Jump to content


Kereta Untuk Dijual


15 replies to this topic

#1 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 18 September 2007 - 04:15 PM

Kereta untuk dijual, spesifikasi :-

Proton Wira Aeroback 1.3 Manual
Tahun Pendaftaran 2003
Colour Asal : Gold kekuningan

Sport RIM 15 colour krum
Evo 4 full skirting
Rear Honda Spoiler
Kenword VCD player
LCD screen monitor
Dragster Speaker system
Sport Plug Cable
Ground Cable

Harga : RM 21,500 sahaja
Tujuan jual : Owner nak further study kat Oversea

Berminat ?

Boleh contact Zaime Kharis Zainuddin di 0126250187 atau zaime.kz@gmail.com
First Come, first serve basis.
Kalau nak gambar atau nak datang melihat sendiri juga di alu-alukan.
Sila contac saya dahulu.











#2 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 18 September 2007 - 04:18 PM

ni apply loan pun lepas nih...sbb 2003.



#3 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 18 September 2007 - 04:19 PM

QUOTE(nixk @ Sep 18 2007, 04:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ni apply loan pun lepas nih...sbb 2003.



Lupa nak tambah lagi :-

look new and sporty




#4 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 21 September 2007 - 11:47 AM

QUOTE(zaime.kz @ Sep 18 2007, 04:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lupa nak tambah lagi :-

look new and sporty


Ada lagi free gift :-

RPM Meter dengan Turbo Timer .....




#5 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 21 September 2007 - 04:25 PM

buh gambo kat sini laaa.. smile.gif

#6 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 21 September 2007 - 04:40 PM

QUOTE(cyrus @ Sep 21 2007, 04:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buh gambo kat sini laaa.. smile.gif


memang nak masuk kan gambar kat sini.. tapi tak reti la nak masukkan..

boleh bagi guide tak ?


#7 Guest_ru5hd4n_*

  • Tetamu

Posted 26 September 2007 - 02:09 PM

Tumpang Thread Bole.. smile.gif

Aku tgh mencari kereta proton SAGA/ISWARA lama budget dalam RM5000 Kebawah..
kalau ada tolong pm aku... trimas

#8 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 26 September 2007 - 02:20 PM

QUOTE(ru5hd4n @ Sep 26 2007, 02:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tumpang Thread Bole.. smile.gif

Aku tgh mencari kereta proton SAGA/ISWARA lama budget dalam RM5000 Kebawah..
kalau ada tolong pm aku... trimas


rendah betul bajet, ade jugak karang kene repair sampai RM10 ribu tukar enjin sume..

#9 haoh_maro

    Sarjan

  • Ahli
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kelate
  • Kepakaran:Archlinux, FreeBSD, HP-UX, AIX, SAN, Storage & Network
  • Freelance:Tidak

Posted 26 September 2007 - 08:12 PM

QUOTE(slaughters @ Sep 26 2007, 02:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rendah betul bajet, ade jugak karang kene repair sampai RM10 ribu tukar enjin sume..


Memang standard harga Proton Saga atau Iswara tu. Tapi nak expect lbh2 tak boleh la dah kete pun tahun 89-93.

zaime.kz, ko dah advertise kat forums lain ke. Cam PMC , Terato , E-kereta , 0to100 .

Edited by haoh_maro, 26 September 2007 - 08:17 PM.


#10 Guest_ru5hd4n_*

  • Tetamu

Posted 28 September 2007 - 05:35 AM

QUOTE(haoh_maro @ Sep 26 2007, 08:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Memang standard harga Proton Saga atau Iswara tu. Tapi nak expect lbh2 tak boleh la dah kete pun tahun 89-93.

zaime.kz, ko dah advertise kat forums lain ke. Cam PMC , Terato , E-kereta , 0to100 .

betul tu... mmg harga dia dlm 5 ribu kebawah je...
kalau yang lebih 6 ribu tu dah bole dapat yang engin turbo tu..

so kalau ada kawan2 yang nak jual.. pm aku.

tq

#11 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 20 November 2007 - 03:36 PM

Untuk Makluman,

tawaran nih masih terbuka lagi...


Nanti aku masukkan gambar !


#12 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 20 November 2007 - 03:58 PM



Gambar kereta aku, gambar-gambar lain akan dimasukkan dari semasa ker semasa ...

Edited by zaime.kz, 20 November 2007 - 04:06 PM.


#13 sQew

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:Tengok TV
  • Kepakaran:Data Management Services
  • Freelance:Ya

Posted 20 November 2007 - 04:33 PM

QUOTE (ru5hd4n @ Sep 28 2007, 05:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
betul tu... mmg harga dia dlm 5 ribu kebawah je...
kalau yang lebih 6 ribu tu dah bole dapat yang engin turbo tu..

so kalau ada kawan2 yang nak jual.. pm aku.

tq


Urm aku tak baca forum ni, last 3mth baru je akak aku jual saga aeroback thn 89 manual.
Tip top lagi semua original parts function cantik. Jual sbb dia angkat MyVI.

Tapi kat umah aku ada satu lagi automatic kaler maron. Plate NAE.

#14 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 20 November 2007 - 05:27 PM

QUOTE (zaime.kz @ Nov 20 2007, 03:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>


Gambar kereta aku, gambar-gambar lain akan dimasukkan dari semasa ker semasa ...

mana pergi gambar nie???

#15 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 20 November 2007 - 05:49 PM

QUOTE (CrashNburN @ Nov 20 2007, 05:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mana pergi gambar nie???


Gambar2 tuh boleh di dapati di sini :-
CAR FOR SALE


#16 zaime.kz

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 320 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:http://zaime.net
  • Kepakaran:server & network administrator, security administrator
  • Freelance:Ya

Posted 14 December 2007 - 08:28 AM

QUOTE (zaime.kz @ Nov 20 2007, 05:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Gambar2 tuh boleh di dapati di sini :-
CAR FOR SALE


OK last Call :-

RM 19K

Kereta register tahun 2003.

Gambar dan Maklumat Lanjut sudah di update di :-

http://zaime.net





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users