Jump to content


- - - - -

Apa Itu Soft Copy?


5 replies to this topic

#1 Guest_GPK1_*

  • Tetamu

Posted 21 May 2003 - 07:00 PM

Pada suatu hari JPN Kelantan hantar fax suruh seorang cikgu pergi taklimat program peperiksaan dan menyuruh cikgu membawa soft copy. Cikgu itu tanya kepada aku apa itu softcopy ...aku adalah tidak tahu apa itu soft copy..... ada sesiapa tahu apa itu softcopy dan hardcopy??? he he minta maaf ye....

#2 amry

    Kapten

  • Core
  • 2,178 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wangsa Maju
  • Kepakaran:Programming
  • Freelance:Tidak

Posted 21 May 2003 - 07:04 PM

softcopy tu salinan dalam bentuk digital.. pendek kata file computer..
cikgu tu kena bawak softcopy maksudnye file dalam disket la tu..
hardcopy tu printed version.. atas kertas..

benda ni tau sejak masuk u lecturer selalu mintak hardcopy softcopy.. :mrgreen:

#3 Guest_AyobKelubi_*

  • Tetamu

Posted 21 May 2003 - 07:17 PM

gpk...senang jek nak ingat...soft benda lembut....so,walaupun disket tu keras..tapi benda yang berada dalam nya tak keras..sebab kita tak nampak..kena masukkan dlm drive baru nampak...so,jadik softcopy,hard benda keras...so,yang keras-keras nie selalu nyer kita nampak...macam kertas...so,benda2 yg ader kat kertas..taip kat kertas....hard copy ler..mekasih...

#4 Guest_GPK1_*

  • Tetamu

Posted 21 May 2003 - 07:38 PM

ooooo cenggitu rupanya....tapi aku rasa cikgu tersebut telah melaporkan diri di resort tempat kursus tersebut..dan dia telah mungkin tahu apa itu soft copy.....nanti aku tanya dia bila dia balik kursus nanti....

#5 budakit

    Leftenan

  • Ahli
  • 1,282 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kg.Geliga - Segambut - Tlk.Pulai - Kg.Darat - Puchong Jaya - Kg.Bkt Naga
  • Interests:c@r!k d$!t
  • Kepakaran:Assemble PSU ... hehe
  • Freelance:Tidak

Posted 21 May 2003 - 08:04 PM

heee..heee....soft vs hard...

copy = salinan.. :wink:

#6 eastone

    Leftenan Muda

  • Ahli
  • 668 posts
  • Gender:Male
  • Location:K.L
  • Interests:I.T, Photography, Bowling, Music, Multimedia.
  • Freelance:Tidak

Posted 22 May 2003 - 03:47 PM

soft = virtual, digital.
hard = real

tenkiu...





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users