Jump to content


Main Golf


35 replies to this topic

#1 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 11:51 AM

korang penah main golf tak... lobby datuk-datuk untuk dapat projek ke ape ke.. hehe...

#2 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 12:04 PM

http://www.miniclip.com/games/disc-golf/en/

biggrin.gif

kena ambil lesen nak main betui2..

#3 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 12:21 PM

ada satu resort dekat UTM masa aku kursus dulu.. Pulai Spring ... memang cun ah scenery dia-tp aku duk bermalam kat resort tu je..

http://www.pulaisprings.com/

jadi caddy ada chance main golf ke

#4 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 12:25 PM

QUOTE(mnajem @ Nov 22 2006, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ada satu resort dekat UTM masa aku kursus dulu.. Pulai Spring ... memang cun ah scenery dia-tp aku duk bermalam kat resort tu je..

http://www.pulaisprings.com/

jadi caddy ada chance main golf ke


Banyak Golf Resort nih..
Kena ada memebrship kalau nak murah smile.gif

Jadi caddy? leh.. ada juga golf pro dulu jadi caddy je biggrin.gif

#5 hafizek15

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:kl
  • Kepakaran:Configure router, Networking (Cabbling, IP n etc), Maintenance n Assemble Desktop / Server..
  • Freelance:Tidak

Posted 22 November 2006 - 03:35 PM

alaaa.. tiger wood dulu caddy gakk..

skang dah jadi player pilihan no1..

hmm.. aku penah gak cuba2 nak main golf tuh..

tp siape laa aku nak main golf n join2 dato'2 nih.. sad.gif

#6 Jagermeist_

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 997 posts
  • Gender:Male
  • Location:middle earth
  • Interests:rugby,paintball,golf,WTF TKD tournament<br />
  • Kepakaran:IT Governance BS1799-COBIT-HIPAA-Sarbanes Oxley-BNM GPIS 1,Security Assessment,Compliance,Snort
  • Freelance:Tidak

Posted 22 November 2006 - 03:49 PM

Golf ni is a game of self-discipline.

Golf,unlike some other team sports,you are your own opponent,as hence you can play golf against yourself.

It's a gentlemen game,like cricket and rugby,however now played by commoners and aristocrats alike.

It's not an expensive game else where,only in Malaysia its made to be so super-exclusive and reserved for the

rich and affluent.

Golf is a game to be enjoyed alone,or with other players and its a test of perseverance.

You can start golfing by going to the driving range and practice your swings before going on the green.

One of the reason why golf and business deals come together is due to the nature of the game, easy-going

and in no rush -unless its a tournament. It also helps that the field which the game is played has a splendid

view,in most cases,like St Andrews.

Apsal? Sapa nak start main golf ni,pasal nak business ke?

Bagus gak golf,tutup aurat and a good and influential crowd,in most cases.

#7 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 03:57 PM

tade lah. aku teringat masa keje kampeni lama dulu bos aku main golf. tengok cerita Adam Sandler dengan long drive tu pun dah jadi minat dah ke ke.

kalau membership tak mahal aku tadak masalah. ni kayu utk green dah lain,utk tempat lain dah lain.. beli kayu je dah bocor poket laugh.gif

#8 Jagermeist_

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 997 posts
  • Gender:Male
  • Location:middle earth
  • Interests:rugby,paintball,golf,WTF TKD tournament<br />
  • Kepakaran:IT Governance BS1799-COBIT-HIPAA-Sarbanes Oxley-BNM GPIS 1,Security Assessment,Compliance,Snort
  • Freelance:Tidak

Posted 22 November 2006 - 04:05 PM

QUOTE(hafizek15 @ Nov 22 2006, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
alaaa.. tiger wood dulu caddy gakk..

skang dah jadi player pilihan no1..

hmm.. aku penah gak cuba2 nak main golf tuh..

tp siape laa aku nak main golf n join2 dato'2 nih.. sad.gif


Tiger Woods was a golf prodigy since he was 6 months old,his dad served in the US Army. He was NEVER a

caddy.

Tak semua Dato' main golf,though Dato' Harun Din pernah try golf sekali.

Kalau main golf niat nak rapat dgn Dato,x yah main..bazir duit beli clubs mahal2.

Main golf pasal nak main,bersukan.

QUOTE(mnajem @ Nov 22 2006, 03:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tade lah. aku teringat masa keje kampeni lama dulu bos aku main golf. tengok cerita Adam Sandler dengan long drive tu pun dah jadi minat dah ke ke.

kalau membership tak mahal aku tadak masalah. ni kayu utk green dah lain,utk tempat lain dah lain.. beli kayu je dah bocor poket laugh.gif


Boleh start dgn set yg murah or 2nd hand dulu. Tapi,before beli set,improve swing dekat driving range dulu.

Rasa2nya lagi murah pegi driving range dari sewa court 'futsall'. Sewa 1-2 jam,1 bucket bola x 100...swing

sampai tangan melecet. Continue 2x3 seminggu,2-3 bulan. Kalau ada sen lebih,dapatkan instructor.

As for Golf Clubs,nak main x semestinya kena jadi member. Nak main murah,pegi main dekat Kelab Golf PDRM

Taman Tasik Titiwangsa ke...or Kelab Golf Perkhidmatan Awam. Nanti bila dah terer sikit,join membership.

Selain dapat guna golf course,boleh guna other facilities,swimming pool,sauna,clubhouse etc. Ko gi main golf,

anak belajar berenang ke etc.

#9 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 05:00 PM

Ada univ kat china wajibkan ambik golf course sebab dia kata sukan exclusive..
kat malaysia nih takda lagi kot yang wajibkan graduan dia belajar main golf..

:D yupe membership tuh leh optimized other fasiliti dia bowling la gym dan sebagainya rugi kalau pakai main golf aje.. :D biasanya kena ada recommendation.. more privacy la dari guna public punya :D

Beginner baik pi public cam Jagermeist cakap.. pi drive range belajar swing.. :D carik instructor.. ambik lesen dah confident masuk padang ler ;)

kalau nak lebih sihat dan bermanfaat leh gak try kerja tebas rumput.. ada gak swing2 nih hahahaha.. :D kalau tebas pakai sabit la..

#10 iostream

    Mejar

  • Ahli Professional
  • 2,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:Temerloh, Desa Pandan, Bukit Damansara
  • Interests:Berangan, mengalamun, berehat, makan, &amp; tidur.
  • Kepakaran:Tidak pakar dlm bidang IT, tetapi pakar dlm bidang percintaan
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 05:16 PM

QUOTE(Jagermeist @ Nov 22 2006, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bagus gak golf,tutup aurat and a good and influential crowd,in most cases.

---Yang laki jelah tutup auratnya :) Yang perempuan, ehem ehemmm :D

#11 Jagermeist_

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 997 posts
  • Gender:Male
  • Location:middle earth
  • Interests:rugby,paintball,golf,WTF TKD tournament<br />
  • Kepakaran:IT Governance BS1799-COBIT-HIPAA-Sarbanes Oxley-BNM GPIS 1,Security Assessment,Compliance,Snort
  • Freelance:Tidak

Posted 22 November 2006 - 05:24 PM

QUOTE(iostream @ Nov 22 2006, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
---Yang laki jelah tutup auratnya smile.gif Yang perempuan, ehem ehemmm biggrin.gif


Ada juga wanita Muslimin yg main golf,tutuplah aurat. Jangan ikut PGA Woman Golfer yg bukan Islam mc Michel

Wee.

Satu lagi cara,selain pegi ke driving range. Ada Xbox atau PS2? Ok,Xbox and PS2,ada game golf,siap dengan

club yg anda boleh swing mcm real punya. So,kalau hari hujan,dan anda malas ke driving range,tapi

gian nak pukul bola... wink.gif try Real World Golf

#12 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 05:51 PM

QUOTE(Jagermeist @ Nov 22 2006, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ada juga wanita Muslimin yg main golf,tutuplah aurat. Jangan ikut PGA Woman Golfer yg bukan Islam mc Michel

Wee.

Satu lagi cara,selain pegi ke driving range. Ada Xbox atau PS2? Ok,Xbox and PS2,ada game golf,siap dengan

club yg anda boleh swing mcm real punya. So,kalau hari hujan,dan anda malas ke driving range,tapi

gian nak pukul bola... wink.gif try Real World Golf



main KOLF pun boleh, tapi kena ada kde libraries la laugh.gif

#13 botok

    Staf Sarjan

  • Ahli Professional
  • 164 posts
  • Location:Kinrara/Alor Setar
  • Interests:Tidur

Posted 22 November 2006 - 08:49 PM

QUOTE
Ada univ kat china wajibkan ambik golf course sebab dia kata sukan exclusive..
kat malaysia nih takda lagi kot yang wajibkan graduan dia belajar main golf..


Obe kat UPM pun ada kursus golf gak dulu, tapi kita jer yang tatau smile.gif Satu semester yuran rm25 lepas tu mainla sampai tidur atas padang pun takpe tongue.gif tak payah bayar green fees pun. Golf club? Siap bleh pinjam kat club house lagik. Beli bola lepas tu korang usung la golf bag tu sampai rasa nak pengsan...

Nak kata mahal rasanya tak juga tengok golf course jugak lah. Sebagai contoh kalau dekat UNITEN punya golf course (9 holes) green fees hanya RM20 weekday RM30 weekend dan 'per-entry' so bleh la ulang2 main sampai tak larat. Environment pun friendly jadi sesuai untuk beginner. Kelab Golf UPM, weekdays RM20 weekend RM30 per 9 holes. Tetapi kene ambil pula golf buggy sebab course agak panjang dan agak crowded especially kalau weekend jadik tak syok la kalau org asyik mem'bontot' kita jer sebab kita slow. Masa student dulu selalu aku main time dah dekat2 lewat petang so masuk jalan kaki jer tak payah nak sewa buggy smile.gif

Peralatan golf? Golf club yang pertama aku beli (entah 2nd hand ke 3rd hand ke tatau) RM250 full set. Maruman Iron 3-PW + Mizuno Driver and woods. Tak mahalkan? Anyway bagi beginner apa-apa jenis club pun boleh... tak semestinya nak beli yang mahal terus... it's not how fancy your club is but how you swing it. smile.gif Belajar swing dulu kat driving range dan bila dah rasa confident bleh masuk padang.

Jagermeist.... jerung ni... smile.gif

#14 Ferdaus

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 349 posts
  • Gender:Male
  • Location:Port Klang
  • Interests:Baca forum ni la.
  • Kepakaran:Rangkaian komputer dan yang sewaktu dengannya.
  • Freelance:Tidak

Posted 22 November 2006 - 11:28 PM

QUOTE(botok @ Nov 22 2006, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Masa student dulu selalu aku main time dah dekat2 lewat petang so masuk jalan kaki jer tak payah nak sewa buggy smile.gif

Peralatan golf? Golf club yang pertama aku beli (entah 2nd hand ke 3rd hand ke tatau) RM250 full set. Maruman Iron 3-PW + Mizuno Driver and woods. Tak mahalkan? Anyway bagi beginner apa-apa jenis club pun boleh... tak semestinya nak beli yang mahal terus... it's not how fancy your club is but how you swing it. smile.gif Belajar swing dulu kat driving range dan bila dah rasa confident bleh masuk padang.

Jagermeist.... jerung ni... smile.gif


Berapa handicap tuan? Heh heh heh...

#15 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 22 November 2006 - 11:31 PM

wooh... taun depan balik KL boleh la blajar main golf pulak... badan aku dah naik tembam dah ni.. main basket ball pun lemak2 je yang terbang... haha... nak joging macam bosan je tiap2 kali lari kelilng track.

#16 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 23 November 2006 - 08:18 AM

QUOTE(botok @ Nov 22 2006, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Obe kat UPM pun ada kursus golf gak dulu, tapi kita jer yang tatau smile.gif Satu semester yuran rm25 lepas tu mainla sampai tidur atas padang pun takpe tongue.gif tak payah bayar green fees pun. Golf club? Siap bleh pinjam kat club house lagik. Beli bola lepas tu korang usung la golf bag tu sampai rasa nak pengsan...


Patut la selalu ilang biggrin.gif hak hak hak

Ingat nak main golf gak.. banyak tempat leh main tapi kawasan aku leceh takda tempat.. so pi menyabit ajer la hak hak hak.. pun Ingat nak pi diving gak.. tapi air kotor pulak..

Tgk la kalau free bosan gak asik kerja ajer.. Ko turun kulim ka penang calling2 la hahaha.. aku jarang sangat turun AS.. biggrin.gif

#17 iostream

    Mejar

  • Ahli Professional
  • 2,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:Temerloh, Desa Pandan, Bukit Damansara
  • Interests:Berangan, mengalamun, berehat, makan, &amp; tidur.
  • Kepakaran:Tidak pakar dlm bidang IT, tetapi pakar dlm bidang percintaan
  • Freelance:Ya

Posted 26 November 2006 - 03:23 PM

QUOTE(Jagermeist @ Nov 22 2006, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Golf ni is a game of self-discipline.

Golf,unlike some other team sports,you are your own opponent,as hence you can play golf against yourself.

It's a gentlemen game,like cricket and rugby,however now played by commoners and aristocrats alike.

It's not an expensive game else where,only in Malaysia its made to be so super-exclusive and reserved for the

rich and affluent.

Golf is a game to be enjoyed alone,or with other players and its a test of perseverance.

---Yang bahagian self-discipline tu saya setuju sangat. Kita tak perlukan opponent utk test power skill golf kita.
---Kalau gentleman tu merujuk kepada permainan lelaki, saya kurang setuju. Ragbi pun dah mula dimainkan oleh golongan hawa, tapi ragbi sentuh jelah :D Malah, dah mula ada unisex tournament utk ragbi sentuh nie, tak tahan! Seronot lah si lelaki "touch" si perempuan tu, hehe. Kriket rasanya masih mengekalkan ke"maskulin"annya, tak pernah dengar lagi orang perempuan main kriket nie.
--Di Malaysia, saya nampak golf masih dipelopori oleh golongan yang kaya/borjuis. Tak tahulah apa silapanya, amat janggal kalau terjumpa working-class people main golf nie di Malaysia :| Sebab tu layan bola lagi best, takde kasta-kasta nie :D

Lawak di petang Ahad:
"When Lower Management go out together on a week-end they talk about football. When Middle Management are together, they talk about tennis. When Top Management meet, they discussed golf.

Simple Conclusion: The higher up you are in management, the smaller your balls are"


#18 kureng

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,480 posts
  • Gender:Male
  • Location:di tempat itu
  • Interests:Kebarangkalian, ramai, rileks-lepak, $$$ dan lain-lain
  • Kepakaran:Copy & Paste
  • Freelance:Tidak

Posted 26 November 2006 - 03:40 PM

QUOTE(iostream @ Nov 26 2006, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Simple Conclusion: The higher up you are in management, the smaller your balls are"[/i]


"laen macam"

#19 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 26 November 2006 - 05:28 PM

QUOTE(iostream @ Nov 26 2006, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
---Kalau gentleman tu merujuk kepada permainan lelaki, saya kurang setuju. Ragbi pun dah mula dimainkan oleh golongan hawa, tapi ragbi sentuh jelah biggrin.gif Malah, dah mula ada unisex tournament utk ragbi sentuh nie, tak tahan! Seronot lah si lelaki "touch" si perempuan tu, hehe. "[/i]


ko ingat pempuan yang main ragbi tu masih feminis lagi ke. atlit biasanya macam jantan,berotot sume tu. tadak beza.
maskulin. dengan bau peluhnye tu. ish.

#20 Jagermeist_

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 997 posts
  • Gender:Male
  • Location:middle earth
  • Interests:rugby,paintball,golf,WTF TKD tournament<br />
  • Kepakaran:IT Governance BS1799-COBIT-HIPAA-Sarbanes Oxley-BNM GPIS 1,Security Assessment,Compliance,Snort
  • Freelance:Tidak

Posted 26 November 2006 - 06:31 PM

Don't abstain yourself from a sport just because you reckon it's only for a certain class of people.

That's pretty foolish and short sighted.

Sports cuts through classes and level.

Kalau mcm tuh la mentaliti bapak Tiger Woods,pada hari ini dunia tidak akan dengar wujudnya

Tiger Woods kerana sewaktu zaman Lt Col Earl Woods,yg juga merupakan veteran Perang

Vietnam...diskrimninasi didalam pasukan tentera Amerika wujud sehingga ke padang golf. Oleh kerana

Lt Col Earl Woods berbangsa Afrikan American,maka dia tidak dibenarkan bermain di sesetengah

padang golf milik Tentera. Dia berdendam yang suatu hari,anak nya Eldrick "Tiger" Woods akan bermain di

mana2 padang golf didunia sehingga ke the infamous St Andrews.

Ever heard the phrase, "Soccer is a gentleman's game played by ruffians and Rugby is a ruffian's

game played

by gentlemen
"? This is not my personal statement,but statement made by historians,academicians etc.

Though women now also play rugby,play basketball in the WNBA and also golf,but it is still a MALE dominated

sports.

Mnajem,ever seen or have a contact with a female rugger? Not all of the women ruggers are 'tetestrone'

bunch,lack of feminism. Last time I check,Soong Ai Ling and Ning Baizura were pretty much a woman,and

still have those womanly humps and bumps,they play rugby too.

I just think,this is more an issue of insecure men cool.gif ,the fear of a woman whacking a men hehehehe.

So back to golf,satu masalah golf kat Malaysia ini,berjudi ketika main golf. Ni aku pelik.

Mat salleh2 ni bila dtg sini baru dia belaja berjudi bila main golf,kat sana its just golf jek. Our locals have

successfully memesongkang akidah golf dan jadikannya sports yg ada unsur2 judi.

#21 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 26 November 2006 - 09:58 PM

might be they only know how to play da real golf here! laugh.gif
aku rasa dah takde sukan yg pempuan tak main lagi dah. dari takraw,futsal,suma nak sapu,payung terjun lagi. keke.

bukan jantina yang jadi isu skang,tapi whether you want to be da real footie or just making your libido skyrocketed. tongue.gif

#22 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 27 November 2006 - 09:38 AM

mana-mana la.. ikut preference.. lelaki perempuan sama aje kot..
tapi ada sesuai dan tak sesuainya juga.. smile.gif

Semua perlukan self disiplin.. kata orang kalau kerja kerja betul-betul kalau main-main betul-betul..

tapi ikut orang la ada yang ambik sebagai self recration lepaskan tekanan ke sesuatu yang sesuai bagi mereka..

#23 azril-nazli

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 157 posts
  • Kepakaran:squid linux php webhosting plesk iptables LAMP
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2006 - 03:11 PM

weh sapa nak main ? Aku area Putrajaya..selalu takder kaki nak main..........

aku selalu main kat Uniten kelab golf untuk beginneer tuh....

Handicap 36..akakak sama ngan pompuan

kalau sesapa nak main, call aku


014 - 6412 911

#24 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2006 - 06:02 PM

bazet ko keje homecomm lagi ke.
ke dah jadi superman macam r0kawa.

#25 azril-nazli

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 157 posts
  • Kepakaran:squid linux php webhosting plesk iptables LAMP
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2006 - 06:36 PM

QUOTE(mnajem @ Dec 5 2006, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bazet ko keje homecomm lagi ke.
ke dah jadi superman macam r0kawa.


ada kat sini lagi..jadi jaga ha hah...

ARLHC dah nak pindah gi Putrajaya ...nih opis aku berhantu sebab kurang orang....ko apa citer skrg

#26 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2006 - 06:49 PM

aku smbg blajo. jadi budak skolah balik.

#27 botok

    Staf Sarjan

  • Ahli Professional
  • 164 posts
  • Location:Kinrara/Alor Setar
  • Interests:Tidur

Posted 05 December 2006 - 07:44 PM

Bazet wah ko pun main kat uniten gaks ker?
Aku boleh kata tiap2 sabtu pagi 7:30 terpacak laa kat uniten 1st flight. Nanti aku tepon ko kalau ada rezeki buat sementara nih terpaksa bersara sebentar dari golf ... kerja berlambak tongue.gif Ko praktis bagus2 dulu kasik head start.. thehehe riak nyer smile.gif

Edited by botok, 05 December 2006 - 07:45 PM.


#28 azril-nazli

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 157 posts
  • Kepakaran:squid linux php webhosting plesk iptables LAMP
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2006 - 11:46 PM

QUOTE(botok @ Dec 5 2006, 07:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bazet wah ko pun main kat uniten gaks ker?
Aku boleh kata tiap2 sabtu pagi 7:30 terpacak laa kat uniten 1st flight. Nanti aku tepon ko kalau ada rezeki buat sementara nih terpaksa bersara sebentar dari golf ... kerja berlambak tongue.gif Ko praktis bagus2 dulu kasik head start.. thehehe riak nyer smile.gif



Aku dah dua bolan woo tak hayun.....aku selalu main ngan staff uniten yg pakai VR4 tuh...lefthander...

to whom yg baru nak main golf...it's just a sport yg masukkan bola kecik dalam lobang......cuma guna stick aja....

Honma Cl606....

nanti dah ready calling laa..set awal-awal..aku nak masuk driving range dulu.

#29 botok

    Staf Sarjan

  • Ahli Professional
  • 164 posts
  • Location:Kinrara/Alor Setar
  • Interests:Tidur

Posted 06 December 2006 - 09:03 PM

QUOTE(azril-nazli @ Dec 5 2006, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aku dah dua bolan woo tak hayun.....aku selalu main ngan staff uniten yg pakai VR4 tuh...lefthander...

to whom yg baru nak main golf...it's just a sport yg masukkan bola kecik dalam lobang......cuma guna stick aja....

Honma Cl606....

nanti dah ready calling laa..set awal-awal..aku nak masuk driving range dulu.


Honma Cl606 !!! Perrrgghhh pro blade club tuh.... Bazet ni jerung ni.... smile.gif Anyway nice sweet club u got there. Sabtu ni apa macam? Ada free? Aku bawak 2 org + ko sorang just nice 1 flight. Tapi jgn la ko gelak kat aku plak dah 3 bulan bersara nih... tongue.gif

Edited by botok, 06 December 2006 - 09:04 PM.


#30 Jagermeist_

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 997 posts
  • Gender:Male
  • Location:middle earth
  • Interests:rugby,paintball,golf,WTF TKD tournament<br />
  • Kepakaran:IT Governance BS1799-COBIT-HIPAA-Sarbanes Oxley-BNM GPIS 1,Security Assessment,Compliance,Snort
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2006 - 09:46 AM

Honma???...ko mmg jerung la.

Japanese Military Attach e' yg attach kat mesia ni pun x pakai Honma.

Aku pakai club 2nd hand and club murah2 dulu,

pemberian ehsan 'boss' aku.

Sesekali pegi window shopping dekat MST Golf, tangan gatal je nak swipe.

My dream toy King Cobra HS9 driver,USD490 a piece,comes in 3 models.



#31 botok

    Staf Sarjan

  • Ahli Professional
  • 164 posts
  • Location:Kinrara/Alor Setar
  • Interests:Tidur

Posted 14 December 2006 - 01:49 PM

Jagermeist, wah King Cobra HS9 tu mcm ada carbon fibre layer la plak. Macam2 teknologi disebalik golf club ni. I was once a long hitter 250++ average easy then one day it all gone... just like that (effect: snap your finger) sad.gif Now really have to control swing speed kalau tak memang crook hook la jawabnya. Jadi sekarang tgk driver pun dah takde selera tongue.gif
I'm now salivating upon seeing Mizuno Mp-33

What a beauty! Yum.. yumm... kene pergi train my swing dulu, nanti club canggih, tuan nya yang tak canggih smile.gif

#32 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 16 December 2006 - 05:23 AM

tak pernah langsung main golf nanti la carik buku for dummy or instructor for dummy..

#33 TetraNode

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:melaka
  • Kepakaran:Hardware, software
  • Freelance:Tidak

Posted 18 December 2006 - 03:08 PM

oit..mau tanya sikit...ada tak jual kayu golf yg second hand punya..
yg murah2...kat mana ada eh...heheheh.....nak gak try menghayun ni.. tongue.gif

#34 azril-nazli

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 157 posts
  • Kepakaran:squid linux php webhosting plesk iptables LAMP
  • Freelance:Ya

Posted 18 December 2006 - 03:15 PM

Honma tuh ehsan bapak aku....dia tak boleh pakai....aku lagilaa takleh pakai....1st nine aja larat layan blade nih..2nd nine bila dah penat..mula laa macam haram layan honma nih.

Nak cari set second hand....budget biar rm500-rm1000.....kat Fiesta Golf Mines...atau OB Golf depan padang bola Kelana Jaya

#35 TetraNode

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:melaka
  • Kepakaran:Hardware, software
  • Freelance:Tidak

Posted 18 December 2006 - 03:55 PM

kalau jual sebatang2 ada tak?

#36 botok

    Staf Sarjan

  • Ahli Professional
  • 164 posts
  • Location:Kinrara/Alor Setar
  • Interests:Tidur

Posted 22 December 2006 - 10:12 PM

TetraNode,

Ada banyak kedai yg jual club 2nd hand. Antara yg saya tahu Golf Birdie samada kat Sri Hartamas atau dekat berhampiran Tesco Puchong. Atau ada satu kedai berhadapan dengan Stesyen Komuter Serdang. Ada banyak loose club dijual dengan harga yg berpatutan saya rasa. Atau boleh surf kat ebay.com.my atau lelong.com.my search 'golf' kadang2 ada jual club for a song jer...





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users