Jump to content


[wts] Jualan Walkie Talkie Motorola Pada Harga Murah.. Power Tu Bro..! ~~


17 replies to this topic

#1 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 02 July 2009 - 01:06 AM

SELAMAT DATANG

Saya menjual WALKIE TALKIE ataupun 2 WAY RADIO yang simple functionality pada harga yang rendah. Sekiranya ada di antara produk walkie talkie ini menarik minat anda maka jangan segan silu untuk menghubungi saya. Cepat cepat sebelum terlambat..!!



PERHATIAN

Semua WALKIE TALKIE ataupun 2 WAY RADIO yang dijual merupakan produk simple yang amat sesuai untuk mereka yang berikut :

1. Geng konvoi motor & kereta
2. Kaki ekspedisi marlboro adventure team
3. Bebudak jungle tracking, panjat bukit & panjat gunung
4. AJK keselamatan kampung, taman perumahan & bandar
5. Training instructor, supervisor project & event management
6. Penarik kereta, longkai & tow truckers
7. Ahlong, tonto & sewaktu dengannya
8. Couple kat kolej pun boleh gak

Semoga anda berpuas hati. Selamat membeli.. :gun_bandana:

Sila layari ||| KLIK DI SINI ||| atau hubungi saya seperti di bawah.

Terima kasih.

SHAH
0133001647
walkietalkie.malaysia@gmail.com
||| walkie talkie malaysia |||

p/s: kalau nak yang lain sila bagitau brand & model yer..

#2 mykus

    Staf Sarjan

  • Ahli
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor Bahru
  • Kepakaran:PHP, HTML, LINUX
  • Freelance:Ya

Posted 05 July 2009 - 05:50 PM

berapa harga walkie talkie ni?

#3 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 06 July 2009 - 12:55 PM

QUOTE (mykus @ Jul 5 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
berapa harga walkie talkie ni?

harga serendah RM280 exclude delivery..
max range under optimal condition 14 batu..
original set by motorola..

package > 2x radio +2x belt clip +2x recharge battery +charger +user manual

cool.gif cool.gif cool.gif

#4 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 14 July 2009 - 01:07 PM

STOCK UPDATE AS PER 14/07/09



MOTOROLA SX600R
CODE : M01
QTY : 1 SET



MOTOROLA EM1000
CODE : M02
QTY : 1 SET



MOTOROLA EM1000R
CODE : M03
QTY : 2 SET

Untuk maklumat terbaru, sila layari ||| KLIK DI SINI ||| atau hubungi saya seperti di bawah. biggrin.gif

Terima kasih.

SHAH
0133001647

#5 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 15 July 2009 - 08:49 AM

STOCK UPDATE AS PER 15/07/09



MOTOROLA SX600R
CODE : M01
QTY : 1 SET



MOTOROLA EM1000
CODE : M02
QTY : 1 SET



MOTOROLA EM1000R
CODE : M03
QTY : 1 SET



MOTOROLA MR350R
CODE : M04
QTY : >> SOLD OUT <<



MOTOROLA T9650
CODE : M05
QTY : >> SOLD OUT <<

Untuk maklumat terbaru, sila layari ||| KLIK DI SINI ||| atau hubungi saya seperti di bawah. biggrin.gif

Terima kasih.

SHAH
0133001647

#6 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 21 July 2009 - 08:44 AM

STOCK UPDATE AS PER 21/07/09



MOTOROLA SX600R
CODE : M01
QTY : 1 SET



MOTOROLA EM1000
CODE : M02
QTY : >> SOLD OUT <<



MOTOROLA EM1000R
CODE : M03
QTY : 1 SET



MOTOROLA MR350R
CODE : M04
QTY : >> SOLD OUT <<



MOTOROLA T9650
CODE : M05
QTY : 1 SET

Untuk maklumat terbaru, sila layari ||| KLIK DI SINI ||| atau hubungi saya seperti di bawah. biggrin.gif

Terima kasih.

SHAH
0133001647

#7 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 30 July 2009 - 03:16 PM

selamat petang..!!

x sangka plak sambutan hangat drpd kawan2 sekalian..
sampai kehabisan stok aje aku ni..
apa2 pun terima kasih bbyk diucapkan kepada para pembeli & mereka yg berminat..

aku dah update stok; bawa masuk brand baru (midland) & two new models for motorola (dah ada org booked pun)..
hopefully ada extra option utk sesiapa yg nak walkie harga lg murah or spec xtra.. biggrin.gif

STOCK UPDATE AS PER 01/08/09



MIDLAND LXT330PV3
CODE : M01
QTY : 2 SET



MOTOROLA SX600R
CODE : M02
QTY : 5 SET



MOTOROLA EM1000
CODE : M03
QTY : 1 SET



MOTOROLA EM1000R
CODE : M04
QTY : >>SOLD OUT<<



MOTOROLA MJ270R
CODE : M05
QTY : >>SOLD OUT<<



MOTOROLA MR350R
CODE : M06
QTY : >>SOLD OUT<<



MOTOROLA T9550XLRCAMO
CODE : M07
QTY : >>SOLD OUT<<

For more info sila layari ||| KLIK DI SINI ||| atau hubungi saya seperti di bawah.

Terima kasih.

SHAH
0133001647

#8 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 31 July 2009 - 12:30 PM

salam bro shah,

soalan...

aku dulu biasa beli (bukan dari bro lah) walkie-talkie yg jenis set2 cengginih...Motorola Talkabout T5920 tu...ada berlambak dekat sepuluh unit (bukan beli sekali lump-sum)...tapi dari sepuluh tu, buleh kata 7-8 pakai tak sampai sebulan pun, dah 'kong' dah bateri...penat 'claim' tukar bateri kat kedai2 aku dok beli tu (tak semua set tu dibeli dari kedai yang sama, jes in kes na identify either stok kedai tu yg bermasalah)...

so, in the end, aku dah tak percaya pada jenis set-set nih...sbb as gomen servant, penat sket ah na jastifai beli even seunit GP328 yg mencecah K tuh...kegunaan:yes, fer outdoor recreational activities / event management...

so, apa possible reason, dan beza set2 bro ni eh ?

tq.

#9 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 31 July 2009 - 01:29 PM

QUOTE (kopytiam @ Jul 31 2009, 12:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
salam bro shah,

soalan...

aku dulu biasa beli (bukan dari bro lah) walkie-talkie yg jenis set2 cengginih...Motorola Talkabout T5920 tu...ada berlambak dekat sepuluh unit (bukan beli sekali lump-sum)...tapi dari sepuluh tu, buleh kata 7-8 pakai tak sampai sebulan pun, dah 'kong' dah bateri...penat 'claim' tukar bateri kat kedai2 aku dok beli tu (tak semua set tu dibeli dari kedai yang sama, jes in kes na identify either stok kedai tu yg bermasalah)...

so, in the end, aku dah tak percaya pada jenis set-set nih...sbb as gomen servant, penat sket ah na jastifai beli even seunit GP328 yg mencecah K tuh...kegunaan:yes, fer outdoor recreational activities / event management...

so, apa possible reason, dan beza set2 bro ni eh ?

tq.

salam bro.. biggrin.gif

xde apa yg beza. sama je dgn model Motorola yg lain. dr segi batt tu mmg ada review yg kata battery ada prob for certain model esp T5XXX plus lambakan imitation dlm pasaran. so x taulah 'model' mana yg bro dah terbeli takut ada seller yg mix up..

kadang2 ada gak kesilapan dlm masa 1st time charge & causing battery damage. contoh paling senang sepatutnya patut kena caj 14-16 jam tp sbb nak pakai cepat so charge x sampai 10 jam je (selalu berlaku). satu lg sbb adaptor; since M model mmg utk US/CAN so adaptor ori mmg x sama. then penjual akan bg adaptor local tp spec x compatible dgn yg sepatutnya. cust bila charge battery pun kong.. so meleret laa kena tukar je memanjang..

kalu kita google ada banyak model M yg kuar. so apa yg aku jual ni pun just recomendation & advice drpd kawan2 yg pernah guna. input aku masa wat market study dulu pun as per their advice & select btol2 mana yg patut jual & mana yang jangan jual (wpun murah). so ni laa hasilnya aka among M model yg terbaik drpd M model yg available kt luar sana..

ok aku pun nak pi solat jumaat dulu. ada apa2 roger je k. setiap pertanyaan akan dilayan dgn baik & secara intelektual.. cool.gif amin..!!

#10 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 31 July 2009 - 03:33 PM

QUOTE
kadang2 ada gak kesilapan dlm masa 1st time charge & causing battery damage. contoh paling senang sepatutnya patut kena caj 14-16 jam tp sbb nak pakai cepat so charge x sampai 10 jam je (selalu berlaku)


kalau overdo pun tader efek kan ?...sbb biasanya memang satu hari terus aku tinggal untuk festaim caj tuh... tongue.gif ...pastu biasa kalo tak pakai, dok kat ofis, memang letak kat carjer tu jer ON sepanjang masa...

QUOTE
lambakan imitation dlm pasaran.


apa pun, aku saspek, mungkin ni punca nya kot...sbb mmg aku takde lar amek dari direct Motorola punya distributor/reseller...

ok thanks fer da clearin it out...kalo ada bajet' nanti aku roger... smile.gif

#11 nixk

    Kapten

  • Ahli
  • 1,530 posts
  • Gender:Male
  • Location:belakang anda
  • Interests:p&c
  • Kepakaran:Bermadah helah dalam puisi cinta luka
  • Freelance:Tidak

Posted 31 July 2009 - 03:42 PM

QUOTE (kopytiam @ Jul 31 2009, 03:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kalau overdo pun tader efek kan ?...sbb biasanya memang satu hari terus aku tinggal untuk festaim caj tuh... tongue.gif ...pastu biasa kalo tak pakai, dok kat ofis, memang letak kat carjer tu jer ON sepanjang masa...



apa pun, aku saspek, mungkin ni punca nya kot...sbb mmg aku takde lar amek dari direct Motorola punya distributor/reseller...

ok thanks fer da clearin it out...kalo ada bajet' nanti aku roger... smile.gif

kopy, ko guna walkie talkie ni time main CS ke or paintball?

#12 kopytiam

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 878 posts
  • Location:Simpang Tiga KL

Posted 31 July 2009 - 04:53 PM

QUOTE
kopy, ko guna walkie talkie ni time main CS ke or paintball?


lol... laugh.gif ...demmm...ko ingat tu je ker menda aku wat kat kolej ni...CS ? jerit2 ja dlm lab tu...PB, kalo nak men masuk utan je lar kot pakei, takat speedball tu, jerit2 jugak jer... laugh.gif

biasa ah...orang sukan...bawak budak panjat/turun bukit, pertandingan itu ini, karnival2 sukan antara kolej lah, extreme games, kayak...macam2 adaaaaa... tongue.gif

p/s:tensen nyer pasal aku da siap mintak bajet 2010 beli stok GP328 tu... tongue.gif ...jes na konfem ja ngan bro shah ni, jenih set2 nih ok ka tak sbb pengalaman pahit dulu... wink.gif

#13 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 03 August 2009 - 07:31 AM

QUOTE (kopytiam @ Jul 31 2009, 04:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lol... laugh.gif ...demmm...ko ingat tu je ker menda aku wat kat kolej ni...CS ? jerit2 ja dlm lab tu...PB, kalo nak men masuk utan je lar kot pakei, takat speedball tu, jerit2 jugak jer... laugh.gif

biasa ah...orang sukan...bawak budak panjat/turun bukit, pertandingan itu ini, karnival2 sukan antara kolej lah, extreme games, kayak...macam2 adaaaaa... tongue.gif

p/s:tensen nyer pasal aku da siap mintak bajet 2010 beli stok GP328 tu... tongue.gif ...jes na konfem ja ngan bro shah ni, jenih set2 nih ok ka tak sbb pengalaman pahit dulu... wink.gif


GP328 tu ok jer aku rasa. kat tempat kerja aku ni banyak pakai model GP328 or GP328Plus. Tp yg aku beli semua GP328Plus sbb kecik sket & ringan berbanding GP328.

#14 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 04 August 2009 - 06:58 PM

mmg ramai org puji GP set..
aku dengar banyak good comment dr sape yg dah pakai..
cuma skrang x mampu nak bawak masuk lg..
tgk la later mana tau..
up for now aku maintain dgn model2 ni dulu..
future kalu aku dah bawa masuk..
aku kasi tau korang.. cool.gif

#15 shah123

    Kadet

  • Ahli
  • 0 posts
  • Kepakaran:AutoCAD
  • Freelance:Tidak

Posted 21 August 2009 - 08:33 AM

saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua umat islam tak kira di mana jua anda berada..

nak beli walkie talkie? biggrin.gif

meh klik kat sini ||| walkie talkie |||

shah
0133001647





#16 idealmy

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuantan, Pahang
  • Kepakaran:Building Security System (Card Access System, IP Based Surveillance System)
  • Freelance:Ya

Posted 21 August 2009 - 03:11 PM

QUOTE (shah123 @ Aug 21 2009, 08:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua umat islam tak kira di mana jua anda berada..

nak beli walkie talkie? biggrin.gif

meh klik kat sini ||| walkie talkie |||

shah
0133001647





shah, lupe nak tanya, btol ke set yg ko jual nie bley reach lebih dari 10km signal dia? Sbb GP328plus yg aku beli tu pon baru 5 KM Radius. itu pon bila ada blocking sket dah putus-putus signal.


Nak tanya skali kat sapa-sapa yang tau, katakan aku ada beberapa unit GP328plus, jarak maksima dia skarang nie 5 KM. Ada orang bgtau yang boleh pasang repeater tapi memerlukan lesen. Nak tanya pasal lesen tu la, ape lesen yang diperlukan ek untuk pasang repeater tu? adakah dia per organisation or per head?

#17 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 23 August 2009 - 10:58 PM

QUOTE (idealmy @ Aug 21 2009, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
shah, lupe nak tanya, btol ke set yg ko jual nie bley reach lebih dari 10km signal dia? Sbb GP328plus yg aku beli tu pon baru 5 KM Radius. itu pon bila ada blocking sket dah putus-putus signal.


Nak tanya skali kat sapa-sapa yang tau, katakan aku ada beberapa unit GP328plus, jarak maksima dia skarang nie 5 KM. Ada orang bgtau yang boleh pasang repeater tapi memerlukan lesen. Nak tanya pasal lesen tu la, ape lesen yang diperlukan ek untuk pasang repeater tu? adakah dia per organisation or per head?


Commercial Radio license, check dgn MCMC

#18 dolphin

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 594 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Kepakaran:tgk, baca dan garu kepala
  • Freelance:Ya

Posted 24 August 2009 - 09:27 AM

QUOTE (mEoWsMArt^ @ Aug 23 2009, 10:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Commercial Radio license, check dgn MCMC


repeater ? 9M4 ?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users