Jump to content


- - - - -

Jalan Jalan Cari Kedai Elektronik


8 replies to this topic

#1 n.a.z.a

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Seri Kembangan
  • Interests:Business Solution, Health Safety & Environment
  • Kepakaran:Web Development, System Integration, Software Development
  • Freelance:Ya

Posted 26 October 2007 - 04:58 PM

kepada sesapa yang biasa pergi kedai elektronik(jual benda2 elektronik kecik2 tu) utk DIY bleh al bantu aku untuk cari kedai tu kat kawasan Puchong@ sri petaling @ seri kembangan @ kajang @ bangi.. aku masih mencarik ni.. ramai cakap ada kat jalan pasar.. aku pon xtau jalan pasar tu kat mana

#2 mbek

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:muwo
  • Interests:hehehehee
  • Kepakaran:Web Development (perl+php+mysql...)
  • Freelance:Ya

Posted 26 October 2007 - 07:10 PM

bro alang2 kat sri petaling , sri kembangan tu... terus shoot ke jalan pasar jer... heaven utk elektrik & elektronik lovers...

byk jln nak pegi situ... yg aku tau... kalau jalan cheras ke pudu tu. nanti jumpa simpang 4 yg ada balai bomba. kalau dari cheras balai bomba tu belah kiri. masuk simpang ke kanan. kalau dari pudu dia belah kiri.

byk jln lain bleh ikut. dari jalan tun razak pun bleh.

#3 iostream

    Mejar

  • Ahli Professional
  • 2,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:Temerloh, Desa Pandan, Bukit Damansara
  • Interests:Berangan, mengalamun, berehat, makan, & tidur.
  • Kepakaran:Tidak pakar dlm bidang IT, tetapi pakar dlm bidang percintaan
  • Freelance:Ya

Posted 26 October 2007 - 07:16 PM

QUOTE (silverx @ Oct 26 2007, 04:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kepada sesapa yang biasa pergi kedai elektronik(jual benda2 elektronik kecik2 tu) utk DIY bleh al bantu aku untuk cari kedai tu kat kawasan Puchong@ sri petaling @ seri kembangan @ kajang @ bangi.. aku masih mencarik ni.. ramai cakap ada kat jalan pasar.. aku pon xtau jalan pasar tu kat mana

---Jalan Pasar tu dekat sangat dengan rumah aku, dekat area Bulatan Kg Pandan sana. Kalau naik bas, ambil Metrobas 32. Kalau desperate, boleh sound aku.

#4 Helmi 0mar

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 553 posts
  • Gender:Male
  • Location:shah alam
  • Interests:tgk tv
  • Kepakaran:ym
  • Freelance:Tidak

Posted 27 October 2007 - 01:32 AM

mmg kalu kat lembah klang ni, jalan pasar lah tempat plg sesuai nak mencari alat2 elektronik & gadjet/tools electronic yg susah nak cri tmpt lain..
cuma kalu nak pi cari brg, make sure kita tau serba sedikit apa yg nak dicari & model apa..
kena pandai pilih lah..
kalu pi dgn keta waktu peak, susah skit nak parking..
aku dah lama tak pi situ..
last pi aku rasa last 2 year, cari clipper/crimping tool..

google earth
latitude: 3 8'6.18"N
longitude: 10142'51.75"E

betul ke tak lokasi tuu?

#5 inertz

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 950 posts
  • Gender:Male
  • Location:bawah tanah
  • Interests:surfing,"mancing"
  • Kepakaran:Adsense
  • Freelance:Tidak

Posted 27 October 2007 - 02:13 AM

Wikimapia jalan pasar

http://www.wikimapia.org/#lat=3.135082&...amp;m=a&v=2

#6 ranjau

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subang Jaya
  • Kepakaran:makan tidooo
  • Freelance:Tidak

Posted 27 October 2007 - 04:41 AM

QUOTE (inertz @ Oct 27 2007, 02:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>


Nak carik barang apa?

#7 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 27 October 2007 - 12:06 PM

Kalau malas order jek dari www.rswww.com.my .
Lengkap semua ada tapi harga "mahal" siki for quality products smile.gif



#8 n.a.z.a

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Seri Kembangan
  • Interests:Business Solution, Health Safety & Environment
  • Kepakaran:Web Development, System Integration, Software Development
  • Freelance:Ya

Posted 27 October 2007 - 10:29 PM

dah g dah td.. susah gile nak park kete.. nak carik replacement motor utk baby rocker anak aku.. dahbeli pastu baleh umah nak pasang xleh nak fit pulak... yg asal ada gear pada motor.. yg baru beli xde.. pastu cuba nak cabut gear tu tapi xleh.. sampai terkopak gear tu..

skang ni.. baby rocker tu xleh nak function.. rabak dah.. kalau ada sesapa tau...

ramai yg komplen pasal produk ni. so korang jangan la beli rocker yg nih.. nampak je comel.. spare part pon payah...



#9 icams

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Selangor
  • Kepakaran:DNS, VPN, IPSec, SSL, PKI
  • Freelance:Tidak

Posted 16 November 2007 - 09:21 AM

Ada satu lagi kedai elektronik dekat Jalan Kelang Lama, nama kedai Mobicon-Remote. Harganya berpatutan, lebih murah dari Farnell dan RS.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users