Jump to content


Kedai Paksa Org Beli


30 replies to this topic

#1 vulcrum

    Kadet

  • Ahli
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 09 April 2007 - 12:52 PM

http://www.youtube.com/watch?v=RdMeVhJdsPg PART I

http://www.youtube.com/watch?v=auMelCvJll8 PART II

Edited by vulcrum, 09 April 2007 - 12:52 PM.


#2 ayobkelubi

    Kadet

  • Ahli
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:masih lagi di ulu banat
  • Interests:bolasepak,buku,rocking sounds,watching movies from VCD,DVD,Big screen.
  • Kepakaran:Pakar main-main
  • Freelance:Tidak

Posted 09 April 2007 - 01:11 PM

aku rasa cam tahu jek kedai tu

kat plaza hang tuah melaka, depan bus stand lama

mekasih.

kurang ajar sungguh!

#3 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 09 April 2007 - 01:21 PM

peh ..kurang hajar betul ...mcm kat lowyat je tu ...biggrin.gif

emm ..mungkin gaks ...

polis tak amik tindakan kee ... bukit dah ada ape

#4 mafiosos

    Sarjan

  • Ahli
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:jaga kebersihan komputer
  • Freelance:Tidak

Posted 09 April 2007 - 01:45 PM

peh.. kau tgk video tu greeam je aku ngan mamat cina nie.. bukan racist tapi kurang ajar... aku nampak nama kedai tu... boleh bagi tau location dia mana.. aku nak pergi sita ajar sikit mamat tu.. buat2 mcm nak beli lepas tu tgk apa yg dia nak ckp.. aku akan standby gang2 mana yg patut dulu seblum buat keje2 ni. Ada sesiapa boleh bagi info pasal kedai ni?

#5 Ferdaus

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 349 posts
  • Gender:Male
  • Location:Port Klang
  • Interests:Baca forum ni la.
  • Kepakaran:Rangkaian komputer dan yang sewaktu dengannya.
  • Freelance:Tidak

Posted 09 April 2007 - 01:52 PM

Serupa la kat Petaling Street tu. Lebih-lebih lagi yang jual spare part handphone, tanya saja "Tauke, ini berapa harga?", secara automatik mereka anggap anda sain mati nak beli barang tu kat diaorang. Saya sendiri pernah kena, anak haram sipenjual tu dah pegang kolar baju dah tapi nasib sempat lari menyusup celah orang ramai. Memang menyirap darah bapak aku bila tengok klip ni dan teringat balik mad.gif.

Setakat ni, setahu saya Lowyat tak ada penyangak kurang ajar macam ni. Kalau tanya harga lepas tu tak beli tak jadi hal sebab beza harga barang PC tak jauh, paling-paling pun untung 5 atau 10 ringgit je. Mungkin juga sebab tempat tu tiap-tiap bulan kena 'bersih' dan dipantau dek penguatkuasa. Tapi 'bersih' macammana pun kat tingkat atas tu ada lagi jual DVD.. heheh.. cool.gif Dia bukak pintu belakang.

Pengajarannya: Kalau nak cari kedai jual barang handphone, cari yang ada Ahmoi! laugh.gif

#6 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 09 April 2007 - 03:14 PM

tapi ni macam passive assumption je.
mana tau Amoi tu macam Sakura/Tsunade naruto.
sekali keluar jutsu memang menyesal

//aku tak dapat tengok Youtube,Frenster kat USM dah.. so aku layan je la korang cakap aaaaaa

#7 Nasir

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 256 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Tidak

Posted 09 April 2007 - 03:21 PM

QUOTE(mnajem @ Apr 9 2007, 03:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tapi ni macam passive assumption je.
mana tau Amoi tu macam Sakura/Tsunade naruto.
sekali keluar jutsu memang menyesal

//aku tak dapat tengok Youtube,Frenster kat USM dah.. so aku layan je la korang cakap aaaaaa

ha'ah la, aku pun sama. pagi tadi aku check OK je youtube ni, lepas tu dah dekat tengahari, network down kejap. up balik apa lagi, youtube dah mati. siapa punya kerja kalo bukan.... biggrin.gif

#8 Ferdaus

    Pegawai Waran 1

  • Ahli Professional
  • 349 posts
  • Gender:Male
  • Location:Port Klang
  • Interests:Baca forum ni la.
  • Kepakaran:Rangkaian komputer dan yang sewaktu dengannya.
  • Freelance:Tidak

Posted 09 April 2007 - 04:12 PM

QUOTE(Nasir @ Apr 9 2007, 03:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ha'ah la, aku pun sama. pagi tadi aku check OK je youtube ni, lepas tu dah dekat tengahari, network down kejap. up balik apa lagi, youtube dah mati. siapa punya kerja kalo bukan.... biggrin.gif


Pengajarannya: Maka jadilah firewall administrator, letaklah apa pun policy, bandwidth mutlak aku yang empunya! Hahaha. (sambil ketawa lagak macam jin ahmad albab).

#9 muffinxe

    Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:bandar sri permaisuri, cheras, KL
  • Kepakaran:networking, windows,
  • Freelance:Ya

Posted 10 April 2007 - 12:36 PM

nih cina tibai budak x melawan, tapi tgk mmg menyirap darah, kenapa la tangan dia naik melepuk muka mamat tu, mmg kurang ajar

#10 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 02:04 PM

fuyoooooohhh... tak pasal˛ kena lempang... kalau setakat tanya takpe kot..? ni dah try.. dah pegang then cancel... memang cari penyakit laaa... tapi area petaling street tu aku pernah dengar juga member˛ cite.. nak beli barang kat sana jgn tanya... apalagi pegang... tengok˛ jehhh...

apo la nak jadi dgn dunia ni...?? unsure.gif

#11 sicksand

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:jaybee
  • Interests:android user
  • Kepakaran:PHP, MySQL, VB6
  • Freelance:Ya

Posted 10 April 2007 - 02:20 PM

aku penah kat petaling street. member aku tanye jam g-shock jek, pastu nak belah siap pegang tangan member aku tak nak kasi blah.

aku tarik member aku tu blah cepat cepat (sebab badan aku besar, agak cuak jugak la cina kedai tu).

#12 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 02:24 PM

YouTube kena block daaa..

aku kalo masuk Petaling Street mmg tgk dari jauh je la..blum sempat cina tu nak tanya, aku dah geleng beria˛..huhu..mcm˛ citer aku dgr, cuak plak jdnye..

#13 Jagermeist_

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 997 posts
  • Gender:Male
  • Location:middle earth
  • Interests:rugby,paintball,golf,WTF TKD tournament<br />
  • Kepakaran:IT Governance BS1799-COBIT-HIPAA-Sarbanes Oxley-BNM GPIS 1,Security Assessment,Compliance,Snort
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 02:33 PM

Area Petaling Street tuh...mmg Cina 'bukit' punya pekedai.
Nyirap lak darah tgk. Apa lagi...mana geng2 Melayu..mcm 3 Line...x kasi gegar pun kedai tuh... smile.gif. Kasi gegar,lepas tuh post kat YouTube.

Nak beli hp,PDA etc...beli la kat kedai besar2...bayar lebih takpe...tapi x payah lalu benda2 mcm nih.

#14 mbek

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:muwo
  • Interests:hehehehee
  • Kepakaran:Web Development (perl+php+mysql...)
  • Freelance:Ya

Posted 10 April 2007 - 02:36 PM

kita pun kene berhati2 gak la... jgn la dah tawar menawar gila2 punya... pastu x jadi... mmg cari nahas la...

lama giler x pg PS... dgr kata dah jauh berbeza dari dulu yer???

#15 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 10 April 2007 - 02:37 PM

kedai tu kat melaka ke kat pertama? atau kat mana?

#16 kureng

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,480 posts
  • Gender:Male
  • Location:di tempat itu
  • Interests:Kebarangkalian, ramai, rileks-lepak, $$$ dan lain-lain
  • Kepakaran:Copy & Paste
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 02:43 PM

QUOTE(Jagermeist @ Apr 10 2007, 02:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Area Petaling Street tuh...mmg Cina 'bukit' punya pekedai.


bukan kat Penang je ke yg ('bukit')2 ni?
masa sekolah dulu selalu juga lalu PS...tp lalu jela...shortcut nak g tuisyen laugh.gif

#17 ayobkelubi

    Kadet

  • Ahli
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:masih lagi di ulu banat
  • Interests:bolasepak,buku,rocking sounds,watching movies from VCD,DVD,Big screen.
  • Kepakaran:Pakar main-main
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 02:44 PM

matdin

aku rasa kat area plaza hang tuah tu sebab aku mmg cam lorong kedai tu.mmg sempit giler.sepanjang-panjang lorong tu mmg semua kedai handphone.takpe,minggu nie aku balik melaka,aku nak gie ushar. betul ker tak betul.

mekasih.

#18 lelaki@melayu.terakhir

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,856 posts
  • Location:cyberjaya
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 03:10 PM

eheh..aku sekali je pernah masuk petaling street. lepas tu takmau dah
pernah dulu lalu..ada brader melayu tu offer tape 'biru'
"bang..SEREMBAN punya bang..baru lagi..". Aku geleng kepala
"ala abang ni..tak stim lerr"

siut je..tapi ni 12 tahun dulu la punya cerita. sekarang ni ada sedikit bersih kot. eheh

#19 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 10 April 2007 - 03:23 PM

QUOTE(lelaki@melayu.terakhir @ Apr 10 2007, 03:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eheh..aku sekali je pernah masuk petaling street. lepas tu takmau dah
pernah dulu lalu..ada brader melayu tu offer tape 'biru'
"bang..SEREMBAN punya bang..baru lagi..". Aku geleng kepala
"ala abang ni..tak stim lerr"

siut je..tapi ni 12 tahun dulu la punya cerita. sekarang ni ada sedikit bersih kot. eheh


ada cerita lebih kurang. kat HP (holiday plaza jb), ada amoi tertiba jer tarik tangan masuk kedai cd. baik punya bang, 7 keping 50. terkejut dan terpinga-pinga aku blah.. semua member bantai gelak jer sebab aku sorang jer yang kena tarik tu..

offtopic lagi... jalan ramai-ramai kat chowkit. tiba-tiba datang pondan terus raba telur sorang member ni...

#20 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 10 April 2007 - 04:34 PM

ahahaha..dah citer raba˛ pulak..tp dulu kwn sy kena gak cuma kat Jalan TAR..

time belaja dulu rajin gak g PS ngan kwn..carik CD lagu˛ and mp3..VCD kurang berminat sbb gamba kenkadang rakam dalam panggung..tertipu tertipah la..

kadang˛ tengok jeans cam lawa tapi mmg tak penah berani nak cuba beli..kwn˛ lelaki duk pesan, nak beli apa˛ kat PS mmg kena bawak org lelaki klu tak naya je..

#21 dzackjr

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sentul New Town
  • Interests:Surfing, Reading, Outdoor activities, Testing something new n gaming
  • Kepakaran:Sgt Pakar dlm Bidang Download mendownload.. :-p
  • Freelance:Tidak

Posted 11 April 2007 - 02:09 PM

kalo sape bleh trace cuba ler carik... coz ada perasan tulisan nama kedai tuh.. "Kedai Telekomunikasi Seven Dot Com Mobile"

Ada member aku bg tau mcm kat kotaraya....

#22 abijan

    Kadet

  • Ahli
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Selayang
  • Freelance:Tidak

Posted 11 April 2007 - 06:23 PM

QUOTE(Jagermeist @ Apr 10 2007, 02:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nak beli hp,PDA etc...beli la kat kedai besar2...bayar lebih takpe...tapi x payah lalu benda2 mcm nih.


Betul tu Jagermeist... kalau nak beli handphone tu better gi kedai original jer... contoh nyer Sony Ericsson beli kat Sony Style... bole dapat extra merchandise (beg, keychain etc.)... ini kalau pergi kedai-kedai cina tu... dpt kesan lebam je la...

#23 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 12 April 2007 - 03:34 AM

Ah Beng ni apesal perangai dia macam orang hutan? orang hutan pun tak macam ni... satu soalan? dia ni dah lama hidup ke?

#24 payabakau

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 13 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 12 April 2007 - 07:41 AM

sakit ati nyer tengok video klip tu..rasa nak hentak je sapa yang hentak mamat tu..dah tak laku sudah ler.. yang nak pi lempang tu apsal?isk..geram pulak aku

#25 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 12 April 2007 - 07:48 AM

wakakaka...sapa tau dah konfem mana tempat nih...kalo nak gi test power aku buleh tolong backup(kalo area kl je lar)...buat2 macam innocent passer by...sorang lagi standy nak rekod khusus untuk youtube... tongue.gif

#26 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 12 April 2007 - 08:31 AM

berani ke nak tibai dia balik..dia berani buat camtu mesti ada backup merata dia tuh..cina ni biasa la yg samseng tu, men pisau potong daging je..karang trus tak lepas keluar..ish..

#27 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 12 April 2007 - 09:32 AM

QUOTE
dia berani buat camtu mesti ada backup merata dia tuh..


huhuuu...kita panggey lar backup kita...Mazidul Akmal Sidek...siap ngan kamera man sekali... tongue.gif

#28 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 12 April 2007 - 09:59 AM

kalau aku jadi mamat tu, aku dah buat report polis, saman kedai tu 1 juta.

#29 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 12 April 2007 - 10:10 AM

QUOTE(mykus @ Apr 12 2007, 09:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kalau aku jadi mamat tu, aku dah buat report polis, saman kedai tu 1 juta.


kan benda tu dah well known... rata-rata orang tau kaedah tanya+paksa tu..

#30 ed_thix

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on the net..
  • Freelance:Tidak

Posted 12 April 2007 - 10:23 AM

[quote]kalau aku jadi mamat tu, aku dah buat report polis, saman kedai tu 1 juta.[quote]

klu mamat Indon masuk cara haram confirm tak report punya biggrin.gif

tapi klu mamat Indon masuk cara betul dan gi report gak confirm polis tak layan punya biggrin.gif (tau je la polis kita ni)

#31 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 12 April 2007 - 11:12 AM

Moral dari cerita ni, belilah barangan dari kedai orang sendiri ahaks





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users