Jump to content


* * * * * 1 votes

Pinjaman @ Al-rajhi Bank


32 replies to this topic

#1 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 02 June 2008 - 04:14 AM

Assalamualaikum guys.

kepada sesiapa yang berminat untuk membuat loan seperti rumah, peribadi & kereta boleh hubungi saya, saya adalah ejen dari Bank AL- Rajhi...

nanti saya akan masukkan detail tentang pinjaman dari AL Rajhi.

Terima kasih

#2 a07

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 54 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 02 June 2008 - 11:29 AM

Waalaikumsalam...

Apa kelebihan Loan ngan Al-rajhi Bank berbanding dengan lain-lain bank.

#3 a07

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 54 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 02 June 2008 - 11:33 AM

Waalaikumsalam...

Apa kelebihan Loan ngan Al-rajhi Bank berbanding dengan lain-lain bank.

#4 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 02 June 2008 - 02:49 PM

saya berminat nak tahu pasal personal loan.

#5 uputra81

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subang Jaya
  • Interests:SAP, ABAP, BW, BASIS
  • Kepakaran:SAP ABAP tp takda la pakar mana.. takat boleh carik mkn cukup ah, BASIS sbg backup je dlu, kalo takdak org.. penah blajo SAP BW sket je.. skang dh fokus ke ABAP HR plak..
  • Freelance:Ya

Posted 02 June 2008 - 03:51 PM

QUOTE (T2 @ Jun 2 2008, 04:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Assalamualaikum guys.

kepada sesiapa yang berminat untuk membuat loan seperti rumah, peribadi & kereta boleh hubungi saya, saya adalah ejen dari Bank AL- Rajhi...

nanti saya akan masukkan detail tentang pinjaman dari AL Rajhi.

Terima kasih


hi, i'm on the verge of buying a house.. skrg dh dpt approval from 2 banks.. rhb islamic n maybank islamic.. pening gak nak amik..
rhb offer (musyarakah):
1st year 4.00% fixed
2nd - 5th year IBR - 0.80%
thereafter IBR - 2.00%
capping rate - 10.25%

maybank offer (BBA):
1st year 4.88%
thereafter BFR - 1.75%
capping rate - 10.75%

alrajhi:?
boleh gtau? maybe i'm interested..

Edited by uputra81, 02 June 2008 - 03:55 PM.


#6 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 03 June 2008 - 12:43 AM

guys, info dekat bawah nih mungkin boleh menjawab soalan korang.



AL-Rajhi adalah sebuah institusi kewangan terbesar di Arab Saudi dan merupakan bank berprinsip islam yang terkemukia di dunia. Seperti yang anda maklum, semua produk dan perkhidmatan kami mematuhi peraturan Shariah Antarabangsa. Telus, jujur & ikhlas menjadi teras dalam segala urusan kami.

Syarat Kelayakan
  • Terbuka kepada semua kakitangan Kerajaan Persekutuan, Kerajaan Negeri, Badan-Badan Berkanun dan syarikat-syarikat swasta yang dibenarkan oleh pihak Bank.
  • Berusia 19 tahun keatas.
  • Telah berkhidmat selama 1 tahun
  • Berpendapatan tetap melebihi RM600 sebulan.
  • Bayaran balik melalui potongan gaji tidak melebihi 60% dari pendapatan kasar


Dokumen yang diperlukan
  • Slip gaji asal 3 bulan terkini
  • Salinan IC
  • salinan sijil kelahiran (polis,tentera...)
  • salinan bil utiliti
  • Borang permohonan AL-Rajhi
  • Borang keahlian dan permohonan KOPERASI
  • Borang kebenaran potongan gaji melalui ANGKASA.


QUOTE
Pembiayaan Peribadi-i Al Rajhi menawarkan
  • HAD PEMBIAYAAN SEHINGGA RM100,000
  • HANYA 15.30 SEBULAN BAGI SETIAP 1000 UNTUK TEMPOH BAYARAN ANSURAN LEBIH LAMA SEHINGGA 10 TAHUN.
  • KADAR KEUNTUNGAN TETAP 0.666% SEBULAN
  • MEMATUHI PRINSIP-PRINSIP SYARIAH ANTARABANGSA.


QUOTE
Al Rajhi Automobile Financing-i offers:
  • Fast approval within 2 days
  • Flexible pre-agreed contract terms
  • Up to 90% financing
  • 9-year repayment term
  • Profit rebate for early ownership
  • Convenient monthly repayment options
  • Financing for passenger cars for personal use
  • Fair and transparent contract benefitting you and Al Rajhi Bank
  • No penalties for late payment or early settlement
  • Shariah compliant


Requirements
  • Open to individuals aged 21 and above
  • Minimum salary of RM1,500
  • A copy of:
  • NRIC or Military ID or Police ID
  • Latest 3 months pay slip
  • Bank statement
  • Latest EPF Statement / EA Form
  • Driver's license

Imported Car

Tenure (Years) - %
min 3 - 3.25%
3-5 - 3.5%
5-7 - 3.8%
7-9 - 4%

Local Car

Tenure (Years) - %
min 5 - 3.9%
5-9 - 3.9%

Mininum Loan apply : RM20,000


untuk loan rumah, saya belum sempat lagi transfer dalam softcopy.. uputra bagi email tak? saya scan & send through email

#7 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 03 June 2008 - 08:20 AM

kalau personal loan tu masih memerlukan Bank Statement ke?

banyak-banyak requirement akau rasa kalau bank statement memang jadi masalah,

#8 sicksand

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:jaybee
  • Interests:android user
  • Kepakaran:PHP, MySQL, VB6
  • Freelance:Ya

Posted 03 June 2008 - 09:08 AM

saya dah buat personal loan al-rajhi tahun lepas, malangnya tidak diluluskan. mungkin banyak sangat tanggungan pada masa itu.

so T2,

bila masa kita boleh re-apply personal loan?

#9 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 03 June 2008 - 01:12 PM

terhad untuk kakitangan sahaja? self-employed?

#10 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 03 June 2008 - 01:51 PM

QUOTE (sicksand @ Jun 3 2008, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
saya dah buat personal loan al-rajhi tahun lepas, malangnya tidak diluluskan. mungkin banyak sangat tanggungan pada masa itu.

so T2,

bila masa kita boleh re-apply personal loan?

rasanya after 3 month application kena reject

alrajhi ni cepat nak luluskan kalau kena gaya.
aku nyer 3 hari jer.


#11 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 03 June 2008 - 02:04 PM

QUOTE (sicksand @ Jun 3 2008, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
saya dah buat personal loan al-rajhi tahun lepas, malangnya tidak diluluskan. mungkin banyak sangat tanggungan pada masa itu.

so T2,

bila masa kita boleh re-apply personal loan?

rasanya after 3 month application kena reject

alrajhi ni cepat nak luluskan kalau kena gaya.
aku nyer 3 hari jer.


#12 uputra81

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subang Jaya
  • Interests:SAP, ABAP, BW, BASIS
  • Kepakaran:SAP ABAP tp takda la pakar mana.. takat boleh carik mkn cukup ah, BASIS sbg backup je dlu, kalo takdak org.. penah blajo SAP BW sket je.. skang dh fokus ke ABAP HR plak..
  • Freelance:Ya

Posted 03 June 2008 - 05:16 PM

QUOTE (nixk @ Jun 3 2008, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rasanya after 3 month application kena reject

alrajhi ni cepat nak luluskan kalau kena gaya.
aku nyer 3 hari jer.


bape rate alrajhi? tinggi ke rendah?

#13 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 03 June 2008 - 05:31 PM

QUOTE (uputra81 @ Jun 3 2008, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bape rate alrajhi? tinggi ke rendah?

rendah...But still takleh beat BSN and bank rakyat.tp,untuk bank2 yang lain such as OCBS,RHB and bla bla,AL-Rajh mmg rendah.Tu citer tahun lepas,masa dia memula buka di malaysia.aku tak sure skrg rate dia camner.rasanya sama lagi.

#14 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 04 June 2008 - 05:57 AM

QUOTE (CrashNburN @ Jun 3 2008, 08:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kalau personal loan tu masih memerlukan Bank Statement ke?

banyak-banyak requirement akau rasa kalau bank statement memang jadi masalah,

Crash, kalau kerja sendiri kena ada bank statement, kalau tak, mcmana pihak bank nak tahu aliran duit kuar masuk dalam akaun, dpd situ baru diorang leh estimate berapa boleh pinjam, kalau keje makan gaji (gomen/private) guna payslip 3 bulan latest je dah boleh...

QUOTE (sicksand @ Jun 3 2008, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
saya dah buat personal loan al-rajhi tahun lepas, malangnya tidak diluluskan. mungkin banyak sangat tanggungan pada masa itu.

so T2,

bila masa kita boleh re-apply personal loan?

sicksand, pihak bank akan tgk awk punya komitment every month.. kalau lebih 65%, mmg susah nak approve, tahun nih kalau sicksand dah kurang komitmen, boleh la reapply sekali lagi.. mana tau rezeki...


QUOTE (matdin97 @ Jun 3 2008, 01:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
terhad untuk kakitangan sahaja? self-employed?

bro matdin, kalau self emplyed, pihak bank mintak bank statement 6 bulan plus J form/EA form...

QUOTE (uputra81 @ Jun 3 2008, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bape rate alrajhi? tinggi ke rendah?

rate untuk personal loan ke.?? 0.666% sebulan...



***guyss, ptg nih kalau free, meh la kita jumpa kat AL Rajhi (HQ) jalan ampang pukul 6.30 ptg, ada satu program menarik yang dinama kan AL RAJHI FRIENDS & FAMILY...akan ditunjukkan mcm mana nak kurangkan bayaran installment bulan2 dgn pihak bank... see u there wink.gif call me [celcom19]3383171 (lunch hour / after 4pm) or sms me anytime u like... smile.gif

#15 sicksand

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:jaybee
  • Interests:android user
  • Kepakaran:PHP, MySQL, VB6
  • Freelance:Ya

Posted 04 June 2008 - 09:30 AM

aiyak T2, masih 68% ler, walau dah naik gaji. hehehe

#16 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 08 June 2008 - 09:08 AM

sicksand
dah naik gaji pun jadi 68%? hehe.. takpe kot. leh cuba...tahun lepas berapa % komitmen.??

guys, sesiapa yang join AL Rajhi Friends & Family program boleh reduce monthly installment, atau offset terus atau dapat side income dari prog nih... untuk keterangan lanjut email saya syahrilcimb@gmail.com & fyi this program baru launch 2 minggu... cepat2!! rebutlah peluang nih...

#17 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 09 June 2008 - 05:59 PM

berapa kali basic boleh pinjam?

#18 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 09 June 2008 - 07:22 PM

QUOTE (CrashNburN @ Jun 9 2008, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
berapa kali basic boleh pinjam?


keje gomen ke pvt.?

kalau pvt boleh 5 kali gaji...
kalau gomen up to 100K

ikat maximum 10 tahun

#19 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 09 June 2008 - 07:51 PM

QUOTE (T2 @ Jun 9 2008, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
keje gomen ke pvt.?

kalau pvt boleh 5 kali gaji...
kalau gomen up to 100K

ikat maximum 10 tahun

keje swasta, teringin jugak nak mencuba.. tapi kena tengok jugak bulanannya berapa, mampukah aku membayarnya dengan situasi yang minyak memotong kepala..

#20 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 22 June 2008 - 01:12 PM

QUOTE (CrashNburN @ Jun 9 2008, 07:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
keje swasta, teringin jugak nak mencuba.. tapi kena tengok jugak bulanannya berapa, mampukah aku membayarnya dengan situasi yang minyak memotong kepala..


carsh nak pinjam berapa.? boleh pm saya atau call.?sbb saya jarang online...

#21 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 22 June 2008 - 03:27 PM

AL RAJHI Friends & Family Program Komisen Tinggi setiap bulan sehingga 35tahun

PROGRAM BARU YANG DILANCARKAN TIDAK SAMPAI SEBULAN YANG DINAMAKAN AL RAJHI FRIENDS & FAMILY

Pembayaran mengikut level 1 sehingga level 4, sah untuk semua pembiayaan (peribadi, kereta, rumah & tak lama lagi perniagaan) yang diluluskan, nikmati <b>komisen setiap bulan sehingga 35 tahun</b> (mengikut tempoh pembayaran pinjaman tersebut)

HUBUNGI EJEN BERDEKATAN ANDA UNTUK PERTANYAAN LANJUT:

AZHAR - 0192661997 (KELANA JAYA / DAMANSARA / KL)
SHARIMAN - 0193813528 / 0122283314 (PJ / KL)
ZAMRI - 0193347436 / 0123817436 (GOMBAK / SELAYANG / AMPANG / KL)
KHAIRIL - 0133805939 / 0173234999 (SERDANG / BANGI / PJ / KL)
FAZLI - 0193894995 / 0133681852 (CHERAS / KL)
HASIFI - 0166686841 (KELANA JAYA / PUTRAJAYA / KL)
NASARUDIN - 0122099094 (SHAH ALAM / KOTA DAMANSARA / KL)
MAZLEE - 0126878869 (JLN IPOH / GOMBAK / KL)
NORMAN - 0197384971 (JB / PASIR GUDANG / SEKITAR JOHOR)
SHAHROLNIZAM - 0172510597 (KEPONG / KL)
AFIQ - 0126293773 (SG BULOH / KUANG / KL)
IZAN - 0123810195 (SG BULOH / PJ / KL)
ADAM - 0193449228 (SRI PETALING / KL)
NURLIYA - 0133703107 (KELANA JAYA / BANGSAR / KL)

ATAU BOLEH HUBUNGI SAYA TERUS DI TALIAN [maxis17]-2.2.3.8.4.8.7 (SYAHRIL)

#22 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 07 July 2008 - 01:37 AM

sesiapa yang ingin mengetahui tentang program dan produk ni, boleh layari http://alrajhifriendsfamily.blogspot.com/
terima kaseh cool.gif

#23 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 13 July 2008 - 07:50 PM

AL Rajhi kini menawarkan permohonan dibuat di rumah & pejabat tanpa perlu ke cawangan bank.

klik http://alrajhifriendsfamily.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut

#24 jimmi83

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 31 posts
  • Kepakaran:networking
  • Freelance:Ya

Posted 13 July 2008 - 11:29 PM

QUOTE (T2 @ Jul 13 2008, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
AL Rajhi kini menawarkan permohonan dibuat di rumah & pejabat tanpa perlu ke cawangan bank.

klik http://alrajhifriendsfamily.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut


nak tanya la...bagi pihak kawan aku...dia segan nak kuar kan nickname dia...

dia gaji dalam 1400 then gaji bersih tiap2 bulan dalam 2400...

keje swasta...s0 macma mana..boleh pinjam tak....

#25 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 17 July 2008 - 10:38 AM

QUOTE (jimmi83 @ Jul 13 2008, 11:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nak tanya la...bagi pihak kawan aku...dia segan nak kuar kan nickname dia...

dia gaji dalam 1400 then gaji bersih tiap2 bulan dalam 2400...

keje swasta...s0 macma mana..boleh pinjam tak....

alaahai segan ke.? apesal tak PM je..hehehe.. takpe2. aku leh explain...
kalau gaji 1400 still bley lagi.. tapi tgk company...dia keje katne? dia ada ctos,ccris tak.? kalau takde suruh dia cuba cara faks tu.. besok last..!! boleh check dkt blog aku camne nak buat...

tapi kalau dia ada ctos,ccris, still nak pinjam jugak..PM aku nama dgn no hp dia.insyaallah aku cuba bantu...

#26 jimmi83

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 31 posts
  • Kepakaran:networking
  • Freelance:Ya

Posted 21 July 2008 - 08:50 AM

QUOTE (T2 @ Jul 17 2008, 10:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
alaahai segan ke.? apesal tak PM je..hehehe.. takpe2. aku leh explain...
kalau gaji 1400 still bley lagi.. tapi tgk company...dia keje katne? dia ada ctos,ccris tak.? kalau takde suruh dia cuba cara faks tu.. besok last..!! boleh check dkt blog aku camne nak buat...

tapi kalau dia ada ctos,ccris, still nak pinjam jugak..PM aku nama dgn no hp dia.insyaallah aku cuba bantu...


bukan segan..dia pakai ID aku..katanya malas nak register...dah bayk forum masuk...kadang2 aku pun pakai ID dia gak..tapi untuk forum yang lain...ok aper pun thanks...nanti aku dan kawan2 aku cek ur blog..nak promote ni...

#27 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 21 July 2008 - 02:26 PM

QUOTE (jimmi83 @ Jul 21 2008, 08:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bukan segan..dia pakai ID aku..katanya malas nak register...dah bayk forum masuk...kadang2 aku pun pakai ID dia gak..tapi untuk forum yang lain...ok aper pun thanks...nanti aku dan kawan2 aku cek ur blog..nak promote ni...


hehe.. ok2.. kalau minat nak jadi members al rajhi nih.. just inform ok..nanti aku terangkan mcm mana nak buat...

#28 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 28 July 2008 - 06:25 PM

update: Pinjaman Peribadi Koperasi Serbaguna Pertanian Perusahaan Kemajuan Berhad (KO AID) @ AL Rajhi Bank Malaysia
khas untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun sahaja. ctos, cris di alu-alukan...

http://alrajhifriendsfamily.blogspot.com/

#29 kuman2k

    Kadet

  • Ahli
  • 16 posts

Posted 19 August 2008 - 02:26 PM

t2. mana dia info psl loan rumah alrajhi ni? nak gak tau rate dia

#30 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 25 August 2008 - 05:47 PM

QUOTE (kuman2k @ Aug 19 2008, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
t2. mana dia info psl loan rumah alrajhi ni? nak gak tau rate dia

maaf kerana lambat reply.. lately nih bz sket... terima kasih kepada mereka yang berminat dengan pembiayaan dan menjadi ahli alrajhi friends and family.

#31 muffinxe

    Sarjan

  • Ahli Biasa
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:bandar sri permaisuri, cheras, KL
  • Kepakaran:networking, windows,
  • Freelance:Ya

Posted 17 March 2009 - 08:47 PM

bro, aku baru nampak ler posting ni, aku cuma nak tanya aja, boleh apply ke dari ko al-rajhi charge card -i?

QUOTE
Al Rajhi Charge Card-I offers:

* Up to 55 days of cost free funds.

* 24 hour ATM access at Al Rajhi Bank ATMs and ATMs displaying Visa PLUS signs.

* Acceptance at millions of Visa outlets worldwide

* A visa Wave feature for faster, secure and contact less transactions

* Monthly statement to track your spending

* Internationally Syariah compliant.

* You can withdraw 50% from your credit limit for cash advance. The RM10 for every withdrawal for domestic (Al Rajhi Bank ATMs outlet) or the amount charged by the correspondence banks.


#32 Chan Ho Nam

    Korporal

  • Ahli
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Couseway Bay

Posted 18 March 2009 - 01:03 PM

Salam.

Saya sekadar nak bertanya. Walaupun terfikir soalan nie mcm soalan yg kelakar.

Saya nie dah blacklist sebab jadi garentor (betul ke ejaan nie). Saya nak tahu lah ade tak Bank Al-rajhi atau bank2 lain yg menyediakan pinjaman utk melansaikan hutang dgn bank agar name tak blacklist lagi?

mad.gif



#33 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 18 March 2009 - 06:36 PM

QUOTE (muffinxe @ Mar 17 2009, 08:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bro, aku baru nampak ler posting ni, aku cuma nak tanya aja, boleh apply ke dari ko al-rajhi charge card -i?


aiseh bro.. aku bab charge card nih.. aku tak tau, totally zero...mayb ko boleh buat.. pasal bank kan suka kat ko.. hehehe.. another option.. ko bukak saving mudharabah @ al rajhi.. ada keuntungan + debit card.

QUOTE (Chan Ho Nam @ Mar 18 2009, 01:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam.

Saya sekadar nak bertanya. Walaupun terfikir soalan nie mcm soalan yg kelakar.

Saya nie dah blacklist sebab jadi garentor (betul ke ejaan nie). Saya nak tahu lah ade tak Bank Al-rajhi atau bank2 lain yg menyediakan pinjaman utk melansaikan hutang dgn bank agar name tak blacklist lagi?

mad.gif


hmm.. setakat nih takde. melainkan guna backdoors.. tapi tak digalakkan.. sebab ada sampai kena bayar upfront...





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users