Jump to content


NOTEBOOK/LAPTOP BRANDED 2nd HAND MURAH


77 replies to this topic

#1 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 22 December 2002 - 06:27 PM

A'kum kengkawan semua ... ahaks

Ermmmm ... sempena akhir taun + awal taun nih kawe nak offer ler kat demo-demo semua ..... offernyer senang ajer ahaks ...
" NOTEBOOK / LAPTOP BRANDED 2nd HAND "

Harga seunit dari RM 1,500 - RM 3,000

Spect minimum standard : Intel Pentium II/III/Celeron, 64MB ~ 128MB Memory, 5.0GB ~ 10GB Hard Disk, Floppy Drive, 24x CD-Rom, Modem, LAN, Screen 12.1" ~ 13.1" TFT, Original Bag and AC Adapter

Usia tidak melebihi 2 tahun

All in good condition [ kawe tested dahulu terutamanya HDD mesti takder bad sector and TFT Screen ] .... kalau ada pon faultynya hanyalah minimum scraches [ biasak ler dah brg 2nd hand ] tapi majoritinya look like new lagi ....

Kalau ader member yang minat nak tau pasal model / stock terkini ... just email me or sms ajer ... kawe akan reply a.s.a.p

Penghantaran : Courier or By Hand [ kos tambahan dlm RM 30 ajer ]

Okeys ... c u soon

SLAMAT HARI RAYA & SLAMAT TAUN BARU & SLAMAT KRISMAS DAY & SLAMAT RAYA CINA ... ahaks .. SLAMAT ITTUTOR

noyens@hotmail.com
019-5408810

#2 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 23 December 2002 - 06:36 AM

Ni kawe ada list terkini ... cepat sebelum terlambat....

Compaq Armada 110
PIII-850, 128MB ram, 20GB HDD, 14.1 TFT, 24x CD,Floppy, 56K, 10/100 LAN RM 2750

Twinhead Efio A5010
PIII-800, 128MB ram, 20GB HDD, 14.1 TFT, 24X CD ,Floppy, 56K,10/100 LAN RM 2650

IBM 600
PII-300, 128MB ram, 5GB HDD, 13.3 TFT, 24x CD, Floppy,56K RM 1700

Compaq Presario 1200
PIII-850,128MB ram, 20GB HDD, 13.3 TFT, 24X CD, Floppy, 56K RM 2750

Compaq Presario 1200
Celeron 566, 96 MB ram, 5 GB HDD, 12.1 DSTN, 24X CD, Floppy,56K RM 1500

Twinhead Slimnote VX
PII-333, 64 MB ram, 5 GB HDD, 12.1 TFT, 24X CD, Floppy, 56K [Battery out] RM 1600

IBM TP 675
Pentium 150, 56 MB ram, 800MB HDD, 10” TFT, Floppy, no CD, [Battery out] RM 900

Digitek
Pentium 233-MMX, 96 MB ram, 3.2 GB HDD, 12.1 TFT, 24X CD, Floppy [battery weak] RM 1200

HP omnibook 4150
PIII-500, 128MB ram, 10GB HDD, 14.1TFT, 8X DVD, Floppy, 56K RM 2600
[ 1 year warranty by HP ]

Asus A1000
PIII-800, 128MB ram,10 GB HDD, 13.3 TFT, CDRW, Floppy, 56K, 10/100 LAN RM 2900

Dell Latitude C600
PIII-750,256MB ram, 10 GB HDD, 14.1 TFT, 24x CD, Floppy, 56K,10/100 LAN RM 2900

Asus L2400
PIV-1.6G, 256MB ram, 20GB HDD, 14.1 TFT, 24X CD, Floppy, 56K, 10/100 LAN RM 3600
[ 1 year warranty by Asus ]

Compaq Presario 700AP
AMD DUROn 950 MHZ, 128MB ram,20GB HDD, 14.1 TFT, 56K, 24x CD, Floppy RM 2500
[ 5 months warranty by Compaq ]

IBM 570
PIII-450, 128MB ram,6GB HDD, 12.1TFT, 56K, Floppy (EXT), 24X CD (EXT) RM 2600
[ 9 months wrty by IBM , 1.4 kg ]

Toshiba Satellite 1800
PIII-850, 192 MB ram, 20GB HDD, 13.3 TFT XGA, 24X CD,Floppy,56K,10/100 LAN RM 2750

Sony
PIII-1Ghz, 256 MB ram, 20GB HDD , 15.0 TFT, CDRW+DVD, Floppy, 56K, 10/100 LAN RM3,700

Twinhead Efio A5080
PIII-800,128MB ram,15GB HDD,24X CD, 14.1TFT, Floppy, 56K,10/100 LAN RM 2600

Digitek
Celeron 400, 64 MB ram, 3.2 GB HDD, 12.1 TFT, 24X, Floppy, 56K [battery out] RM 1400

Toshiba Satellite 2150
PII-233, 64 ram, 4 GB HDD, 12.1 DSTN, 24X CD, Floppy RM 1300

Compaq Presario 1592
Intel Pentium 233 MMX, 96 MB ram, 3.2 GB HDD, 12.1 TFT, 24X CD, Floppy, 56K RM 1200

Compaq Presario 1503
PIV- 2.0 GHZ, 256 DDR ram, 20.0GB HDD, 14.1 TFT XGA, 24X CD, Floppy, 56K, 10/100 RM3900
[9 Months wrty by Compaq - MARKET SELLING RM 4,999]

Toshiba Satellite 3000
PIII- 800, 128 MB, 20 GB HDD, 14.1TFT, 24X CD,Floppy, 56k,10/100 LAN RM 2800

Acer Travelmate 529
PIII- 900 Mhz, 256MB ram, 20.0 GB HDD, 14.1TFT, 24X CD, Floppy, 56K, 10/100 LAN, RM3100
[6 Months warranty by Acer]

kalau ada berminat .... contact kawe spt mail diatas

#3 Xs

    Pegawai Waran 2

  • Ahli Professional
  • 490 posts
  • Location:Lumut
  • Interests:Snooker

Posted 25 December 2002 - 05:54 PM

Compaq Presario 1503
PIV- 2.0 GHZ, 256 DDR ram, 20.0GB HDD, 14.1 TFT XGA, 24X CD, Floppy, 56K, 10/100 RM3900
[9 Months wrty by Compaq - MARKET SELLING RM 4,999]

aku nak ni....

#4 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 25 December 2002 - 06:15 PM

NOYENS

Hmm...dalam banyak˛ tu yg mana ada Firewire port?. Lagi satu ko amik trade-in tak? wink.gif

#5 matdin97

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,100 posts
  • Location:24300 Kerteh
  • Interests:Naik Basikal Racing
  • Kepakaran:Cyber Cafe Setup
  • Freelance:Ya

Posted 26 December 2002 - 12:58 AM

Noyen, kau kat kelantan ker? kedai ke org perseorangan ni? harga dan spec memang besh..

#6 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 26 December 2002 - 12:23 PM

Assalammualaikum.....

biggrin.gif... noyens.. aku pun cam meow gak.. nak tanya, kau amik trade-in tak? kalau amik, buleh la discuss pasal rega ghehehehhe.... mengancam betul kau punya spec notebook tu semua... meleleh air hidung aku biggrin.gif.

tocey˛....

#7 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 26 December 2002 - 10:27 PM

SpiderGlass

Ahaksss...sama lah kita!. Tapi aku tak tau ler ada ke orang nak amik sbg trade-in!. Aku punya tahun 1997 punya!, RAM pun 32 je!...hehehe

#8 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 27 December 2002 - 01:28 PM

A'kum kengkawan .... ahaks

Ermmm memula nak jawab yg atas saner .. he hehe memang ler kawe nie ore KELATE .... ermmmm pasal induvidu ker apa ker ... nak kira apa pon bole ajer .. pasal company pon kawe ader ... hal milik tunggal .. so nak kira perseorangan pon bole kan kan kan .. ahaksss....

Pasal trade in tu kawe nak bagityau susah skit .. pasal kawe kena pegi tgk sendiri benda tue .. kalau sekarang semua notebook tue dtg dari 1 dealer ... tak susah ler memang kawe pegi tgk yg best2 ajer .... sooo gitu ler gamaknyer .. but kalu nak trade-in gaks ... bagitau spek detail.. and yg penting seklai mesti tiada masalah ngan notebook tue .....pasal kawe tamau ler bila jual nanti ader masalah ngan buyer..... kita jual mende baik... murah.... baru ler org respek kannn... [ biasanya age tak lebih 2 taun lerrr... but utk yg budget rendahhhh tue ... takat tue jer lerdapat ...]

Errrmmmm ... so kalau ader yg berminat nak beli ... mesti cepat response ler .. kalau tak mesti sole aout punyerrr ...

next list dalam sejam lagi .. ahaks .. c uuuuuuu ....

#9 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 27 December 2002 - 01:57 PM

*off-topic*

errr... aku dapat information dari sumber yg amat˛ boleh dipercayai... laptop acer baru diorang jual dlm harga +/- RM2500.. murahkan? macam caya tak caya jek.. diorang ada deal sampai dapat diskaun menghampiri 40%... jenis travelmate.. kalo tak silap harga die +/- RM4000... pastu aku dah tgk dan cuba laptop tu.. dan laptop tu mmg dijual ngan harga yg aku tulis tu... persoalannya ialah kalo laptop acer boleh tak nak upgrade RAM die sbb RAM die 128 jek... pastukan ada ke jual dvdrom utk laptop sbb die nyer cdrom boleh cabut˛ dan tukar ngan floppy... mane tau kot˛ ada dvdrom ke... cdrw ke... biggrin.gif

#10 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 27 December 2002 - 05:22 PM

mAK OIIII .... emmmrrrmm .. memang murah kalau gitu harganyer .... ermmm cam tak percaya .. pasal branded bleh turun gitu skali ..... ermmmm kalah yg tempatan punyerrr.... and kalah yg second yg kawe jual punyerr.... ermmmm but rasanya mesti ader something tue .... kengkadang tue depa buat murah ... tanpa AC adapter lerr.... tanpa battery lerr... tanpa beg lerrrr ... and memacam lagi .... pastu kena tambah sikit2 sampai akhirnya hampir sama ngan yg mahal ... ahaks ... hati2 bebeh .... tektik biaser tueeee ....

#11 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 27 December 2002 - 06:54 PM

Uiihhhhh ...

nie list terbaru yg kawe janjikan .... nampaknya tak jauh beza ngan 1st list on 23 Disember lepas ....check it out


IBM TP 675
Pentium 150, 56 MB ram, 800MB HDD, 10” TFT, 1.44, no CDrom, Battery out RM 900

Compaq Presario 1592
Pentium 233 MMX, 96 MB ram, 3.2 GB, 12.1 TFT, 24X CD, 1.44, 56k, RM 1100

Digitek
Pentium 233 MMX, 96 MB ram, 3.2 GB HDD, 12.1 TFT, 24X CD, 1.44 battery weak RM 1200

Toshiba Satellite 2150
Pentium II-233, 64 ram, 4 GB, 12.1 DSTN, 24X CD, 1.44 RM 1200

Digitek
Celeron 400 MHZ, 64 MB ram, 3.2GB HDD, 12.1 TFT, 24X CD, 1.44, 56k, battery outRM 1400

Compaq Presario 1200
Celeron 566, 96 MB, 5 GB, 12.1 DSTN, 24X CD, 1.44,56k, battery ok RM 1500

Twinhead Slimnote VX
Pentium II-333, 64 MB, 5 GB, 12.1 TFT, 24X CD, 1.44, 56k Battery out RM 1650

IBM 600
Pentium II-300, 128MB, 5GB, 13.3, 24X CD,1.44,56k RM 1700

Compaq Presario 700AP
AMD DUROn 950 MHZ, 128MB ram,20GB, 14.1TFT, 56k, 24x CD, 1.44, RM 2500
[ 5 months wrty by Compaq ]

IBM 570
Pentium III-450, 128,6GB, 12.1 TFT, 56k, 1.44 (EXT), 24X CDROM (EXT), RM2600
[ 9 months wrty by IBM , 1.4 kg ]

HP omnibook 4150
Pentium III-500, 128MB, 10GB, 14.1 TFT, 8X DVD, 1.44, 56k, Battery ok, RM 2600
[ 1 year wrty by HP ]

Twinhead Efio A5010
Pentium III-800, 128MB, 20GB, 14.1 TFT, 24X CD,1.44, 56k,10/100 RM 2650

Twinhead Efio A5080
Pentium III-800,128MB,15GB,24X CD, 14.1TFT, 1.44, 56k,10/100 RM 2660

Compaq Armada 110
Pentium III-850 Mhz, 128MB, 20GB, 14.1 TFT, 24X CD,1.44, 56k, 10/100 RM 2750

Compaq Presario 1200
Pentium III-850,128MB, 20GB, 13.3 TFT, 24X CD,1.44, 56K RM 2750

Toshiba Satellite 1800
Pentium III- 850, 192 MB ram, 20.0 Gb, 13.3 TFT XGA, 24X CD,1.44,56k,10/100 RM 2750

Toshiba Satellite 3000
Pentium III- 800, 128 MB, 20 GB, 14.1, 24X CD,1.44, 56k,10/100 RM 2800

Asus A1000
Pentium III-800, 128,10 GB, 13.3 TFT, CDRW, 1.44 , 56k, 10/100 RM 2900

Dell Latitude C600
Pentium III-750,256MB, 10 GB, 14.1 TFT, 24X CD, 1.44, 56k,10/100 RM 2900

Acer Travelmate 529
Pentium III- 900 Mhz, 256, 20.0 GB, 14.1 TFT, 24X, 1.44, 56k, 10/100, RM 3100
[ 6 Months wrty by acer ]

Asus L2400
Pentium IV-1.6, 256MB, 20GB, 14.1TFT, 24X CD, 1.44, 56k, 10/100 RM 3600
1 year wrty by Asus

Sony
Pentium III-1Ghz, 256 MB ram, 20.0GB , 15.0TFT, CDRW+DVD, 1.44, 56k, 10/100 RM3,650

Compaq Presario 1503
Pentium IV- 2.0 GHZ, 256 DDR ram, 20.0GB, 14.1 TFT XGA, 24X CD, 1.44, 56k, 10/100
[ 9 Months wrty by Compaq [MARKET SELLING RM 4,999] RM 3950



ok .. ader yg minat .. contact ler kawe

Azran ..... 019-5408810 / 09-7192678 / noyens@hotmail.com

#12 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 27 December 2002 - 09:30 PM

NOYENS d'HERO

Hmm...Notebook aku lama tu mmg ada problem sket, bateri dah weak. Specs nya: Pentium 166, 32Mb RAM, 10Gb Hard Disk, 1997, PCMCIA 56K Modem

#13 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 27 December 2002 - 09:49 PM

Ermmm ... to meowsmart .... ermmmm susah ler skit kalau gitu ... pasal braper plak ler kawe bole jual .... bukan per ... pasal processornyer hanya pentium 166 .. so thats mean udah tua ler notebok demo tue ... ermmmm apakata kalau demo iklankan kat www.lelong.com.my ajer .. maner tau kot2 ade yg nak beli .... and pastu demo bole ler order dr kawe yg baru ehhhh .. ahaks.... smile.gif9

#14 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 27 December 2002 - 10:01 PM

NOYENS d'HERO

Hmm...tak pe...sekadar bertanya, mana tau boleh trade in. Hmm...anyway, kalau berminat nanti aku contact, ok?

#15 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 27 December 2002 - 11:00 PM

Assalammualaikum....

Noyens, spec notebook aku plak - brand GRANAX (clone), Pentium III 500MHz, 256MB SDRAM, 10GB HDD, 24X CD-ROM, Modem, 10/100 NIC, 1.44MB FDD External, Beli tahun 2001 biggrin.gif.

Kalau ikutkan memang ok lagi notebook aku tuh, saje je nak bertanya harga, pastuh teringin pulak nak merasa notebook P4 dan DDR ghehhehehe, kalau kena ngan reganya.. buleh la bawak bincang

darkymra, setahu aku memang boleh tambah ram untuk notebook acer tu, pasal aku pernah tambah ram untuk notebook acer travelmate boss aku. DVD ROM atau CDRW pun kau boleh tukar kalau nak biggrin.gif. Ehhhh.. dia pakai processor apa yek? Kalau P4.. menarik gak tuh....


tocey˛....

#16 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 27 December 2002 - 11:54 PM

eRRR... cute gaks ler hang punye notebook spect .... ermmm age dah setahun and clone ..... ermmmm .... processor plak only PIII 500 ...ermmmm kalau ikut penilaian kawe ler .. kalau demo nak jual pon .. paling tengit harganyer pon mesti antara RM 1600 hingga RM 2000 .... pertama bukannya yg branded .. and udah tamat warrantynyerr ... ermmmm ..kalau harga jual udah begitu ... ermmm berapa ler harga yg dapat kawe tawarkan kat demo ...[ maybe demo rasa tak berbaloi kot ..] pasal takut susah nak dapatkan buyer ..... pasal bukan branded ehhh .... ermm apa pendapat member lain plak .. iye ke idak ...

#17 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 27 December 2002 - 11:57 PM

errr.. aku rasa laptop tu model yg ni kot.. aku tak berapa sure.. maybe series travelmate 6xx...



die punye spec leh tgk kat sini

nanti aku try konfemkan balik ngan member aku tu...

#18 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 28 December 2002 - 06:04 AM

darkymra

Wehh...ACER tu sape yang jual?. Kedai biasa ke?. Atau ko ejen ACER sekarang?...heheh

#19 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 28 December 2002 - 12:23 PM

Darkymyra ..... ermmm kalau ikut pemerhatian kawe .. kat list tue acer ader tulis 'hot swapable module' ... so thats mean yg notebook tu tak built in semuanya ... jenis nak pakai floppy kena swap masuk .. and kalau nak pakai cdrom kena ler masukkan bay utk cd rom plak ... ermmmm and satu lagi .... kalau tak silap ler .... ader kemungkinan dia bagi floppy ajer ... [ so kena recheck bebetui ler apa yg really acer bagi ngan harga yg semurah itu bebeh ... ahaks] jgn nanti ader le mender yg tak cukup ehhhh ...so kena beli tambahan itu & ini .... tak salah kalau nak beli but check dulu wehhhh ... laugh.gif

#20 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 28 December 2002 - 12:47 PM

Assalammualaikum....

noyens, time kasih.... Insyaallah... kalau ade rezeki nanti, aku jual le kat orang lain dulu biggrin.gif

darkymra, kalau model yang tuh... kat opis aku baru beli 2 biji bulan lepas, setakat nih ok aje, mungkin masih baru lagi ghehehe... ehhh.. tapi kalau betul rege tuh... menarik gak...

tocey˛....

#21 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 28 December 2002 - 04:58 PM

A'kum...

Ermmmm brot. spiderglass.. jgn mare plak ... kat kawe .. ahaks ... tu cuma opinion kawe jer .... biasak ler ka .. heh ehe h free thinking .. ermmm kawe pon stuju ranc. demo utk jual kat member2 .. pasal demo bole dapat harga yg lebih baik pasal depa yg nak guna ... kan kan kan kaw nie cuma as a pembeli yg akan jual balik mender tue so mesti ler kawe kena dapat ngan harga rendah utk pastikan kawe dapat jual juga ngan harga rendah ... btul tak bebeh ...??

Ok .. selamat semua smile.gif8

#22 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 28 December 2002 - 05:13 PM

weh mEoWsMArt^, aku bukan jadik ejen laaa.. tapi kompeni member aku yg jual sbb die ada deal hape ntah ngan supplier die pastu boleh dapat harga murah.. bawah RM3000 la yg aku tau... harga kat pasaran bape ekkk?

aku pon dah tgk dah laptop tu.. die tunjuk kat aku... setakat ni barang yg aku tgk ada dlm kotak laptop tu die kasik satu floppy ngan cdrom yg boleh tanggal dan pasang balik... tapi tak sure lak cdrom tu cdrw ke bukan... pastu bateri ada sekali... kabel nak charge pon ada... pastu ada laprop laaa.. beg laptop takde la pulak... errrr... lagik ada recovery cd...

aku tgh berkira˛ ni sbb murah la jugak harga die... aku skang tunggu berita dari member aku ni... apa˛ berita terkini nanti aku inform :wink:

#23 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 28 December 2002 - 05:17 PM

Ermmmm bagus ler kalau gitu ... maksudnya harga tue adalah utk semua hardware yg perlu .. kecuali beg dia maybe takder .... ermmm kalau tambah duit pon mesti tak melebihi RM150 for original acer bag kan .... ermmmm kalau nak murah bole le carik kat imbi or low yatt ...... heh eh heh

moralnya .. harga dia memang murah for the new branded notebook smile.gif4

#24 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 29 December 2002 - 12:40 AM

Noyen...best tu spec yg ko tawarkan.erm..camne kalau aku nak beli.penghantaran??? smile.gif3

#25 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 29 December 2002 - 02:17 AM

QUOTE
Noyen...best tu spec yg ko tawarkan.erm..camne kalau aku nak beli.penghantaran???  :)3


a'KUM budakit ....

Ermmmm... demo ader kat mana skarang....???? ermmm .... tgk ler kalau demo stay area KL org Penang or Terengganu or Kelantan ... bole ler kawe send by hand ..... but kalau area lain biasanyer kawe courier or by pos laju ...[ setakat nie blum ader masalah ngan kedua2 perkhidmatan tue.. means takder lagi yg rosak or hilang ... alhamdulillah and insyaallah lerrr.....]

So that utk penghantaran biasanya kawe charge extra ler .... utk pos laju/courier [ RM 30 ] and kalau by hand plak [ RM 50 ] .. kalau nak bagi lebih ...dipersilakan ler ..ahaks ....

Ermmmm .. so insyaallah ler .. kalau setakat nie no complain lagi dari buyer .. kalau ader pon dr aspek program ler.... tue pon pasal depa over explore sampai terdelete urgent file .. ahaks .. nak buat camner lagi .. so kalau pasal program kawe tak sediakan waranti ler...[ kawe dah sedia test sblm antar kpd buyer ...] .... and kalau pasal hardware .. kawe bagi 2 minggu warranty ... [ tak tanggung kalau buyer yg sebabkan kerosakan ... juga pasal kawe testing semuanya sblm jual ehhh ..]

Ermmm ... kalau demo berminat ler .. bole contact kawe ... just bagitau budget .. then kawe akan bagitau ler beberapa bijik yg dalam budget tue ... lebih senang .. pasal biasanya stok kawe cepat moving ... harga baik-barang baik ler katakan .. muah ah ahhaha ...

Pasal payment plak ... boleh bank-in terus dlm Maybank kawe ... at least 70% dari harga jualan utk booking [ tak bole tuntut kiranya buat pembatalan selepas 3 jam booking - atas budibicara ler.. maaf ler as a security pasal kawe beli cash gak dari dealer ] .... kalau nak utk security demo as a buyer plak .. kawe bole bagi alamat umah kawe with i.c number skali ..... [ insyaallah .. kita buat benda baik mesti dibalas ngan kebaikan gakkan ....]

so c u then ...

noyens@hotmail.com
019-5408810/09-7192678 [ sms jer pasal kawe skarang berada kat area line lemah sgt ... ahaks .. bukan dlm hutan leeer.. ]

#26 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 29 December 2002 - 04:30 AM

darkymra

Hmm...nanti ko dah dapat info tu jgn lupa bagitau aku!!!

#27 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 29 December 2002 - 04:56 AM

*off topic*

aikss?? meows?? msg ko kat situ tulis pukul 4.30 pagi?? skang ni baru kul 1 lebih dekat kul 2 :roll:

#28 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 29 December 2002 - 05:03 AM

**Off Topic**
budakit

Lerr...ko tak tau ke?. ITTutor tgh mengalami time crisis ni...terikut waktu Indonesia Barat!...muehehehhe

#29 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 29 December 2002 - 05:12 AM

ermmm....noyen..kawe duduk shah alam.

p/s:manyak ler ko meows...ekekke smile.gif9

#30 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 29 December 2002 - 06:03 AM

Ermmm oic .... budakit .. hang dok kat shah alam ..... ermmm mana hang prefer ..???? kalau nak kawe send by hand .. bole but demo kena turun area KL ler ..... pasal kawe bukannya biasa sgt kat shah alam nie ... rasanya bole kan ..???

Jalan2 cari makan ..... ahaks

#31 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 29 December 2002 - 02:14 PM

Assalammualaikum....

noyens... takde la aku nak marah biggrin.gif, aku pun kalau berada dalam situasi kau akan beli dengan harga rendah, pasal nak jual balik benda tuh ghehehehhe....

darkymra, aku pun sama nak mendengar berita lanjut dari kau biggrin.gif, kalau ikut harga betul˛, tak silap aku, opis aku beli dalam RM5,+++

tocey˛....

#32 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 30 December 2002 - 03:01 AM

he heh ehe... kawe acah jer tue spiderglass ... ermmm tekejut kerr.. ahaks ... peace bebeh ....

ermmm ... eh darkymra .... jgn luper bagitau kat kawe sekali ehhh .. ahaks ... tocey-tocey .....

p/s : eh camne korang masukkan gambor yg gitu2 ehhhh .... ahaks .. kalau kawe upload foto kawe .... mesti gempaq punyer .. ahaks .. 'Bapak Lord of The Ring' bebeh smile.gif4

#33 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 31 December 2002 - 05:14 PM

hi .... apa kata kalau ITtutor buat ruangan utk lelong2 plak .. camner ...??

*** refer kpd ruangan berkaitan ... ahaks

#34 giganet

    Korporal

  • Ahli
  • 97 posts
  • Location:Cyberarea

Posted 01 January 2003 - 12:38 PM

..kalu aku nok .nak cari demo mano weh?..sb ada org tanyo aku...mana nak dpt yg 2nd hand?......ado lagi dok?....

#35 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 02 January 2003 - 01:04 AM

QUOTE
..kalu aku nok .nak cari demo mano weh?..sb ada org tanyo aku...mana nak dpt yg 2nd hand?......ado lagi dok?....


ERMMM ... ada lagi .. dan senantiasa ada ..... demo bagitau jer budget then kawe akan listkan beberapa bijik yg sesuai ngan budget demo ..... kalau bole bagi no tepon & email ... so senang kawe nak contact ...

ni no tepon kawe ..... 019-5408810 / noyens@hotmail.com / 09-7192678

kalau nak segera ... esok kawe ada kat dealer di Penang .... so tepon ler kawe segera .. kalau okey boleh kawe pilih sendiri kat depa ....

kalau tak demo contact ler bila2 masa .... so kawe akan bagi list yg terkini lerrr ..... stock dia laju sgt .. sebab tue kawe takleh pegang unit2 notebook tu lama2 .. setiap list akan berubah dari masa ke semasa .. depend on new ariival stock lerr ....

#36 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 02 January 2003 - 08:46 PM

List latest ...

NEC Notebook
Pentium II 266
128MB Ram
5.0GB Hard Disk
12.1" TFT Screen
Modem
Floppy Drive
Cd-Rom

>>>RM 1,550<<<

#37 darkymra

    Leftenan

  • Pengendali
  • 1,173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur or Kuantan
  • Freelance:Tidak

Posted 03 January 2003 - 12:45 AM

berita terbaru pasal laptop acer yg baru... harga skang di antara rm3000 - rm 4000... dah tak dapat dah harga < rm3000 tu sad.gif

#38 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 03 January 2003 - 12:56 AM

darkymra

Iskkk!...sedihnya!. Abis berapa harganya sekarang?

#39 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 04 January 2003 - 08:57 AM

Alahaii.... dah tak dapat le RM2+++ yek... sad.gif . Baru semalam borak˛ ngan abang sedara aku, dia kata nak carik notebook, ingat nak rekomenkan Acer tuh. Dia pulak tak nak yang second, kalau tak bole aku carik noyens biggrin.gif

tocey˛....

#40 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 04 January 2003 - 03:12 PM

Sadisnyerrr .. ermm nampaknya ramai ler yg kecewa tak dapat nak miliki Acer yg murah .. ermmm beli 2nd Hand yg kawe jual aje lerrr ..... ahaks

#41 Guest_bongkir_*

  • Tetamu

Posted 04 January 2003 - 03:32 PM

hard disk notebook sama ke ngan hard disk pc biasa??

#42 mEoWsMArt^

    Kapten

  • Pengendali
  • 2,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:MY
  • Interests:Cari Duit!!
  • Freelance:Tidak

Posted 04 January 2003 - 03:45 PM

bongkir

Saya tolong jawabkan yea...jawapannya TIDAK. Hard Disk Notebook bersaiz lebih kecil dan berharga jauh lebih mahal berbanding Hard Disk utk PC.

#43 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 04 January 2003 - 04:46 PM

Benar tu mr' kucing .. ahaks

Hard disk notebook nie saiz dia >< saiz namecard jer .. [ tapi takler senipis tue .. ahaks ...... besarnye ajer ...]

Harga dia plak memang jauh bezanya .. kalau tak silap kalau 10GB hdd notebook punya harga nak sama mahal ngan 40GB punya hdd biasa ... bayangkan lerrrr...

#44 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 05 January 2003 - 12:24 PM

Assalammualaikum....

bongkir, nih ada satu contoh gambar hard disk untuk notebook;




tocey˛....

#45 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 05 January 2003 - 12:32 PM

2nd HAND NOTEBOOK LIST [ 5 JANUARY 2003 ]

IBM TP 675
Pentium 150, 56 MB ram, 800MB HDD, 10” TFT, 1.44, no CDrom, Battery out
RM 900

Digitek
Pentium 233-MMX, 96 MB ram, 3.2 GB HDD, 12.1 TFT, 24X CDrom, 1.44, battery weak
RM 1200

HP OMnibook 500 (ULTRASLIM WITH DOCKING STATION)
P3-750, 256MB ram, 30GB Hard Disk, 12.1" tft, 24X CDrom, 1.44, 56k, Battery ok, 10/100 LAN
RM 3300

Asus A1000
P3-800, 128MB ram,10 GB HardDisk, 13.3" TFT, CDRW, 1.44 , 56k, 10/100 LAN
RM 2800

Asus L2400
P4-1.6, 256MB ram, 20GB Hard Disk, 14.1" TFT, 24X CDrom, 1.44, 56k, 10/100 LAN
[1 year wrty by Asus]
RM 3700

NEC Versa Premium
P3-1 Ghz, 256MB ram, 20 GB Hard Disk, 14.1" TFT, 24X CDrom, 1.44, 56k ,10/100 LAN
RM 2850

Fujitsu Lifebook C6578
P3-750,128MB ram, 20GB Hard Disk, 14.1" TFT, 24X CDrom ,1.44, 56k,10/100 LAN
RM 2600

IBM THINKPAD T30 (BRAND NEW UNIT)
P4-1.6, 256MB ram, 20GB Hard Disk, 14.1" TFT, DVD, 1.44, 56K, 10/100 LAN
[30 MONTHS WRTY BY IBM]
RM 4400

FUJITSU C 2010
P4-1.6, 256MB ram, 20GB Hard Disk, 14.1" TFT, CDRW, 1.44, 56K ,10/100 LAN
[6 MONTHS WRTY BY FUJITSU]
RM 4200

APPLE POWERBOOK G3
G3- 333, 192 MB RAM, 10 GBHard Disk, 14.1 TFT, 24X CDrom ,1.44
RM 2400


Yang berminat ... email : noyens@hotmail.com / H/p : 019-5408810 / Home : 09-7192678

#46 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 06 January 2003 - 09:36 PM

eRMMMM.....

ni sajer nak batau kengkawan semua nie ... semalam kawe dapatkan sebijik notebook 2nd hand utk bapa saudara kawe ..... spec dia camni..:

NEC Versa SX
Pentium II 266
128MB Ram
20.0GB Hard Disk
CD-rom
ext. Floppy drive
Modem + Lan [ Xircom ]
13.1" TFT screen
Touchpad
1 usb
1 paralel port
1 serial port
1 vga port
infra red
1 ps/2 port

+ kawe dapat install Windows XP ngan cemerlang ... internet laju sampai 46kbps

nak tau tak berapa harganyer...??
RM 1,700 ajer... ahaks.... bapa saudara kawe kater murahhhh....

#47 Guest_NOYENS d'HERO_*

  • Tetamu

Posted 09 January 2003 - 09:49 AM

<<<<< PENGUMUMAN >>>>>

Ader tk sesaper yg study kat IPT/IPTS/Kolej yg nak jual produk notebook 2nd hand kat tempat mereka .... kalau ader yg berminat silacontact kawe [ harga special ...]

#48 SpiderGlass

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,214 posts

Posted 09 January 2003 - 09:57 AM

Assalammualaikum....

Noyens... bulan March nih... Insya'Allah.. kedai komputer aku akan beroperasi kat area tempat aku tinggal tuh. Jadi, kalau ada buyer yang nak carik notebook second hand nanti aku carik kau yek biggrin.gif

Insya'Allah juga.. kalau jadi aku akan buat bisness refurbish PC untuk di jual ke negara jiran. Jadi kalau menjadik bisness aku tu nanti, mintak tolong kat kawan˛ di sini carik stock second hand PC untuk aku ye.....


tocey˛....

#49 maevox

    Pegawai Waran 2

  • Ahli
  • 476 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:exploring new knowledge
  • Kepakaran:setup PC
  • Freelance:Ya

Posted 09 January 2003 - 10:00 AM

QUOTE
Assalammualaikum....

Noyens... bulan March nih... Insya'Allah.. kedai komputer aku akan beroperasi kat area tempat aku tinggal tuh.  Jadi, kalau ada buyer yang nak carik notebook second hand nanti aku carik kau yek biggrin.gif

tocey˛....

keje kosong takder ker? :wink:

#50 Guest_vision_*

  • Tetamu

Posted 09 January 2003 - 10:10 AM

pergh...NOYENS d'HERO , murah tuh laptop ... member aku beli ari tuh... processor yang sama tapi ram ngan hardisk yang jauh lagi kurang pun dekat rm 2.5 k..





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users