Jump to content


Scooter Oh Skuter.........


141 replies to this topic

#1 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 09:11 AM

Assalamualaikum...

m...

since MZ ada kua limited edition moskito 125RR..nampak garang but tak tau cmne performance, reliability, fuel consumption dan maintenance serta spare part cmne..

maybe kepada yang pernah or sedang pakai skuter tak kira apa jenis pun...leh kasik pendapat tak sebelum buat final decision..



#2 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 09:47 AM

aku tanya kat kedai... dalam banyak˛ skuter ni... ramai yg suggest Modenas Elit dari segi spare part, maintenance, service, ketahanan & faktor cuaca di malaysia... cool.gif

#3 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 07 December 2005 - 10:01 AM

nih info on Modenas Elit....



RM 5,568.15 (electric starter)

SPECIFICATIONS


Code SN150F-A1MY
Overall Length 1885 mm
Overall Width 725 mm
Overall Height 1120 mm
Wheel Base 1265 mm
Road Clearance 105 mm
Dry Weight 116 kg
Fuel Tank Capacity 6.7 L
Fuel Consumption n/a
Front Tyre 120/70-12
Rear Tyre 130/70-12
Max. Power 8.18 kW @ 7,750rpm
Max. Torque 11.0 N-m @ 6,500 rpm

Engine

Type SOHC, 4-stroke, single cylinder
Bore X Stroke 57.0 x 57.8 mm
Displacement 147.5 cc
Compression Ratio 9.4 : 1
Carburetor Keihin CVK24
Ignition System CDI
Starting System Electric & Kick
Cooling System Forced Air Cooled
Lubrication Compressed & Splash

Transmission


Type CVT
Clutch Centrifugal, dry type
Primary Reduction Ratio n/a
Final Reduction Ratio Direct drive
Driving System V-Belt

Chassis

Type Tube/pipe frame
Front Suspension Telescopic
Rear Suspension Unit swing type, single
Front Brake Disc
Rear Brake Drum


Electrical System




Battery 12V 7Ah

#4 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2005 - 10:13 AM

modenas elit;
http://www.modenas.com.my/motorcycles.asp?id=45

aku belikan untuk kawan aku(duit dia,bank guna nama aku),kalau ansuran dia endup jadi dekat rm7,000.

performance? tah aku naik sekali je,first time aku naik skuter so x reti komen.
financing boleh kaw-tim ngan kedai,kat Sentul ade kedai dekat depan kedai fotostat jln pahang tu. okey gak aa...

yg unik sikit pasal guna centralize lock, kunci minyak,handle,kotak barang semua kat tempat ignition.

#5 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 07 December 2005 - 10:24 AM

QUOTE(mnajem)
yg unik sikit pasal guna centralize lock, kunci minyak,handle,kotak barang semua kat tempat ignition.


uuuuuuuuu...... ph34r.gif

#6 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 10:42 AM

tapi Elit 150 ni mahal laaaa kalau dibandingkan dengan skuter brand lain... memang harga lebih dari RM5K... Nitro Megastar pun boleh dapat RM4,000 (kalau cash)... hehehh...

sebelum ni ada gak plan nak beli skuter.. tapi tak sempat lerrr... duit selalu guna untuk family dan urusan rumah... mmm...

#7 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 10:43 AM

kenapa gua tak minat langsung skuter ni.

#8 junior_programmer

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 526 posts
  • Location:UITM & puchong
  • Kepakaran:Hardware,Networking,Pengaturcaraan
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 11:03 AM

skuter??? baik pakai modenas elit 150 la bang....time saya pakai RXZ dulu dah bikin x leh kejar lagi awek scoot pakai elit nie.... ph34r.gif ...eh he 2nd choice maybe MZ moskito rx... tongue.gif

#9 open-sos

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 256 posts
  • Location:sebelah segi usj
  • Interests:Morgan Webb + Catherine Schwartz + Sarah Lane
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 11:12 AM

ciput ngko taktik yek nak suh sya hantar scoot as hantaran??

#10 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 11:38 AM

uih bukan...tu plan C...

ni mmg mengidam nak beralih angin kepada skuter jenama lain lak...
yang leh jalan jauh..tak penat...biggrin.gif

#11 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 07 December 2005 - 11:46 AM

QUOTE(open-sos @ Dec 7 2005, 11:12 AM)
ciput ngko taktik yek nak suh sya hantar scoot as hantaran??


wahh..manyak cantik?? tongue.gif tongue.gif tongue.gif

#12 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2005 - 12:15 PM

skuter memang masyuk... guna tangan je.
cam elit ni brake ade kat due-dua, macam naik beskal.
kaki free je. cuma agak ginjal(janggal) sikit la naik skuter pasal biasa main gear kapcai.

member aku plan nak guna skuter tu dari gombak-putrajaya.(aku rasa die berenti sampai tasik selatan je,pastu naik ERL). hehe.

ok la tu jadi hantaran,hehe.

#13 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2005 - 12:46 PM

berapa cc??

dulu masa aku keje kat kl tgk ramai awek bawak skuter cc besar 125 ke apa.. sekali press laju je jauh ke depan.. pergh..

tak adventures la naik skuter.. biasa la.. cam kereta manual kereta automatik
tapi memang rest la kaki...
pulas2 ajer..

#14 maelzx

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 896 posts
  • Location:Kayangan
  • Interests:PHP is all I'm interested into.
  • Kepakaran:HTML dan PHP
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2005 - 01:01 PM

aku suka skuter yamaha ... motor aku skang ni pun yamaha gak ... pehtu kalo superbike pun minat R1 ... hehehe smile.gif

tapi mz moskito tu nampak cun gak tu ...

tak suka modenas elit .. kecik!

#15 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 07 December 2005 - 02:53 PM

nih x minat??

GILERA RUNNER VXR 200

#16 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2005 - 03:26 PM

aku minat skuter nih satu jek... kalau ujan... kasut tak basah tongue.gif

#17 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 03:54 PM

mmg a...advantage tu..


m elit ngan mz tu beza jauh gak harganya...

kalo vote a....


ELIT ? Moskito ?

#18 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 07 December 2005 - 04:18 PM

QUOTE(cIpUt @ Dec 7 2005, 03:54 PM)
mmg a...advantage tu..
m elit ngan mz tu beza jauh gak harganya...

kalo vote a....
ELIT ?    Moskito ?


gilera!!! wink.gif wink.gif tongue.gif

#19 open-sos

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 256 posts
  • Location:sebelah segi usj
  • Interests:Morgan Webb + Catherine Schwartz + Sarah Lane
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 04:31 PM

zanisya ngko kena la wat muker gini --> mad.gif confirm ciput amek gilera..lepas tue muker dier sure jadik gini --> unsure.gif

aiyok ciput tak tau.. cool.gif

#20 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 05:17 PM

ehehe...extend a kawin nampaknya kalu beli gilera...mau giler dibuatnya...

tongue.gif

#21 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2005 - 06:12 PM

QUOTE(cIpUt @ Dec 7 2005, 09:11 AM)
Assalamualaikum...

m...

since MZ ada kua limited edition moskito 125RR..nampak garang but tak tau cmne performance, reliability, fuel consumption dan maintenance serta spare part cmne..

maybe kepada yang pernah or sedang pakai skuter tak kira apa jenis pun...leh kasik pendapat tak sebelum buat final decision..




bukan ke naik skuter ke skang???? kalu nak tukau ..amik je vs 150...puas hati... smile.gif

#22 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 08 December 2005 - 08:52 AM

market price skang bape?

masalahnya suzuki mahal a.sampai 6k...

if ada yang dalam 5k... or 4k something...okeh je...biggrin.gif

#23 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 08 December 2005 - 08:59 AM

QUOTE(open-sos @ Dec 7 2005, 04:31 PM)
zanisya ngko kena la wat muker gini -->  mad.gif confirm ciput amek gilera..lepas tue muker dier sure jadik gini -->  unsure.gif

aiyok ciput tak tau..  cool.gif


ooo iye ke??? kena belaja lagi nih ngan bro open-sos..eheheheik tongue.gif tongue.gif

#24 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 08 December 2005 - 10:00 AM

beli lat Elit (racun,racun hehe)...

seat belakang dia tinggi sikit. orang baru kawin suka la. -depends la sape bawak. tongue.gif

#25 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 08 December 2005 - 10:15 AM

pesal aku tak mina skuter yek... beli modenas elit ok gak.. besar tuhh... tambah atap skit ok dah.. tongue.gif

#26 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 08 December 2005 - 11:19 AM

Nitro (M) punya website kat mana aaaa...? payah tul nak google... asyik jumpe forum je....

#27 mojacoz

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 617 posts
  • Gender:Male
  • Location:here...there...everywhere.....
  • Interests:tido, tido &amp; tido lagi
  • Kepakaran:Menanam pokok˛ dan tido di dlm bilik server
  • Freelance:Ya

Posted 08 December 2005 - 11:41 AM

dulu (time moda2....) x minat langsung ngan scoot. x bley nak cilok2. skang nih aku minat MZ moskito RX........yg kaler itam tu. perghhhhhhhhhhhhh........

p/s: kalu moto besar aku minat 2004 Yamaha YZF-R1 yg kaler merah tu.......kene lak pakai full face, perghhhhhhhhhhhhhhhh.....kacak giler laugh.gif

#28 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 08 December 2005 - 11:47 AM

scooter yang dulu tuh aku tak bape minat.. tapi skuter modenas nih aku suka lak... biggrin.gif

#29 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 08 December 2005 - 12:01 PM

sape geng ittutor.net yang pakai moskito ek?

#30 nyekiks

    Kadet

  • Ahli
  • 34 posts
  • Location:Kuantan
  • Interests:tido, main game , tido balik.....
  • Kepakaran:tido, main game , tido balik.....
  • Freelance:Tidak

Posted 08 December 2005 - 12:07 PM

aku minat moskito..cun tongue.gif

#31 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 12 December 2005 - 04:29 PM

geng...nih ok tak?





#32 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 12 December 2005 - 04:46 PM

hensem jugak nouvo nih..
ciput.. sebagai penunggang motor yang bergerak 90 KM (pergi & balik) setiap hari..
lebih elok cari moto yang ala ala skuter.. atau motor yang kaki dia letak kat depan.. kira kalau ujan kasut tak basah.. dan seluar pun tak basah... biggrin.gif

lagi besar depan dia lagik elok... moskito pun ok... kawan aku pakai moskito tetiap hari balik ampang... bangsar - ampang, syok plak aku tgk dia cilok cilok di tgh tgh kesibukan kereta dekat telekom bangsar tuh.., aku plak kriss jek biggrin.gif S. Alam - KL.

moto ala skuter nih bleh le paling tidak halang air dari kene kasut dan jugak seluar slack.... tensen wo... kasut kulit ratus ratus kene ujan selalu.. lelama rosak... sad.gif

ish.. apa aku merepek nih.. laugh.gif pape pun.. moskito ok jugak... italjet dragster ke.. gilera pun ok... biggrin.gif

#33 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 12 December 2005 - 06:14 PM

QUOTE(Dimenxion @ Dec 12 2005, 04:46 PM)
ish.. apa aku merepek nih..  laugh.gif  pape pun.. moskito ok jugak... italjet dragster ke.. gilera pun ok...  biggrin.gif

ini gua setuju.

#34 Panzer

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 185 posts
  • Location:TPM
  • Interests:Reading, Surf the Net, layan movie

Posted 12 December 2005 - 07:31 PM

skuter Italy mahal la spareparts and service

#35 maevox

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 476 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:exploring new knowledge
  • Kepakaran:setup PC
  • Freelance:Ya

Posted 12 December 2005 - 07:48 PM

QUOTE(cIpUt @ Dec 8 2005, 12:01 PM)
sape geng ittutor.net yang pakai moskito ek?

terima kasih kerana bertanya wink.gif
aku la salah sorang nyer (takkan xde ittutorian yg guna kot?)

well.. mana ada benda yg perfect kan
tapi dari pengalaman aku yg dah setahun memiliki Moskito nie.. puas hati la
better dari jenama Comel/Nitro/Naza.. tapi takleh lawan Modenas/Gilera
mana aku nak start citer nie? unsure.gif

stakat nie.. dah 7 kali aku balik kg naik Moskito aku
KL - Pengerang.. jaraknya lebih kurang 480km (maybe silverX bleh tlg verify tentang jarak.. TQ)
sekali aku naik Genting Highland
semua perjalanan nie aku buat sesorang.. alhamdulillah takde masalah
yg penting kena servis kena buat la.. apa2 barang kalo tak jaga akan hancur

ada apa2 pertanyaan boleh posting la.. aku jawab la mana yg aku mampu

#36 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 13 December 2005 - 08:11 AM

QUOTE(Dimenxion @ Dec 12 2005, 04:46 PM)
ish.. apa aku merepek nih..  laugh.gif  pape pun.. moskito ok jugak... italjet dragster ke.. gilera  pun ok...  biggrin.gif


sya pun setuju gakkk...eheheheh.... tongue.gif

Edited by zanisya, 13 December 2005 - 08:11 AM.


#37 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 13 December 2005 - 08:47 AM

mean mmg daya tahan tu outstanding gak a untuk jalan jauh...

bukan taknak beli gilera ke aprillia (ni 200 c.c. dalam rm 15k)...cuma wat masa terdekat ni...mana yang senang bayar a biggrin.gif

skang cIpUt pakai naza..125 c.c.....dari segi enjin...no prob stakat ni...dah dua tahun pakai...cuma part˛ tertentu a macam exhaust, internal oil bleeding, signal pun kekadang prob...

masalahnya ada dua je...resale value dah jatuh tergolek...(sesapa nak beli buleh runding..ehehe) yang kedua, nak speed lebih 100km/h...sakit o....

nak naik doaorg pun masalah gak kekadang...

apapun...moto tu la banyak berjasa...bukan tak hargai...cuma dah tiba masa nak cuba menda-menda yang lebih baru...ehehehe....

p/s: moto apa pakai CVT a? ke suma skuter pakai CVT?

#38 ShinChan

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 251 posts
  • Location:Shah Alam

Posted 13 December 2005 - 08:57 AM

aku dulu pernah berangan nak amik gilera, tp mahal wooo... first time aku nampak gilera (masa tu pakai ex5), ingat nak "acah" sikit la, sekali mamat pakai gilera tu bleh wiliey!!! baru aku sedar kehebatan pick-up gilera ni... tp tu laa.. mahal & maintenance tinggi...

member aku ada pakai skuter nyamuk tu, tp baru pakai, tak sampai 2 bulan tak silap, dah buat hal, kene hantar service center kat Glenmarie... dia kata ramai gak yg hantar masa dia hantar tu...

Elit ni, xtau la camner, no komen, takde member yg pakai, tp agak power gak laa... pernah test cucuk dengan VS125, agak susah nak kejar...

Suzuki pon ok, VS125 tu, tp xtau la yg baru ni ape citer, coz aku guna skut ayah aku, VS125 yg lama...

VS125 ngan nyamuk, dua2 payah nak speed >100... ada baik dan buruk laaa...

p/s: EX5 gak layan tongue.gif

#39 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 13 December 2005 - 09:28 AM

ciput... ko dah kenduri ke belum.. banyak duit..... laugh.gif

#40 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 13 December 2005 - 09:40 AM

ait....soalan cepu mas...insyaallah bulan 5/6 nanti...ni ada sket lebe duit nak upgrade motor..ehheeee..

vs susah nak lepas 100? biar betul?

tapi mmg nampak ellit tu berkuasa...cuma nouvo je lum nampak org bawak cmne...

#41 mojacoz

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 617 posts
  • Gender:Male
  • Location:here...there...everywhere.....
  • Interests:tido, tido &amp; tido lagi
  • Kepakaran:Menanam pokok˛ dan tido di dlm bilik server
  • Freelance:Ya

Posted 13 December 2005 - 09:51 AM

QUOTE(ShinChan @ Dec 13 2005, 08:57 AM)
p/s: EX5 gak layan  tongue.gif

*off topic

125 Z pon layan gak..... sampai kalu mak aku tgk x-ray aku, buley nangis woooo laugh.gif last2 jual moto, naik kete gak yg best. biggrin.gif

p/s: adek2....jgn naik moto laju2. Pesanan ikhlas dr abg moja laugh.gif

#42 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 13 December 2005 - 09:52 AM

kriss gak layan.. zup zap zup zap... 25 minit dah sampai KL. (40KM) biggrin.gif tongue.gif

ada satu modenas tuh.. cun gak.. besar warna merah gelap skit tuh.. apa nama modenas tuh.. ala... lupa lak.. smlm baru tgk nama dia... huh.gif

#43 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 13 December 2005 - 10:00 AM

elit sport a kot...mahal ooouu....6k OTR...

ni ada tambahan maklumat atas...

http://www.yamaha-motor.com.my/pdf/NouvoS.pdf

#44 Mr Gunn

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 640 posts
  • Location:Putrajaya
  • Kepakaran:membaca maklumat˛ it, eh itu hobi gua.
  • Freelance:Tidak

Posted 13 December 2005 - 10:08 AM

QUOTE(mojacoz @ Dec 13 2005, 09:51 AM)
*off topic

125 Z pon layan gak..... sampai kalu mak aku tgk x-ray aku, buley nangis woooo laugh.gif last2 jual moto, naik kete gak yg best.  biggrin.gif

p/s: adek2....jgn naik moto laju2. Pesanan ikhlas dr abg moja  laugh.gif

motor gua sekarang ni. wink.gif

#45 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 13 December 2005 - 10:13 AM

aku jumpa dah... modenas elegan

http://www.modenas.com.my/motorcycles.asp?id=52





Suggested on the road price (Third Party Insurance):-

RM 6,348.60 (electric starter)
* Prices valid in peninsular Malaysia only and subject to
change without prior notice.

#46 ShinChan

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 251 posts
  • Location:Shah Alam

Posted 13 December 2005 - 10:17 AM

*off topic

ayah aku tak bg aku bwk moto CC tinggi ni, sebab dia tau aku bawak camner, selagi boleh aku pulas throttle tu... huhuhu laugh.gif

*on topic

setahu aku, skuter ni pick-up dia mmg best, tp long run, lebih kurang kapcai jek rasanya... sebab skuter ni lebih kepada easy riding, bukan nak cilok2 or speeding... tp ada gak skuter yg laju and org speeding, tak dinafikan... depends pada penunggang

#47 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 13 December 2005 - 10:20 AM

ah.. minat lak aku kat elegan... langgar orang sedap.. besar tuh.. laugh.gif
ish.. takleh takleh.. naik keta la plak biggrin.gif

#48 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 13 December 2005 - 10:28 AM

QUOTE(Dimenxion @ Dec 13 2005, 10:20 AM)
ah.. minat lak aku kat elegan... langgar orang sedap.. besar tuh..  laugh.gif
ish.. takleh takleh.. naik keta la plak  biggrin.gif


uit..langgar org??? isk isk iskk... baik pakai yzf je..laei besar...

#49 Dimenxion

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:Bermain Dengan Dimensi
  • Kepakaran:Windows Networking
  • Freelance:Ya

Posted 13 December 2005 - 10:32 AM

QUOTE(zanisya @ Dec 13 2005, 10:28 AM)
uit..langgar org??? isk isk iskk... baik pakai yzf je..laei besar...



sya.. ko suh ciput beli elegan.. besar & selesa tuh sya.. nampak cam awie dan erra lam sembilu.. laugh.gif

#50 zanisya

    Sarjan

  • Ahli
  • 101 posts
  • Location:err errr..kat aner ekk nih???
  • Interests:cats cats cats.....eehehe

Posted 13 December 2005 - 11:38 AM

QUOTE(Dimenxion @ Dec 13 2005, 10:32 AM)
sya.. ko suh ciput beli elegan.. besar & selesa tuh sya.. nampak cam awie dan erra lam sembilu..  laugh.gif


wakakaka...tapi cIpUt x cam awie...awie muscle2, cIpUt lak...errr... tongue.gif ehehehe

x minat aa elegan...gilera gak bes...





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users