Jump to content


PS3 Murah


25 replies to this topic

#1 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 11:08 AM

Harga kat kedai sekarang dlm RM2600. Aku leh dptkan jauh lagi murah. Ni baru nya, bukan 2nd hand. Sapa nak sila PM. Aku leh dptkan banyak2. Benda ni lom 100% confirm lagi, tapi kemungkinan besar leh dpt. Sorry aku takleh stated kan harga murah tu kat sini.

#2 kevler

    Kapten

  • Ahli
  • 2,124 posts
  • Interests:surfing
  • Kepakaran:Mac OS X , HP-UX , Solaris , Linux
  • Freelance:Tidak

Posted 15 February 2007 - 11:11 AM

QUOTE(ron @ Feb 15 2007, 11:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Harga kat kedai sekarang dlm RM2600. Aku leh dptkan jauh lagi murah. Ni baru nya, bukan 2nd hand. Sapa nak sila PM. Aku leh dptkan banyak2. Benda ni lom 100% confirm lagi, tapi kemungkinan besar leh dpt. Sorry aku takleh stated kan harga murah tu kat sini.



kalau kalau leh dpt kan

PS3 20gb = 15++

PS3 60gb = 19++

aku mesti nak grab dari ko nyer ...

ko ada kawan dari Jepang ? laugh.gif

#3 sQew

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Tengok TV
  • Kepakaran:Data Management Services
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 12:04 PM

PS2 punya Game bole main on PS3?

#4 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 12:11 PM

QUOTE(sQew @ Feb 15 2007, 12:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
PS2 punya Game bole main on PS3?


PS2 game boleh main dgn PS3.


QUOTE(kevler @ Feb 15 2007, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kalau kalau leh dpt kan

PS3 20gb = 15++

PS3 60gb = 19++

aku mesti nak grab dari ko nyer ...

ko ada kawan dari Jepang ? laugh.gif


PS3 yg aku cakap ni, hdd 60gb. sebenarnya lagi murah dr apa ko stated ni (1,9++). Tapi sbb ko dah bagitau 1,9++ so aku up lagi lah around tu tongue.gif

Machine ni ada sony warranty.

Edited by ron, 15 February 2007 - 12:14 PM.


#5 kevler

    Kapten

  • Ahli
  • 2,124 posts
  • Interests:surfing
  • Kepakaran:Mac OS X , HP-UX , Solaris , Linux
  • Freelance:Tidak

Posted 15 February 2007 - 12:16 PM

QUOTE(ron @ Feb 15 2007, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
PS2 game boleh main dgn PS3.
PS3 yg aku cakap ni, hdd 60gb. sebenarnya lagi murah dr apa ko stated ni (1,9++). Tapi sbb ko dah bagitau 1,9++ so aku up lagi lah around tu tongue.gif

Machine ni ada sony warranty.



cess...kalau leh under 19++ , aku nak discuss more ngan ko ..hahahaha


PS3 hanya leh main kat 1080dp HDTV ke bro ? dah laa aku usha semalam kat midvalley ..mahal giler

leh explain sikit ..if you have more info regarding this

#6 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 12:26 PM

QUOTE(kevler @ Feb 15 2007, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cess...kalau leh under 19++ , aku nak discuss more ngan ko ..hahahaha
PS3 hanya leh main kat 1080dp HDTV ke bro ? dah laa aku usha semalam kat midvalley ..mahal giler

leh explain sikit ..if you have more info regarding this


PS3 boleh main kat tv biasa sbb ada switch between normal TV dgn HDTV, macam xbox 360 gak. Kalau main dgn LCD monitor lagi sharp gambar dia.

Kalau nak detail PM me.

#7 ptit

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 805 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:?
  • Freelance:Tidak

Posted 15 February 2007 - 12:39 PM

game ps2 bleh main dlm ps3 tp ko kena masukkan dlm hdd la...ps3 pakai blu-ray disk maaa...mana ada modchip untuk main CD "pirate" lagi...

member aku beli kat One Utama...rm 1900..skrang dah takde lagi...huhuhu..klu ko jual murah..aku pun nak sambar satu...





#8 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 12:44 PM

QUOTE(ptit @ Feb 15 2007, 12:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
game ps2 bleh main dlm ps3 tp ko kena masukkan dlm hdd la...ps3 pakai blu-ray disk maaa...mana ada modchip untuk main CD "pirate" lagi...

member aku beli kat One Utama...rm 1900..skrang dah takde lagi...huhuhu..klu ko jual murah..aku pun nak sambar satu...


OU Rm1,900 ni hdd brp?

#9 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 01:11 PM

Ada 5 - 6 unit je aku rasa, sapa cepat dia dpt.

#10 ptit

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 805 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:?
  • Freelance:Tidak

Posted 15 February 2007 - 01:35 PM

harga...warranty...bleh COD tak...pm aku...

#11 kevler

    Kapten

  • Ahli
  • 2,124 posts
  • Interests:surfing
  • Kepakaran:Mac OS X , HP-UX , Solaris , Linux
  • Freelance:Tidak

Posted 15 February 2007 - 03:04 PM

*off topic*

kalau aku nak beli game original pun ..macam biasa la list kat bawah nih

Metal Gear Solid 4
Gran Turismo 4
Final Fantasy
Burnout
Grand Theft Auto
Devil May Cry 4


dah laa satu game Blu-ray dalam 200 plus ...huhu..kopak duit gue

#12 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 08:05 PM

Ok biar saya bagitau detail sikit.

Harga yg paling murah boleh ditawarkan ialah RM1600 khas utk ittutor members. Package 60gb + 1 wired controller. Setiap console ada warranty from Sony.

Jadi yg saya perlukan berapa ramai yg nak beli, sbb kitaorg kene order dulu minimum 10 unit sbb saya boleh dpt harga distributor (sekarang ni dah ada 4 order). Kalau dah cukup baru boleh order from my friend.

Kat mana2 kedai sekarang ni jauh lebih mahal dari harga yg ditawarkan kat sini. Paling murah pon saya penah jumpa RM2600. Saya dgr bila Sony launch PS3 kat Malaysia nanti harga akan turun sikit around RM2200. Tapi still boleh untung byk gak.

Edited by ron, 15 February 2007 - 08:06 PM.


#13 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 08:27 PM

QUOTE(kevler @ Feb 15 2007, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cess...kalau leh under 19++ , aku nak discuss more ngan ko ..hahahaha
PS3 hanya leh main kat 1080dp HDTV ke bro ? dah laa aku usha semalam kat midvalley ..mahal giler

leh explain sikit ..if you have more info regarding this


PS3 pon boleh diinstall dgn Linux

Ni ada screenshot aku amik dari saudara Ninja dari Bincang.net





#14 akram

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Packets
  • Interests:Computers Enthusiasts, Cars, Photography [NEW] ... and PlayStation :P
  • Kepakaran:pakar tulis blog sendiri dan baca blog orang lain, pakar offtopic :P
  • Freelance:Ya

Posted 15 February 2007 - 11:47 PM

aku ada ps2 ngan psp, tu pun tak terlayan, arghh, tapi x leh tahan la ps3 ni nye graphic, lagi2 dengan hdtv, perghh! mimpi je la kot dulu aku ni blink.gif ohmy.gif

#15 tobascozz

    Kadet

  • Ahli
  • 24 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 16 February 2007 - 12:15 AM

hmm...current price utk basic package ps3 mmg murah kot
harga range 58800+ yen ..leh nego lagik tuh

yg jadik mahal bila ada 2 ctrlr + few games
tuh yg bole melambung jadik 2k ++

#16 kevler

    Kapten

  • Ahli
  • 2,124 posts
  • Interests:surfing
  • Kepakaran:Mac OS X , HP-UX , Solaris , Linux
  • Freelance:Tidak

Posted 16 February 2007 - 09:35 AM

oish2 ...lawa nya PS3 grafik ...

aku masih menunggu PS3 kuarkan diorang nyer true performance

XboX dah kuarkan taring ..huhu laugh.gif

#17 sQew

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Tengok TV
  • Kepakaran:Data Management Services
  • Freelance:Ya

Posted 16 February 2007 - 09:40 AM

Game2 pirate semua bole main x?

#18 ptit

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 805 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Interests:?
  • Freelance:Tidak

Posted 16 February 2007 - 10:40 AM

maap la en sqew....blum ada lagi modchip pirate untuk ps3 ni...

#19 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 16 February 2007 - 04:33 PM

tang nak beli cd dia yang ada problem sikit...mahal tu....

#20 zero_hour

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 538 posts
  • Location:k.samarahan
  • Interests:games,and komputer....

Posted 19 February 2007 - 12:38 PM

beli satu pastu tukar2 la ngan member.....saya PS3 blum mampu lg,alang2 beli HDTV dulu,kalau main kat tv biasa wink.gif ....psp pun dah cukup ni....hehehehe laugh.gif

#21 kevler

    Kapten

  • Ahli
  • 2,124 posts
  • Interests:surfing
  • Kepakaran:Mac OS X , HP-UX , Solaris , Linux
  • Freelance:Tidak

Posted 19 February 2007 - 12:45 PM

QUOTE(zero_hour @ Feb 19 2007, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
beli satu pastu tukar2 la ngan member.....saya PS3 blum mampu lg,alang2 beli HDTV dulu,kalau main kat tv biasa wink.gif ....psp pun dah cukup ni....hehehehe laugh.gif


check on this bro

http://forum.lowyat.net/topic/411902

beli HDTV ..leh dpt PS3 free

#22 milanista

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 39 posts
  • Location:Circus Maximus
  • Kepakaran:MS Server, LAN/WAN, CITRIX, Redhat
  • Freelance:Ya

Posted 21 February 2007 - 08:13 PM

any updates? PS3 je ke ader? 360 camner lak

#23 enduser

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,312 posts
  • Location:ipoh

Posted 22 February 2007 - 07:59 AM

QUOTE(ron @ Feb 15 2007, 08:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. Setiap console ada warranty from Sony.
warranty from sony malaysia?

#24 tobascozz

    Kadet

  • Ahli
  • 24 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 22 February 2007 - 12:09 PM

warranty from sony malaysia?

nanti bila sony malaysia launch ps3 baru leh claim warranty kat snih
masalah dia..kat spore pon x launch lagik.. skang stok byk either dari hk or jp
cheers

*tolong betulkan fakta ni kalo salah. thanks*

#25 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 23 February 2007 - 11:06 PM

QUOTE(enduser @ Feb 22 2007, 07:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
warranty from sony malaysia?


Yes member bagitau, warranty sony malaysia

#26 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 25 March 2007 - 04:55 PM

Mintak maaf banyak2, thread ni boleh ditutup.

Sebabnya distributor yg boleh dpt murah ni dah tutup kedai. Jadi segala tempahan terpaksa dibatalkan.

Harap maklum. Terima kasih.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users