Jump to content


- - - - -

Macam Mana Nak Kenal Pasti Window Yang Original Atau Pirate

Window XP & 7

1 reply to this topic

#1 clorock

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:kedah
  • Kepakaran:kepakaran mengguna
  • Freelance:Tidak

Posted 21 February 2012 - 09:37 AM

Salam.. nak bertanya pada semua, macammana cara paling mudah nak kenal pasti window yang original atau pirate selain tengok sticker yang ditampal kt PC or Laptop.. kalau tengok kat system properties window 7 biasanya ada tulih activate, kira ori la kan? XP punya detail mmg kurang info dia.. Saya dapat tugasan nak kenalpasti benda ni utk 200pc huhu..

#2 clorock

    Kadet

  • Ahli Biasa
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:kedah
  • Kepakaran:kepakaran mengguna
  • Freelance:Tidak

Posted 21 February 2012 - 11:42 AM

mmg susah nak recognize.. baru jumpa, untuk xp pergi kat run, taip < oobe/msoobe /a >, kalau pop up widow already activate means thta ini window pirate sbb kalo yang ori akan kluar TQ for choosing xp ( betol ke x sbb x jumpa pc yg guna xp ori g utk test)

kalau win 7. pergi kat run taip < slui > . dia akan maklum windows da activate. kalo pirate dia akan mintak utk activate, mcm ni la yag test td dpt output.. lani nak cari cara detect office pirate plak huhu





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users