Jump to content


- - - - -

Cara Untuk Simpan Video Klip Dari Youtube.


37 replies to this topic

#1 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 24 August 2007 - 05:15 PM

Ini adalah petikan dari blog baru saya di http://bahathir.blogspot.com

Ramai diantara kita ingin menyimpan video klip dari laman youtube.com sebagai kenangan abadi. Terdapat beberapa cara, tapi ini adalah yang saya jumpa secara tidak sengaja semasa mengemas kini direktori dalam komputer ini.

Apa yang anda perlukan adalah Firefox dan plugin Shockwave Flash. Contoh:
Firefox 2.0.0.3
Shockwave Flash 9.0 d55

1) Pergi ke youtube.com dan buka/klik pada video yang anda inginkan.

2) Semasa player sedang memainkan video, masuk ke direktori /tmp
$ cd /tmp

3) Sekarang senaraikan fail terkini dengan rentetan Flash
$ ls -lt Flash* | head

4) Lihat fail yang teratas adalah fail sementara yang player sedang gunakan smile.gif

5) Tunggu sampai player habis memainkan video.

6) Apa lagi, renamekan fail teratas tadi kepada nama yang anda inginkan. Contoh

$ ls -lt Flash*| head
-rw------- 1 bahathir users 7904986 2007-08-14 17:12 Flashlfu0L9
-rw------- 1 bahathir users 205627 2006-12-01 17:04 FlashLIbR1h
-rw------- 1 bahathir users 1391127 2006-12-01 17:04 Flash0M48WV
-rw------- 1 bahathir users 331497 2006-12-01 17:04 F
$ mv Flashlfu0L9 sonic_boom.flv

7) Dengan menggunakan perisian pemain semula multimedia kesayangan saya, MPlayer, apa tunggu lagi, mainkan saja fail tadi.
$mplayer sonic_boom..flv


Semoga sama-sama mendapat menafaat.

Edited by root, 24 August 2007 - 05:17 PM.


#2 m4zw4n

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 3 posts
  • Kepakaran:LAMP
  • Freelance:Tidak

Posted 24 August 2007 - 05:26 PM

http://javimoya.com/blog/youtube_en.php <--- enjoy download and save videos directly from Youtube, Google, Metacafe, Music and more. Simply copy and paste.

#3 nunjimmimya

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 565 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:macam² ada
    macam² boleh
  • Kepakaran:ngadap PC
  • Freelance:Ya

Posted 24 August 2007 - 05:29 PM

guna fastvideodownload addon dari mozilla pun ble gak...
pendakata..ble buat macam macam dah la ni..biggrin.gif

#4 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 24 August 2007 - 05:39 PM

Saya pernah guna kedua-dua plugin diatas, termasuklah plugin yang boleh download tanpa perlu install Shockware Flash plugin. Apa-apa pun sekali-sekala syok jugak try cara tersendiri.

#5 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 24 August 2007 - 06:21 PM

QUOTE(root @ Aug 24 2007, 05:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Saya pernah guna kedua-dua plugin diatas, termasuklah plugin yang boleh download tanpa perlu install Shockware Flash plugin. Apa-apa pun sekali-sekala syok jugak try cara tersendiri.

kalau aku jumpa cara tersendiri cam ko buat ni,aku akan ikut cara tersendiri,wpun nampak cam bnyk step,tp puas hati.

#6 zombie_kun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 202 posts
  • Gender:Male
  • Location:atas bumi yang bertuah
  • Kepakaran:merosak barang yang dah rosak
  • Freelance:Tidak

Posted 25 August 2007 - 03:40 AM

dulu aku guna cara ni..
1. buka pakai ie.
2. masa dia dah abis buffring, pergi kat internet option - setting - view file.
senang cite kat temporary internet file.

tapi, gambar dia kurang menarik (x lawa). pastu aku guna grabber. lawa skit..

#7 ranjau

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subang Jaya
  • Kepakaran:makan tidooo
  • Freelance:Tidak

Posted 25 August 2007 - 04:02 AM

QUOTE(zombie_kun @ Aug 25 2007, 03:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dulu aku guna cara ni..
1. buka pakai ie.
2. masa dia dah abis buffring, pergi kat internet option - setting - view file.
senang cite kat temporary internet file.

tapi, gambar dia kurang menarik (x lawa). pastu aku guna grabber. lawa skit..


Nak try buat tapi pc kat opis nie aku guna acc guest ... as user biasa so aku takleh nak install
apa2 ... aku tanya bebudak .. cam hempeh takde sapa nak bagitahu sapa admin pc nie

err sapa tahu camner nak tukar dari user biasa yg mana aku takleh nak install apa2 pon
nie jadi power user or admin so aku leh install apa2 software
dan donload memacam lagu, movie n video klip kesukaan aku kat you tube tuh

biggrin.gif

#8 zombie_kun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 202 posts
  • Gender:Male
  • Location:atas bumi yang bertuah
  • Kepakaran:merosak barang yang dah rosak
  • Freelance:Tidak

Posted 25 August 2007 - 04:25 AM

QUOTE(ranjau @ Aug 25 2007, 04:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nak try buat tapi pc kat opis nie aku guna acc guest ... as user biasa so aku takleh nak install
apa2 ... aku tanya bebudak .. cam hempeh takde sapa nak bagitahu sapa admin pc nie

err sapa tahu camner nak tukar dari user biasa yg mana aku takleh nak install apa2 pon
nie jadi power user or admin so aku leh install apa2 software
dan donload memacam lagu, movie n video klip kesukaan aku kat you tube tuh

biggrin.gif

aku rasa memang admin kat office ko dah setup macam tu sebab x nak pekerja dia lalai dari buat kerja.
lagipun, sesetengah company akan block website macam youtube, myspace, friendster etc.

cadangan aku:
1- ko minta kat boss untuk pakai account admin. minta kebenaran untuk melayari website yang x sepatutnya dilawati waktu kerja. jika ade member tegur, ko cakap la boss dah bagi lesen..
kalau macam ni, ko boleh la ambil OT hari2. biggrin.gif
2- pergi office bawa pc sendiri laugh.gif
3- belajar dari sini.

# aku ni dah macam pensyarah...

#9 k4ml

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 834 posts
  • Location:KB
  • Kepakaran:Linux, Freebsd, PHP, Drupal, PostgreSQL
  • Freelance:Ya

Posted 25 August 2007 - 12:20 PM

Setakat ni saya selesa dengan menggunakan youtube-dl.py :-

http://www.arrakis.es/~rggi3/youtube-dl/

Simple script in Python.

#10 Impreza_2007

    Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Seksyen 18, Shah Alam, Selangor
  • Kepakaran:Student
  • Freelance:Tidak

Posted 25 August 2007 - 01:11 PM

web upload semua jenis file..imeem.com smile.gif...

#11 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 25 August 2007 - 01:19 PM

sekarang saya guna vdownloader....tapi ada setengah video tak boleh didownload...

#12 FaRiS

    Leftenan

  • Core
  • 1,046 posts
  • Gender:Male
  • Location:PrinceSuccess
  • Kepakaran:Upload dan Download Torrent
  • Freelance:Ya

Posted 26 August 2007 - 05:14 PM

saya suka guna www.vixy.net

#13 Golok

    Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 144 posts
  • Kepakaran:Drift
  • Freelance:Ya

Posted 01 September 2007 - 09:43 PM

aku guna yang nie jee - http://kej.tw/flvretriever/

#14 Mr Hulk

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skudai , Johor
  • Interests:Pretty girls!
  • Kepakaran:ASP.NET, VB.Net
  • Freelance:Tidak

Posted 02 September 2007 - 03:46 PM

i use orbitDownloader....boleh download flash video dari mana-mana website... smile.gif just GRAB+++

#15 kureng

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,480 posts
  • Gender:Male
  • Location:di tempat itu
  • Interests:Kebarangkalian, ramai, rileks-lepak, $$$ dan lain-lain
  • Kepakaran:Copy & Paste
  • Freelance:Tidak

Posted 03 September 2007 - 10:18 AM

QUOTE(m4zw4n @ Aug 24 2007, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>



tapi sejak akhir2 asyik dapat ERROR...apa kes ek?

#16 tapai_rhino

    Kadet

  • Ahli
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 03 September 2007 - 03:51 PM

QUOTE(kureng @ Sep 3 2007, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tapi sejak akhir2 asyik dapat ERROR...apa kes ek?


agaknya youtube.com telah upgrade dia punya sistem... kalau kita tengok url untuk video tu dorang dah tukar so rasanya vdownloader dah tak leh pakai kat youtube dah... tunggu software update ler nie nampaknya..

#17 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 03 September 2007 - 04:50 PM

Nah!, sekarang mari kita guna penemuan alternatif saya tadi smile.gif. Baru saja tadi simpan klip TV, cite Combat smile.gif

#18 drools

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 14 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 02:07 AM

QUOTE(root @ Sep 3 2007, 04:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nah!, sekarang mari kita guna penemuan alternatif saya tadi smile.gif . Baru saja tadi simpan klip TV, cite Combat smile.gif


kapten root,
baru je nak cari FLV player utk linux
moga2 sesuai utk KDE

#19 drools

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 14 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 02:17 AM

malangnya fail tersebut tidak dijumpai,

$ ls -lt Flash* | head
ls: Flash*: No such file or directory

semasa arahan ini dijalankan, video dari youtube sedang dimainkan

#20 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 07:53 AM

QUOTE(drools @ Sep 12 2007, 02:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kapten root,
baru je nak cari FLV player utk linux
moga2 sesuai utk KDE


Seperti posting pertama saya diatas, saya menggunakan MPlayer http://www.mplayerhq.hu/ . VLC http://vlc.org pun boleh digunakan jugak.

#21 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 07:55 AM

QUOTE(drools @ Sep 12 2007, 02:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
malangnya fail tersebut tidak dijumpai,

$ ls -lt Flash* | head
ls: Flash*: No such file or directory

semasa arahan ini dijalankan, video dari youtube sedang dimainkan



Sudahkah anda membuat langkah 2) cd /tmp , sebelum langkah-langkah lain?

#22 drools

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 14 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 12:36 PM

terima kasih... sebenarnya ada ralat sedikit menyebabkan arahan yang dijalankan tidak dijumpai
ternyata cara tersebut berkesan dan kini saya menggunakan FLV player kegemaran saya - VLC Media Player @ Slackware 12.0
(sebab cara nak install mplayer agak rumit sedikit wink.gif )

mungkin Kapten root boleh menunjukkan jalan untuk install mplayer di masa akan datang

screenshot sikit..


#23 sQew

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Tengok TV
  • Kepakaran:Data Management Services
  • Freelance:Ya

Posted 12 September 2007 - 12:52 PM

Selain menggunakan ORBIT downloader, saya menggunakan perkhidmatan laman web http://www.youtubex.com/download

#24 Mr Hulk

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skudai , Johor
  • Interests:Pretty girls!
  • Kepakaran:ASP.NET, VB.Net
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 12:58 PM

Tambahan: OrbitDownloader boleh juga menyimpan flash games (wow!) dan quicktime movies (best nye). Sekarang ni saya tengah download quicktime movie trailer kat http://apple.com.

Ps:dah tengok "IronMan The Movie' trailer? sekarang dah ada kat apple.com

#25 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 03:17 PM

Teknik alternatif untuk donlod trailer dari apple.com. Cara yang saya gunakan.

1) Pergi ke laman trailer yang anda inginkan denga Firefox.
2) Klik kanan pada laman tu dan pilih View Page Info
3) Pegi ke tab Media.
4) Cari link yang typenya ada Object
contoh : http://movies.apple.com/movies/paramount/i...-tlr1_h640w.mov.
5) Guna MPlayer dan letak URL tersebut.
Contoh output
CODE
$ mplayer http://movies.apple.com/movies/paramount/iron_man/iron_man-tlr1_h.640.mov
MPlayer dev-SVN-r24373-4.2.0 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz (Family: 15, Model: 4, Stepping: 1)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing http://movies.apple.com/movies/paramount/iron_man/iron_man-tlr1_h.640.mov.
Resolving movies.apple.com for AF_INET6...
Couldn't resolve name for AF_INET6: movies.apple.com
Resolving movies.apple.com for AF_INET...
Connecting to server movies.apple.com[58.27.124.144]: 80...
Cache size set to 320 KBytes
Cache fill:  0.04% (122 bytes)
MOV: Reference Media file!!!
MOV: Reference Media file!!!


Playing http://movies.apple....-tlr1_h640w.mov.
CODE
Resolving movies.apple.com for AF_INET6...
Couldn't resolve name for AF_INET6: movies.apple.com
Resolving movies.apple.com for AF_INET...
Connecting to server movies.apple.com[58.27.124.147]: 80...
Cache size set to 320 KBytes
Cache fill: 15.00% (49152 bytes)
ISO: File Type Major Brand: Original QuickTime
Quicktime/MOV file format detected.
[mov] Video stream found, -vid 0
[mov] Audio stream found, -aid 1
VIDEO:  [avc1]  640x272  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
Clip info:
comments: Encoded and delivered by apple.com/trailers/
copyright: © 2007 Paramount Pictures. All Rights Reserved
name: Iron Man
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 96.0 kbit/6.80% (ratio: 12000->176400)
:
:


6) MPlayer akan terus mainsemula fail yang sebenar. Dari output MPlayer, anda akan nampak LINK sebenar ke fail movie tu.
7) Apa lagi.... $ wget http://movies.apple.com/movies/paramount/i...-tlr1_h640w.mov

Wah!!! kacang nya... smile.gif Tak perlu perisian tambahan lain pun smile.gif.

atau anda boleh terus dump terus movie tu dengan mplayer

6a) $ mplayer -dumpstream http://movies.apple.com/movies/paramount/i...n-tlr1_h640.mov
7a) Mplayer akan humbankan aliran movie tersebut ke fail bernama stream.dump

Selamat berjaya.

#26 Mr Hulk

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skudai , Johor
  • Interests:Pretty girls!
  • Kepakaran:ASP.NET, VB.Net
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 03:25 PM

Thanks, root. power la teknik wget bro tu. biggrin.gif

nak tanya, so kalu wget boleh capture alamat sebenar quicktime video dari apple.com. maknanya teknilk wget bro nie boleh capture mana-mana format video dari mana-mana website la ye? Menarik jugak tu.

#27 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 12 September 2007 - 03:43 PM

Lain laman, lainlah tekniknya. Yang penting adalah untuk mendapatkan link yang sebenar kepada movie tersebut. Macam kes apple.com ini, link sebenar berada dalam fail.mov dan hanya player tertentu sahaja yang boleh membaca dan pergi ke link tersebut. Anda boleh juga menggunakan strings atau penyunting hex fail binari untuk melihat nama fail yang sebenar.

Untuk kes youtube pula, teknik yang perkenalkan diatas adalah kerana 'DESIGN' Shockwave Flash Player itu sendiri.

Untuk game Flash pulak, anda kena cari dalam direktori cache anda, agak leceh sikit, tapi ianya berkesan.

Sebenarnya, nak guna tools apa-apa pun boleh, masing-masing ada pro dan con nya.


Oya, untuk donlod dan tengok trailer Iron Man tu... Nah!, guna saja link kat atas tu ... (Versi resolusi Besar)

Selamat mencuba.

Edited by root, 12 September 2007 - 03:47 PM.


#28 FaRiS

    Leftenan

  • Core
  • 1,046 posts
  • Gender:Male
  • Location:PrinceSuccess
  • Kepakaran:Upload dan Download Torrent
  • Freelance:Ya

Posted 12 September 2007 - 03:50 PM

QUOTE(Mr Hulk @ Sep 12 2007, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Thanks, root. power la teknik wget bro tu. biggrin.gif



Power Root ??


hehe

#29 AbgLang

    Kapten

  • Ahli
  • 1,502 posts
  • Location:Sabahan.NET
  • Freelance:Ya

Posted 12 September 2007 - 04:06 PM

Aku menang Motosilak.. biggrin.gif biggrin.gif

#30 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 14 September 2007 - 11:39 AM

Screen shot menarik dari clip Ironman tu



#31 dolphin

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 594 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:tgk, baca dan garu kepala
  • Freelance:Ya

Posted 22 September 2007 - 02:07 AM

sangat sangat tersangat menarik
thanks2
rolleyes.gif

#32 hafnie

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 817 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Linux FreeBSD Centos Ubuntu.
  • Kepakaran:Linux FreeBSD HP-UX Sun Solaris
  • Freelance:Ya

Posted 24 September 2007 - 09:06 AM

Assalamualaikum,

Thanks abg root, bagi saya ni lagi simple. smile.gif

#33 mfaiz89

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Menuju ke alam Akhirat yg kekal abadi...
  • Kepakaran:Maintanance & Troubleshooting
  • Freelance:Tidak

Posted 29 September 2007 - 06:29 PM

nak download aper2 video kat youtube.....
leh gak gune 'youtubedownloader'....
nak.... tanyer kat pakcik google...
mesti dpt punyer....

#34 anjang1980

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sekarang di Tawau, Sabah - Asal dari Cheras, KL
  • Freelance:Ya

Posted 29 September 2007 - 09:16 PM

Hi to all ..

Ada other alternative tak ?? Cara nak simpan le ...

~anjang2~

#35 mfaiz89

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Menuju ke alam Akhirat yg kekal abadi...
  • Kepakaran:Maintanance & Troubleshooting
  • Freelance:Tidak

Posted 30 September 2007 - 11:46 AM

QUOTE(anjang1980 @ Sep 29 2007, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hi to all ..

Ada other alternative tak ?? Cara nak simpan le ...

~anjang2~


youtubedownloader

#36 hafnie

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 817 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Linux FreeBSD Centos Ubuntu.
  • Kepakaran:Linux FreeBSD HP-UX Sun Solaris
  • Freelance:Ya

Posted 03 October 2007 - 03:04 PM

Assalamualaikum,

Saya terkena. Pastikan jangan tutup tingkap browser Youtube waktu nak cari fail tmp tu. nanti kena delete.

#37 dolphin

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 594 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:tgk, baca dan garu kepala
  • Freelance:Ya

Posted 03 October 2007 - 04:49 PM

hehe,
ya betul
jgn tutup tetingkap browser bg youtube tu
kalo nak download dan tutup,
baik guna videodownloader, atau wget je terus


#38 neuromancerx

    Korporal

  • Ahli
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shah Alam
  • Kepakaran:ctrl+alt+del
  • Freelance:Tidak

Posted 05 October 2007 - 05:48 AM

http://www.save2pc.com/download.html (for WINDOWS only)

dia akan download/rip ke file mpeg or avi





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users