Jump to content


- - - - -

Temuduga Jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat


21 replies to this topic

#1 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 02 March 2007 - 03:25 PM

assalamualaikum

semalam aku dapat surat dari spa suruh hadir ke temuduga pada 14 mac ni.

Nak tanya la, jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat tu apa beza dengan penolong peg sistem maklumat?

Kalau surat tu suruh datang temuduga pada 14 mac, boleh ke kita minta tukar tarikh? sbb cuti tak diluluskan la.

#2 joe_xoll

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tegganu kite..kita tgk penyu telor..
  • Kepakaran:job hunter (network)
  • Freelance:Ya

Posted 02 March 2007 - 03:50 PM

QUOTE(idealmy @ Mar 2 2007, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
assalamualaikum

semalam aku dapat surat dari spa suruh hadir ke temuduga pada 14 mac ni.

Nak tanya la, jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat tu apa beza dengan penolong peg sistem maklumat?

Kalau surat tu suruh datang temuduga pada 14 mac, boleh ke kita minta tukar tarikh? sbb cuti tak diluluskan la.



hurmm
dari apa yang aku tengok kat laman spa..
dulu ade pegawai sistem maklumat tapi sekarang dah tukar ke pegawai teknologi maklumat
mungkin pihak spa dah tukar nama kepada teknologi maklumat jugak kot untuk penolong pegawai.

#3 pijotfly

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 2 posts
  • Kepakaran:Power builder
  • Freelance:Tidak

Posted 02 March 2007 - 04:21 PM

dah tukaq nama dah..sistem maklumat jd teknologi maklumat...

#4 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 09 July 2007 - 09:44 AM

Assalamualaikum

Ada tak siapaČ yang sekarang nie bekerja sebagai Penolong Pegawai Teknologi Maklumat di manaČ Intititusi Pengajian Tinggi Awam? Boleh tak beritahu aku jobs description yang detail untuk jawatan tersebut?

Atau sapaČ yang bekerja sebagai Penolong Pegawai Teknologi Maklumat kat manaČ jabatan kerajaan pon boleh la beritahu.

#5 dotmatrix

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 12 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 10 July 2007 - 03:00 PM

Asm,

Dalam govt, Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (F29) = programmer...maknanya...sapa yg dapat post nih, kemungkinan besar akan buat programming..kebanyakan IPT yg aku tgk...prorammer dia dari kalangan F29 nih...

manakala Pegawai Teknologi Maklumat pulak = System Analyst...still buat programming jugak...tp kekadang terlibat ngan management..biasanya...akan jadik boss kepada F29 tuh...

kalo silap..tlg betulkan...

sekadar membantu..tq...

#6 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 10 July 2007 - 03:05 PM

aku F29 kat IPTA. job description ? Hehehe.. banyak cabang ade.. nengok ko jual diri ko kemana.. klao ko kata ko terer prog. ko akan buat prog.. lain2 camtu gak la..

huhuhu

#7 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 11 July 2007 - 01:41 PM

Mcm mana plak kalau jawatan tu ke bahagian khidmat pelanggan & latihan?

Dari apa yang aku agak dia mcm helpdesk.

#8 locker

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 12 posts
  • Location:ASKED
  • Kepakaran:Belum tahap pakar
  • Freelance:Ya

Posted 15 July 2007 - 03:34 PM

Programming + Database ...

Programming tak banyak mana pon ...

Vendor uruskan ....

#9 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 15 July 2007 - 04:29 PM

QUOTE(locker @ Jul 15 2007, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Programming + Database ...

Programming tak banyak mana pon ...

Vendor uruskan ....


ape2pun.. nengok tempat ok..

tapi tu salah satu cabang ajela..

kat tempat aku ade bidang sekuriti gak..


#10 biskut

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 30 posts
  • Kepakaran:noob
  • Freelance:Ya

Posted 30 July 2007 - 09:45 AM

hi semua,

dulu aku penah attend interview kat LLM tapi xde rezeki..antara soalan maut yang aku dapat ialah;
- "selain dari komputer, apa yang kamu tau?"
- "kenapa nak keje dengan kerajaan sedangkan gaji kamu sekarang lagi tinggi dari gaji yg ditawarkan?"
penyudah nye, aku pun x tau apa yg aku bebel kan hr tu..rasa rugi sangat sebab x well prepared.

next month aku dpt lg 1 interview utk jawatan yg sama.kongsi la pengalaman2 yg korang ade, mana tau sedikit sebanyak dpt mmbantu kawan2 yg nak gi interview..

sekian.

#11 AbgLang

    Kapten

  • Ahli
  • 1,502 posts
  • Location:Sabahan.NET
  • Freelance:Ya

Posted 27 August 2007 - 04:49 PM

Salam..
Sapa PPTM F29 yg nak pindah ke Puterajaya?
Ada kekosongan post di Bahagian Pengurusan Politeknik, KPTM.
Keja2 more on maintain MSSQL Databases dan .NET application...

Bule lah minta pindah ke sana..

Edited by AbgLang, 27 August 2007 - 04:49 PM.


#12 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 27 August 2007 - 09:05 PM

QUOTE(AbgLang @ Aug 27 2007, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam..
Sapa PPTM F29 yg nak pindah ke Puterajaya?
Ada kekosongan post di Bahagian Pengurusan Politeknik, KPTM.
Keja2 more on maintain MSSQL Databases dan .NET application...

Bule lah minta pindah ke sana..

abglang ko kat kptm ke ...emm dekat la dgn tpt bini aku biggrin.gif ..aku hari2 lalu situ (amik+hantar bini aku) ...

#13 fedora5

    Korporal

  • Ahli
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Key El
  • Kepakaran:basic networking and intermidiate linux user
  • Freelance:Ya

Posted 29 August 2007 - 08:51 AM

Salam...
kepada kengkawan yg telah menghadiri temuduga PTM baru2 ni bleh la check result korg di talian spa 0388856350,kalo nak tgu kuar kat web site mmg lambat la,2,3 org kawan aku ada yg dapat x kurang juga ramai yg gagal,apa2 pun semua tu rezeki masing2,selamat menghotline kan talian spa.. biggrin.gif

#14 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 29 August 2007 - 08:58 AM

aku kerja kat badan berkanun, rasanya tak boleh pindah kat putrajaya, melainkan aku letak jawatan kot.. huhuhu..

seronok gak kadang2 dok putrajaya nieh..

p/s : GSC coming tu alamanda putrajaya soon ! muahahahaha..

#15 eldnac

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 35 posts
  • Gender:Female
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:C++, Java, VB.Net(everage je, not as cool as u guys), SAP HR..coming soon WebDynPro.
  • Freelance:Tidak

Posted 29 August 2007 - 10:37 AM

QUOTE(fedora5 @ Aug 29 2007, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam...
kepada kengkawan yg telah menghadiri temuduga PTM baru2 ni bleh la check result korg di talian spa 0388856350,kalo nak tgu kuar kat web site mmg lambat la,2,3 org kawan aku ada yg dapat x kurang juga ramai yg gagal,apa2 pun semua tu rezeki masing2,selamat menghotline kan talian spa.. biggrin.gif




Salam...

Thanks for the info. Kawan aku baru je check dan alhamdulillah berjaya. Aku nak tanya, kalau berjaya yang 1st ni ada second interview ke? Sebab kawan aku dulu dia kata ada. And chances nak dapat tuh dah ada ke from 1st interview or 2nd interview baru confirm? Thanks...

#16 fedora5

    Korporal

  • Ahli
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Key El
  • Kepakaran:basic networking and intermidiate linux user
  • Freelance:Ya

Posted 29 August 2007 - 11:19 AM

QUOTE(eldnac @ Aug 29 2007, 10:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam...

Thanks for the info. Kawan aku baru je check dan alhamdulillah berjaya. Aku nak tanya, kalau berjaya yang 1st ni ada second interview ke? Sebab kawan aku dulu dia kata ada. And chances nak dapat tuh dah ada ke from 1st interview or 2nd interview baru confirm? Thanks...


setahu aku dah xde 2nd interview kalo PTD tu may be ada,kawan aku dulu tgu dapat surat trus lapor diri jerk,pastu nanti dieorg akan bg la jabatan mn yg bakal dia berkhidmat

#17 eldnac

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 35 posts
  • Gender:Female
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:C++, Java, VB.Net(everage je, not as cool as u guys), SAP HR..coming soon WebDynPro.
  • Freelance:Tidak

Posted 29 August 2007 - 12:08 PM

QUOTE(fedora5 @ Aug 29 2007, 11:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
setahu aku dah xde 2nd interview kalo PTD tu may be ada,kawan aku dulu tgu dapat surat trus lapor diri jerk,pastu nanti dieorg akan bg la jabatan mn yg bakal dia berkhidmat



Ic...so, kira terus dapat la. OK, thanks a lot biggrin.gif

#18 Guest_izuaflamka_*

  • Tetamu

Posted 24 October 2007 - 05:15 PM

hye..im a new comer...nak tnya gak bout PPTM F29 ni..da dpt srt twran tp lom dpt srt lpr dri..sllu kn tgu bp lm eh??nak wat preparation gak... cz srt tuh agak mglirukan..so, nak mntak r pndapat2 snior2...

#19 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 25 October 2007 - 08:38 AM

QUOTE (izuaflamka @ Oct 24 2007, 05:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hye..im a new comer...nak tnya gak bout PPTM F29 ni..da dpt srt twran tp lom dpt srt lpr dri..sllu kn tgu bp lm eh??nak wat preparation gak... cz srt tuh agak mglirukan..so, nak mntak r pndapat2 snior2...


tahniah. ko dapat kat SPA ker? dalam surat tu takder cerita pasal lapor diri ker?
mcm aku surat tawaran sekali dengan surat lapor diri. tapi aku badan berkanun la. kalau SPA aku x tau plak.

#20 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 25 October 2007 - 09:32 AM

QUOTE (izuaflamka @ Oct 24 2007, 05:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hye..im a new comer...nak tnya gak bout PPTM F29 ni..da dpt srt twran tp lom dpt srt lpr dri..sllu kn tgu bp lm eh??nak wat preparation gak... cz srt tuh agak mglirukan..so, nak mntak r pndapat2 snior2...


SPA la ni, sok dah lapor diri, die anta pi pedalaman sabah sarawak.. internet takdak, api pakai generator, air kene angkut dari sungai.

abis la ngko.

biasenya kalo takde surat lapor diri dan mengelirukan camtu la...



#21 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 25 October 2007 - 02:58 PM

QUOTE (slaughters @ Oct 25 2007, 09:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
SPA la ni, sok dah lapor diri, die anta pi pedalaman sabah sarawak.. internet takdak, api pakai generator, air kene angkut dari sungai.

abis la ngko.

biasenya kalo takde surat lapor diri dan mengelirukan camtu la...


huhuuhu. bro. ayat ko ni bunyi menakutkan la. japgi dia tolak tawaran pulak karang. hehehe.

#22 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 25 October 2007 - 03:14 PM

QUOTE (idealmy @ Oct 25 2007, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
huhuuhu. bro. ayat ko ni bunyi menakutkan la. japgi dia tolak tawaran pulak karang. hehehe.


kalau betul nak kerja.. die akan pergi jugak..

kalau die nak main2.. sampai bile2 takkan dapat kerja..

huhuuhu...

anyway, aku gurau aje.. tapi tak tau la kalo betul2..





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users