Jump to content


- - - - -

sape ade tempat praktikal - urgent nie..


89 replies to this topic

#1 apit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,066 posts
  • Location:Terengganu
  • Interests:surfing internet,bola sepak,kacau member

Posted 31 July 2002 - 09:40 PM

a'kum..
sape yg ade tempat praktikal..
kalo bleh dlm bidang komputer la...
bleh bagi skit information pasal syarikat tu..
ok that all...byer ..tq

#2 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 01 August 2002 - 10:58 AM

tempat aku ada... tapi gomen laaa... elaun tak sure ada ke tak... keje key-in data atau repair pc atau yg sewaktu dengannya...

#3 Guest_fizh_*

  • Tetamu

Posted 01 August 2002 - 12:35 PM

kat nst..tapi tak der elaun la... biggrin.gif

#4 Guest_void2020_*

  • Tetamu

Posted 02 August 2002 - 03:56 PM

alah senag jer tu....
apply kat telekom.....
tapi takder Eloun lah.....
tapi kerja seng jer....
tak pening kepala sangat.....
masa aku kat sana aku kena buat program ngan repair pc jer.....
pastu aku dapat knowlage tentang network......
PABX......
banyak lagi.......
kira aku tak menyesallah masuk sana....
banyak ilmu aku dapat.....
itu tengok time gak....
masa aku masuk tu dapat banyak project....
kalau tak der project.....jangan cakap aku cakap macam ni.......bila masuk satu pun tak der......time tu jangan salah kan aku yer....
ni aku cadangkan jer.....
selebih nya terserahler........

#5 NickMenza

    Korporal

  • Ahli
  • 74 posts
  • Location:Kajang
  • Freelance:Ya

Posted 20 November 2002 - 08:40 AM

aku ade member yg tawarkan tempat utk praktikal nih..
kat melaka... die nak budak grafik/multimedia..
elaun ade..
alamat, aku tak sure.. nanti aku bgtau hehehe

#6 Guest_LyNxEE_*

  • Tetamu

Posted 20 November 2002 - 11:35 AM

nak praktikal pi apply kat umw IT department shah alam...
alamatnyer jap arr..nih add dia..

Human Resource
UMW E-Technologies Sdn Bhd
(formarly known as UMW-EDS Technologies Sdn Bhd)
Jalan Utas 15/7
P.O Box 7052,
40915 Shah Alam.

Tel:03-5519 1911
Fax:03-5510 2418

http://www.uet.com.my/student.htm


ok...emm sepatutnya nih kena letak kat Thread Kerjaya tu kan.. sapa boleh tukar eh...

#7 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 20 November 2002 - 11:45 AM

apit.. bagi pendapat aku... baik ko carik dulu kat area ko...kalau ada... cantek amik je.. kalau boleh carik la company2 yang besar2..... lepas tu pasal elaun.?? hmm.. terpulang... lebih baik tiada elaun dr tiada tempat praktikal.... tiada yg lebih berharga dari pengalaman.... hanya cadangan

#8 minhaj

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,047 posts
  • Location:kinta valley

Posted 20 November 2002 - 12:12 PM

lyn....

bidang aper leh praktikal kat UMW tu????
networking ke......sistem ke......atau general nye keje IT???

pastu ada bagi elaun tak????

soalan akhir sekali....
ada bagi syarat untuk tempoh praktikal tak???
contohnya takleh below then 3 months ke???

#9 Guest_LyNxEE_*

  • Tetamu

Posted 22 November 2002 - 01:37 PM

other info:
sapa2 budak sabah/srwk attachment di umw srwk.. dan yg dari peninsular offcourse kat umw shah alam..


minhaj berminat ke..
kat sini byk bidang ader..either kena serap kat operations oracle/network, system support yg simple je kot..dan may be kat customer service....im not really sure sbb tpt lin tak de budak praktikal..

ader elaun..sekadar mencukupi je..dan praktikal selama 4 bln..

#10 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 22 November 2002 - 03:50 PM

apit

Saudara boleh rujuk di sini untuk keterangan lanjut berkenaan dengan tempat praktikal.

-Harap membantu! smile.gif

#11 Guest_maturity_*

  • Tetamu

Posted 23 November 2002 - 05:49 PM

NickMenza,

siapa kawan kau tu.. hehe.. apit ni dah 2 bln praktik kat sini.. smile.gif2

#12 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 24 November 2002 - 08:15 PM

Profesor Madya Dr Harun Bin Hamzah
Bahagian Latihan Dan Multimedia
Pusat Komputer UKM
46000 Bangi
Selangor Darul Ehsan
http://www.ukm.my

#13 Guest_anakmakabah6_*

  • Tetamu

Posted 13 March 2004 - 01:27 AM

Assalamualaikum.
sy masih lg mencari tmpt praktikal nih. risau gak tak dpt lg..harap dpt tolong ekk..sy budak sc comp dlm multimedia dr utm..

#14 therion

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,978 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alor Setar
  • Freelance:Tidak

Posted 13 March 2004 - 08:54 AM

kau kat area mana? nak cari tempat prac kat area mana?

#15 Guest_dean_7_*

  • Tetamu

Posted 09 September 2004 - 02:46 PM

kau ambik IT but lebih fokus kat maner..program...multimedia... penyelenggaran dll..

aku pun tgh pratikal lah ni kat shah alam..

#16 Guest_orladin_*

  • Tetamu

Posted 13 December 2004 - 02:02 PM

saya juga nak cari tempat praktikal kat area KL atau kawasan dlm selangor sekarang ni. ader tak?

#17 Guest_Wawan_*

  • Tetamu

Posted 14 December 2004 - 03:52 PM

Assalamualaikum..

sekadar memberi pendapat...
sy pon tgh prac gak nih...
comp ni amik bdk2 system, tp more to bdk2 multimedia la...
sape2 yg berminat leh ar PM sy...

#18 Guest_sebarau_*

  • Tetamu

Posted 14 December 2004 - 03:52 PM

Nah cuba try ..

Student Internship Application: Applications for Shell internships in 2005 are welcome from penultimate year students in technical and commercial disciplines. Share this link with anyone who is interested: http://www.shell.com/home/Framework?siteId...ns_ga_0328.html

#19 Guest_orladin_*

  • Tetamu

Posted 16 December 2004 - 10:49 PM

thanks. saya dah register. hopefully saya punya application tu diterima..

#20 zam4ever

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,176 posts
  • Gender:Female
  • Location:Malaysia
  • Interests:Tidur
  • Kepakaran:Rangkaian dan Sistem Operasi UNIX
  • Freelance:Ya

Posted 16 December 2004 - 11:41 PM

You may post your resume/CV somewhere, if somebody interested, sure they will contact you back. Please ensure that you stated where do you want to do practical/industrial training.

Salam ceria.

#21 Guest_invtr_*

  • Tetamu

Posted 27 December 2004 - 01:46 AM

sapa nak praktikal wat programming PHP, MySQL and kalo ada skill design web pun ok. pls email career AT mu-softmedia.com . attach your resume. tq

#22 Oren

    Korporal

  • Ahli
  • 51 posts
  • Location:Damansara Heights
  • Interests:Internet
  • Kepakaran:Belum pakar
  • Freelance:Tidak

Posted 05 January 2005 - 02:53 PM

saper nak buat praktikal kat comp aku keje skang... sile email aku di knworld@gmail.com...

ade elaun... tapi tak byk ler... technical, programming, web development...

#23 mystique_nw

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 269 posts
  • Gender:Female
  • Location:Miri
  • Interests:Web Design n Development, Entrepreneurship, Database Stuffs, Blogging, Travelling, Kayaking
  • Kepakaran:Oracle PL/SQL, Pro*C .. Soon BW, SAP
  • Freelance:Tidak

Posted 05 January 2005 - 03:03 PM

syarikat apa? di mana? ada url tak?

thanks smile.gif

#24 Guest_vida_*

  • Tetamu

Posted 10 January 2005 - 03:15 PM

Assalamualaikum...aku pon tgh carik budak praktikal. Especially yg tau web design utk mengupgradekan website kitorg.
Intro...
-Gomen...
-tkde elaun.
-Paling ramai 2 org. Sbb tmpt dan perkakasan limited.
-Expert dlm web development...mostly wanted.Tp...yg lain2 pon blh di consider
-check website ptg.melaka.gov.my
-hantar permohonan dan resume pd unit pentadbiran spt di alamat yg tertera di web tersebut.
-Urgent nih....khabar2kan pd sape2 yg nak praktikal.
-jgn expect tinggi sgt tmpt kitorg nih.sbb gomen.biase je...kalu org yg nak adventure...mungkin better pegi swasta.ape pon...bergantung pd komitmen individu dan eager to find and fully utilize ur knowledge.
-utk pertanyaan lanjut...blh pm aku. atau tanya je kt cni.

#25 Guest_piyuun_*

  • Tetamu

Posted 27 January 2005 - 11:25 AM

aku nak amik pelajar praktikal, khusus dalam pembangunan portal. Aku akan ajar korang basic skill in Linux web development, seperti apache, php, mysql and beberapa Linux distro. Tempat aku keje nih syarikat konglomerat kat Glenmarie, Shah Alam. Elaun, kalau biasanya mmg akan diberi, tapi aku tak tahu lak tahun nih... sbb tu urusan HR. Make sure IT personnel ajerk... nanti korang bawah seliaan aku... lupa lak nak kasitau, aku nak 2 orang jerk... kalau boleh satu pompuan satu laki.

#26 Aiza

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 717 posts
  • Gender:Female
  • Location:Old Klang Road,KL
  • Interests:Surfing
  • Kepakaran:Provision CE & PE guna DOARDO
  • Freelance:Tidak

Posted 27 January 2005 - 11:35 AM

QUOTE(piyuun @ Jan 27 2005, 11:25 AM)
aku nak amik pelajar praktikal, khusus dalam pembangunan portal. Aku akan ajar korang basic skill in Linux web development, seperti apache, php, mysql and beberapa Linux distro. Tempat aku keje nih syarikat konglomerat kat Glenmarie, Shah Alam. Elaun, kalau biasanya mmg akan diberi, tapi aku tak tahu lak tahun nih... sbb tu urusan HR. Make sure IT personnel ajerk... nanti korang bawah seliaan aku... lupa lak nak kasitau, aku nak 2 orang jerk... kalau boleh satu pompuan satu laki.

amboi cik piyuun promote company nampak....heheheheeh smile.gif

#27 Guest_piyuun_*

  • Tetamu

Posted 27 January 2005 - 02:15 PM

Aikk... Leftenan Aiza... nanti leh la tolong carikan erkkk.... nak cepat nih... karang pening lak kepala eden ni ha...

#28 Guest_foreveron7_*

  • Tetamu

Posted 01 February 2005 - 11:35 PM

Saper nak tempat praktikal budak IT atau Electrical Engineering leh hantar resume kat sini

Sterling Solutions (M) Sdn Bhd
B-14-6, Prisma Perdana,
Jln Midah 8A, Tmn Midah,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur

atau leh email aku direct foreveron7@gmail.com
praktikal kat area shah alam sebulan elaun RM200

#29 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 02 February 2005 - 08:04 AM

expert dalam IT, elektronik circuit and device diperlukan... sila pm aku... tempat terhad sebab company ni kira bagus dan banyak projek lam government...

#30 Guest_akunyer_*

  • Tetamu

Posted 23 February 2005 - 03:11 PM

Have one....

E-Pedas Sdn. Bhd is looking for bright, motivated graduates and Industrial Trainees to join a company that is shaping the future of IT.
As one of the MSC status companies we need to fill a variety of interesting and challenging roles
technical to provide our blue-chip customer base with innovative IT services.

Software design and development

You will have graduated in Computer Science and be looking to initially develop your career in software development. Within application
services you will gain significant exposure to the latest technologies and put it into practice as you help design and develop key
customer solutions. In addition to your undoubted technical ability, you will also possess commercial understanding, have good
communication skills and be comfortable when working in a team.

needed - J2EE or ASP/ASP.NET or PHP or Delphi

Epedas Sdn. Bhd,
Safeguards Business Center
Lot 6, Jalan 225,
Section 51A,
46100 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia


Contact Mr. Ganesh
012-2060674
g@epedas.com.my
Epedas. Sdn. Bhd Corporate website

#31 Guest_mozou_*

  • Tetamu

Posted 14 March 2005 - 06:06 PM

ada yg kat area2 shah alam tak? sy dr uitm, nak buat latihan 2 bulan start hujung april ni. smpi sekarang masih tak dpt tempat lg. huhu

#32 mystique_nw

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 269 posts
  • Gender:Female
  • Location:Miri
  • Interests:Web Design n Development, Entrepreneurship, Database Stuffs, Blogging, Travelling, Kayaking
  • Kepakaran:Oracle PL/SQL, Pro*C .. Soon BW, SAP
  • Freelance:Tidak

Posted 24 March 2005 - 01:15 PM

QUOTE(akunyer @ Feb 23 2005, 03:11 PM)
needed - J2EE or ASP/ASP.NET or PHP or Delphi

sayang..saya minat Java development..but iklan ni keluar lambat. dah dapat tempat pun.

#33 Guest_SWAP_*

  • Tetamu

Posted 24 March 2005 - 02:49 PM

Ni ada satu tempat praktikal masa aku dulu:

Unit ICT & Sistem,
Pejabat Bendahari, UTM Skudai.


Tempat praktikal kondusif. Satu PC & satu partition (meja) untuk satu orang..

Antara tugas-tugas yg biasa dijalankan adalah troubleshooting PC, network & pembangunan sistem, termasuklah juga perkara2 yg berkaitan dgn pentadbiran & bergantung pd keadaan semasa.. Basic pengaturcaraan spt ASP/VB/Powerbuilder kalau boleh kene ada lah.. At least, tahu asas-asas pengaturcaraan & troubleshooting PC.

Keutamaan diberi kepada siapa yg cepat memohon krn bilangan yg diperlukan satu2 masa adalah terhad.. Paling ramai pun 5 orang... Lelaki & pempuan mesti seimbang..

Perlu dinyatakan, penginapan + pengangkutan tidak disediakan.. Elaun buat masa skrg sedang dipertimbangkan oleh pihak pentadbiran.. Tapi bagi aku pengalaman yg paling penting..

Mana2 yg dekat dgn UTM / asal tu dekat UTM @ johor / student UTM, datanglah praktikal kat sini..

So, saper yg berminat, sila hubungi Pegawai Sistem Maklumat Pejabat Bendahari, Encik Lotfi bin Subahir di emel lotfi@utm.my atau hubungi 07-5530419 (En. Lotfi).

ATAU jika tak dapat hubungi beliau, sila PM saya @ hubungi saya di emel smartzul@yahoo.com.

Tarikh tutup: Tiada (dibuka sepanjang masa, tp bergantung pd bilangan semasa).

Wassalam.

#34 Guest_jani00s_*

  • Tetamu

Posted 09 April 2005 - 09:37 PM

Ada tak saper2 lg yg nak buat praktikal? area pantai timur..

kalau boleh, hendaklah tahu serba sedikit dan berminat ngan web aplication PHP&Apache&mysql&Linux

intro: elaun takde, kat Kustem Terengganu..

TQ

#35 mystique_nw

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 269 posts
  • Gender:Female
  • Location:Miri
  • Interests:Web Design n Development, Entrepreneurship, Database Stuffs, Blogging, Travelling, Kayaking
  • Kepakaran:Oracle PL/SQL, Pro*C .. Soon BW, SAP
  • Freelance:Tidak

Posted 13 April 2005 - 12:41 PM

Putra pun senang nak dapat... elaun RM100/month+Free transportation+Pengalaman..

#36 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 24 December 2005 - 01:46 PM

MAXIMA SYSTEMS CONSULTANT SDN BHD
Suite 3-17, Menara KLH,
Lebuhraya Damansara Puchong,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-80762489
Faks : 03-80762493
U/p : En.Azman Mohamed (012-339 7035)

Memerlukan pelajar praktikal :-

- Seorang Multimedia Designer
- Dua orang Programmer

Memerlukan staf :-

- Seorang Account Executive (Female prefered)

Edited by budakit, 24 December 2005 - 01:47 PM.


#37 motec

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 362 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kayu Ara Pasong
  • Interests:Driving, Sekodeng etc
  • Freelance:Ya

Posted 06 January 2006 - 11:08 AM

Assalamualaikum semua,

Tengah mencari tempat practical utk sedara aku nie... student UTM, Skudai... course Human Resourses.. kalau dapat area Lembah Klang..

Thanks

smile.gif

#38 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 27 February 2006 - 12:40 PM

kat sini ada keje kosong...

both it exec and it technician

laki pompuan? xkisah...asalkan buleh buat keje dan willing to travel..

ada tau guna linux, as400 (betul ke), manage networking dan tau manage hardware/software, buleh cuba apply...mmg kompeni tgh cari ni...anta cecepat..


Penolong Pengurus Besar,
Jabtan Sumber Manusia dan Pentadbiran,
Selia Selenggara Selatan Sdn. Bhd.,
No. 50 Jalan sri Rama,
Taman Muzaffar Shah,
75450 Ayer Keroh,
Melaka.

(u/p : En. Anuar Ramli/En. Sallehudin)

atau call untuk tanya availability

06-2318140

fax 06-2318246

#39 Kavalera

    Sarjan Mejar

  • Pengendali
  • 228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan
  • Interests:Grafik + Photography = Fotografix
  • Kepakaran:Jentik tahi idung ke bulan.
  • Freelance:Ya

Posted 22 March 2006 - 08:43 PM

Try kat company aku... MSC status company 100% bumi, LELAKI SAHAJA!

Encik Nasar Othman
General Manager

MITECHSOFT TECHNOLOGY SDN BHD
No.1037, Losong Haji Mat Shafi,
21000 Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman,
Malaysia.

email : nasar at mitechsoft dot com

website: http://www.mitechsoft.com

Requirement:

1. Muslim
2. Mahu belajar
3. Tak terencat akal
4. Tak kurang ajar
5. Tidak menganut mana mana budaya hip-hop ke, black metal ke, rap ke, ape ke..
6. Tidak taksub kepada microsoft atau mana mana proprietry software.
7. Minat Opensource dan jika ada kemahiran dalam linux ialah advantage.

Yang dicari:

1. Practical untuk Graphic & Multimedia
2. Practical untuk Software development (Web based)
3. Practical untuk Business Communication / Marketing

Kemudahan :

1. Perubatan (basic)
2. Tempat tinggal
3. Makan tengahari
4. Elaun..... insya-Allah.. base on contribution korang la.

FAQ:

Q: kenapa korang tak amik pompuan?
A: Office takde dress code... kalau ada yang datang pakai kain pelikat karang pening orang pompuan tuh...

Q: Ni kat bandar ke kat kampung?
A: kampung... apasal? pelik ke MSC status company base kat kampung?

Q: A'a.. pelik la...apasal?
A: Alaaa.. bill gates pun start kampung aper...

#40 xjukie

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 78 posts
  • Location:Kelantan - Klang Valley, France
  • Freelance:Ya

Posted 20 July 2006 - 03:06 PM

Mencari tmpt Industrial Training,

Hello,

Name : Mohd Marzuki bin Mahadi
University : Universiti Kuala Lumpur, Malaysia France Institute
Diploma : Engineering Technology in Computer & Networking (CCNA)
Duration : nearly 4 months (early Jan 2007)
Location : Putrajaya, Kajang, Serdang, Bangi, Sri Kembangan anywhere in Klang Valley area and Kota Bharu
email : xwindow@arwanaperhentian.com.my
contact no. : 012-9503456

Credits:
- Experience in solving computer software/hardware technical problems.
- Possess own transport.
- Prefer industrial training related to networking environment (Cisco router, switch).

Resume or CV will be provided upon request..
Warms regards.
Thanks

#41 pgl

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 4 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 03 November 2006 - 06:22 PM

Di pejabat saya mencari pelajar praktikal di Kuala Lumpur. Mahir menggunakan komputer. Kerja mudah.

Elaun akan dipertimbangkan oleh pihak pengurusan.

Sebarang pertanyaan dan penghantaran resume email ke eda_hunn@yahoo.com

#42 amril_2004

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 20 posts
  • Freelance:Ya

Posted 06 November 2006 - 05:25 PM

Selamat Hari Raya..
Ade sesape yg tau pat praktikal kat penang...
area kat bayan lepas tu...
bidang komputer...
kalo ade tulun ekkk..
kalo ada kat motorolla agi cun...
heheh
tq

#43 charlie

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 2 posts
  • Kepakaran:hardware and networking
  • Freelance:Ya

Posted 10 November 2006 - 09:29 PM

QUOTE(budakit @ Nov 24 2002, 08:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Profesor Madya Dr Harun Bin Hamzah
Bahagian Latihan Dan Multimedia
Pusat Komputer UKM
46000 Bangi
Selangor Darul Ehsan
http://www.ukm.my


u negeri mana if u ada kat sabah senang i ambil u...kat i u can belajar network, pasang streamyx, reepair pc, repair printer dan sebagainya but kena rajin2 lah k tq

#44 kapal

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 10 posts
  • Kepakaran:Hardware,Networking,Opensource,Imac
  • Freelance:Ya

Posted 04 December 2006 - 03:24 PM

assalammulaikum...

Saya memerlukan pelajar praktikal dalam bidang komputer dan network. Keje mmg banyak..environtment keje happy go lucky...tp kdang2 stress sebab keje banyak tp untuk utk knowledge mmg bagus coz semua kena buat sendiri....maklumat lanjut dibawah..

Who : Mereka yang sedang mencari tempat praktikal
Where : Kolej Polytech Mara IPoh ( cawangan Ipoh)
When : Sekarang pun boleh.. cool.gif

berminat ..hubungi saya : zam 019-543 1952 / shazli : 013-513 5644

#45 Guest_fiedgurl_*

  • Tetamu

Posted 26 February 2007 - 10:00 PM

Assalamualaikum..

hi semua..sy student uniten amik corse BAchelor In IT..nak cari tempat pratical area jb kalo boleh..start bulan 4 - 7 nih..dah cuak dah nih takut tak dpt tmpt practical..ader sape2 yg baik hati boleh membantu?
mintak tolong sgt2 erk2 yer pade sape2 yg tau..

jasa anda amat di hargai.. biggrin.gif

#46 napi

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cheras
  • Kepakaran:programming
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2007 - 05:50 PM

Assalamualaikum

saya perlukan seorang student industrial trainee IT atau Software Engineering. Office di mines waterfront business park, bersebelahan sapura. ( seri kembangan ).

need Urgent.

#47 kmsl

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 4 posts
  • Kepakaran:tidoo..
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2007 - 06:04 PM

Alo aku pn tgh carik tmpt praktikal gak ni klau bleh sekitar taping perak..
klau ada bleh inform aku ok.. ph34r.gif
-Student Multimedia UUM

Edited by kmsl, 07 March 2007 - 06:06 PM.


#48 kapal

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 10 posts
  • Kepakaran:Hardware,Networking,Opensource,Imac
  • Freelance:Ya

Posted 07 May 2007 - 02:45 PM

QUOTE(kmsl @ Mar 7 2007, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Alo aku pn tgh carik tmpt praktikal gak ni klau bleh sekitar taping perak..
klau ada bleh inform aku ok.. ph34r.gif
-Student Multimedia UUM


kat ipoh tak nak..buat sistem ker..actually..tempat aku perlukan komputer n network, tp untuk sistem pun bleh..call aku ..019-5618417 (zam)

#49 thanxq2u

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 2 posts
  • Kepakaran:tak pakar pape pun, byk lagi kene belajar
  • Freelance:Tidak

Posted 09 May 2007 - 05:45 PM

Company aku pun tengah nak amik org

Network & System Engineer
Computer Technician

Sape yang berminat just apply ke

Yayasan Albukhary
No. 88, Jalan Perdana,
Taman Tasek Perdana,
50480 Kuala Lumpur
Tel: 03- 2273 7010
Fax: 03- 2273 6941
impianmulia@yahoo.com

sape2 je leh apply, nak practical ke, keje terus ke, keje mmg byk

Suasana Kerja>> mencabar, pening, byk leh belajar, tu tak msk kene handle very high profile cases / person

Sistems >> biase le network sistem (Cisco, Alcatel), IP Telephony, building automation, security system etc.

Thanxq

#50 mfarid

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:melaka
  • Kepakaran:hardware+software+network
  • Freelance:Ya

Posted 16 August 2007 - 05:14 PM

tempat sy ada kekosongan tempat pratikal tapi kat area melaka la...kalau kat HQ plak, xtau kena la apply kat sane..

kalau berminat, sila la PM ye..





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users