Jump to content


Peluang Kerja Di Uk


56 replies to this topic

#51 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 19 July 2007 - 07:33 PM

hmm yang pasal nak masuk UK untuk holiday visa tu... masa nak masuk... kastam diorang check duit in hand kita kan... berapa eh minimum kena ada in hand? tak silap aku GBP2000.00.. betul ke?

#52 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 19 July 2007 - 08:46 PM

QUOTE(pixar @ Jul 19 2007, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pergh..bro nak baut AI? power power. Scot aaaa. Aku pun kalau nak gi balik...nak gi Scot la....tempat cantik.

Ada yang cakap kalau Network Security buat kat Uni Of Glamorgan. But tak sure la betul2 ke tak. Hehehe


hihii mungkin bukan AI kot...

ha'ah kebetulan lak Edinburgh ngan Strath kat Scotland. wahahaha highlander punye tempat tu. boleh main Scottish blowpipe n tongue.gif

--istilah highlander(kawan aku kat conventry kata) ni sama seram ngan istilah "super saiya" kat univ. aku dulu merujuk kepada individu yang lambat graduate(sebab repeat,extend) hah.

dry.gif

Edited by mnajem, 19 July 2007 - 08:47 PM.


#53 pixar

    Korporal

  • Ahli
  • 95 posts
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Database, Web Programming, Operating System
  • Kepakaran:tiada kepakaran
  • Freelance:Tidak

Posted 20 July 2007 - 02:37 PM

QUOTE(mnajem @ Jul 19 2007, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hihii mungkin bukan AI kot...

ha'ah kebetulan lak Edinburgh ngan Strath kat Scotland. wahahaha highlander punye tempat tu. boleh main Scottish blowpipe n tongue.gif

--istilah highlander(kawan aku kat conventry kata) ni sama seram ngan istilah "super saiya" kat univ. aku dulu merujuk kepada individu yang lambat graduate(sebab repeat,extend) hah.

dry.gif


Assalamualaikum,

Yes bro...semua kat Scotland. Leh jumpa Braveheart sekali tu. Hahah. Mmg Scot ni cantik la...banyak bukit/gunung (highland) dan tasik. Sapa nak tgk Dinasor..gi la Loch Lomond. Hehehe. kononnya masih ada yg hidup kat dlm tasik tu. Masa aku gi.....tak jumpa plak....but tasik cam laut je...besau org melaka cakap.

#54 pablo

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 170 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Kepakaran:Videografi,Video Editing
  • Freelance:Ya

Posted 31 October 2007 - 11:39 AM

Terima kasih semua bagi pendapat.


Insyal Allah aku pi akhir tahun depan. kawin bulan 3. 4-5 bulan kendian pi ikut bakal bini aku. Macam work permit tu kalau dari Malaysia kat mana aku nak buat yer? Berapa kena bayar? Aku kena carik kerja jugak kat sana nih..hutang aku kat sini sapa pulak nak bayar. Kalau macam agen2 ni boleh percaya tak?

#55 dmesg

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Chatting
  • Freelance:Tidak

Posted 31 October 2007 - 03:52 PM

tahniah dan ambil peluang ni sebaik-baiknya.

kalau dulu, work permit ni as dependant spouse automatic kita dapat. as long as spouse kita full-time student. sekarang tak pasti. pergi British Council yang terdekat, banyak info kat sana.

kalau ada kelayakan, cuba cari kerja professional sampai dapat. memang kerja odd jobs berlambak dan senang dapat, tapi takkan kita nak kerja cuci lantai sampai 3-4 tahun sambil tunggu isteri/suami habis belajar?

bukan niat menghina kerja cuci lantai atau odd jobs, tapi kena fikir long term....saya dulu pun cuci lantai tandas orang putih juga.

#56 pijai

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 0 posts
  • Kepakaran:Video Editing
  • Freelance:Ya

Posted 13 February 2012 - 09:06 AM

Nak up kan balik thread ni.

Selepas hampir 5 rahun lepas aku tanya soalan ni, so tahun ni barulah konfirm aku nak kesana.Masih ada ke kawan-kawan yang berada disana? Banyak benda nak tanya ni.

#57 pinggan

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 308 posts
  • Kepakaran:makan
  • Freelance:Tidak

Posted 20 February 2012 - 12:15 PM

aku jenjalan tahun lepas ada la gi sana... tapi tak terlintas pulak mau keje... hehe





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users