kenduri biasa, letak map dummy dulu. Yang sesuai nanti, tuan punya badan akan bagi map.

Expired: N/A


Post size kecik, jangan post size A4 buat link ke size besar. Design yg sesuai akan digunakan oleh sorang member kita untuk kad kawin dia nanti.

Ganbatte Ney!! Berusahalah!!

#2 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 03 October 2005 - 11:53 AM

maybe cIpUt leh guna kad tu nanti..

color asas ke or bebas?

gambar depan macamane?

#3 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 03 October 2005 - 01:59 PM

nasib baik aku dah kawin... (idea kad kahwin dah malap..) kalau tak sure aku design jugak... (nak ada teropong ke tak aaa...?? mmmmm....) rolleyes.gif

#4 oxygen

    Kadet

  • Ahli
  • 13 posts

Posted 03 October 2005 - 02:02 PM

uhuk uhuk..
therion...cam ada papa je ni bro laugh.gif tongue.gif

#5 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 04 October 2005 - 01:56 PM



ala2 brochure... smile.gif

#6 mojacoz

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 617 posts
  • Gender:Male
  • Location:here...there...everywhere.....
  • Interests:tido, tido & tido lagi
  • Kepakaran:Menanam pokok˛ dan tido di dlm bilik server
  • Freelance:Ya

Posted 04 October 2005 - 05:54 PM

ececece kopytiam........'semacam' je nengok kad kawin ko tu? design nak pakai sendiri ye? laugh.gif

p/s: tunggu aku punye design, tp bukan nak pakai sendiri tau laugh.gif

#7 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 05 October 2005 - 11:29 AM

ecececeh...mojacoz...tembak aku lakkkk... biggrin.gif

#8 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 05 October 2005 - 01:04 PM

gua rasa gti 26 khas untuk bro helmi kot tongue.gif

#9 kasuke

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 209 posts
  • Gender:Female
  • Location:Hogwarts
  • Interests:harry potter, grafiks
  • Kepakaran:desktop publishing, grafik, tangkap gamba~
  • Freelance:Ya

Posted 05 October 2005 - 01:36 PM

sekadar memeriahkan lagi GTI nie..



tongue.gif

#10 mojacoz

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 617 posts
  • Gender:Male
  • Location:here...there...everywhere.....
  • Interests:tido, tido & tido lagi
  • Kepakaran:Menanam pokok˛ dan tido di dlm bilik server
  • Freelance:Ya

Posted 05 October 2005 - 01:46 PM

QUOTE(kasuke @ Oct 5 2005, 01:36 PM)
sekadar memeriahkan lagi GTI nie..



tongue.gif

promote buku nampak? at least bagus gak ko promote buku nih, buley gak kopytiam beli utk buat rujukan laugh.gif

p/s: pssst kopytiam, seriously, man to man speaking.............korang nampak cam pinang dibelah dua la mlm main futsal tu laugh.gif

#11 kasuke

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 209 posts
  • Gender:Female
  • Location:Hogwarts
  • Interests:harry potter, grafiks
  • Kepakaran:desktop publishing, grafik, tangkap gamba~
  • Freelance:Ya

Posted 05 October 2005 - 01:49 PM

QUOTE(mojacoz @ Oct 5 2005, 01:46 PM)
promote buku nampak?  at least bagus gak ko promote buku nih, buley gak kopytiam beli utk buat rujukan laugh.gif

p/s: pssst kopytiam, seriously, man to man speaking.............korang nampak cam pinang dibelah dua la mlm main futsal tu  laugh.gif



nyeh~ nyeh~ aku pun rase cam nak beli jer~
tongue.gif

#12 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 05 October 2005 - 03:07 PM

QUOTE(mojacoz @ Oct 5 2005, 02:46 PM)
promote buku nampak?  at least bagus gak ko promote buku nih, buley gak kopytiam beli utk buat rujukan laugh.gif

p/s: pssst kopytiam, seriously, man to man speaking.............korang nampak cam pinang dibelah dua la mlm main futsal tu  laugh.gif


Kekekeke, tak lama sgt dah laa tu. Fuhh!! Fuhh!! masin laa mulut aku tongue.gif laugh.gif

#13 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 06 October 2005 - 01:14 PM

mana design kad khawin ni?

#14 an_urb

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subang Mewah
  • Kepakaran:Graphic Stuff
  • Freelance:Ya

Posted 07 October 2005 - 03:34 PM

blink.gif kawen?



kad raya satu



post la wei, puasa ... puasa jugak ... GTI ... GTI jugak smile.gif

#15 an_urb

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subang Mewah
  • Kepakaran:Graphic Stuff
  • Freelance:Ya

Posted 10 October 2005 - 10:40 AM



bosaq



#16 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 10 October 2005 - 11:38 AM

cutenya...ayat "saya mau kawen" tuh wat sya tergelak...ehehhe...kelako...

#17 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 14 October 2005 - 02:34 PM

an_urb
semua kaler kad tu cam lebih kurang jer. smile.gif

#18 atim's

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 471 posts
  • Gender:Male
  • Location:Meja Blaja
  • Interests:graphic design,multimedia,manga
  • Kepakaran:love on design..noob on photographer
  • Freelance:Ya

Posted 14 October 2005 - 05:24 PM

QUOTE(Mr Gunn @ Oct 14 2005, 02:34 PM)
an_urb
semua kaler kad tu cam lebih kurang jer. smile.gif


ok la tu bro an_urb buat..
warna.. ala2 in love gitu...

ko bile lak mrgun nak submit design kad kawin.. rolleyes.gif

#19 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 15 October 2005 - 12:04 PM

QUOTE(atim's @ Oct 14 2005, 05:24 PM)
ok la tu bro an_urb buat..
warna.. ala2 in love gitu...

ko bile lak mrgun nak submit design kad kawin.. rolleyes.gif

gua apa kata orang pandai komen buatnya tak pandai hehehehe tongue.gif

#20 atim's

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 471 posts
  • Gender:Male
  • Location:Meja Blaja
  • Interests:graphic design,multimedia,manga
  • Kepakaran:love on design..noob on photographer
  • Freelance:Ya

Posted 15 October 2005 - 02:24 PM

QUOTE(Mr Gunn @ Oct 15 2005, 12:04 PM)
gua apa kata orang pandai komen buatnya tak pandai hehehehe  tongue.gif


owhhh...cmtu ph34r.gif
p/s jgn nak kejar posting dah laa.

#21 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 27 October 2005 - 07:55 AM

aik tak banyak peyertaan..
biggrin.gif

pc rumah aku kena sambar kilat lak.. sad.gif kalau idka leh gak hantar some..

#22 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 18 November 2005 - 03:33 PM

bro Therion...tarikh tutup tu dah overdue dah... tongue.gif ...thanks eh bro sebab anjurkan GTi...dan juga terima kasih pada bro an_urbatas sumbangan idea...tapi kan bro Therion, rasa munkin buleh lanjut kat kot tarikh tu jadik infinity, mana tau, kot laaaa ada lagik idea2 design dari ITT yang lain, yang mungkin future fellow ITT boleh guna untuk kad diorang lak ker...still...terima kasih sekali lagi atas segala usaha... smile.gif

#23 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 21 November 2005 - 10:37 AM

Okeh, takde tarikh tutup. Sesapa ada idea, boleh terus post. smile.gif

#24 haoh_maro

    Sarjan

  • Ahli
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kelate
  • Kepakaran:Archlinux, FreeBSD, HP-UX, AIX, SAN, Storage & Network
  • Freelance:Tidak

Posted 24 April 2006 - 12:29 PM

Ni suma kad ni design guna apa? Aku nak kawin bulan 6 ni so ingat nak la prepare kad kawin la ni... Ingat 1st nak gi beli kad kat Mydin pastu print sendiri. Design tulisan ingat nak guna powerpoint jek. Nak design macam korang tak dapek la nanti besok nak kawin hari ni baru siap design ... tak print lg tu... muahahaha..... (tapi kalo nak print kat mana hah yg guna kad berkilat tu).

Ada sapa yg bleh bagi idea yg lagi bernas... atau ada tempat yg jual kad dgn harga murah... Adios...

#25 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 24 April 2006 - 01:26 PM

cuba bro kecilkan sket skop tu dengan bagitau lokasi bro prefer kat mana...kang aku cakap padang besar kang jauh sangat pulak... tongue.gif ...ka bro nak sruh cam kutak trace lokasi bro kat mana... laugh.gif

p/s:melawak jer bro eh... smile.gif

#26 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 24 April 2006 - 01:59 PM

which reminds me...lama tak jenguk sinih...lupa lak nak tunjuk contoh design yang lain kad aku ari tuh...





#27 haoh_maro

    Sarjan

  • Ahli
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kelate
  • Kepakaran:Archlinux, FreeBSD, HP-UX, AIX, SAN, Storage & Network
  • Freelance:Tidak

Posted 24 April 2006 - 06:18 PM

QUOTE(kopytiam @ Apr 24 2006, 01:26 PM)
cuba bro kecilkan sket skop tu dengan bagitau lokasi bro prefer kat mana...kang aku cakap padang besar kang jauh sangat pulak... tongue.gif ...ka bro nak sruh cam kutak trace lokasi bro kat mana... laugh.gif

p/s:melawak jer bro eh... smile.gif


oppss... sory la... hehe nak trace gak ker... jenuh la sampai kena pegi Kelate lak... Aku tinggal kat keramat, so nak tanya lak kalo lg save buat sendiri ke beli. Prefer area tu mungkin klang valley area dkt2 ngan rumah aku...

Nak buat sendiri pakai illustrator ngan photoshop ker...

Kalo ada yg baik hati nak bg design korang lg bagus... laugh.gif

Edited by haoh_maro, 24 April 2006 - 06:19 PM.


#28 haoh_maro

    Sarjan

  • Ahli
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kelate
  • Kepakaran:Archlinux, FreeBSD, HP-UX, AIX, SAN, Storage & Network
  • Freelance:Tidak

Posted 25 April 2006 - 01:05 PM

Takde ke yg sudi membantu gue disini... sad.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users