Jump to content


Swimming Punya Cerita..


31 replies to this topic

Poll: Adakah anda pandai berenang? (37 member(s) have cast votes)

Adakah anda pandai berenang?

  1. Tidak (12 votes [32.43%])

    Percentage of vote: 32.43%

  2. Ya (25 votes [67.57%])

    Percentage of vote: 67.57%

Vote Guests cannot vote

#1 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 24 June 2009 - 03:24 AM

Salam,
Baru ni saya sembang dengan kawan saya sorang Finnish sorang Lebanese. Kita orang dok sembang pasal gym -- so I told them how recently I join this gym with superb facility with ada itu ini dan swimming pool sebesar padang bola.. but then saya tambah "But I cannot swim!"
So dua2 kawan saya terbeliak mata sikit lagi nak gelak guling2.. Then the Finnish guy said -- I don't know anyone in Finland who cannot swim -- maybe statistically 95% Finns can swim dia kata dengan bangganya .. Then the Lebanese guy said -- well in Lebanon 96% can swim.. Yeah right -- make fun of me. My school don't have swimming pool facilities laa.. first masuk swimming pool was in 1985 -- in small town Batu Pahat dulu tak mampu-- mandi parit je tau...

So nak kongsikan malu tak pandai berenang saya buat satu poll ni -- sila bagi feedback hehe berapa percent ITTutor.net members can swim?

Dan nak tanya kat mana boleh belajar?

laugh.gif



#2 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 24 June 2009 - 05:54 AM

- Boleh berenang.
- Belajar sendiri di sungai kat kampung nixk di Pulai Chondong. Banyak kali lemas semasa proses nak pandai berenang, sib baik ler kawan tlg tarik selamatkan, kalau tak dah lama dah jadi arwah, alfatihah..

#3 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 24 June 2009 - 07:24 AM

QUOTE (rizal @ Jun 24 2009, 03:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam,
Baru ni saya sembang dengan kawan saya sorang Finnish sorang Lebanese. Kita orang dok sembang pasal gym -- so I told them how recently I join this gym with superb facility with ada itu ini dan swimming pool sebesar padang bola.. but then saya tambah "But I cannot swim!"
So dua2 kawan saya terbeliak mata sikit lagi nak gelak guling2.. Then the Finnish guy said -- I don't know anyone in Finland who cannot swim -- maybe statistically 95% Finns can swim dia kata dengan bangganya .. Then the Lebanese guy said -- well in Lebanon 96% can swim.. Yeah right -- make fun of me. My school don't have swimming pool facilities laa.. first masuk swimming pool was in 1985 -- in small town Batu Pahat dulu tak mampu-- mandi parit je tau...

So nak kongsikan malu tak pandai berenang saya buat satu poll ni -- sila bagi feedback hehe berapa percent ITTutor.net members can swim?

Dan nak tanya kat mana boleh belajar?

laugh.gif

bro rizal


syarat2 nak pandai berenang:

1. tak panik dgn air <<------------ ini paling penting

2. lebih mudah kalau boleh menyelam

3.belaja? pastinya di kolam2 renang mudah dan selesa ( kalau nak cepat pandai belaja di tempat semulajadi )



Point no 1: memang susah kalau nak ajar org panik dalam air - dia akan menggelatar sebaik masuk air

Point no 2: sebab ada asas mendayung menggunakan kaki dan tangan

Point no 3: belajar di tempat semula jadi macam di sungai-sungai tak besar pun ok tapi kedalaman melepasi tinggi kita lebih baik.kita akan cuba apungkan diri bila nak tenggelam kat sini pentingnya point no 1.

p/s:aku boleh berenang sejak umur 5 tahun.kejadian di tolak oleh abang masa mandi sungai antara penyebab boleh berenang.sebelum pandai berenang aku memang boleh menyelam sebab selalu pegi tembak ikan.sampai la tahap tertinggi masa nak ambik sijil berenang pengakap sebelum nak ambik pengakap raja.test untuk sijil berenang pengakap ialah berenang 1.5 km di Teluk Batik,Lumut masa aku ambik tu.memang memenatkan...



#4 ed_thix

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on the net..
  • Freelance:Tidak

Posted 24 June 2009 - 07:33 AM

Belajar mana swim?

1) Naturally memang manusia boleh berenang lepas lahir, tapi slowly kita lupa as we grow old
2) Memang masa kecik selalu picnic so selalu jumpa laut
3) Formal training time form 2, pasal ada ujian pengakap kot
4) Informal training time selalu escape sekolah pergi waterfall he he he, time ni baru real learning, no swimming pools, no safety, no nothing, cuma ada member je semua terjun ramai ramai
5) Memang few years ago aku 3x seminggu swimming, ni dah lama tak pergi, now time to start swimming again smile.gif

Swimming memang bagus. Cuma facility tak banyak, tapi memang kemahiran baik untuk diri sndiri

#5 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 24 June 2009 - 01:11 PM

- saya pandai berenang.. smile.gif

dulu masa kecik belajar kat sungai je, bila dah besar baru belajar teknik yang betul...

#6 kuda

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 234 posts
  • Gender:Male
  • Location:underground
  • Kepakaran:Tengok DVD secara marathon
  • Freelance:Ya

Posted 25 June 2009 - 12:14 PM

http://www.dolphinsportadventure.com/contact_location.shtml

Saya join swimming class ni.kat area shah alam. Fee dia takde la mahal. new member nak register rm90( rm70 for fee + rm20 for registration ) untuk sebulan. next month just bayar rm70. Berenang tu memang boleh,tapi teknik tu yang tak betul.If ada member2 kat sini nak join,sila la contact BL Lee ni. Dia ni instructor dan juga owner club ni

#7 rizal

    Mejar

  • Core
  • 2,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riyadh,Saudi Arabia
  • Kepakaran:Networking, System,Network Administration, Network Management
  • Freelance:Tidak

Posted 26 June 2009 - 12:57 PM

Thanks bro kuda.. balik ni inshaallah boleh join ni..

#8 mnajem

    Kolonel

  • Ahli Professional
  • 4,570 posts
  • Gender:Male
  • Kepakaran:Linux
  • Freelance:Ya

Posted 26 June 2009 - 01:00 PM

dulu masa sekolah time ambik Keris Gangsa Pengakap cikgu tak kasi ambik ujian Basikal, dia suruh ambik ujian berenang - semua kene.

aku berenang jalan dalam air ... memang tak pass2 though ada gak berenang kat swimming pool uia

#9 ed_thix

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on the net..
  • Freelance:Tidak

Posted 26 June 2009 - 03:12 PM

QUOTE (mnajem @ Jun 26 2009, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dulu masa sekolah time ambik Keris Gangsa Pengakap cikgu tak kasi ambik ujian Basikal, dia suruh ambik ujian berenang - semua kene.

aku berenang jalan dalam air ... memang tak pass2 though ada gak berenang kat swimming pool uia


yes thats it, scout punya lencana tu aku dah lupa nama dia Keris Gangsa laugh.gif



#10 zombie_kun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 202 posts
  • Gender:Male
  • Location:atas bumi yang bertuah
  • Kepakaran:merosak barang yang dah rosak
  • Freelance:Tidak

Posted 26 June 2009 - 05:26 PM

Dan semestinya belajar berenang, berkuda, dan memanah adalah sunnah nabi...

Berkuda je belum cuba lagi sebab takde peluang. Belajar berenang sewaktu usia kanak-kanak lagi, dekat parit ban area kunci air. tapi setiap kali balik berenang / berkubang, badan berbirat kena beluti (3x2), wayar, rotan, hanger besi/plastik dll... semua hinggap kat belakang badan.

Betul, nak belajar berenang kena berani dan tidak panik, kalut, atau gelabah. Pertama sekali belajar teknik apungkan diri, pastu belajar kayuh pakai kaki, pastu tangan. Masa kanak˛ teknik paling popular berenang anjing, teknik ni letih sikit tapi bila dah biasa, tak sedar kita dah berenang kat tempat dalam..

#11 ed_thix

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on the net..
  • Freelance:Tidak

Posted 26 June 2009 - 06:19 PM

Swimming, next month aku plan nak start balik, will do twice weekly,

The size of my "spare tyre" is alarming, action now or never laugh.gif

#12 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 26 June 2009 - 06:26 PM

alamak.. aku pun dah lama tak berenang... selalu pi kat presint 6, putrajaya.. mmmm... ha'ah laa.. spare tyre aku pun dah hilang bunga dah.. hahahahaaa..!!!

cuma nak pesan satu je... tak kisah kat mana kita nak belajar berenang... cuma kondisi air laut, air sungai dan pool lain.. ada yg berat, ringan dan berarus.. so kalau nak belajar just belajar mengapung, tahan nafas, menyelam dulu... bila dah selesa dgn air baru rock dgn berenang...

#13 ed_thix

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on the net..
  • Freelance:Tidak

Posted 26 June 2009 - 07:09 PM

setuju

Nak belajar berenang, belajar terapung dulu, then baru paddle style macam anjing tu (kalau tak boleh free style etc)

Dalam pool susah nak timbul sebab takde garam
Dalam laut senang sikit sebab garam ada

Tapi nak belajar berenang kena ada guide ataupun lifesaver, jangan main try and error, boleh mati wink.gif

#14 stanum

    Korporal

  • Ahli
  • 92 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 27 June 2009 - 09:38 PM

Aku pulak tak pandai berenang. Masa kecik tak duduk dekat kampung, tapi duk dekat taman perumahan, generasi alaf baru.. keh keh keh..

Tapi kalau pergi laut aku boleh baring sambil terapung. Memula takut nak buat sebab baringkan, kan tenggelam dalam laut, naya je. Tapi kawan2 ada masa tu, so cuba buat dan menjadi. Cuma berenang ni tak sampai lagi. Entah bila nak pandai berenang ni, nak cari tempat berenang bukan senang.

#15 libragirl

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 3 posts
  • Gender:Female
  • Location:Shah Alam
  • Kepakaran:Teknikal
  • Freelance:Tidak

Posted 28 June 2009 - 03:22 AM

Kalau nak belajar berenang, boleh try ambik kelas kat kolam UiTM Shah Alam (olympic sized pool). Tak silap, RM150 utk 10x kelas. Kolam tu pun dibukak tiap2 hari. Utk orang awam, just bayar RM2 utk 2 jam sekali masuk. Lagipun situ tak campur lelaki perempuan mcm kebanyakan tempat.

Berenang ni saya belajar sendiri je. Tengok2 orang berenang lepas tu try. Mula2 kena gelakkan dek orang gak tapi buat bodoh je la. Lama2 ok, ada improvement biggrin.gif

#16 fatah

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kota Damansara
  • Kepakaran:Information Security, Networking, Embedded, Software Engineer
  • Freelance:Ya

Posted 28 June 2009 - 12:38 PM

Owh, ye ke. Siapa tenaga pengajar di swimming pool UiTM Shah Alam? Si Sam mengajar lagi ke di sana ?

Wallahualam.

#17 Jagermeist

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 201 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 11 July 2009 - 08:34 PM


Join this, social networking for swimmers.


http://www.swim.com/

Ada database of most swimming pools all around the world, and also here in Malaysia.

Swimming is important, in fact, one of the basic skills, probably a sunnah too.
Kalau boleh, ajar anak kita berenang dari kecik. As they grow up, boleh suruh belajar Lifeguard skills etc.

Masa ujian renang ROTU TLDM, ada sikit2 dalam movie 'The Guardian' movie pasal US CoastGuard.
Cara Navy ajar sailor/officer berenang, berdiri at the deep-end of the pool, disepak je masuk pool.
Berenang apa cara pun, kalau dah nak lemas, ada satu macam besi bercangkuk, dicangkuk kat tengkuk pelatih nak tarik balik atas.



#18 dolphin

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 594 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:tgk, baca dan garu kepala
  • Freelance:Ya

Posted 11 July 2009 - 10:54 PM

QUOTE (jagermeist3r@gmail.com @ Jul 11 2009, 08:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Join this, social networking for swimmers.


http://www.swim.com/

Ada database of most swimming pools all around the world, and also here in Malaysia.

Swimming is important, in fact, one of the basic skills, probably a sunnah too.
Kalau boleh, ajar anak kita berenang dari kecik. As they grow up, boleh suruh belajar Lifeguard skills etc.

Masa ujian renang ROTU TLDM, ada sikit2 dalam movie 'The Guardian' movie pasal US CoastGuard.
Cara Navy ajar sailor/officer berenang, berdiri at the deep-end of the pool, disepak je masuk pool.
Berenang apa cara pun, kalau dah nak lemas, ada satu macam besi bercangkuk, dicangkuk kat tengkuk pelatih nak tarik balik atas.


wow,
ganasnya PTI TLDM ni.
main sepak2 je.
takde kelas teori dulu ke sebelum masuk pool ?

cool.gif

#19 Jagermeist

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 201 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 12 July 2009 - 12:33 AM

QUOTE (dolphin @ Jul 11 2009, 10:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow,
ganasnya PTI TLDM ni.
main sepak2 je.
takde kelas teori dulu ke sebelum masuk pool ?

cool.gif


Takde teori, PTI (Physical Training Instructor) Navy ni mcm crack-head sorang2.
Kalau reserve pun kena sepak, aku x dpt bayangkan regular punya kena mcm mana.
Kalau ladies yg takmo swim, alasan paling mudah - Flag Bravo a.k.a Period.


Teori belajar lepas budak2 ni belajar lemas.
Tapi, yg aku tau, sekarang ni, PTI dah 'mellow' sikit, x mcm old school PTI.

Dekat Wangsa Maju, sedang dibina sports complex baru, siap dengan gym, futsall court and swimming pool.
X payah nak join kelab XKX Melawati or nak kena pegi UIA Gombak nak pakai olympic pool.
So, tunggu.....!!!!

#20 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 12 July 2009 - 08:32 PM

YDP Rizal,

Takde hal, aku dulu reti berenang pun time umur dah dalam 23-24...kira ketinggalan keretapi gak laa. Time sekolah dulu kalau gi outing memang tengok je laa member kalo diorang berenang, sampai pernah kutuk kaw2 time gi camping kat area tepi laut laugh.gif

Reti berenang pun sebab nak sangat join member amik PADI Open Water. Time tu member cakap kalau tak reti swim takleh dive, huhu so sebab percaya dan didorong dengan semangat nak amik lesen PADI tu, so gi laa belajar dgn dia. Sebelum tu ada belajar gak dgn member (both swimming instructors), tapi tak jalan. Tapi lepas member tu ajar (he's an engineer, not swimming instructor!! haha), terus boleh floating sket time kicking dalam masa 45 minit lepas dia ajar.

Betitik tolak dari tu, tetiap ari turun pool without fail. Dengan kickboard kat tangan, sampai kepit kat kelengkang, sume aku go thru. Dari berenang kat tepi2 je sbb risau tgk dalam 2 meter, sampai main terjun2 kat pool 18 kaki. Dari swim setengah olympic size pool rasa setengah mati, sampai la boleh swim sampai over 100 laps (amik long distance swimming certification under IFSTA, UK), sampai la participate dalam Triathlon sekitar tahun 2004-2006 dan Open-Sea swimming Swim4Fun kat Pulau Tioman dan few other venues. Then amik exam plak utk Bronze Medal (lifesaving) dan setahun kemudian amik ILS (International Life Saving).

Member yang kenal dari kecik ramai yang tak percaya bila ada member cakap aku join Triathlon. Diorang kata "Hahahaha...Triathlon? Berenang pun dia tak reti!! Macam laa aku tak kenal dia!!"...hahaha.

Apa yang aku nak share kat sini ialah, semangkuk2 aku tak reti berenang pun boleh, apa lagi bro Rizal kita. Kalo segan, gi pool time orang tak ramai (less crowd). Dah reti nanti, takde nya nak pedulik ramai orang ke tak. Insya-Allah semua orang boleh berenang. Tapi based on pengalaman aku, untuk pandai berenang, bukan belajar teknik mcmana nak berenang, tetapi mcmana utk develop water confident. Tanpa water confident, ajar la mcmana pun, mmg payah.

#21 kukun

    Sarjan Mejar

  • Ahli
  • 290 posts
  • Gender:Male
  • Location:nun jauh di sana
  • Interests:cabut button G kat laptop...<br />cabut stiker lawa kat hardware computer...mcm SUN,HP,MIMOS,CISCO....hehehe
  • Kepakaran:cabut button G kat laptop...
  • Freelance:Tidak

Posted 13 July 2009 - 11:38 AM

QUOTE (mEoWsMArt^ @ Jul 12 2009, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. Tanpa water confident, ajar la mcmana pun, mmg payah.


betul tu...ini elemen paling penting.

#22 nunjimmimya

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 565 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:macam˛ ada
    macam˛ boleh
  • Kepakaran:ngadap PC
  • Freelance:Ya

Posted 14 July 2009 - 03:15 AM

bro rizal..

sedikit perkongsian ilmu..
- mahirkan bubling (tarik nafas dengan mulut di permukaan, hembus dengan hidung di dalam air)
- pastikan keselesaan bubling sama seperti bernafas di darat smile.gif

bila dah cekap bubling
- carilah di mana-mana animasi pergerakan katak
- buat step dan cuba di tempat cetek

sedikit perkongsian teori dan penggunaan imaginasi insya-allah berjaya membolehkan bro tidak malu untuk berendam di kompleks renang bersama pengguna yang lain wink.gif

kalau dah terer nanti balik sini bolehlah mintak tunjuk ajar dari kawan-kawan
sanggupkah bro nak tunggu balik .my untuk berkongsi ilmu dengan kawan-kawan (baca: meow) tongue.gif

p/s : tak pandai tapi seronok nak berkongsi ilmu biggrin.gif


#23 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 14 July 2009 - 08:55 AM

QUOTE (nunjimmimya @ Jul 14 2009, 03:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
- mahirkan bubling (tarik nafas dengan mulut di permukaan, hembus dengan hidung di dalam air)
- pastikan keselesaan bubling sama seperti bernafas di darat smile.gif

Hari tu kat UIA,nunjimmimya duk ajar aku teknik bubling dgn betul.Thanks btw.

Selepas dianugerahkan ijazah bubling oleh sifu nunjimmimya, yg aku dpt simpulkan, teknik ni salah satu cara untuk develop confident dlm air.

nunjimmimya, bila next session?please arrange.hehe laugh.gif

#24 CrashNburN

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bdr Sri Damansara
  • Kepakaran:structural, BS 8110, BS 5950, UBBL.
  • Freelance:Tidak

Posted 14 July 2009 - 03:11 PM

QUOTE (nixk @ Jul 14 2009, 08:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hari tu kat UIA,nunjimmimya duk ajar aku teknik bubling dgn betul.Thanks btw.

Selepas dianugerahkan ijazah bubling oleh sifu nunjimmimya, yg aku dpt simpulkan, teknik ni salah satu cara untuk develop confident dlm air.

nunjimmimya, bila next session?please arrange.hehe laugh.gif


Tahniah nixk... hehe.. lepas nie belajar teknik kaki yang betul, tapak kaki jangan dikelepet pulak masa kick ye.. tongue.gif

#25 Aiza

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 717 posts
  • Gender:Female
  • Location:Old Klang Road,KL
  • Interests:Surfing
  • Kepakaran:Provision CE & PE guna DOARDO
  • Freelance:Tidak

Posted 23 December 2009 - 01:28 PM

Semalam aku terpaksa import kawan aku dari VADS utk belajar berenang..
serius mmg aku x pandai berenag...bubling ke apa mmg aku tak pandai
smlm lesson pertama aku belajar ialah bubbling
hahahha...tapi aku panic....
kwn aku soh sedut napas pastu hembus melalui hidung dalam air
tapi aku hembus ikut mulut le pulak...
ptg ni nak try lagikkkkkkkkkk

adoi ai...bila lah nak pandai....

#26 kerabat

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 531 posts
  • Gender:Male
  • Location:asal: ganu ; sekarang : KL
  • Freelance:Tidak

Posted 23 December 2009 - 10:32 PM

area paka/kerteh ni takde geng ?
kalau ada port boleh layan .. nak jugak belajar sama ..
:)

#27 nunjimmimya

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 565 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:macam˛ ada
    macam˛ boleh
  • Kepakaran:ngadap PC
  • Freelance:Ya

Posted 24 December 2009 - 01:47 PM

aiza..
kolam mana..
nak join aci..??

hehe

#28 Jagermeist

    Sarjan Mejar

  • Ahli Professional
  • 201 posts
  • Freelance:Tidak

Posted 25 December 2009 - 12:36 PM

Belajar berenang ni sunnah Rasulallah SAW, macam belajar tunggang kuda,bermain pedang, memanah etc.

Belajar berenang ni, kena belajar bila kita x memerlukannya, sebab bila kita amat2 perlukannya, kita dah tau macam mana nak berenang.

Kalau kanak2, seawal 2-3 tahun dah sepatutnya diajar 'water familiarization'. Aku tengok anak2 orang cina, kecik2 lagi dah dihantar belajar berenang.

Skill ni, amat kritikal, terutamanya pada kaum lelaki, yang dah jadi bapak. Mana la tau kita bawak keluarga pegi berkelah kat tepi pantai, sungai ke...

and ada kecemasan, kita pulak x reti berenang. Bukan skill main2 punya.

#29 Aiza

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 717 posts
  • Gender:Female
  • Location:Old Klang Road,KL
  • Interests:Surfing
  • Kepakaran:Provision CE & PE guna DOARDO
  • Freelance:Tidak

Posted 28 December 2009 - 01:52 PM

View Postnunjimmimya, on 24 December 2009 - 01:47 PM, said:

aiza..
kolam mana..
nak join aci..??

hehe

kolam kat umah aku....
ko bawak wife ko skali..kalu nak join
kalau ko ada aku berkelah jek lah kat tepi pool tu

#30 nunjimmimya

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 565 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:macam˛ ada
    macam˛ boleh
  • Kepakaran:ngadap PC
  • Freelance:Ya

Posted 29 December 2009 - 01:30 PM

menarik..

nanti la gua PM lu kalau nak main kolam ;)

#31 LadyLuk

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 0 posts
  • Kepakaran:Programming
  • Freelance:Ya

Posted 29 January 2010 - 10:35 AM

View Postnunjimmimya, on 29 December 2009 - 01:30 PM, said:

menarik..

nanti la gua PM lu kalau nak main kolam Posted Image


#32 serv^down

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Batu Caves
  • Interests:Facebook
  • Kepakaran:Infomation Technology
  • Freelance:Ya

Posted 16 March 2010 - 06:07 PM

aku pun skang nih baru start nak belajar berenang hehe.. ala layan kat area ngan umah aku je taman rimba templer..





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users