Jump to content


Design Tulisan Kreatif


10 replies to this topic

#1 optivity

    Kadet

  • Ahli
  • 24 posts
  • Location:Trg

Posted 24 January 2006 - 10:21 AM

Assalamualaikum wbt

Saya ade masuk peraduan tulisan kreatif. So nak tahu kot2 ade software untuk design tulisan paling kreatif tu. Kalu ade tools tu bagi tahu kat saya..ok

Bye.

#2 atim's

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 471 posts
  • Gender:Male
  • Location:Meja Blaja
  • Interests:graphic design,multimedia,manga
  • Kepakaran:love on design..noob on photographer
  • Freelance:Ya

Posted 24 January 2006 - 08:42 PM

kiterorg pun nak join gak....bule tak optivity???..
guna la potoshop...pilih la font2 yg menarik...

#3 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 24 January 2006 - 09:52 PM

mereka font ke?
atau menulis?

tak paham tulisan paling kreatif nih camne susunatur ka
bentuk ke atau kena wat tulisan atau penulisan..

#4 shad03

    Kadet

  • Ahli
  • 22 posts
  • Location:Planet Zargus
  • Interests:Interest? ape tuh? minat ke bunga ntuk loan?
  • Kepakaran:Tak de pakar langsung, noob lagi nih
  • Freelance:Ya

Posted 25 January 2006 - 11:19 AM

ada ke software nak create font?
ke pertandingan nih macam seni khat tuh?

#5 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 25 January 2006 - 01:34 PM

Pakai laa illustrator smile.gif

#6 optivity

    Kadet

  • Ahli
  • 24 posts
  • Location:Trg

Posted 25 January 2006 - 06:17 PM

kira menulis "SCS Golden" dgn cara plg kreatifla.
guna photoshop or illustrator...oklahh..TQVM bro2 semua..
i'll try..
Nanti InsyaAllah dpt hadiah Myvi...huhuhuhu

#7 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 26 January 2006 - 01:37 PM

lor camtu
pakai ajer la apa2 ikut imiginasi
biggrin.gif

#8 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 26 January 2006 - 02:11 PM

QUOTE(optivity @ Jan 25 2006, 07:17 PM)
kira menulis "SCS Golden" dgn cara plg kreatifla.
guna photoshop or illustrator...oklahh..TQVM bro2 semua..
i'll try..
Nanti InsyaAllah dpt hadiah Myvi...huhuhuhu


Dapat myvi ke? Nak join jugak...mcm mana nak join?

#9 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 26 January 2006 - 02:28 PM

menulis dengan cara yang paling kreatif?

dengan tangan, siku, kaki, jari, hidung?
dengan guna kayu? pensil? coklat? beras? besi buruk?

atau melukis perkataan tuh dengan bentuk yang kreatif?
apa tafsiran kreatif?

#10 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 26 January 2006 - 02:38 PM

QUOTE(obelicks @ Jan 26 2006, 03:28 PM)
menulis dengan cara yang paling kreatif?

dengan tangan, siku, kaki, jari, hidung?
dengan guna kayu? pensil? coklat? beras? besi buruk?

atau melukis perkataan tuh dengan bentuk yang kreatif?
apa tafsiran kreatif?


Ha, tu laa. Menulis dengan cara paling kreatif. Menulis sambil main jengkek2 ke. laugh.gif

Kreatif adalah alternatif, diluar dari kebiasaan. Kalau alternatif adalah satu pilihan yg dah tersedia, kreatif satu pilihan/benda abru yg kita kena reka. create + alternative = creative smile.gif

Orang selalu salah faham, bila ckp kreatif org tepikir sesuatu yg lawa, seni, cantik. Kreatif tak semestinya cantik, hasil yg kreatif maybe tak lawa langsung pun. Contohnya ada satu bangunan kat amsterdam, dia punya paip, paip aircond, paip air semua kat luar bangunan. Bangunan langsung tak lawa, tapi kreatif smile.gif

#11 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 03 February 2006 - 08:00 AM

tengok pihak penganjur la..

kreatif dari sudut camne?
- bentuk tulisan/lukis
- cara menulis/lukis
- pengunaan bahan untuk menulis/lukis

dan kreatif yang menarik ke atau kreatif walau tak menarik..
biggrin.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users