Jump to content


- - - - -

Automation At Rs Online


6 replies to this topic

#1 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 23 February 2007 - 06:12 PM

Saya baru dapat email dari RS-Online.
Boleh cari hardware untuk Automation di sini
http://www.rsmalaysia.com/cgi-bin/bv/brows...returningUser=N

#2 deto

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 13 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 04 June 2007 - 11:02 AM

setau aku mahal...penah tanya xeon light 5w harga rm99.00...besa lam rm40an

#3 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 04 June 2007 - 11:16 AM

Memang mahal pun compare dengan jalan pasar. Cuma mudah nak cari part + reference.+ good quality. And lot of things macam sensor2 stuff tak dapat kat Jln Pasar .

#4 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 04 June 2007 - 02:26 PM

RS mmg mahal...ada lagi satu option BlackBox..tapi tak tau la harga dia mcm mana.. maybe lebih kurang je kot dgn RS...

#5 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 04 June 2007 - 02:58 PM

~ sama jek Blackbox dengan RS.
Saya suka RS sebab mudah -- tak payah gaduh dengan tokeh kedai nak explain pasal item nak beli.
Contoh jumpa one project kat internet dah siap dengan list item kena beli.. nak cari item say DS1820 dari Dallas Electronics untuk weather sensor .. cuba explain kat tokeh Jalan Pasar - if you're lucky you'll get it even worse kalau dia bagi wrong item blink.gif
Harga mahal sikit but worth it puas hati smile.gif Cuma some common parts casing,circuit board,wire, cable, diode,resistance (brp sen la sgt harga) maybe boleh beli kat Jalan Pasar.
IMHO. wink.gif

#6 deto

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 13 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 04 June 2007 - 05:08 PM

apa projek ko....ngan RS tu

#7 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 04 June 2007 - 07:08 PM

Dulu la -- aku buat 1-wire weather check posting aku dalam forum ni pasal 1-wire





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users