Jump to content


Bypass Websense


14 replies to this topic

#1 nuha_qistina

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 26 posts
  • Kepakaran:GAMES
  • Freelance:Ya

Posted 09 January 2008 - 12:25 PM

Allo Bro, saya budak baru kat sini. kira nak belajar dengan bro sumer lahh, so nak minta tolong macam mana nak bypass websense?... asyik2 bila nak buka friendster, myspace syik2 kena blok.. tension arr...

#2 pachat

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 700 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melawati
  • Kepakaran:security, OpenBSD
  • Freelance:Ya

Posted 09 January 2008 - 02:00 PM

QUOTE (nuha_qistina @ Jan 9 2008, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Allo Bro, saya budak baru kat sini. kira nak belajar dengan bro sumer lahh, so nak minta tolong macam mana nak bypass websense?... asyik2 bila nak buka friendster, myspace syik2 kena blok.. tension arr...


kena blok tu maksudnya company/college/university ko tu tak mau ko spend masa kat benda2 tak berfaedah dan menghabihkan internet bandwidth..

#3 Mr Hulk

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skudai , Johor
  • Interests:Pretty girls!
  • Kepakaran:ASP.NET, VB.Net
  • Freelance:Tidak

Posted 09 January 2008 - 02:04 PM

QUOTE (nuha_qistina @ Jan 9 2008, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Allo Bro, saya budak baru kat sini. kira nak belajar dengan bro sumer lahh, so nak minta tolong macam mana nak bypass websense?... asyik2 bila nak buka friendster, myspace syik2 kena blok.. tension arr...


hi,
sila cari kat google dengan katakunci "surf internet through web proxy".
sekian.

#4 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 09 January 2008 - 02:21 PM

Bak kata nixk..

"Patuh pada peraturan, bukan bermakna menjadi BACUL"

Maknanya, kalau ikut ikut peraturan, kita tetap boleh menjadi seorang yang hebat.

Kenapa adanya peraturan itu pun kita kena faham dengan cara kita berada di tempat orang yang membuat keputusan agar peraturan seperti itu dibuat..

cool.gif laugh.gif



#5 dolphin

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 594 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:tgk, baca dan garu kepala
  • Freelance:Ya

Posted 09 January 2008 - 02:37 PM

wohoh,
boleh try guna web proxy kot

cool.gif

#6 deckerz

    Staf Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 153 posts
  • Gender:Female
  • Interests:Computer,books,foods
  • Freelance:Tidak

Posted 22 January 2008 - 03:43 AM

salam

Student uitm ke? fakulti aku baru je ari tuh kuar mende2 websense nih. aku guna free proxy. tapi bukan buka friendster la. aku masa tu nak download file dari website yang dia dah filter(security), so terpaksa la guna cara ni. free proxy ni pun selalu kena blok gak sebab websense update list dia. so tiap kali nak buka, aku guna proxy lain2. hari2 kena update la proxy lain2. websense memang tak suka 'website' untuk 'pembelajaran' begituh. huhuhu. semoga berjaya. tak payah la bukak friendster ngan myspace tu time belajar. balik rumah kan boleh buka lagi. malam2 banyak masa lagi.

#7 E_peace6679

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kota Kinabalu
  • Interests:repair komputer,networking dan sebagainya...
  • Kepakaran:Penyelengaraan Komputer
  • Freelance:Tidak

Posted 15 March 2008 - 08:42 PM

schoolnet yang ada kat makmal sekolah pun sama gak kena block nie...cuba la guna proxy.. smile.gif

#8 Mustakim

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 602 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skudai-Simpang Renggam-JB
  • Interests:Surfing and playing around Slackware 11
  • Kepakaran:Tido secara senyap
  • Freelance:Tidak

Posted 16 March 2008 - 02:14 PM

Bukan hendak mengajar, tapi bagi hint untuk dia belajar.

Hint : ip dan binary

#9 nuha_qistina

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 26 posts
  • Kepakaran:GAMES
  • Freelance:Ya

Posted 18 March 2008 - 01:12 PM

QUOTE (deckerz @ Jan 22 2008, 03:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
salam

Student uitm ke? fakulti aku baru je ari tuh kuar mende2 websense nih. aku guna free proxy. tapi bukan buka friendster la. aku masa tu nak download file dari website yang dia dah filter(security), so terpaksa la guna cara ni. free proxy ni pun selalu kena blok gak sebab websense update list dia. so tiap kali nak buka, aku guna proxy lain2. hari2 kena update la proxy lain2. websense memang tak suka 'website' untuk 'pembelajaran' begituh. huhuhu. semoga berjaya. tak payah la bukak friendster ngan myspace tu time belajar. balik rumah kan boleh buka lagi. malam2 banyak masa lagi.



salam
kopral, saya dah lama habis belajar... skrg dah bekerja pung... tapi time2 keje pun nak gak release tension... asyik keje jek... kita bukanyer robot betul tak kopral...

kat sini saya nak minta bro kopral tolong ajarkan

macammana nak guna free proxy nih, kat mana kita nak dapatkan dia...
kalu boleh dari a sampai z..... maafla banyak sangat songeh saya nih,
biasa la baru tengah nak berjinak2 dengan internet nih...
tak rugi kan lau sume bro kongsi ilmu...
nanti dividen nya kt dapat kat SANA.... tq bro... babai

#10 cyrus

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 615 posts
  • Gender:Female
  • Location:seghomban-kolumpo-baling
  • Freelance:Tidak

Posted 18 March 2008 - 02:03 PM

nuha,
heh, ayat cam hangin je.. rilek.. betul la apa yg depa ckp tu, mengingatkan pun satu perkara yg dituntut jugak.. leh claim dividen apeee..

btw, nuha dah try ke google skit cam kata mr hulk tu.. patutnya kalau dah try, mesti dpt jugak skit idea apa itu proxy, mcm mana nak guna & mana nak dpt.. saya try tadi, memacam info ada..

kami kat sini lbh suka bg hintē dan cara tu selalu menjadi la.. at least 4 me! wink.gif

#11 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 18 March 2008 - 02:20 PM

QUOTE (nuha_qistina @ Mar 18 2008, 01:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
macammana nak guna free proxy nih, kat mana kita nak dapatkan dia...
kalu boleh dari a sampai z..... maafla banyak sangat songeh saya nih,
biasa la baru tengah nak berjinak2 dengan internet nih...
tak rugi kan lau sume bro kongsi ilmu...
nanti dividen nya kt dapat kat SANA.... tq bro... babai

saya tak pasti la kalau nie boleh membantu anda,

saya ambil nie selepas buat apa yang mr hulk cadangkan itu.

cuba klik kat sini

selamat mencuba.. smile.gif

Edited by CrashNburN, 18 March 2008 - 02:20 PM.


#12 asklinux

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bumi Yang Nyata
  • Interests:Mencari perkara yang kontra dari org lain ..saja je cari pasal
  • Kepakaran:Melayari Internet :D
  • Freelance:Tidak

Posted 19 March 2008 - 08:19 AM

hohohoh ...suruh tunjuk A-Z tuu .... cool.gif tongue.gif . kalau aku la jawapannya ...LU PIKIR LA SENDIRI ....[/size]

Edited by asklinux, 19 March 2008 - 08:20 AM.


#13 xjukie

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 78 posts
  • Location:Kelantan - Klang Valley, France
  • Freelance:Ya

Posted 19 March 2008 - 11:08 AM

hehe x nak ajar x pyh la sindir dia bro, sian dia.

#14 Daisy

    Korporal

  • Ahli
  • 54 posts
  • Interests:Movie, Gardening, Music, Reading
  • Freelance:Tidak

Posted 19 March 2008 - 12:25 PM

QUOTE (asklinux @ Mar 19 2008, 08:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hohohoh ...suruh tunjuk A-Z tuu .... cool.gif tongue.gif . kalau aku la jawapannya ...LU PIKIR LA SENDIRI ....[/size]



aper la enchek linux nih...budi bahasa budaya kita. dry.gif

Nuha..kalo diorang tak bagi tu ada la sebab dia tu, kalo thru proxy pun kadang2 diorang block gak. SO nak kena respect diorang nyer policy..
Hmm, nak release tension time keja ape kata pegi lepak2 amik angin kat luar jap minum kopi pastu masuk keja balik.. dari kite duk ngadap pc jer even friendster, YM or any personal interest. Tak dapat gak dividen utk kite kat sana nanti kan..

takpun kalo bosan sgt boleh browse website2 yg berbentuk ilmiah. Nak berYM, fster, gtalk, skpe etc etc...tunggu balik rumah jer kot.

just my 2 cents..and for myself as well.

#15 nuha_qistina

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 26 posts
  • Kepakaran:GAMES
  • Freelance:Ya

Posted 19 March 2008 - 01:18 PM

Terima Kasih Kepada Semua otai2 iTutor....

Dah Beres pun masalah saya... segala pandangan dan cadangan nuha amat hargai... you All memang best.... TQ Bro....

Assalamualaikum....

P/s : Lepas ni leh selalu mintak tulun hehehehehe tongue.gif





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users