Jump to content


Susu Oh Susu..


5 replies to this topic

#1 slaughters

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:Padang Batu
  • Kepakaran:BIND DNS
  • Freelance:Ya

Posted 04 May 2009 - 10:35 AM

Salam..

ade sape2 pernah rasa susu alpha lipid nie.. berbaloi ke dengan harganya ?

perkataan yang selalu didengar ialah "Jika rasakan kesihatan itu mahal, cubalah kesakitan"...

adoila..

pening2.. hehe.. setin kecik rm150. malah ade orang jual dengan harga yang lagi mahal..

dulu pernah beli susu dari shaklee, aku rasa susu ini pun da cukup mahal around rm120, tapi 1kg tak silap,

tapi alpha lipid ni just 450gram je.

pendapat, pandangan, komen, cadangan, bantahan dan ape2 aje la, dipersilakan.

thanks.

#2 @methyst

    Korporal

  • Ahli
  • 88 posts
  • Gender:Female
  • Location:Malaysia,negara tercinta
  • Interests:reading..surfing...listening to music..thinking (ke berangan? hahaha)...bake cakes for family and friends..mount climbing...water rafting...especially mount climbing,masuk hutan,camping...suka saje2 buat penat badan sambil menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan..amin.
  • Kepakaran:tak terrer pon macam otai-otai kat sini hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 04 May 2009 - 05:14 PM

QUOTE (slaughters @ May 4 2009, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam..

ade sape2 pernah rasa susu alpha lipid nie.. berbaloi ke dengan harganya ?

perkataan yang selalu didengar ialah "Jika rasakan kesihatan itu mahal, cubalah kesakitan"...

adoila..

pening2.. hehe.. setin kecik rm150. malah ade orang jual dengan harga yang lagi mahal..

dulu pernah beli susu dari shaklee, aku rasa susu ini pun da cukup mahal around rm120, tapi 1kg tak silap,

tapi alpha lipid ni just 450gram je.

pendapat, pandangan, komen, cadangan, bantahan dan ape2 aje la, dipersilakan.

thanks.


salam..setakat ni belum tau kesannya lagi.
sebab makcik saya yang umur 66tahun tu baru je cuba tin yang pertama.
tapi makcik saya ni mmg kuat org nya (sebab disiplin makan2 vitamin ni)
dia pun suggest minum susu awal lembu ni..
apa2 yg berkaitan dgn kesihatan makcik saya memang tak kedekut nak invest.

shaklee pun bagus gak..semua bagus la...ikut mana lah yg termampu.
cuma kalau dapat minum lipid ni rasa best sikit la kot sebab kadar kalsium tinggi.
orang suka minum kopi mesti ambik banyak kalsium kerana kopi menghakis kalsium,
dan badan tak dapat serap kalsium tu.


#3 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 04 May 2009 - 08:14 PM

jaga2 skit dgn minum kalsium berlebihan boleh menyebabkan batu karang dlm hempedu,seperti terjadi pada bestfriend saya.sekian.

#4 bulan_terang

    Leftenan Muda

  • Pengendali
  • 930 posts
  • Gender:Male
  • Location:UPM, Serdang
  • Interests:None
  • Kepakaran:Tidak pakar
  • Freelance:Tidak

Posted 05 May 2009 - 12:04 AM

QUOTE (nixk @ May 4 2009, 08:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
jaga2 skit dgn minum kalsium berlebihan boleh menyebabkan batu karang dlm hempedu,seperti terjadi pada bestfriend saya.sekian.



Aku pun ada dengar pasal nih. Tapi masalahnya macam mana kita nak tahu samada kurang ke.. cukup ker.. atau berlebihan. Boleh ke kita measure secara manual di rumah.. atau terpaksa main agak2.

#5 Gianttora

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 81 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serdang
  • Kepakaran:Basic TCP/IP knowledge :)
  • Freelance:Tidak

Posted 08 May 2009 - 07:35 PM

Salam,

Dah lama tak masuk ittutor.net. Bila masuk ada pula orang bukak pasal Alpha Lipid nih.
Yup Alpha Lipid nih biasanya orang jual RM 180. Kalo ahli bole dibeli dengan RM 150.

Tapi biasanya agen akan jual pada orang lain pada harga RM 180 ke bawah jugak. Ada yang jual RM 150 pun ada.

Apa yang membuatkan Alpha Lipid nih lain dari produk kolostrum yang lain? Ini disebabkan oleh formula Lipid yang diguna dalam kolostrum keluaran New Image (Alpha Lipid) nih. Dengan formula Lipid nih, kadar serapan khasiat-khasiat dalam Alpha Lipid adalah lebih tinggi berbanding dengan produk kolostrum yang lain.

Satu lagi, cara pengambilannya adalah satu scoop serbuk kolostrum dicampur dengan 150ml air biasa. Air suam, air ais atau air panas tak boleh. Minum pada waktu pagi sebagai sarapan. Waktu perut masih lagi kosong. Minum lepas solat subuh ker.

Jangan minum lebih-lebih. Ikut description yang diberi. Saya dah bagi pada mak saya. Sebelum nih die mengadu kedua-dua belah tangan dia sakit and bisa-bisa. Dia kena kencing manis. Lepas seminggu minum sakit-sakit dah hilang dan sekarang masih teruskan minum susu tu. Harap-harap kencing manis die pun akan sembuh.

Haa satu lagi. Alpha Lipid bukan susu sebab die takde laktosa. Orang yang allergy ngan susu bole minum. Alpha Lipid adalah kolostrum iaitu makanan pertama mamalia sewaktu dilahirkan.

Huhuhu.. panjang plak explaination die.

Regards

Gianttora

#6 zamroot

    Korporal

  • Ahli Biasa
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Port Klang
  • Interests:Network Admin, Network Security, Open Source
  • Freelance:Tidak

Posted 16 May 2009 - 08:58 PM

QUOTE (nixk @ May 4 2009, 08:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
jaga2 skit dgn minum kalsium berlebihan boleh menyebabkan batu karang dlm hempedu,seperti terjadi pada bestfriend saya.sekian.


bro..saya salah seorang peminum tegar susu omega plus..setelah beberapa bulan mengamalkan nya..sy terasa seumpama ada simton2 batu hempedu ni..iaitu sakit di sebelah bawah kanan perut..ada sesiapa yg bleh bagitau berapa kandungan kalsium dlm susu omega plus nie? dan bagaimana kita nak check kandungan kalsium berlebihan di dalam badan kita?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users