Jump to content


Sila Semak Daftar Mengundi Anda


105 replies to this topic

#1 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 10 October 2007 - 12:33 PM


SPR dah keluarkan list suku tahun kedua 2007, so sapa yang baru register boleh lah check sekarang. dengar2 10000 pengundi baru di keluarkan, tak leh mengundi lah kiranya.

http://daftarj.spr.gov.my/



#2 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 10 October 2007 - 12:38 PM

REKOD TIDAK DIJUMPAI

p/s : Patutla, aku tak register lagi..

#3 cik_pong

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 245 posts
  • Location:Shah Alam
  • Interests:ikut mood laa nak buat apa janji dapat membaca dan jalan2 tgk dunia
  • Kepakaran:Networking (tapi bukan otai)
  • Freelance:Tidak

Posted 10 October 2007 - 12:40 PM

dah check.. nama ada dah..
hmm wonder pesal nama lokasi pemilihan aku dah bertukar eh? tp takper, nearer to my hse


#4 cik_pong

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 245 posts
  • Location:Shah Alam
  • Interests:ikut mood laa nak buat apa janji dapat membaca dan jalan2 tgk dunia
  • Kepakaran:Networking (tapi bukan otai)
  • Freelance:Tidak

Posted 10 October 2007 - 12:42 PM

QUOTE(slaughters @ Oct 10 2007, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
REKOD TIDAK DIJUMPAI

p/s : Patutla, aku tak register lagi..


ya allah, lawaknyer budak ni. mcm iklan kwsp pulak..

#5 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 10 October 2007 - 12:45 PM

oleh kerana aku ingin menyuarakan rasa tidak puas hati aku pada wakil rakyat di kawasan aku (yg berlandaskan parti Islam,tp sejak dua menjak lepas dah lama memerintah nih,mcm buat donno kat kawasan sendiri), aku ingin menukar kawasan tempat mengundi aku ke negeri Selangor. Sbbnya kalau aku nak protest melalui undi,tak tergamak aku nak pangkah parti yang mengutuk Tok guru Nik Aziz.So, salah satu tanda protest aku ialah menukar undi ke kawasan lain.

Aku berhajat untuk menukar tempat mengundi tu ke kawasan Gombak, tempat Ismail Kamus,pujaan hatiku.hehe.
Kalau dia bertanding lagi kawasan tu, mmg undi aku TIDAK LAGI RAHSIA kerana aku confirm pangkah dia.hehe

siapa tahu procedure eh? or date dah tutup untuk tukar tempat undi nih?









#6 cik_pong

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 245 posts
  • Location:Shah Alam
  • Interests:ikut mood laa nak buat apa janji dapat membaca dan jalan2 tgk dunia
  • Kepakaran:Networking (tapi bukan otai)
  • Freelance:Tidak

Posted 10 October 2007 - 12:50 PM

nik, kalu nak tukar ke selangor, utk this coming pilihanraya mmg tak sempat doh
boleh ja isi borang selalu, nnt SPR proses utk next coming pilihanraya (5-6 tahun dari skang)'
tahun ni kena pegi klate dululah nik


#7 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 10 October 2007 - 12:54 PM

QUOTE(cik_pong @ Oct 10 2007, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nik, kalu nak tukar ke selangor, utk this coming pilihanraya mmg tak sempat doh
boleh ja isi borang selalu, nnt SPR proses utk next coming pilihanraya (5-6 tahun dari skang)'
tahun ni kena pegi klate dululah nik

sure?
so tahun ni mmg nik tak mengundi lah.Nak protest.

#8 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 10 October 2007 - 12:58 PM

QUOTE(cik_pong @ Oct 10 2007, 12:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ya allah, lawaknyer budak ni. mcm iklan kwsp pulak..

tu la.. bdk ni nak kawen je tau.. g daftar cepat, sok˛ buleh mengundi..

QUOTE(nixk)
sure?
so tahun ni mmg nik tak mengundi lah.Nak protest.

sure maaa.. talak simpat mau tukar lorr..
taknak ngundi? silakaaan... jgn menyesal sudah..

Edited by cyrus, 10 October 2007 - 01:02 PM.


#9 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 10 October 2007 - 01:20 PM

QUOTE(nixk @ Oct 10 2007, 12:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sure?
so tahun ni mmg nik tak mengundi lah.Nak protest.



alaa kau ni, rilek lah.

#10 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 11 October 2007 - 09:59 AM

saya dah pun selamat dipindahkan dari kawasan MCA ke kawasan UMNO. Undi tetap rahsia.

Edited by matdin97, 11 October 2007 - 12:32 PM.


#11 ed_thix

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on the net..
  • Freelance:Tidak

Posted 11 October 2007 - 10:03 AM

aku tak pernah daftar malah tak pernah undi pun wink.gif

tunggu aku yang jadi calon kot laugh.gif

#12 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 11 October 2007 - 10:36 AM

QUOTE(slaughters @ Oct 10 2007, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
REKOD TIDAK DIJUMPAI



Erm aku pun..
aku dah register lama..

Cuma aku tukar alamat last aku check tak berubah alamat lagi.. la nih tidak dijumpai?
Pelik..

Kena register lagi ke..


#13 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 11 October 2007 - 10:59 AM

QUOTE(cik_pong @ Oct 10 2007, 12:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ya allah, lawaknyer budak ni. mcm iklan kwsp pulak..


Adik tidak boleh mengundi, masih bersekolah lagi. Dah bekerja nanti baru layak mengundi tongue.gif

Masih sekolah lagi, slaughters tongue.gif

Edited by ron, 11 October 2007 - 11:02 AM.


#14 mrz

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 200 posts
  • Gender:Male
  • Location:3°01'51.00"N, 101°45'27.05"E
  • Interests:Linux, Networking, Security, Software, Accounting, etc.
  • Freelance:Tidak

Posted 11 October 2007 - 12:29 PM

Korang pernah dengar tak pasal daftar untuk jadi pengundi hantu? lumayan gak.. tapi macam skim MLM lak.. kena cari org.. aku dengar gitu2 jer.. malas nak join..


biggrin.gif

#15 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 11 October 2007 - 12:56 PM

QUOTE(ron @ Oct 11 2007, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Adik tidak boleh mengundi, masih bersekolah lagi. Dah bekerja nanti baru layak mengundi tongue.gif

Masih sekolah lagi, slaughters tongue.gif


Hahaha macam iklan TV!!!

#16 mafiosos

    Sarjan

  • Ahli
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:jaga kebersihan komputer
  • Freelance:Tidak

Posted 11 October 2007 - 12:59 PM

QUOTE(mrz @ Oct 11 2007, 12:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Korang pernah dengar tak pasal daftar untuk jadi pengundi hantu? lumayan gak.. tapi macam skim MLM lak.. kena cari org.. aku dengar gitu2 jer.. malas nak join..
biggrin.gif


aku kalau jadi hantu "pirates" nak lah... hahhahahaa

#17 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 11 October 2007 - 01:23 PM

Aku rasa list aku dah jadi pengundi hantu hehehe..


#18 mrz

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 200 posts
  • Gender:Male
  • Location:3°01'51.00"N, 101°45'27.05"E
  • Interests:Linux, Networking, Security, Software, Accounting, etc.
  • Freelance:Tidak

Posted 11 October 2007 - 01:31 PM

Kalau ada sesiapa yg berminat.. boleh PM aku korang punya h/p.. nanti aku inform kat organizer tu.. cepat2.. pilihanraya cam dah dekat ni..


biggrin.gif


#19 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 12 October 2007 - 07:11 AM

QUOTE(ron @ Oct 11 2007, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Adik tidak boleh mengundi, masih bersekolah lagi. Dah bekerja nanti baru layak mengundi tongue.gif

Masih sekolah lagi, slaughters tongue.gif


ade, dalam thread ni pun aku kene bantai... hahahahaha.. takpe2..

QUOTE(mrz @ Oct 11 2007, 01:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Kalau ada sesiapa yg berminat.. boleh PM aku korang punya h/p.. nanti aku inform kat organizer tu.. cepat2.. pilihanraya cam dah dekat ni..
biggrin.gif


ukih, tawaran hebat tapi merbahaya.. and aku rasa sesuai ke nak post kat sini.. huhu.. seram sejuk aku..

#20 ron

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:KL
  • Interests:Information Security
  • Kepakaran:Software Development and Engineering
  • Freelance:Ya

Posted 12 October 2007 - 10:19 AM

QUOTE(slaughters @ Oct 12 2007, 07:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ade, dalam thread ni pun aku kene bantai... hahahahaha.. takpe2..
ukih, tawaran hebat tapi merbahaya.. and aku rasa sesuai ke nak post kat sini.. huhu.. seram sejuk aku..


Jgn marah slaughters, bergurau2 di musim raya je tu hehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin biggrin.gif


#21 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 03 December 2007 - 09:57 AM

QUOTE (obelicks @ Oct 11 2007, 10:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Erm aku pun..
aku dah register lama..
Cuma aku tukar alamat last aku check tak berubah alamat lagi.. la nih tidak dijumpai?
Pelik..
Kena register lagi ke..


Check tadik ada dah update ngan alamt baru..

New release Sila check nama anda.. smile.gif

Rasanya pilihanraya is arround the corner..
most probably awal tahun depan.. at least suku awal tahun depan..



#22 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 04 December 2007 - 07:01 PM

Saya dah daftar lama dah, dan TIDAK akan tukar alamat. Takut-takut nanti entah kemana jadinya... Dah check tadi, dan memang macam dulu, 118 (Kampung Pasir) smile.gif.

#23 akier

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 6 posts
  • Kepakaran:Technical Support
  • Freelance:Ya

Posted 04 December 2007 - 07:32 PM

QUOTE (mykus @ Oct 10 2007, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
SPR dah keluarkan list suku tahun kedua 2007, so sapa yang baru register boleh lah check sekarang. dengar2 10000 pengundi baru di keluarkan, tak leh mengundi lah kiranya.

http://daftarj.spr.gov.my/


Thanx kepada yang mengingat kann... macamm akuu sekang lepak katt Klang selangor tapi kene mengundi kat Kampung halaman akuu tempahh pak lahh lerr.. Kepala Batas.... hehhehehhe... klu akuu balikk ngundi nihh dapat elaunn kerr???? aku ader dengar member citerr tapi aku takk tau nak dapatkan macam mana.... klu dapatt perghhh beshh gakk... save baudjet aku balik kampong.. hehhehehhe......

#24 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 04 December 2007 - 08:40 PM

QUOTE (akier @ Dec 4 2007, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Thanx kepada yang mengingat kann... macamm akuu sekang lepak katt Klang selangor tapi kene mengundi kat Kampung halaman akuu tempahh pak lahh lerr.. Kepala Batas.... hehhehehhe... klu akuu balikk ngundi nihh dapat elaunn kerr???? aku ader dengar member citerr tapi aku takk tau nak dapatkan macam mana.... klu dapatt perghhh beshh gakk... save baudjet aku balik kampong.. hehhehehhe......



giler babi politik wang lah.

#25 mbek

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:muwo
  • Interests:hehehehee
  • Kepakaran:Web Development (perl+php+mysql...)
  • Freelance:Ya

Posted 04 December 2007 - 09:15 PM

aku jugak yg x register2 lg... isk... apa nak jadi aku ni....

#26 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 07:50 AM

QUOTE (nixk @ Oct 10 2007, 12:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aku berhajat untuk menukar tempat mengundi tu ke kawasan Gombak, tempat Ismail Kamus,pujaan hatiku.hehe.
Kalau dia bertanding lagi kawasan tu, mmg undi aku TIDAK LAGI RAHSIA kerana aku confirm pangkah dia.hehe

siapa tahu procedure eh? or date dah tutup untuk tukar tempat undi nih?


aku dah dpt email dari SPR berkenaan dgn proses pertukaran tempat mengundi ni.Dan rasanya permohonan aku takde masalah sbb alamat IC aku pun kat gombak.So ni email dari spr sebagai info untuk semua. rolleyes.gif

QUOTE
Tuan/Puan,

Bagi pengetahuan tuan/puan, alamat pusat mengundi adalah berdasarkan alamat yang tertera pada kad pengenalan. Dalam keadaan ini, sekiranya tuan/puan ingin membuat pertukaran alamat pusat mengundi, maka perlu lah
membuat pertukaran alamat di kad pengenalan. Setelah itu tuan/puan boleh datang ke mana-mana cawangan pejabat pos atau pejabat pilihan raya negeri dengan membawa kad pengenalan tersebut atau resit pengenalan sementara JPN
(KPPK09 / KPPK11) bagi urusan pertukaran tempat mengundi.

Sekian, terima kasih.



#27 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 07:50 AM

Elaun perjalanan? Tak payah pening-pening 'claim' saja kat pondok dacing tu smile.gif Cuba minta elaun penginapan hotel lak smile.gif.
p/s : Saya mengundi bukan kerana 'habuan' parti teterntu.

Edited by root, 05 December 2007 - 07:51 AM.


#28 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 08:06 AM

Tok Guru Nik Aziz ada kate "Demo bagi duit, amik..demo bagi kain pelekat,amik...tapi tetap pakoh(pangkah) bule (bulan)." laugh.gif

#29 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2007 - 09:40 AM


haha bro root jauh nak balik alamat lama.. lagi la kalau dah isteri ngundi sini saya kena undi sana leceh2 so ada masa tukar la alamat memudahkan kerja dan perjalanan.

QUOTE (mbek @ Dec 4 2007, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku jugak yg x register2 lg... isk... apa nak jadi aku ni....


Pi je post opis register ka nak tukar alamat ka apa..
tapi dia ikut alamat dalam IC.

Nak tukar alamat pi JPN la leceh la sikit tapi carik la JPN yang tak ramai orang cam kat pekan aku memang clear takda orang hari ahad bukak.. kedah la katakan smile.gif

Ada dua pilihan cara update alamat sahaja dalam sistem atau tukar IC baru ngan alamat baru (kena bayar rm 10)
then dia akan bagi salinan data yang ada alamat baru tu bawak pi pos opis register atau tukar alamat bagi mereka yang nak tukar alamat.





#30 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 04:00 PM

Memang saya dah tahu kena tukar alamat IC. Masalahnya, kalau tukar last-last minit ni... macam-macam tragedi yang tidak diingini akan berlaku. Contoh kes benar yang diceritakan oleh sahabat saya. Register nama kat melaka, dan check kat spr pun alamat melaka. Tapi mai waktu menggundi...nah... tak dak nama kat tempat mengundi yang sepatutnya. check-check... nah... kena undi kat Kelantan.


Tak caya, cuba tengok smile.gif heh eh he

#31 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2007 - 04:20 PM

QUOTE (root @ Dec 5 2007, 04:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Memang saya dah tahu kena tukar alamat IC. Masalahnya, kalau tukar last-last minit ni... macam-macam tragedi yang tidak diingini akan berlaku. Contoh kes benar yang diceritakan oleh sahabat saya. Register nama kat melaka, dan check kat spr pun alamat melaka. Tapi mai waktu menggundi...nah... tak dak nama kat tempat mengundi yang sepatutnya. check-check... nah... kena undi kat Kelantan.


Tak caya, cuba tengok smile.gif heh eh he


nak kena printout la data mengundi nih
takpe ada kawan kat pusat leh check nama..



#32 root

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 2,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perantauan Jalur Lebar Tanpa Wayar.
  • Interests:Komputer dan membaca
  • Kepakaran:./configure && make && make install
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 04:31 PM

Printout pun tak guna. SPR akan menggunakan senarai yang mereka dapat ketika itu saja. Tiada kompromi dan belas kasihan.

Edited by root, 05 December 2007 - 04:32 PM.


#33 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 05 December 2007 - 05:13 PM

QUOTE (root @ Dec 5 2007, 04:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Printout pun tak guna. SPR akan menggunakan senarai yang mereka dapat ketika itu saja. Tiada kompromi dan belas kasihan.


haha betul juga..
kena kuorkan kat tv kalau berlaku nih kasi print betul2.. punya senarai pengundi dsb..

Biasa spr akan kelaurkan senarai mengundi kat pusat2 so boleh check..
masalah bila check last minute nak undi baru check..

Tapi takpe akan direkodkan semuanya kalau berlaku kita report kat polis dengan bahan bukti
saman spr sebab tidak dapat menjalankan kewajiban sebagai rakyat malaysia
seperti yang termaktub dalam perlembagaan..

tu takyah risau smile.gif





#34 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 06:13 PM

QUOTE (root @ Dec 5 2007, 04:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Memang saya dah tahu kena tukar alamat IC. Masalahnya, kalau tukar last-last minit ni... macam-macam tragedi yang tidak diingini akan berlaku. Contoh kes benar yang diceritakan oleh sahabat saya. Register nama kat melaka, dan check kat spr pun alamat melaka. Tapi mai waktu menggundi...nah... tak dak nama kat tempat mengundi yang sepatutnya. check-check... nah... kena undi kat Kelantan.


Tak caya, cuba tengok smile.gif heh eh he

ckp kat org SPR tu "rugi la, sy baru plan nak pangkah dacing.. ni kalo kena g kelate, sy nak pangkah bulan la..." tongue.gif

#35 kevler

    Kapten

  • Ahli
  • 2,124 posts
  • Interests:surfing
  • Kepakaran:Mac OS X , HP-UX , Solaris , Linux
  • Freelance:Tidak

Posted 05 December 2007 - 06:50 PM

REKOD TIDAK DIJUMPAI

#36 cik.papit

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 411 posts
  • Gender:Male
  • Location:taman fakap utama
  • Interests:surfing website, linux, c programming, mobile device programming
  • Kepakaran:expert system, php, JavaME,C
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 08:01 AM

QUOTE (slaughters @ Oct 10 2007, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
REKOD TIDAK DIJUMPAI

p/s : Patutla, aku tak register lagi..


Aku baru nak buat lawak camtu, tetiba ko dah buat

#37 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 08:53 AM

sapa keje SPR?-----------website dia tak menariklah:D


pastu siap tulih

"PERHATIAN!! SILA GUNA PERISIAN INTERNET EXPLORER (IE) JIKA INGIN MELAKUKAN PROSES SEMAKAN DAFTAR PEMILIH."

ahahaha...apada...

#38 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 08:56 AM

aku dah check ..masih tempat lama ..biggrin.gif ..kalau tak pergi pun tak pe, sebab tempat aku ada matahari je ..bulan tak pernah ada tongue.gif . BUlan nie mana campur masyarakat, masalah masyarakat pun tak tau ...mcm mana aku nak suruh bulan timbul . Campur masyarakat pun tidak ..alih2 nak cerita pasal masalah masyarakat .(nie kat tempat aku la....jgn ada terasa laks)

#39 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 08:58 AM

QUOTE (asklinux @ Dec 7 2007, 08:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku dah check ..masih tempat lama ..biggrin.gif ..kalau tak pergi pun tak pe, sebab tempat aku ada matahari je ..bulan tak pernah ada tongue.gif . BUlan nie mana campur masyarakat, masalah masyarakat pun tak tau ...mcm mana aku nak suruh bulan timbul . Campur masyarakat pun tidak ..alih2 nak cerita pasal masalah masyarakat .(nie kat tempat aku la....jgn ada terasa laks)

fuh..sib baik aku roket. laugh.gif

#40 mojacoz

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 617 posts
  • Gender:Male
  • Location:here...there...everywhere.....
  • Interests:tido, tido &amp; tido lagi
  • Kepakaran:Menanam pokok˛ dan tido di dlm bilik server
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2007 - 09:02 AM

QUOTE (asklinux @ Dec 7 2007, 08:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku dah check ..masih tempat lama ..biggrin.gif ..kalau tak pergi pun tak pe, sebab tempat aku ada matahari je ..bulan tak pernah ada tongue.gif . BUlan nie mana campur masyarakat, masalah masyarakat pun tak tau ...mcm mana aku nak suruh bulan timbul . Campur masyarakat pun tidak ..alih2 nak cerita pasal masalah masyarakat .(nie kat tempat aku la....jgn ada terasa laks)

provoke? cubaan nak jadik firestarter lagi? dry.gif

#41 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:08 AM

QUOTE (mojacoz @ Dec 7 2007, 09:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
provoke? cubaan nak jadik firestarter lagi? dry.gif


bukan proboke ..kenyataan . tongue.gif ...tu alasan aku untuk memangkah . lain org lain alasan kan.

jgn laks terpengaruh dgn aku . sebab tu kat tempat aku je. tpt lain aku tak tau laaa

#42 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:14 AM

QUOTE (asklinux)
bukan proboke ..kenyataan . tongue.gif ...tu alasan aku untuk memangkah . lain org lain alasan kan.

jgn laks terpengaruh dgn aku . sebab tu kat tempat aku je. tpt lain aku tak tau laaa

u shud never make that statement in the 1st place la.. it'll make others annoyed maaaaa...

sok ada gak yg tekan button Report ni.. huhuhu...

Edited by cyrus, 07 December 2007 - 09:17 AM.


#43 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2007 - 09:14 AM

QUOTE (asklinux @ Dec 7 2007, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bukan proboke ..kenyataan . tongue.gif ...tu alasan aku untuk memangkah . lain org lain alasan kan.

jgn laks terpengaruh dgn aku . sebab tu kat tempat aku je. tpt lain aku tak tau laaa



apa beza provoke ngan kenyataan laugh.gif

#44 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:31 AM

tula korang ni..

len kali ada acara ittutor buat ke apa ke...join la turun...boleh berkenal-kenalan...

baru kenal sapa org tu org ni...ni mcm ni suma macam nak gaduh pulak

moh buat TT spesial:D

#45 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:37 AM

QUOTE (cIpUt @ Dec 7 2007, 09:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tula korang ni..

len kali ada acara ittutor buat ke apa ke...join la turun...boleh berkenal-kenalan...

baru kenal sapa org tu org ni...ni mcm ni suma macam nak gaduh pulak

moh buat TT spesial:D

haaaaa...betul betul betul..
laugh.gif

#46 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:44 AM

QUOTE (cIpUt @ Dec 7 2007, 09:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tula korang ni..

len kali ada acara ittutor buat ke apa ke...join la turun...boleh berkenal-kenalan...

baru kenal sapa org tu org ni...ni mcm ni suma macam nak gaduh pulak

moh buat TT spesial:D


mana ada gaduh wink.gif rolleyes.gif ...bercakaran aje biggrin.gif ..ala gurau2 sikit pun tak boleh ke... bukan aku masuk bertanding pun .

mmg nak pergi. tetapi masa dan keadaan tak mengizinkan .. cool.gif

ps : nie ditujukan khas utk aku kee:D

#47 obelicks

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,453 posts
  • Gender:Male
  • Freelance:Ya

Posted 07 December 2007 - 09:46 AM

Nih pasal spr & mengundi je.. leh masuk bulan bintang roket apa semua ek..


QUOTE (mykus @ Dec 7 2007, 09:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
apa beza provoke ngan kenyataan laugh.gif


Tgk orang yang baca kot.. kenyataan leh jadi provoke.. provoke leh jadi kenyataan basi je.. smile.gif

Tapi nasib baik la sekarang bukan zaman bulan mengambang kalau tidak musti aslinux nih dah hitam legam
kena humban dalam matahari

Meh la balik cerita pasal spr


#48 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:54 AM

QUOTE (obelicks @ Dec 7 2007, 09:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Meh la balik cerita pasal spr

nak citer ape psl SPR? kalo nak tanya kenapa tak letak org˛ hensem je jaga meja pendaftaran time nak mengundi tu, boleh tak? tongue.gif

#49 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:55 AM

QUOTE (obelicks @ Dec 7 2007, 09:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nih pasal spr & mengundi je.. leh masuk bulan bintang roket apa semua ek..




Tgk orang yang baca kot.. kenyataan leh jadi provoke.. provoke leh jadi kenyataan basi je.. smile.gif

Tapi nasib baik la sekarang bukan zaman bulan mengambang kalau tidak musti aslinux nih dah hitam legam
kena humban dalam matahari

Meh la balik cerita pasal spr


nanti aku cari mamber2 programer kat spr (kalau ada la) lepas tu kutuk2 sikit pasal dia punya page ...biggrin.gif .dah la pulak pakai iis 6. kalau ada org niat jahat mau makan gula-gula hack niee.. biggrin.gif

www dia laks pakai apache 2.2.3

Edited by asklinux, 07 December 2007 - 10:00 AM.


#50 cIpUt

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 401 posts
  • Gender:Male
  • Location:N17, White Hart Lane
  • Interests:membaca dan terus membaca....
  • Freelance:Tidak

Posted 07 December 2007 - 09:59 AM

eheheh....tak tuju kepada direct individula....

just nak bako supaya ramai turun time ittutor wat event:D


tempat gua susah nak ckp la...melayu ramai cina pun ramai so, memecam option ada kalu nak pilih.

kkdg tgh mlm tu pun bergaduh sebab ada yang main turunkan promo parti lain.

yang tukang gantung pulak, penuh poket upah....penat o kalu gantung˛ ni.. biggrin.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users