Jump to content


Sijil Spm


4 replies to this topic

#1 error101

    Korporal

  • Ahli
  • 78 posts
  • Location:Disana

Posted 16 October 2008 - 10:12 AM

Salam

Sijil SPM original aku hilang. sad.gif sapa tau camna nak dapatkan salinan original yang baru.

#2 Mr Hulk

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skudai , Johor
  • Interests:Pretty girls!
  • Kepakaran:ASP.NET, VB.Net
  • Freelance:Tidak

Posted 16 October 2008 - 10:29 AM

QUOTE (error101 @ Oct 16 2008, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam

Sijil SPM original aku hilang. sad.gif sapa tau camna nak dapatkan salinan original yang baru.

http://www.moe.gov.my/lpm/index.php?option...;Itemid=50#faq1

akan dapat balik lebih kurang 3 bulan lepas ko apply. aku pernah buat untuk sijil PMR aku.

#3 sik tauk

    Pegawai Waran 2

  • Ahli Professional
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuching/Puchong
  • Interests:self-defence i.e. style-free (street) fighting, creative-writing, agro-industries (farming, breeding).
  • Kepakaran:Oracle database/apps server; UNIX/Linux; IT Project Management
  • Freelance:Ya

Posted 16 October 2008 - 06:31 PM

Aku pernah minta sijil SRP (1987) dan SPM (1989) pada tahun 2003. Kedua-dua sijil telah hilang oleh mover yg angkut barang masa berpindah. Laporan Polis dimestikan dan sedikit yuran telah dikenakan. Walau bagaimanapun, aku hanya diberikan slip keputusan dan bukannya sijil gantian.

#4 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 16 October 2008 - 08:04 PM

QUOTE (sik tauk @ Oct 16 2008, 06:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aku pernah minta sijil SRP (1987) dan SPM (1989) pada tahun 2003. Kedua-dua sijil telah hilang oleh mover yg angkut barang masa berpindah. Laporan Polis dimestikan dan sedikit yuran telah dikenakan. Walau bagaimanapun, aku hanya diberikan slip keputusan dan bukannya sijil gantian.


kalo sijil2 macam tu aku rasa better simpan dalam folder sendiri ... dan jangan bagi orang lain pegang.

#5 Ridsclan

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 599 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tanah Semenanjung
  • Kepakaran:Joomla
  • Freelance:Ya

Posted 17 October 2008 - 12:28 PM

kena gi MOE kat putrajaya ataupun negeri.. rasanya kena bayar RM10 utk Salinan Sijil ni. Kalo kat putrajaya amik masa 1 bulan je





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users