Jump to content


- - - - -

Disable Celcom 019 Viocemail


11 replies to this topic

#1 wave

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 32 posts
  • Kepakaran:Install Windows
  • Freelance:Tidak

Posted 24 September 2007 - 10:16 AM

Macamana nak disable voicemail celcom 019 prepaid ?
perlu ke pergi pejabat celcom ?

#2 iostream

    Mejar

  • Ahli Professional
  • 2,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:Temerloh, Desa Pandan, Bukit Damansara
  • Interests:Berangan, mengalamun, berehat, makan, & tidur.
  • Kepakaran:Tidak pakar dlm bidang IT, tetapi pakar dlm bidang percintaan
  • Freelance:Ya

Posted 24 September 2007 - 10:59 AM

QUOTE(wave @ Sep 24 2007, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Macamana nak disable voicemail celcom 019 prepaid ?
perlu ke pergi pejabat celcom ?

---Ko cuba call Celcom Careline - 1111 (free of charge), kemudian bercakap dengan perunding perkhidmatan.

#3 anjang1980

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sekarang di Tawau, Sabah - Asal dari Cheras, KL
  • Freelance:Ya

Posted 24 September 2007 - 12:54 PM

Hi to all ...

Hehehe ...Lawak betul .. teringat lak aku kisah lama.. tongue.gif ..

Senang je bro .. ikut macam mana iostream cakap .. Call celcom careline .. then nko cakap dengan peruinding pelanggan die .. soh disable voicemail hp nko ..

Alright ??

Mesti nko tension kan .. aku pun dulu2 selalu kene macam tu gak .. and same action .. naik pening aku cari dalam web celcom macam mana nak disable voicemail .. rupanye.. senang je .. call la celcom careline ..

~anjang2~

#4 budu

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 712 posts
  • Kepakaran:Cari tapak tanah.....
  • Freelance:Tidak

Posted 24 September 2007 - 04:03 PM

call aje 1111 tu semua lx-pax sedara mara aku set disable voicemail buat rugi aje.....

#5 wave

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 32 posts
  • Kepakaran:Install Windows
  • Freelance:Tidak

Posted 24 September 2007 - 10:42 PM

aku sudah call 1111. dia orang suruh dial ##002# [send]
dapat replay : all call forward deactived.
tak mati pun voicemail ? aku mintak disable voicemail bukan bukan disable call forward.
celcom ni tipu ke ? nasib baik 1111 percuma.

#6 budu

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 712 posts
  • Kepakaran:Cari tapak tanah.....
  • Freelance:Tidak

Posted 25 September 2007 - 12:43 AM

tu pengalaman yg aku biasa kena, apa yg aku buat aku call balik 1111 tu dan cerita balik yg kita dah buat itu ini tp masih x ok jugak.... try call... nie aku pernah alami....

#7 sawi

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 816 posts
  • Gender:Male
  • Location:Middle-earth
  • Interests:Duduk depan komputer
  • Kepakaran:Troubleshooting hw/sw
  • Freelance:Ya

Posted 25 September 2007 - 11:25 AM

bergantung pada operator yg jawab... ada yg bagus...dia tlg matikan terus dalam sistem ikut komputer dia... ada yang akan suruh guna shortcut #bla bla bla tu...

aku pun dulu..fisrt time call operator tu trs matikan je kat system guna pc dia...
then pakai nombor baru...call operator suruh guna shortcut tu...tak menjadi...aku call lagi..dpt operator lain...cerita aku dah try shortcut tu..tp tak jadi..then aku cerita la aku nak matikan voicemail, supaya bila aku off hp/tak angkat hp/on call...org yg call aku takkan dapat mesej tinggal voice message...

#8 wave

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 32 posts
  • Kepakaran:Install Windows
  • Freelance:Tidak

Posted 25 September 2007 - 09:49 PM

rasa aku dia orang ikut arahan dari celcom. bayangkan berapa banyak duit dapat dgn voicemail tu.

#9 budu

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 712 posts
  • Kepakaran:Cari tapak tanah.....
  • Freelance:Tidak

Posted 25 September 2007 - 10:14 PM

QUOTE(wave @ Sep 25 2007, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rasa aku dia orang ikut arahan dari celcom. bayangkan berapa banyak duit dapat dgn voicemail tu.



x silap aku default semua line yg disediakan telco mesti ada voice mail lambat angkat, x ada coverage atau hp off mesti akan masuk voice mail tu, aku dari dulu duk rasa mcm golok mata dua, yg memnaggil kena cas yg nak dengar voice mail pun kena cas. tp ada sesetengah orang tu suka pada voice mail pasal org yg dengar voicemail dia ada keluar music yg dia pilih dan ada juga utk kerja.

#10 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 26 September 2007 - 03:13 PM

QUOTE(budu @ Sep 25 2007, 10:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
x silap aku default semua line yg disediakan telco mesti ada voice mail lambat angkat, x ada coverage atau hp off mesti akan masuk voice mail tu, aku dari dulu duk rasa mcm golok mata dua, yg memnaggil kena cas yg nak dengar voice mail pun kena cas. tp ada sesetengah orang tu suka pada voice mail pasal org yg dengar voicemail dia ada keluar music yg dia pilih dan ada juga utk kerja.


Memang betul tu bro...aku pun perasan benda yang sama dari dulu lagi. Kira taktik halus telco selular ni...hehe. Dan meninggalkan/mendengar pesanan suara bukanlah amalan aku

#11 budu

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 712 posts
  • Kepakaran:Cari tapak tanah.....
  • Freelance:Tidak

Posted 26 September 2007 - 04:40 PM

QUOTE(mEoWsMArt^ @ Sep 26 2007, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dan meninggalkan/mendengar pesanan suara bukanlah amalan aku



Meow kawe sokong tu....

#12 anjang1980

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sekarang di Tawau, Sabah - Asal dari Cheras, KL
  • Freelance:Ya

Posted 29 September 2007 - 12:20 PM

Hi to all ..

mmg la betul tu but kalo nko owang x suka .. disable kan je la .. Ish .. pe yang kecoh2 ni ??? Aku kurang paham lee ....

~anjang2~





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users