Jump to content


Kursus Asas Fiber Optics 1 Hari - Rm100 Promosi Julai 2010


4 replies to this topic

#1 fihir

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 31 posts
  • Kepakaran:fiber optik
  • Freelance:Ya

Posted 01 July 2010 - 08:24 AM

PROMOSI Bulan Julai 2010


KELAS ASAS FIBER OPTICS 1H (PENGENALAN)

Tarikh : Sabtu 3hb Julai 2010
Masa : 10.30 am -5.30 pm
Lokasi : Desa Melawati, Kuala Lumpur
Yuran : RM 100 (seorang)
Jumlah Pelajar : 18 orang sahaja
Cuma minuman ringan akan dihidangkan.


Jika anda ingin Kelas ASAS ini diadakan selain dari Kuala Lumpur harga boleh dirunding.


* tiada praktikal -- cuma asas sahaja **

KURSUS AKAN DIJALANKAN DALAM DWI BAHASA IAITU BAHASA MALAYSIA & ENGLISH

Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin menceburi dalam bidang fiber optik terutamanya mereka yang ingin mengetahui mengenai fiber optics tetapi tidak terlalu details atau teknikal.

Kursus 1Hari ini lebih menekankan pada aspek bagaimana fiber optik berfungsi serta komponen-komponen aksesori yang terlibat dan anda akan ditunjukkan komponen-komponen fiber optik yang sebenar.

Anda akan diajar :-
1. teori mengenai bagaimana fiber optik berfungsi secara ringkas
2. pemasangan (installation) - atas tiang, dalam bangunan, bawah tanah & secara tanam terus
3. penyambungan (splicing) - fusion splicing dan mechanical splicing
4. mengujilari (testing & commissioning) - formula yang harus anda tahu semasa membuat testing dan sebelum membuat pembayaran pada pihak kontraktor
5. penyelenggaraan fiber optik (maintenance) - cara mudah penyelenggaraan sebelum membuat keputusan menarik kabel baru

Untuk maklumat lanjut sila email ke fiberbaya@gmail.com atau hubungi saya di talian 017 500 3384

Untuk lain-lain kursus fiber optics sila layari FIBER OPTICS

#2 farouqmi

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 4 posts
  • Kepakaran:belum ada
  • Freelance:Ya

Posted 17 July 2010 - 02:10 PM

slm bro fihir..

ada pertanyaan.. brp harga cable single mode duplex SC/PC - SC/PC 3meter ye.. maaf klu terkeluar tajuk..


View Postfihir, on 01 July 2010 - 08:24 AM, said:

PROMOSI Bulan Julai 2010


KELAS ASAS FIBER OPTICS 1H (PENGENALAN)

Tarikh : Sabtu 3hb Julai 2010
Masa : 10.30 am -5.30 pm
Lokasi : Desa Melawati, Kuala Lumpur
Yuran : RM 100 (seorang)
Jumlah Pelajar : 18 orang sahaja
Cuma minuman ringan akan dihidangkan.


Jika anda ingin Kelas ASAS ini diadakan selain dari Kuala Lumpur harga boleh dirunding.


* tiada praktikal -- cuma asas sahaja **

KURSUS AKAN DIJALANKAN DALAM DWI BAHASA IAITU BAHASA MALAYSIA & ENGLISH

Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin menceburi dalam bidang fiber optik terutamanya mereka yang ingin mengetahui mengenai fiber optics tetapi tidak terlalu details atau teknikal.

Kursus 1Hari ini lebih menekankan pada aspek bagaimana fiber optik berfungsi serta komponen-komponen aksesori yang terlibat dan anda akan ditunjukkan komponen-komponen fiber optik yang sebenar.

Anda akan diajar :-
1. teori mengenai bagaimana fiber optik berfungsi secara ringkas
2. pemasangan (installation) - atas tiang, dalam bangunan, bawah tanah & secara tanam terus
3. penyambungan (splicing) - fusion splicing dan mechanical splicing
4. mengujilari (testing & commissioning) - formula yang harus anda tahu semasa membuat testing dan sebelum membuat pembayaran pada pihak kontraktor
5. penyelenggaraan fiber optik (maintenance) - cara mudah penyelenggaraan sebelum membuat keputusan menarik kabel baru

Untuk maklumat lanjut sila email ke fiberbaya@gmail.com atau hubungi saya di talian 017 500 3384

Untuk lain-lain kursus fiber optics sila layari FIBER OPTICS


#3 Luis Ng

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 14 posts
  • Kepakaran:Network, Firewall
  • Freelance:Ya

Posted 18 July 2010 - 11:38 AM

View Postfarouqmi, on 17 July 2010 - 02:10 PM, said:

slm bro fihir..

ada pertanyaan.. brp harga cable single mode duplex SC/PC - SC/PC 3meter ye.. maaf klu terkeluar tajuk..





Hi Fibre SC to SC single mode duplex fibre cable kah? Harganya RM 120 satu. Berapa kamu hendak? Harga boleh lagi dirunding....

#4 farouqmi

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 4 posts
  • Kepakaran:belum ada
  • Freelance:Ya

Posted 18 July 2010 - 01:06 PM

View PostLuis Ng, on 18 July 2010 - 11:38 AM, said:

Hi Fibre SC to SC single mode duplex fibre cable kah? Harganya RM 120 satu. Berapa kamu hendak? Harga boleh lagi dirunding....


hai Luis,

tima kasih sbb bgtau harga. minta tlg hantarkan quotation kat emel saya bole? farouqmi at gmail dot com.

minta tlg attach kan gambar cable yg u nak jual tu bole x. sbb sy tak brp tau nak explain kat bos klu dia tanya lebih2. klu ada gambar bole sy tunjuk gambar je.

thanx again.

#5 fihir

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 31 posts
  • Kepakaran:fiber optik
  • Freelance:Ya

Posted 22 July 2010 - 08:39 AM

View Postfarouqmi, on 18 July 2010 - 01:06 PM, said:

hai Luis,

tima kasih sbb bgtau harga. minta tlg hantarkan quotation kat emel saya bole? farouqmi at gmail dot com.

minta tlg attach kan gambar cable yg u nak jual tu bole x. sbb sy tak brp tau nak explain kat bos klu dia tanya lebih2. klu ada gambar bole sy tunjuk gambar je.

thanx again.

cable single mode duplex SC/PC - SC/PC 3meter ye.. ? Murah je... bergantung pada kuantiti... saya boleh beri RM40 .. email saya di fiberbaya@gmail.com untuk maklumat lanjut.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users