Jump to content


- - - - -

Game Perang paling best ??


40 replies to this topic

#1 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2003 - 02:40 PM

Nih nak tanya laa... Game War apa yang paling best untuk dimain.
Aku sekarang tengah main MOHAA (Medal Of Honor).
Dah nak habis dah.. So nak continue main game perang lain.. Ada cadagan tak.. :roll:

#2 crash_makers

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,152 posts
  • Gender:Male
  • Location:dreamland
  • Freelance:Tidak

Posted 07 March 2003 - 02:55 PM

warcraft 3 pon besh gak pak cik smile.gif2

#3 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 March 2003 - 03:07 PM

what about....

1) Operation Flashpoint smile.gif3

please refer to this topic...

http://ittutor.net/forum/phpBB2/viewtopic....tion+flashpoint

http://ittutor.net/forum/phpBB2/viewtopic....tion+flashpoint


2) Delta Force smile.gif3

3) Ghost Recon smile.gif3

4) Global Operation smile.gif3

5) Iron Storm smile.gif3

dan banyak lagi.... smile.gif3

#4 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2003 - 03:14 PM

Topic tuh aku dah baca, masih tak mengancam juga. Nih yang betul-betul kow.
WarCraft dah habis dari Warcraft 1 tu.

Delta Force dah main Internet Gaming, aku pernah dulu main ngan Malaysian Batalion.Yang aku ingat mamat nama dia MalBatt. Best wooo.. Lawan germany. Tapi tak adventure jugak

#5 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2003 - 03:16 PM

Err Iron Storm tuh berapa RM

#6 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 March 2003 - 03:19 PM

perghhh... camtu punya game pun tak ngancam ehh...?? perghhh...!!

errr... harga aku beli hari tu.. RM8... (pirated daaa...) ori tak mampu aaa pakcik...

anywa... Iron Storm memang best... solo mission... buleh pilih 4 karakter utama... termasuk yg utama... sniper.... hehehhh...

#7 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2003 - 03:23 PM

Hmm.. Menarik gaks tuh. Ada review tak kat internet. Nih yang lagi power dari MOHAA ker nih. Janji yer
MOHAA siap aku terpaksa tunduk kepala pasal takut kena peluru. Punyer power nyer

#8 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 March 2003 - 04:09 PM

pakcik.... MOHAA ngan Iron Storm tu... errr... bagi aku... dari segi suspen dan real war tu... jatuh kpd MOHAA laaa rasanya... Iron Storm masih lagi kekeringan idea untuk real life action... sedikit sebanyak cam game Splinter Cell... AI dia tidak hidup seperti MOHAA tapi... bagaimanapun perlukan ketangkasan bertindak gak... sebab AI dia bijak menembak dari mencari...

#9 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2003 - 04:16 PM

Huh .. ko memang mengkaji betul. Splinter Cell takleh bincang kat sini.
Err
Battle Field 1942 macam mana

#10 Guest_Hasnol79_*

  • Tetamu

Posted 07 March 2003 - 06:42 PM

assalamualaikum...

sambungan (expension) MOHAA korang dah main ke? kalau MOHAA ala2 saving privite ryan.. sambungan dia pulak macam band of brother.. best.. tapi pendek sangat.. satu lagi game no body live forever dan return to the castle woftfestain(ejaan silap).. try best.. smile.gif9

#11 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 07 March 2003 - 06:49 PM

Wah kena cari tu.. TQ hasnol. Expansion nih macam mana nak install ...

#12 Guest_Hasnol79_*

  • Tetamu

Posted 07 March 2003 - 06:59 PM

emm kalau tak silap aku ko kene install dulu MOHAA yang first pas tu baru ko install MOHAA nie.. baru aku ingat nama expansion tu Medal Of Honor : Spearhead (rase aku le). kalau MOHAA yang first, mission D-day kita adalah pasukan pengempur kat pantai.. tapi dalam yang second nie ade gak D-day tapi kita pasukan payung terjun.. cari weh cari memang best... cuma terlalu pendek.. aku ingat korang sehari boleh habiskan.. smile.gif9

#13 Guest_tobascozz_*

  • Tetamu

Posted 07 March 2003 - 11:51 PM

spearhead mmg mengancan btoi..
sbab enemy dia terer cam cipan..
dah guna camourflage.. semunyi blakang pokok laaa
memacam diorang buat.. mmg best...

try ler... aku dah khatam dah game nih.. biggrin.gif

tapi yg paling best aku layan
ntah ler...tak ingat aku

#14 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 08 March 2003 - 01:44 AM

Ok memandang ramai main MOHAA. Minta tolong selesaikan masalah.

Aku ada King Tiger, kena make sure German tak letup itu bridge, aku dah kowteam part tuh , tapi bila dia suruh contact Air Strikes kat multiple building aku tak dapat .. tolong.

Hasnol
Yang spearhead tuh mana nak dapat...

#15 Guest_ex_wastegate_*

  • Tetamu

Posted 08 March 2003 - 08:36 AM

pergh... cam besh jer MOHAA tu...
jap agik pi town... carik !!!

#16 -z.z- zaCk

    Pegawai Waran 1

  • Ahli
  • 313 posts
  • Location:FRoM^THe^3RD RoCK^oF^THe SuN

Posted 08 March 2003 - 03:07 PM

game2 macam MOHAA, BATTLEFIELD 1942, OPERATION FLASHPOINT, mmg best...tapi SUM OF ALL FEARS jerk yg aku rase tak best......pasal ape, nak bunuh musuh senang jerk.....sekali tembak jerk.......tembak tangan ngan kaki pun dah mati.......pastu jalan kedepan je yg leh laju, ketepi kebelakang lambat........kalau korang kene tembak, mesti susah nak lari punye, korang nye view keatas kebawah.....macam Counter terrorist kene tembak ngan terrorist gune GLOCK, kat kaki plak tu......heheheeheh

#17 Guest_tobascozz_*

  • Tetamu

Posted 08 March 2003 - 03:55 PM

hehe..kena buat strategy sendiri laa beb..
baru mencabar

#18 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 10 March 2003 - 10:34 AM

MOHAA juga senang jugaks, pasal aku dah habis dalam 2 hari tanpa tido malam. Medium lagi tuuu

Tengah cari Battlefield kat kedai-kedai berhampiran, nih. Nak cuba penangan nyer.

#19 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 11 March 2003 - 08:29 AM

ada dua game perang terbaru di pasaran lanun..... tapi untuk peminat FPS dan especially 'sniping' role....

1) CTU: Marine Sharpshooter (CTU stand for Counter Terrorist Unit)
2) Line of Sight : VIETNAM

game ni tidak berat macam MOHAA, Flashpoint, atau IGI2... ringan sket... untuk layan keboringan... smile.gif2

let's rock'em.... smile.gif3

#20 Guest_Hasnol79_*

  • Tetamu

Posted 11 March 2003 - 01:16 PM

weh korang cadangkan game FPS yang best2 aku nak beli selain MOHAA?

#21 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 11 March 2003 - 02:12 PM

Hasnol, kekekekeehhh.... ko ni nak kena tembak ke ape..?? dalam topik ni bukan ke ada game FPS yg bersebut˛ dan disebut˛ sampai berserabut..?? hishhh....

smile.gif3

#22 Guest_Hasnol79_*

  • Tetamu

Posted 11 March 2003 - 02:27 PM

alamak... sori la beb ... silap petak... jangan tembak aku sniper... sori2 smile.gif9

#23 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 14 March 2003 - 03:28 PM

wokey dokey...!!

another war game yg kalau korang try sure kering gusi punya.... ehh.. silap... kering weapon magazine... aku perasan game ni wujud cuma tak tau best... anyway... game tu ialah....


1. Deadly Dozen : Pacific Theatre

game ni adalah sorotan dari game pertama sebelum ni Deadly Dozen...

- similar ngan LOS : Vietnam tapi lebih kepada command team...
- best untuk mereka yg minat ngan karakter special ops dan perang face to face...
- berkisarkan perang dunia kedua (ye laa.. asyik WWI je... dunia war gaming sekarang baru naik level) kali ni lawan jepun... banzai..!!!
- player akan control 12 askar... watak termasuk sniper, heavy gunners, specialist, medic... alaa... macam Operation Flashpoint gak la ni...
- gameplay dia absolutely sama macam LOS : Vietnam... coz pengeluar sama... Infogrames...

aku tak try lagi game ni.... nak layan LOS : Vietnam dulu... tengok la kalau ada masa nanti....

#24 Guest_seketuL_*

  • Tetamu

Posted 14 March 2003 - 04:21 PM

counter strike.....hehehehe

#25 Guest_ex_wastegate_*

  • Tetamu

Posted 05 April 2003 - 04:50 PM

aku skang tengah main GLOBAL OPERATIONS...
ok gak... mula2 agak susah... lama2 senang ...
senjata banyak giler.... cumer yang besh game nie... kita tak yah susah2 nak completekan objective... askar2 yang lain akan completekan... lagi satau... kene tembak... cepat2 panggil MEDIC... dia boleh rawat kita... kekkekeke !!!

#. medic kene tembak... panggil general rawat ...

#26 maelzx

    Leftenan Muda

  • Ahli Professional
  • 896 posts
  • Location:Kayangan
  • Interests:PHP is all I'm interested into.
  • Kepakaran:HTML dan PHP
  • Freelance:Ya

Posted 05 April 2003 - 07:05 PM

tak teringat pulak aku baca kat mana tapi diorang cakap "line of sight : vietnam" kurang menyengat ... ada lagi satu game baru, nama dia "vietcong" nampak mcm lebih power. haritu dah jumpa dah ... tak beli.

anyway mmg MOHAA adalah game perang paling best bagi aku. battlefield pulak lebey sesuai utk play online.

#27 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 April 2003 - 09:01 AM

QUOTE
tak teringat pulak aku baca kat mana tapi diorang cakap "line of sight : vietnam" kurang menyengat ... ada lagi satu game baru, nama dia "vietcong" nampak mcm lebih power. haritu dah jumpa dah ... tak beli.


maelzx... that's true... takyah baca artikel pun takpe.... LOS : Vietnam kurang menyengat pada gamers yg suka assault or face to face action war gaming.... but... Line of Sight untuk sniping... :wink: it is for one shot.. one kill.. no exception... :)21

vietcong aku ada ternampak kat kedai semalam... tapi tak larat nak beli game perang dah... dah banyak sangat... anyway... tunggu korang komen dulu pasal vietcong ni... is it got an option FPS & TPS like LOS : Vietnam..??

#28 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 07 April 2003 - 09:08 AM

aku aritu dah sambar game vietcong... dah install lepas tu bila nak main jekk.. takde apa2 berlaku... chesss... pastu gi tukar ngan battlefield 1942 ... nak loading sket punya laju... hehee.. 5 minit loading baru leh main... ampehh tol.. tension.. arghh!!!

#29 lelaki@melayu.terakhir

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,856 posts
  • Location:cyberjaya
  • Freelance:Tidak

Posted 07 April 2003 - 09:46 AM

aku jarang main game perang.
terbaru. melayan LOS - Vietnam.
Not bad. Cuma boring terpaksa represent US melawan Vietkong.
menarik sbb boleh sniping guna M21.
satu kepuasan bila dapek tembak kat kepala vietkong n terus mati.

tp bebaru ni try unreal2 - perang dgn alien.
kpd yg suka perang futuristik. mmg kena beli ur2 ni.
bila tembak alien tu..siap ada efeck gegar˛.
nasib baik mouse takboleh vibrate. kalau tak..lagi feel. smile.gif3

#30 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 April 2003 - 10:02 AM

QUOTE
aku aritu dah sambar game vietcong... dah install lepas tu bila nak main jekk.. takde apa2 berlaku... chesss...


tabang.. what do you mean takde ape˛ berlaku..??

#31 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 07 April 2003 - 10:10 AM

sniper,
.. mcm nih... dah install dan copy c**ck file tu ke directory yg sepatutnya.... lepas tu.. bila click je kat icon nak start main.... dia mcm blank kejap(dlm masa 0.05 saat) lepas tu kembali ke desktop mcm biasa...

p/s akunya graphic tak support ker??ntah lahh..

#32 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 07 April 2003 - 10:14 AM

QUOTE
sniper,  
dia mcm blank kejap(dlm masa 0.05 saat) lepas tu kembali ke desktop mcm biasa...

p/s akunya graphic tak support ker??ntah lahh..


ko buat lawak eh tabang...?? 0.05 saat tu bukan blank.. tapi blink.... kekeekekehh...

mmm...... ntah laa... aku pun lom beli dan try lagi game ni... errr... nak test BHD (Black Hawk Down) dulu... dua tiga hari lagi kalau ada masa terluang... :roll:

#33 Guest_kekura_*

  • Tetamu

Posted 12 April 2003 - 06:30 PM

sniper,

kalau dah main Black Hawk Down tu, citer la kat kitorang. Mana tau best boleh gi beli. Tapi game LOS tu mmg best.. aku siap main kat opis (online) tapi asyik kena tembak ngan machine gun jek. Tak sempat nak aim dahi dia.

tabangtebik,

symtom pc ko sama ngan pc celeron 400MHz aku. Blank kejap pastu balik ke desktop masa tgh main LOS ngan Medal of Honour. Aku rasa dah tiba masanya utk ko upgrade hehehe.

#34 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 14 April 2003 - 10:28 AM

QUOTE
symtom pc ko sama ngan pc celeron 400MHz aku. Blank kejap pastu balik ke desktop masa tgh main LOS ngan Medal of Honour.

heheeh kekura.. silap laaa... bukan blank.. tapi blink.... tak sempat masuk game pon.. lcick blonk kejap... gi kat desktop balik.... ehhe

#35 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 14 April 2003 - 10:32 AM

SILENT Hill nih kira game perang ker, bunyi macam perang jer

#36 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 14 April 2003 - 10:56 AM

Pakcik_Kantin,
hmm bukan... tu game seram... ala2 resident evil... tapi aku rasa lagi best silent hill.... sorang2 dalam town.... cari anak dia... keliru antara mimpi dan kenyataan.....dan dia punya ending pon ada macam2..... bergantung cara kita habiskan satu2 mission tu....

#37 Guest_AyobKelubi_*

  • Tetamu

Posted 14 April 2003 - 11:23 AM

malaysian for peace...aper ler perang2 nie...hehehehe..aku game perang nie...entahlah..aku suka nau layan COunter strike nie...kira game perang ker?..mekasih!.. hehehehe

#38 Pakcik_Kantin

    Leftenan

  • Ahli Professional
  • 1,058 posts
  • Location:Mana-mana Kantin yang berhampiran
  • Interests:PHP kat Kantin
  • Freelance:Ya

Posted 14 April 2003 - 12:29 PM

TabangTebik, eeee seramnya. Ok jugak bunyi nya.
Nak cuba gaks nanti

#39 T2

    Kapten

  • Ahli Professional
  • 1,616 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuala Lumpur
  • Interests:rawking...
  • Kepakaran:tulis terbalik
  • Freelance:Ya

Posted 14 April 2003 - 12:35 PM

Pakcik_Kantin,
main part 1 punya... (yang palin best)

waktu:jam 12mlm keatas
volume:kalau boleh bukak besar2

smile.gif8 smile.gif4 smile.gif4 smile.gif4 smile.gif8

#40 Guest_SithLord_*

  • Tetamu

Posted 14 April 2003 - 12:58 PM

Woitt...mister sniper dah sambar BHD ke? ....best gak laa game play dia...
aku sekarang ni dah dekat nak abis tapi tak abis-abis lagi....banyak keje laa tak sempat nak settlekan...tapi aku dah lepas mission macam dalam movie dia....cover black hawk yang dah down tu...gile laa rebel dia macam cita Aliens....mati sorang sepuluh datang...hehe...ganas betul....



Arigatogozaimasss............. smile.gif8 smile.gif8

#41 sniper

    Kapten

  • Pengendali
  • 1,695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia
  • Interests:IT (Graphic Design, Portal, Multimedia)
    & Media Production (Audio, Video, Special Effect, Green Screen).
  • Kepakaran:Multimedia, Portal, Audio Video Production.
  • Freelance:Tidak

Posted 14 April 2003 - 01:20 PM

QUOTE
Woitt...mister sniper dah sambar BHD ke? ....best gak laa game play dia...
aku sekarang ni dah dekat nak abis tapi tak abis-abis lagi....banyak keje laa tak sempat nak settlekan...tapi aku dah lepas mission macam dalam movie dia....cover black hawk yang dah down tu...gile laa rebel dia macam cita Aliens....mati sorang sepuluh datang...hehe...ganas betul....



Arigatogozaimasss............. smile.gif8  :)8


whooaaa.... ohmy.gif gilas tus.... mana leh jadik sniper cam gini lam BHD... mati katak wooo.....

weh... aku pun lom main bebetul lagik... sambar dah... install dah... baru je test main level satu... yg naik humvee ngan machine gun tu... dalam 1 minit.. terus K.O. kena peluru sesat... dasat tul game ni... sniping not allowed... (Patutler 2 orang sniper lam movie Black Hawk Down mati katak... war style lompat katak punye situasi rupenye...)

smile.gif3





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users